Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

100 % Chardonnay fra Grand Cru marker i Champagne - hovedsageligt Avize og Cramant. Basisvinen er gæret på fad og vinen lagrer minimum 5 år sur lie i forlængelse af andengæringen. Vinen har ikke gennemgået malolaktisk gæring, hvilket er sjældent set i Champagne, men er med til at give vinen nerve og præcision - det kræver bare, at man er sikker på, at druerne har ordentlig modenhed, da den ellers ville være decideret sur.

Næsen har aromaer af grape, lime, gær og ristet hvedebrød. Smagen er intens og fyldig med hele paletten af citrusfrugter, grønne æbler, toast, mineralitet og en lang, præcis eftersmag.

Kan bruges til aperitif, men gør sig egentlig bedre til mad. Helt oplagt er de dyre fisk som pighvar, slethvar, rødtunge og søtunge eller dansk sorthummer og gerne med en rig smørbaseret sauce til. Også god til stort set alle typer ost på nær blåskimmeloste.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
8 - 11 °C
Alkohol:
12,5 %
575,-

Cuvée Prestige er en selektion af den bedste frugt lagret på nyere fade. Lavet på ca 85 % Merlot blandet med Cabernet Franc og en smule Cabernet Sauvignon. Modnet på overvejende nyere barriques. Castillon Côte de Bordeaux er en sideappellation til St. Emilion og laver vine i samme stil. Appellationen Castillon er banebrydende inden for naturvenlig vindyrkning med ca 25 % økologiske eller biodynamiske ejendomme.

Fin, intens duft med klare aromaer af brombær og solbær med let urtet karakter. Mediumfyldig med fint tanninbid. God længde i eftersmagen - meget klassisk.

Til retter med lam eller kalv.

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
5_stjerner
chateau_la_gasparde_cuvee_prestige_bordeaux_janoueix
150,-

Lavet på 75 % Pinot Noir, 20 % Chardonnay og 5 % Pinot Meunier. Chardonnayen er gæret på fad, mens de andre er vinificeret på stål.

Ekspressiv duft med elementer af tørret frugt, hindbær, hvide blomster og et strejf af vanilie. Fine bobler, ret fyldig smag med fin syre og en frisk afslutning.

Oplagt som aperitif, men har bestemt også fylde nok til at bruges til mad. Oplagt er fisk og skaldyr, men vinen vil også passe fint til kylling eller cremede komælksoste.

Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
94_p
275,-

Lavet på 90 % Grenache, 9 % Mourvèdre og 1 % Counoise fra marken "les Saintes Vierges" - en mark i den østlige del af Chateauneuf-du-Pape, der lige som den berømte mark "la Crau" har en jordbundstype, der er præget af sand og rullesten. Høstet i hånden med en strikt sortering og vinificeret med kort maceration. Lagret 18 måneder på store, brugte fade og amforaer af terrakotta.

Flot og insisterende duft af kirsebær, brombær, peber, lavendel og rosmarin. Fyldig og samtidig meget elegant i smagen. Lang eftersmag.

Velegnet til de fleste kødretter - særligt okse, lam eller vildt - gerne med tæt sauce.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
15 %
chateauneuf_du_pape_les_saintes_vierges_santa_duc
425,-

Fra historiske Château Fortia. Lavet med næsten 50 % Syrah og Grenache og Mourvedre for resten (blended varierer en smule fra årgang til årgang). Lagret ca 1 år på store foudre.

Frugtig og floral næse med elementer af lakrids og sydfranske krydderurter. Fyldig og intens smag med en lang eftersmag.

Flot vintervin til kraftige kødretter, vinen har muskler og koncntration til at tage kampen op med både and, rødkål og svesker.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
15 %
chateauneuf_du_pape_chateau_fortia_cuvee_baron
280,-

Vigna Rionda er en af de mest historiske og berømte cru'er i Serralunga d'Alba - ja faktisk i hele Barolo. I 2012 udgav Alessandro Masnaghetti en uhyre seriøs rating af de officielle cru'er på baggrund af nøje smagning af årgangene 2001-2008. Ratingen går fra 1 til fem stjerner og går nogle steder på tværs af den gængse opfattelse af, hvilke cru'er der er de bedste. Det skyldes at nogle af kommunerne i Barolo-zonen har været for grådige, da de skulle definere, hvad der hørte til de enkelte cru'er. Det har betydet, at mange af cru'erne er blevet alt for store, og at man derfor ikke kan stole på, at fx en Barolo Cannubi har den kvalitet, man kan forvente af det berømte navn.

Toppen af klassifikationen - de fem stjerner - er yderligere opdelt i to grupper, og Vigna Rionda ligger i den helt ekslusive gruppe, der bare består af fire marker Brunate (La Morra / Barolo), Cerequio (La Morra / Barolo), Rocche di Castiglione (Castiglione Falletto / Monforte) og Vigna Rionda (Serralunga d'Alba).

Vigna Rionda har sydlig eksponering og en høj beliggenhed, hvilket giver modne druer samtidig med at syren bevares. Vinene fra Serralunga er som tommelfingerregel længelevende og strukturerede og dette gælder i endnu højere grad vinene fra Vigna Rionda.

