Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Herlig Grenache-domineret Rhônevin fra marker lige udenfor Gigondas. 50% Grenache, 15% Merlot (Grenache og Merlot er fra domainets egne marker i Roaix, mens resten er delvist egen frugt og delvist købt frugt), 20% Syrah, 10% Cabernet og 5% øvrige druesorter. Ingen fad.

Klassisk næse med mørke bær og friske krydderurter. Meget fyldig smag for prisklassen med moden mørk frugt, bløde tanniner og en fin letkrydret finish.

God allround madvin til mellemfyldige retter med fjerkræ, gris, lam, kalv og and. retterne må gerne være middelhavsinspirerede med hvidløg, rosmarin, timian, oliven etc. Kan også matche mildere nordafrikansk køkken.

Bemærk fra årgang 2016 er denne vin med skruelåg.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
Spar 90,-
80,-
65,-
80,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 90,-

År efter år et fantastisk køb fra bedste producent i Costieres de Nimes!

Overvejende lavet på Syrah og blandet med Grenache, Mourvedre og Carignan. Vinificeret på cement for at bevare mest mulig af den friske frugt.

Duft af mørke bær, lakrids og krydderurter. Mellemfyldig smag med god saftighed, fin syre og en pæn eftersmag.

Vinen er bredt anvendelig til mad. Til diverse, gerne rustikke, kødretter - klarer både okse, lam og gris, men går også fint til kylling eller fx grillet tun. Matcher fint retter, hvor der er brugt godt med krydderier.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
Spar 90,-
85,-
70,-
85,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 90,-

Lavet på Mencia fra ca 30 år gamle stokke blandet med lidt Alicante Bouschet - høstet i hånden vinificeret med fuld afstilkning. Vinificeret på stål - ingen fad.

Duften er domineret af solbær, kirsebær, solbærblad og med et let røget element. Mellemfyldig med god frugtintensitet, medium niveau af faste tanniner og en frisk syre. Pæn længde i eftersmagen.

Kan også bruges til rustik mad - spanske bonderetter som linser med peberfrugt og chorizo, braisserede oksehaler, men også til et stykke godt, grillet kød med enkelt tilbehør.

 

Land:
Spanien
Område:
Bierzo
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
Spar 120,-
90,-
70,-
90,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 120,-

Typisk Donau Grüner Veltliner med herlig friskhed og peber-agtigt krydderi. Lavet på 100 % Grüner Veltliner - vinificeret og lagret på stål.

Duft af mandler, hvid peber og hvide blomster - frisk og ligetil smag, men med intensitet nok til at være en fremragende madvin.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
Spar 120,-
100,-
80,-
100,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 120,-

Charmerende lillebror til den flotte "Champagnedræber". Lavet på Pinot Noir, Syrah og 30% Chardonnay. Lavet efter den traditionelle metode for kvalitets mousserende vin med andengæring på flasken og efterfølgende lagring på gæringsbundfaldet, hvilket er med til at give små fine bobler og en fin kompleksitet. Må ikke kalde sig Champagne, da den ikke kommer fra Champagne. Må ikke kalde sig Crémant de Limoux, da der ikke er Chenin Blanc i. Men sandheden ligger jo i glasset…

Flot farve med et ganske let kobberskær og masser af fine, små bobler. Duften er ret vinøs med røde bærnoter og et strejf af citron. Smagen er frisk med fine bærelementer.

Dejlig aperitifvin, men er faktisk fremragende til en lang række madretter. til lettere retter med fisk, skaldyr og fjerkræ. Rigtig fin til sushi!

Land:
Frankrig
Område:
Languedoc
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
Spar 180,-
130,-
100,-
130,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 180,-

Lavet på en blanding af Pinot Blanc og Pinot Auixerrois fra biodynamisk dyrkede marker. Vinstokkene er ca 40 år gamle og vokser på kalkholdig jordbund. Gæret på rustfrit stål uden tilsætning af gær og lagret sur lie i 18 måneder inden degorgering. Der er ikke tilsat svovl på noget tidspunkt i processen, så de sulfitter, der er i vinen stammer fra gæringen, hvor de udvikles helt naturligt.

Noter af grøn æble, citrus og kvæde med sekundære aromaer af fennikel og hvidkål. I munden er der en fin mousse, letkrydret frugt og en fin, balanceret eftersmag.

