Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Meget, meget flot Cairanne lavet på 50 % Grenache, 25 % Syrah, 20 % Mourvèdre og 5 % Carignan fra vinstokke med en alder på over 50 år. Høstet i hånden og vinificeret helt traditionelt; dvs ingen tilsætning af gær, ingen klaring eller filtrering og kun ganske lav svovling ved flaskning. Lagres først 10 måneder på cement og derefter 1-1½ år på 600 liters fade - gamle og nye.

Meget intens og kompleks duft med karaktér af mørke bær - brombær og kirsebær og med fine noter af peber, nelliker og engelsk lakrids. Stor intensitet i smagen - flot balanceret med fin tanninstruktur og meget lang eftersmag.

Rød Rhônevin i denne kvalitet er fremragende madvin. Går bredt til kødretter og passer godt til både stegt og braisseret kød og klarer snildt fedme og kraftige smage. Server gerne en smule afkølet, det fremmer friskheden i vinen.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
140,-

En af vinverdenens helt store stjerner - toppen af international klasse.

Lavet på 89 % Syrah og 11 % Viognier fra ca 75 år gamle stokke på den stejle mark "la Mouline", der tårner sig op over byen Ampuis. På traditionel Côte Rôtie vis vinificeres den blå Syrah og den grønne Viognier sammen - det gør vinen lettere og mere parfumeret og giver faktisk en dybere og mørkere farve. Modnet 42 måneder på nye egettræsfade.

Intens duft af modne brombær, hindbær og viol samt tydelig præg af fadlagringen, der giver en krydret og letrøget karaktér. På en gang super intens og balanceret, koncentreret, rig og elegant. Expressiv og uendelig eftersmag.

Til de bedste kødretter. Vinen bør gemmes i minimum 15 år, måske mere, og serveres til det bedste kød med svampe og tæt sauce.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
2500,-

Lavet på 86 % Tempranillo, 10 % Cabernet Sauvignon og 4 % Merlot fra lavtydende plots. Druerne høstes i hånden og sorteres af to omgange, inden de vinificeres. Lagret 14 måneder på nye barriques af fransk eg. Drueblandingen af Tempranillo og Cabernet kender man også fra Villacreces berømte nabo Vega Sicilia. Druerne fra Finca Villacreces har da også tidligere været brugt til både Vega Sicilia og Flor de Pingus.

Koncentreret og intens vin med expressiv duft af kaffe, toast, blåbær, solbær og jordbær. Meget fyldig i munden, flot balanceret og meget intens. Lang, lang eftersmag.

Vinen er velegnet til kraftige retter med kød af høj kvalitet. Lam, oksekød og vildt ledsaget af en intens sauce vil alle være flot til den fornemme vin. 

Land:
Spanien
Område:
Ribero del Duero
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
625,-

Marchard de Gramont er én af de heldige besiddere af én af Bourgogne's mest specielle vinmarker. Premier Cru marken "Gaudichots" har historisk spillet en stor rolle blandt de bedste marker i Vosne Romanée. Tilbage i tiden var meget store dele af den nuværende La Tache sammenhængende med Gaudichots under navnet "Gaudichots ou La Tache". Gramont's vine er altid meget klassiske, transparante og rustikke i stilen. Der arbejdes med ekstremt lille indflydelse fra fadene og Gramont flasker ofte vinene usædvanligt tidligt, men filosofien er, at hvis vinen er "færdig", så kan den ligeså godt komme på flaske. 

I 1933 kom den samlede besiddelse under ejerskab af Villaine-familien (ejere af Domaine de la Romanée-Conti), og de fik i 1936 klassificeret deres besiddelser som Grand Cru blot under navnet "La Tache". De efterlod godt og vel en hektar tilbage, som "blot" er klassificeret som 1. cru, og ganske kuriøst, så ligger marken delt i 3 parceller, som ligger på hver side omkring La Tache.

Nu til dags findes, foruden Gramont, kun 3 ejere af Gaudichots. Forey (som ligesom Gramont flasker en "Gaudichots", Domaine Dujac (som blander vinen i deres "Malconsorts", samt DRC som mest sandsynligt bruger vinen til deres 1.cru, eller sælger den fra.

I sammenligning med andre prominente 1.cru marker i Vosne Romanée, så læser man sjældent smagenoter eller kommentar omkring Gaudichots - alene af den årsag, at der findes så utrolig få flasker på verdensmarkedet. 
 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
2100,-

Lavet på ca 3 % Pinot Noir, 52 % Chardonnay og resten Pinot Meunier. Vinen er fadgæret og lavet uden malolaktisk fermentation. Fadgæringen giver fylde og kompleksitet, mens den manglende malo bidrager med nerve og et fast syrebid.
Det er husspecialet hos Gratien - at balancere effekten af fadgæringen med den friske syre.

Stærk indflydelse fra Chardonnay med friske citruselementer og mineralitet bliver flot suppleret af aromaer af røde bær fra Pinot Noir og sarte skovbundsnoter fra Meunier. Ren og forfriskende i smagen med en lang eftersmag af røde bær.

Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes. Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
8 - 11 °C
Alkohol:
12,5 %
430,-

Lavet på 100 % Cabernet Franc fra marker med sandet jordbund og vinstokke med en alder på ca 35 år. Der dyrkes økologisk, høstes i hånden og gæres naturligt. Modnet 7-10 måneder på store fade.

