Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Kröver Letterlay Riesling Spätlese 2005, Martin Müllen

350,00 kr

Letterlay-marken har en sydeksponering og ligger mellem 110 og 220 moh. Marken er relativt stor og kvalitetspotentialet er svingende - de bedste parceller kan lave fantastisk vin, mens de dårligste ikke laver helt så fantastisk. Marken kan give enorme udbytter, så det gælder også om at holde udbyttet lavt for at holde en høj kvalitet.

Høstet i hånden. Frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring.

Fantastisk vin der stadig har virkelig ungdommelig frugt. Der er udviklede aromaer men den er stadig domineret af primær frugt - æble, ananas, moden pære, lime og lidt mango samt stenet mineralitet. Perfekt balance mellem sødme og syre der gør vinen svævende!

Bredt anvendelig - som aperitif - til fisk, skaldyr eller kylling serveret med syreholdige elementer og evt orientalske indslag - klarer chili godt. Perfekt som en allround ostevin.

Specifikationer
Producent Martin Müllen, Mosel
Vintype Hvidvin
Druesort Riesling
Lagring Store fade
Servering fra
Servering til 10°
Alkohol 7,5%
Velegnet til Dessert, Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost
Flaskestørrelse Alm - 0,75l (75 cl)

Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.

Martin Müllen har arbejdet for forskellige andre vinproducenter. Han syntes dog der blev større og større afstand mellem, hvordan han gerne ville lave vin, og hvordan han blev bedt om at lave vin. Midt i firserne begyndte Martin at eksperimentere med at lave vin, som han ville have det, med frugt fra under 1 ha samlet set. 

Første årgang med egen etiket var 1991 og i dag r...

Producenten

Martin Müllen, Mosel

Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.

Martin Müllen har arbejdet for forskellige andre vinproducenter. Han syntes dog der blev større og større afstand mellem, hvordan han gerne ville lave vin, og hvordan han blev bedt om a...

Læs mere