alfred_gratien_cellar_winemakers

Winemakers Dinner - Champagne Alfred Gratien- Munkebjerg d. 23. Maj kl. 18:30

Torsdag 23. maj får vi besøg af Nicolas Jaeger - fjerde generations kældermester i det historiske vinhus Alfred Gratien.

Alfred Gratien er det mindste rigtige Champagnehus med ca. en promille af den samlede produktion af Champagne, men de er den tredjestørste ejer af vintønder i Champagne. De er del af en global koncern, men drives som et lille familiefirma. Det er elsket af vinskribenter og serveres de mest fornemme steder – Gratien var huschampagne på Concorde, de leverer til Elysée palæet, og man finder Gratien på trestjernede restauranter som Pierre Gagnaire, l’Arpege og Guy Savoye.

Fremstillingen af Champagne hos Gratien er speciel, idet alt behandles som prestigechampagne. Druekvaliteten er meget høj, der bruges kun most fra det første pres og som noget helt specielt gæres al grundvin hos Gratien på egetræsfade.

Der arbejdes med lang lagring sur lie inden degorgement, hvilket er med til at øge kompleksiteten og give elegante, små bobler i vinen – selv Brut Classique ligger fire år med gærresterne fra andengæringen; langt over de 15 måneder, der er kravet til Champagne.

Alfred Gratien er i topform – vinene har ikke været bedre i de år vi har arbejdet med dem end nu. De er komplekse, men rene, har stor dybde og høj syre, men er fantastisk balancerede.

Champagne Brut Nature NV
Rogn – Bakskul – Wasabi

Blanc de Blancs 2012 / Blanc de Blancs 2004 fra Magnum
Søtunge – Gruyère – Vandspinat 

Brut Classique NV / Cuvée 565
Foie Gras – Kirsebær – Kakao 

Millesime 2005 / Paradis Rosé
Perlehøne – Trøffel – Ramsløg

Sauternes 2012, Château les Justices
Passion – Chokolade – Fløde

Tid og sted

Torsdag d. 23. maj kl. 18:30

Munkebjerg Hotel
Treetop Restaurant
Munkebjergvej 125
7100 Vejle​

Obs. Din ordrebekræftelse gælder som billet.

1095,-
På lager