Lavet på 90% Pinot Noir fra marken 'les Vignes du Feuilly' i 1. cru Avenay-Val-d’Or og 10% Chardonnay fra 'les Sept Arpents' i 1. cru Mareuil-sur-Ay. Høstet i hånden og gæret naturligt på 75% stål og 25% fad. Basisvinen er lagret med gærrester i 10 måneder. Vibratis er lavet af høstens bedste frugt. Efter flaskegæringen har vinene lagret 60 måneder med gærrester. Ingen dosage og ingen svovl.
Ren og intens duft af citrus og nødder med noter af brioche og rugbrød og stor dybde. Meget elegante og luksuriøse bobler - stor intensitet i smagen selv om vinen er elegant og nærmest svævende. Energisk og med lang eftersmag.
Bedst til mad - drik den til elegante retter med hvid fisk eller skaldyr. Perfekt til caviar.
Specifikationer
Producent
Benard-Pitois, Champagne
Vintype
Mousserende vin
Druesort
Chardonnay, Pinot Noir
Gemmepotentiale
10-15 år fra høståret
Servering fra
8°
Servering til
10°
Alkohol
12,5%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ
Flaskestørrelse
Alm - 0,75l (75 cl)
Preorder
Nej
Benard Pitois er en lille Champagneproducent (Grower Champagne) i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru (Mesnil-sur-Oger) og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade. Huset er under omlægning til økologi, og nogle af de parceller, der allerede er certificeret, er lagt ind under sub-brandet Laurent Benard. Man høster med meget lavt udbytte og forsøger at holde tilsætningen af svovl så lav som muligt. Alle vine gennemgår fuld malolaktisk gæring, men til gengæl...
Benard Pitois er en lille Champagneproducent (Grower Champagne) i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru (Mesnil-sur-Oger) og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade. Huset er under omlægning til økologi, og nogle af de parceller, der allerede er certificeret, er lagt...