Lavet på 60% Pinot Noir og 40% Pinot Meunier fra 40 år gamle vinstokke i 1. cru Mareuil-sur-Ay. Gæret naturligt i 95% stål og 5% fad. Basisvinen har ligget med gærrester i 10 måneder for større kompleksitet og dybde. Efter flaskegæringen har vinen ligget 48 måneder med gærrester og er ved propning justeret med en dosage med 2,5 gram sukkker pr liter.
Aroma af røde æbler og citrusskal - moden men frisk og med flot dybde. Lækker og silkeblød mousse - lang og frisk eftersmag.
Til skaldyr eller hvid fisk. Også flot til godt fjerkræ og til modne komælksoste.
Specifikationer
Producent
Benard-Pitois, Champagne
Vintype
Mousserende vin
Druesort
Pinot Meunier, Pinot Noir
Anmeldelser badgets
Vinous - 93 P.
Gemmepotentiale
10-15 år fra høståret
Servering fra
8°
Servering til
10°
Alkohol
12,5%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost
Flaskestørrelse
Alm - 0,75l (75 cl)
Preorder
Nej
Benard Pitois er en lille Champagneproducent (Grower Champagne) i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru (Mesnil-sur-Oger) og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade. Huset er under omlægning til økologi, og nogle af de parceller, der allerede er certificeret, er lagt ind under sub-brandet Laurent Benard. Man høster med meget lavt udbytte og forsøger at holde tilsætningen af svovl så lav som muligt. Alle vine gennemgår fuld malolaktisk gæring, men til gengæl...
Benard Pitois er en lille Champagneproducent (Grower Champagne) i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru (Mesnil-sur-Oger) og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade. Huset er under omlægning til økologi, og nogle af de parceller, der allerede er certificeret, er lagt...
The 2018 Blanc de Noirs Premier Cru is a blend of 60% Pinot Noir and 40% Pinot Meunier from more than 40-year-old vines in Mareuil-sur-Aÿ. Five percent of the base wine was fermented in oak. A shy nose brings forth re...
The 2018 Blanc de Noirs Premier Cru is a blend of 60% Pinot Noir and 40% Pinot Meunier from more than 40-year-old vines in Mareuil-sur-Aÿ. Five percent of the base wine was fermented in oak. A shy nose brings forth red-cheeked apple, bright, tart yet really ripe. The palate comes in with lively mousse that accentuates saltiness and more of that aromatic apple flesh, bedded on salty, yeasty and springy brioche. This is beautifully tart, has purity of fruit and, despite 2018, beautiful freshness and a lasting finish. Dosage is 3gr/L. Disgorged: July, 2023. - Anne Krebiehl MW