

Kröver Letterlay Riesling Spätlese 2005, Martin Müllen
Letterlay-marken har en sydeksponering og ligger mellem 110 og 220 moh. Marken er relativt stor og kvalitetspotentialet er svingende - de bedste parceller kan lave fantastisk vin, mens de dårligste ikke laver helt så fantastisk. Marken kan give enorme udbytter, så det gælder også om at holde udbyttet lavt for at holde en høj kvalitet.
Høstet i hånden. Frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring.
Fantastisk vin der stadig har virkelig ungdommelig frugt. Der er udviklede aromaer men den er stadig domineret af primær frugt - æble, ananas, moden pære, lime og lidt mango samt stenet mineralitet. Perfekt balance mellem sødme og syre der gør vinen svævende!
Bredt anvendelig - som aperitif - til fisk, skaldyr eller kylling serveret med syreholdige elementer og evt orientalske indslag - klarer chili godt. Perfekt som en allround ostevin.
Producent | Martin Müllen, Mosel |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Riesling |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Alkohol | 7,5% |
Velegnet til | Dessert, Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost |
Flaskestørrelse | Alm - 0,75l (75 cl) |
Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.
Martin Müllen har arbejdet for forskellige andre vinproducenter. Han syntes dog der blev større og større afstand mellem, hvordan han gerne ville lave vin, og hvordan han blev bedt om at lave vin. Midt i firserne begyndte Martin at eksperimentere med at lave vin, som han ville have det, med frugt fra under 1 ha samlet set.
Første årgang med egen etiket var 1991 og i dag r...
Martin Müllen, Mosel
Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.
Martin Müllen har arbejdet for forskellige andre vinproducenter. Han syntes dog der blev større og større afstand mellem, hvordan han gerne ville lave vin, og hvordan han blev bedt om a...
