Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet på 100 % Grenache fra marker beliggende 700 moh i Rioja Alavesa. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er tæt på 50 år. Gæret på stål og modnet et halvt år på let brugte fade lavet af hhv fransk og amerikansk eg.

Rød frugt - jordbær. tranebær - med florale noter og et strejf af citrusskal og hvid peber. Frisk og frugtig - medium fyldig med lette tanniner og en lang eftersmag.

Dejlig madvin til lam og gris eller fjerkræ. 

Land:
Spanien
Område:
Rioja
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
rioja_larrosa_izadi
Spar 480,-
120,-
80,-
120,- pr. flaske. Ved køb af 12 flasker spar 480,-

Lavet på 100 % Spätburgunder - det tyske navn for Pinot Noir - lagret på store fade og brugte barriques.

Fantastisk intensitet og renhed for en vin på dette niveau. Aroma af kirsebær, kirsebærsten og en let stilket friskhed. Ren og balanceret frugt med frisk syre, ganske lette tanniner og med en fornuftig længde i eftersmagen.

Til retter med lyst kød eller grøntsager. Prøv den til svampetoast.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
spatburgunder_gutswein_krebs
Spar 210,-
135,-
100,-
135,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 210,-
100 % Chardonnay fra Limarí Valley - 300 km nord for Santiago. Selv om det er tæt på ækvator i vinmæssig sammenhæng er klimaet relativt kølig. Limarí-floden har skåret en kløft i kystbjergene, så tåge fra Stillehavet lægger sig over vinmarkerne hver morgen. Vinen har ikke fået fadlagring, men har lagret 12 måneder på bærmen (de døde gærceller fra gæringen), for ekstra mundfornemmelse og større kompleksitet.
 
Duft af citron, hvid fersken og pære. I smagen er der en flot balance mellem frisk syre og en elegant smørfedme. Ren og mineralsk med en fin og vedholdende eftersmag.
 
Velegnet til de fleste retter med fisk og skaldyr - særlig kogt eller smørstegt med syrlig sauce. Rigtig fin også til stort set alle ostetyper på nær blåskimmel.
Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
8 - 9 °C
Alkohol:
14 %
Spar 180,-
150,-
120,-
150,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 180,-

Lavet overvejende på Grenache blandet med Carignan, Mourvèdre, Sangiovese og Alicante Bouschet fra marker i 200-350 moh. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl.

Super charmerende vin med aroma af kirsebær, mynte og en smule sort peber. Saftig og let, læskende og letdrikkelig vin - burgundisk i sin lethed og renhed med fin syre og fine tanniner.

Bemærk der er 1 liter i flasken (Un = 1 / Litro = liter).

Frokost og festvin - til tapas og småretter, til uhøjtidelig sammenkomst. Flot til kylling og lette retter og helt perfekt til et udvalg af italienske skinker og pølser.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
Spar 150,-
160,-
135,-
160,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 150,-

Klassisk og traditionel Chianti Classico fra Monsanto. 90 % Sangiovese og Canaiolo og Colorino for resten. 12 måneder på 5000 liters slavonske fade.

Arketypisk næse med kirsebær, the og lidt mandler. Frisk smag med røde bær, mørkere kirsebær og friske tanniner.

Fin madvin i kraft af friskheden og tanninerne, bedst til kød og fin til at klare fedt tilbehør.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 15 °C
Alkohol:
13,5 %
monsanto_chianti_classico
Spar 210,-
180,-
145,-
180,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 210,-

Lavet på en blanding af Pinot Blanc og Pinot Auxerrois fra biodynamisk dyrkede marker. Vinstokkene er ca 40 år gamle og vokser på kalkholdig jordbund. Gæret på rustfrit stål uden tilsætning af gær og lagret sur lie i 18 måneder inden degorgering. Der er ikke tilsat svovl på noget tidspunkt i processen, så de sulfitter, der er i vinen stammer fra gæringen, hvor de udvikles helt naturligt.

Noter af grøn æble, citrus og kvæde med sekundære aromaer af fennikel og hvidkål. I munden er der en fin mousse, letkrydret frugt og en fin, balanceret eftersmag.

Velegnet som aperitif, men går fint til lettere retter som quiche, pizza, grøntsagsretter og mildere oste.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12 %
cremant-klur-ny
Spar 120,-
165,-
145,-
165,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 120,-

Cuvée Prestige er en selektion af den bedste frugt lagret på nyere fade. Lavet på ca 85 % Merlot blandet med Cabernet Franc og en smule Cabernet Sauvignon. Modnet på overvejende nyere barriques. Castillon Côte de Bordeaux er en sideappellation til St. Emilion og laver vine i samme stil. Appellationen Castillon er banebrydende inden for naturvenlig vindyrkning med ca 25 % økologiske eller biodynamiske ejendomme.