Velegnet som aperitif, men går fint til lettere retter som quiche, pizza, grøntsagsretter og mildere oste.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12 %
Spar 150,-
150,-
125,-
150,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 150,-

Eks-verdensmester i rosé. Lavet på  50 % Mourvèdre, 40 % Cinsault og 10 % Grenache høstet i hånden. Gæres ca 20 dage og lagres derefter 6 måneder på cementtanke.
Vinstokkene er ca 20 år gamle og de vokser i amfiteaterlignende terrasser (restanques) med sydlig eksponering.

Lækker, intens næse med frisk fersken, hindbær og melon. Fyldig i smagen - frugtig og letkrydret. Lang og vedholdende eftersmag.

Velegnet til fisk, skaldyr og grøntsager med middelhavs eller asiatisk touch.

Land:
Frankrig
Område:
Bandol
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
Spar 150,-
160,-
135,-
160,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 150,-

Ren Silvaner fra en af Frankens fornemste marker; 1. Lage Escherndorfer Lump. Vinificeret på stål uden tilsætning af gær.

Tør og mineralsk. Rent og klart udtryk af æble, pære og med en snert af ananas. I smagen er vinen intens og ren med frisk syre og endeløs mineralitet i eftersmagen.

Meget madegnet og alsidigt anvendelig. God til retter, hvor sarte smagsnuancer skal fremhæves, men kan faktisk også klare ret kraftig mad med cremede saucer. God til både fisk og skaldyr, til fjerkræ og til charcuterie. Perfekt til hvide asparges.

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
215,-

100 % Grüner Veltliner på 1. Lage marken Renner, der er nabomark til den berømte Lamm. Stokkenes alder er i gennemsnit omkring 55 år - de gamle stokke er med til at give vine med en unik balance og intensitet. 

Vinen har både frugtelementer i form af pære, orangeskal og kvæde samt noter af persillerod, hvid peber og hasselnød. Højintens vin med stor friskhed og syrefrisk afslutning.

Grüner Veltliner i denne klasse klarer næsten alle retter bortset fra desserter. Dog bør maden have noget intensitet, da vinen ellers vil overdøve. God til retter med fisk og skaldyr, men er næsten allerbedst til kogt eller sprængt kød af gris eller kalv. Grüner Veltliner i en kraftig udgave som her, er en af de bedste vine til at kapere retter, hvor peberrod spiller en fremtrædende rolle.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
220,-

Barberbladsskarp 1. cru Chablis

100 % Chardonnay fra 1. cru Sechet, der er en del af Vaillons. Vinificeret og lagret på stål - ingen fad! Sechet-marken har en mere østlig orientering end de øvrige 1. cru marker og giver derfor vine med lidt højere syre og renhed.

Sechet er Chablis-puristernes vin, da den pga. eksponering og jordbund er endnu mere syrerig, mineralsk og let.

Domineret af grape og mineralitet og med en fantastisk renhed og præcision.

Chablis 1. cru bør tidligst drikkes 4-5 år fra høståret. Udvikler en udpræget mineralitet, der passer godt til smagen af særligt østers og mager fisk. Vinen kan dog sagtens klare selv ret kraftige retter med fisk, skaldyr og fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 11 °C
Alkohol:
13 %
250,-

Würm er en ny topvin fra Clos des Fous på Cabernet Sauvignon hovedsageligt fra Alto Cahapoal - den østligst beliggende vinregion i Chile med nogle af landets højest beliggende vinmarker. Den høje beliggenhed giver store temperaturudsving mellem nat og dag, og sikrer en fin friskhed i selv meget moden frugt.

Elegant og meget ren solbær-intensitet i næsen med fine fadnoter. Smagen er fyldig og moden, men med en dejlig kølighed og mineralitet, der balancerer den flot.

Klassisk kødvin, der skal drikkes til det bedste okse eller lammekød.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
295,-

100 % Silvaner fra Frankens bedste vinmark; Grosse Lage (Grand Cru) Escherndorf am Lumpen 1655 - den bedste del af Escherndorfer Lump-marken. Vinificeret på stål og store, gamle træfade.

Stor friskhed og udpræget mineralitet allerede i næsen - fokuseret og intenst. Mineralitet og syre dominerer også smagen og der udfolder sig på en gang en enorm renhed og masser af muskler.

En gastronomisk vin, der klarer stort set alt mad. Giv den dog gerne noget udfordring i form af kraftig kost som fx gris, hummer eller havtaske

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
295,-