Der dyrkes uden brug af pesticider, druerne høstes i hånden og gæres naturligt med skaller i 16-20 dage. Derefter lagres vinen 36 måneder på store (brugte) fade af fransk eg og 24 måneder på flaske inden den kommer på markedet.

Årgang 2012 ifølge Vinous - 91+ p.
"A vintage of slender, mid-weight wines with lovely radiance and open-knit fruit. The 2012s should drink well with minimal cellaring. The year started off with one of the coldest and most severe winters on record. Hail was an issue in many spots during the summer, while harvest took place in mid-October, as is the norm these days. There is quite a bit of variability in 2012; some wines are medium-bodied and lifted, while others are much deeper and richer. The main signature of 2012 is freshness and forward fruit. Structurally, the wines are quite forward and delicious young, with elements of both 2005 and 1998."

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
rionda_luigi_oddero_barolo
1200,-

100 % Gamay fra mark beplantet i 1968 med granit i jordbunden. 2016 er første årgang fra Lafarge-Vial på denne mark og der dyrkes biodynamisk fra starten. Høstet i hånden og gæret naturligt med ca 1/4 stilke. Lagret et år på brugte fade.

Klassisk næse med kirsebær og sort peber - intens, kompleks og med udtalt mineralitet. Virkelig fremragende balance og finesse med flot længde. Kan drikkes ungt, men bør nok gemmes minimum 3-4 år fra høståret.

Beaujolais er fantastisk til mad. Med sin rene frugt og ret høje syre er det en "catch-all", der generelt er god til mad. Klassiske match er paté og charcuterie, men vinene fra Beaujolais er gode til mange andre ting - mad på grill fx , der jo som regel bare serveres med enkelt tilbehør og udendørs på en varm sommerdag. Bør drikkes mellem 14 og 16 grader. Beaujolais'erne fra Lafarge-Vial er dog noget mere burgundiske end normalt og har et ret stort gemmepotentiale og mere finesserige gastronomiske muligheder.

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
cote_de_brouilly_lafarge_vial_ny
325,-

100 % Pinot Gris fra Grand Cru marken Sommerberg - ca 20 år gamle stokke. Plottet, der kaldes Wiptal, er højt beliggende og meget stejlt Vinificeret naturligt og lagret på store, let brugte fade.

Intens og koncentreret, men med mere mineralitet og nerve end Boxlers øvrige Pinot Gris'er.

Drik den til rig mad  - modne oste eller fjerkræ med fyldig sauce. Prøv den til røget laks fra Letz.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
12 - 14 °C
Alkohol:
14 %
pinot_gris_sommerberg_boxler
525,-

Fremragende, topanmeldt Chianti Classico Riserva. 90% Sangiovese og 10% Canaiolo og Colorino, fadlagret 18 mdr på mindre egefade.

Fin, fin næse med kirsebær, tranebær, salvie, marcipan og lidt træ. Fyldig moden frugt og klassiske Sangiovese tanniner i den lange smag. Textbook Chianti!

Til italienske retter med kalvekød og krydderurter eller fuglevildt m. svampe
Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
chianti_classico_riserva_monsanto_ny
260,-

Lavet på en blanding af Pinot Blanc og Pinot Auxerrois fra biodynamisk dyrkede marker. Vinstokkene er ca 40 år gamle og vokser på kalkholdig jordbund. Gæret på rustfrit stål uden tilsætning af gær og lagret sur lie i 18 måneder inden degorgering. Der er ikke tilsat svovl på noget tidspunkt i processen, så de sulfitter, der er i vinen stammer fra gæringen, hvor de udvikles helt naturligt.

Noter af grøn æble, citrus og kvæde med sekundære aromaer af fennikel og hvidkål. I munden er der en fin mousse, letkrydret frugt og en fin, balanceret eftersmag.

Velegnet som aperitif, men går fint til lettere retter som quiche, pizza, grøntsagsretter og mildere oste.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12 %
165,-

100 % Riesling vinificeret og lagret på stål.

Frisk duft af æble, lime og knapt moden ananas samt hvide blomster. Fantastisk balance mellem frugt og syre, god intensitet og mineralsk slutning.

Velegnet til de fleste retter med fisk, skal og bløddyr - gerne med et asiatisk pift.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
riesling_trocken_krebs_ny
Spar 270,-
120,-
75,-
120,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 270,-

Lavet på 100 % Grenache fra marker beliggende 700 moh i Rioja Alavesa. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er tæt på 50 år. Gæret på stål og modnet et halvt år på let brugte fade lavet af hhv fransk og amerikansk eg.

Rød frugt - jordbær. tranebær - med florale noter og et strejf af citrusskal og hvid peber. Frisk og frugtig - medium fyldig med lette tanniner og en lang eftersmag.

Dejlig madvin til lam og gris eller fjerkræ. 

Land:
Spanien
Område:
Rioja
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
rioja_larrosa_izadi
Spar 480,-
120,-
80,-
120,- pr. flaske. Ved køb af 12 flasker spar 480,-