Fantastisk frisk og aromatisk vin med aromaer af solbær, kirsebær, blomme, peber og rose. Saftig og letdrikkelig med sarte tanniner, fast mineralitet og en frisk syre - charmerende og uimodståelig.

Til lettere kalv eller lam med enkelt tilbehør. Rigtig fin til kylling eller fuglevildt.

Land:
Frankrig
Område:
Loire
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
bourgueil_la_source_amirault
145,-

Fra yngre stokke på Grand Cru Sommerberg. Lavet på 100 % Riesling. Der bruges ingen kemikalier og alt markarbejde udføres manuelt, men man har valgt ikke at blive certificeret økologisk, selv om de hos Boxler har arbejdet økologisk siden 2003.

Vinifikationen foregår naturligt - dvs uden tilsætning af gær og uden kunstig temperaturregulering. Vinene lagrer på store, gamle fade 11 måneder sur lie uden omstikning inden de flaskes.

Boxlers "lille" Grand Cru har en intens duft med indslag af lime, fersken og lilje. Smagen er præcis med høj syre og god mineralitet balanceret af en flot frugt og smagsintensitet.

En vin, der klarer stort set alt mad. Vil man yde den retfærdighed bør man dog servere den til de lidt dyrere ting fra fiskehandleren; hummer, jomfruhummer, kammusling, pighvar, rødtunge eller havtaske - gerne med en lidt syrlig sauce som beurre blanc eller sauce nage.
Også fin til alt, hvor man vil servere choucrute til - uanset om det er stegt multe med enebærsauce eller det er den helt store gang Choucrute Imperiale med 7 slags kød.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
375,-

Lavet på 100 % Nebbiolo fra Rombone ved Treiso i Barbaresco. Gæret naturligt og macereret i 10-15 dage. Derefter lagret på store fade i 18 måneder og 12 måneder på flaske.

Liflige, intense og elegante aromaer af røde bær, tørrede rosenblade og salvie. Frisk i smagen med elegante tanniner.

Perfekt til retter med lam eller fuglevildt.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
barbaresco_rombone_oddero
375,-

Ren Pinot Noir fra 1. cru marken "Cras", som er en topmark på Villages-niveau og giver vin med kvalitet som 1. cru. "Cras" har et stort indhold af kalksten i jordbunden og regnes for en af de allerbedste 1. cru marker i Chambolle. Vinen har ligget ca. 18 mdr. på fad, hvoraf ca. 30 % er nye.

Herlig duft af hindbær og jordbærmarmelade med et let jordet element - på en god måde. Intens bærfrugt i smagen med god struktur. Lang eftersmag.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
595,-

100 % Barbera fra bunden af Barolo-marken "Vigna Merenda" der ligger midt på Sarmassa marken, fadlagret på 2500 liters fade.

Intens luksus Barbera med flot næse med kirsebær, syltede brombær, læder og en anelse flødekaramel. Fyldig smag med masser af moden mørk frugt, fin syre og en lang eftersmag.

Flot vin til kødretter med indkogte saucer, hvor Barberas syre renser godt op i mundhulen.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
barbera-superiore_scarzello
180,-

Cornas fra lille producent fra Verset-familien med besiddelser i nogle af appellationens bedste marker.

Lavet på 100 % Syrah (den klon, der kaldes Petite Syrah og regnes for den bedste - ikke at forveksle med den amerikanske Petite Sirah). Der vinificeres ultra-traditionelt, dvs. gæring i cementtank uden afstilkning, uden tilsætning af gær og uden temperaturstyring. Presset i gammeldags vinpresse og lagret et par år på gamle fade (stort set identisk fremgangsmåde som hos Clape)

Verset har besiddelser i Reynards - måske den bedste mark i Cornas, der giver kraftige, krydrede vine med god struktur, Mazards - her er granitten blandet med sand og vinen bliver mere elegante og Champelrose, som med en mere leret jordbund giver relativt åbne vine.

Intense aromaer af brombær og solbær med noter af hindbærlikør, viol, sort peber og fyrrenål. Smagen er tæt - mineralsk og saftig - lang eftersmag.

Bør dekanteres en time før servering.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 15 °C
Alkohol:
13 %
cornas_verset_ny
350,-

100 % Sangiovese Grosso fra markerne Le Prata, der ligger i ca 500 moh. og La Torre, der ligger noget sydligere i ca 320 moh. Druerne dyrkes økologisk (dog ikke certificeret), alt arbejde foregår i hånden og vinen vinificeres på den mest naturlige måde med druernes eget gær. Druerne macererer og gærer 30-35 dage, hvorefter vinen lagrer 38-40 mdr. på store 3000 liters fade af slavonsk eg. Efter fadlagringen lagrer vinen 1 år på flaske, før den sendes på markedet.

Intens og kompleks duft af kirsebær, jordbær, hindbær, roser, viol, lakrids og ceder. duften udvikler sig konstant i glasset og giver hele tiden nye nuancer fra sig.
Smagen er på en gang elegant, forfinet og meget intens og vedholdende. Fantastisk balance af frugt, tannin og syre.

Sangiovese-vine er generelt mellemfyldige med ret høj syre og et medium tanninniveau. Det gør dem velegnede til fjerkræ, kalv og indmad - kødtyper, hvor smagen ikke må blive overdøvet, men som samtidig kræver lidt modstand af vinen for at matchet skal blive perfekt. 

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
350,-