Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Dette er en forsalgsvin - forventet levering i september 2022

Med Emil Skyttes egne ord:

"Pinot noir fra højtliggende marker i Californiens mest berømte appellation - Sta. Rita Hills. Dette er i høj grad et produkt af Lars' dogmefri måde at tænke vin på. Tidligt Håndplukket for dernæst at blive gæret i delvist i hele klaser og håndafstilkede druer. Vinifikationen har handlet om infusion snarere end ektraktion og Abscirrus er således vinificeret EKSTREMT blidt. Ingen pumper, punchdowns etc. Vinen er nærmere blevet behandlet som var den te. Den er dernæst blevet flyttet på gamle fade for at få vinen til at fremstå så rent som muligt. 

Abscirrus refererer til de skyer, der ligger yderst i atmosfæren. Vi har fra start valgt at vinificere denne vin på en uortodoks måde og det er uden sammenligning den vin, der har fået flest af vores kolleger til at klø sig i håret."

Land:
USA
Område:
Californien
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
425,-

Dette er en forsalgsvin - forventet levering i september 2022

Med Emil Skyttes egne ord:

"En velkendt vinmager påstod, at det var umuligt at lave stor Chardonnay uden moderne udstyr. Dette så jeg med det samme som en udfordring og satte mig for at lave Chardonnay, som man gjorde i det i gamle dage, men med en amerikansk klon ved navn "shot wente". denne klon udmærker sig ved at lave små druer med hårde skaller. Dette gør, at klonen holder ekstremt godt på syren, samtidig med at den giver et fenolisk bid, som man ellers ikke finder i moderne smøret chardonnay. Håndplukket i de tågede bakker i sta. Rita Hills, fodtrampet og presset på en gammeldags hydraulisk presse. 
Dernæst er den røget på fade, hvoraf 10% er nyt. Her har den ligget i 30(!) Måneder, for at give blødhed og tekstur til at balancere den ellers høje syre. Det er en dybt personlig vin, der ligger evigheder fra hvad man ellers kunne have af fordomme om US Chardonnay. Yunuage er et ordspil over skyer, da denne vin giver mig følelsen af at drikke en sky!
"

Land:
USA
Område:
Californien
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12 %
425,-

Dette er en forsalgsvin - forventet levering i september 2022

Emil Skyttes egen beskrivelse:

"Ætheria blev lavet under pandemien, hvilket har været en meget speciel oplevelse. Den er blevet til gennem utallige telefoniske samtaler og med Ryan Roarks kyndige håndelag. Der er anvendt en meget mere metodisk tilgang end vi har gjort tidligere. Ætheria er således plukket af to omgange fra forskellige dele af den samme parcel. Dette er fordi vi har erfaret, at den øverste del giver et meget floralt udtryk, hvor den nedre del giver struktur og fylde. Håndplukket, fodtrampet og vinificeret så blidt, at infusion næsten ikke engang giver mening her. Vinen er dernæst puttet på gamle franske fade uden at blive omstukket i 15 mdr. Kun en knivspids svovl tilsat.'

Land:
USA
Område:
Californien
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
aetheria_grenache_aux_mages
425,-