Fin, intens duft med klare aromaer af brombær og solbær med let urtet karakter. Mediumfyldig med fint tanninbid. God længde i eftersmagen - meget klassisk.

Til retter med lam eller kalv.

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
5_stjerner
chateau_la_gasparde_cuvee_prestige_bordeaux_janoueix
150,-

Eks-verdensmester i rosé. Lavet på  50 % Mourvèdre, 35 % Cinsault og 15 % Grenache høstet i hånden. Mourvèdre og Cinsault presses direkte, mens Grenache macererer køligt i 24 timer, før den presses. Gæres ca 20 dage og lagres derefter 6 måneder på cementtanke.
Vinstokkene er godt 20 år gamle og de vokser i amfiteaterlignende terrasser (restanques) med sydlig eksponering.

Lækker, intens næse med frisk fersken, hindbær og melon. Fyldig i smagen - frugtig og letkrydret. Lang og vedholdende eftersmag.

Velegnet til fisk, skaldyr og grøntsager med middelhavs eller asiatisk touch.

Land:
Frankrig
Område:
Bandol
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
Spar 240,-
200,-
160,-
200,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 240,-

Ren og saftig Crozes-Hermitage lavet på ren Syrah fra ca 30 år gamle vinstokke. Høstet og sorteret i hånden. Vinificeret i beton med fuld afstilkning og uden tilsætning af gær. Halvdelen af vine er lagret 12 måneder på gamle barriques mens halvdelen er lagret på cementtank.

Duft af brombær, blomme, viol og bacon. Tæt i smagen med godt syrebid - lang og ren eftersmag.

Velegnet til retter med lam, gris eller okse. Giv vinen et 3-5 års lagring fra høsten og den udvikler mere animalske noter, der matcher vildt rigtig godt.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
Spar 390,-
260,-
195,-
260,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 390,-

Chilensk Corton! Ny hvid topvin fra Clos des Fous. 100 % Chardonnay - biodynamisk dyrket fra en lille parcel på 1/3 ha i Traiguen, der ligger i Malleco - Chiles køligste vinregion. Kontinentalt klima med en del skydække og regnfald giver intense vine med god friskhed og vindyrkning uden kunstvanding - præcis som det skal være. Vulkansk jordbund giver vinen mineralitet og nerve - årlig produktion ca. 1.000 flasker. 

Kompleks og intens vin  - næse med æble, ananas, abrikos, jern og røg. Smagen er fyldig, lang og vedholdende. Full-bodied og elegant på samme tid. Imponerende vin.

Til de bedste retter med fisk og skaldyr - pighvar, hummer osv. Gerne med smørbaseret sauce - fx brunet smør med ingefær. Flot vin også til kylling fra Gothenborg eller modne komælksoste.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
15 %
Spar 600,-
295,-
195,-
295,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 600,-

Lavet overvejende på Merlot blandet med hovedsageligt Cabernet Sauvignon samt en smule Petit Verdot og Carmenere. Dyrket biodynamisk siden 2005 men uden certificering. Høstet i hånden, vinificeret naturligt, modnet ca et år på en blanding af nye og brugte fade. Flasket uden filtrering, klaring og næsten uden svovl.

Klassisk aroma med noter af cassis, sorte kirsebær, hindbær, mentol og krydderi fra fadet. Ren og saftig i frugten med medium tannin - flot længde.

Til retter med lam, løbende vildt eller oksekød.

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
mirebeau_bordeaux
Spar 306,-
250,-
199,-
250,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 306,-

Lavet på ren Chardonnay fra marker, der ligger uden for Bourgogne AOP, men i det der tidligere hed Bourgogne Grand Ordinaire. Tidligere var disse vine på kanten af tynde og som oftest ret uinteressante, men med stigende temperaturer begynder markerne i Coteaux Bourguignons interessante for seriøse producenter. Lavet med samme håndelag og seriøsitet som de øvrige vine fra Latour Giraud.

Klassisk bourgognestil med aroma af citrus, nektarin og lidt nystrøget tændstik. Frisk og med fin syre - relativt enkelt men dejligt velbalanceret udtryk. Seriøs mini-Meursault!

Til kylling eller laks - men passer strålende til de fleste fiskeretter og til ost.

 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
coteaux_bourguignons_latour_giraud
200,-