Køkkenskolens lune kartoffelsalat med vinaigrette

Velegnet til koldt kød, sild og en god pølse
Ingredienser
- ca. 1 kg. kartofler, faste gerne aspargeskartofler
- 25 cl. hvidvin Vinaigrette
- 2-3 spsk. vineddike
- Salt og peber
- 6-8 spsk. olivenolie fra Alziari
- Skalotteløg
- fint hakket Persille, Purløg og Estragon
- 1 løg i tynde skiver
Fremgangsmåde
- Kartoflerne koges (ca. 30 min.) med skræl på i saltet vand, pilles og skæres i skiver på 3-4 mm. Hæld vin over, bland godt, så de absorberer vinen. Dæk dem til, så de holdes lune.
- Bland vinaigretten, start med vinaigre – salt og peber, dernæst olivenolie og hakket skalotteløg
- Vinaigretten vendes godt om kartoflerne, de hakkede krydderurter tilsættes og de fine løgringe.
- Brug fantasien ved anvendelse af andre vinaigre, sennep, vin mm. Salaten smager også dejligt med hakket æg eller kapers.