Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Yunuage Chardonnay 2019, Aux Mages

425,00 kr
Anmeldelser

Med Emil Skyttes egne ord:

"En velkendt vinmager påstod, at det var umuligt at lave stor Chardonnay uden moderne udstyr. Dette så jeg med det samme som en udfordring og satte mig for at lave Chardonnay, som man gjorde i det i gamle dage, men med en amerikansk klon ved navn "shot wente". denne klon udmærker sig ved at lave små druer med hårde skaller. Dette gør, at klonen holder ekstremt godt på syren, samtidig med at den giver et fenolisk bid, som man ellers ikke finder i moderne smøret chardonnay. Håndplukket i de tågede bakker i Sta. Rita Hills, fodtrampet og presset på en gammeldags hydraulisk presse. 
Dernæst er den røget på fade, hvoraf 10% er nyt. Her har den ligget i 30(!) Måneder, for at give blødhed og tekstur til at balancere den ellers høje syre. Det er en dybt personlig vin, der ligger evigheder fra hvad man ellers kunne have af fordomme om US Chardonnay. Yunuage er et ordspil over skyer, da denne vin giver mig følelsen af at drikke en sky!
"

Specifikationer
Producent Aux Mages, Santa Barbara
Vintype Hvidvin
Druesort Chardonnay
Lagring Store fade
Servering fra 10°
Servering til 12°
Alkohol 12%
Velegnet til Fisk og skaldyr
Flaskestørrelse Alm - 0,75l (75 cl)
{{widget type="Magento\Cms\Block\Widget\Block" template="widget/static_block/default.phtml" block_id="395"}}

Danske Emil Skytte startede egentlig med et kinesisk-studie på Aarhus Universitet, men en brændende interesse for vin fik ham til også at tage WSET's Advanced Certificate for at få det teoretiske på plads og få mulighed for at smage meget forskellig vin på en struktureret måde.

Det førte til småjobs i den aarhusianske vinhandel, men på en tur til Italien fik Emil pludselig mulighed for at arbejde hos nogle af de bedste i Barolo, og så tog tingene fart. Arbejde hos Pete Gy...

Producenten

Aux Mages, Santa Barbara

Danske Emil Skytte startede egentlig med et kinesisk-studie på Aarhus Universitet, men en brændende interesse for vin fik ham til også at tage WSET's Advanced Certificate for at få det teoretiske på plads og få mulighed for at smage meget forskellig vin på en struktureret måde.

Det førte til småjobs i den aarhusianske vinhandel, men på en tur til Italien fik Emil pludselig mulighed...

Læs mere