Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet på en blanding Pinot Noir, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Pinot Meunier, Frühburgunder og Merlot. Lavet ved saignée - dvs at man tapper noget af alle de røde topvine efter kort tids maceration for at koncentrere dem yderligere. Den aftappede pink most gæres færdig på ståltank og lagrer på bærmen med omrøring nu og da indtil aftapning i foråret.

Frisk og sommerlig duft af jordbær, abrikos og Kongen af Danmark. Frugtigheden er helt i front med en rigtig fin, balancerende syre. Saftig eftersmag med fin fin længde.

Velegnet til et glas i utide, men går rigtig fint til salater, gerne med tomat, eller til kylling eller grillet fisk.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
gaul_rose
Spar 246,-
140,-
99,-
140,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 246,-

Charmerende lillebror til den flotte "Champagnedræber". Lavet på Pinot Noir, Syrah og 30% Chardonnay. Lavet efter den traditionelle metode for kvalitets mousserende vin med andengæring på flasken og efterfølgende lagring på gæringsbundfaldet på ikke mindre end 36 mdr., hvilket er med til at give små fine bobler og en fin kompleksitet. Må ikke kalde sig Champagne, da den ikke kommer fra Champagne. Må ikke kalde sig Crémant de Limoux, da der ikke er Chenin Blanc i. Men sandheden ligger jo i glasset…

Flot farve med et ganske let kobberskær og masser af fine, små bobler. Duften er ret vinøs med røde bærnoter og et strejf af citron. Smagen er frisk med fine bærelementer.

Dejlig aperitifvin, men er faktisk fremragende til en lang række madretter. til lettere retter med fisk, skaldyr og fjerkræ. Rigtig fin til sushi!

Land:
Frankrig
Område:
Languedoc
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
130,-

Lavet på en blanding af Pinot Blanc og Pinot Auxerrois fra biodynamisk dyrkede marker. Vinstokkene er ca 40 år gamle og vokser på kalkholdig jordbund. Gæret på rustfrit stål uden tilsætning af gær og lagret sur lie i 18 måneder inden degorgering. Der er ikke tilsat svovl på noget tidspunkt i processen, så de sulfitter, der er i vinen stammer fra gæringen, hvor de udvikles helt naturligt.

Noter af grøn æble, citrus og kvæde med sekundære aromaer af fennikel og hvidkål. I munden er der en fin mousse, letkrydret frugt og en fin, balanceret eftersmag.

Velegnet som aperitif, men går fint til lettere retter som quiche, pizza, grøntsagsretter og mildere oste.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12 %
Spar 180,-
160,-
130,-
160,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 180,-
"Min lille Chateauneuf" siger Yves Gras om sin yndlings Côtes du Rhône.
 
Spændende, kraftig og velbalanceret Côtes du Rhône. Vinen hedder Quatre Terres, fordi den kommer fra fire forskellige terroirs i det sydlige Rhône; Vacqueyras, Rasteau, Roaix og Seguret. Lavet på 70 % Grenache, 15 % Syrah, 10 % Mourvèdre og de sidste 5 %  er Cinsault, Carignan og Clairette. Høstet i hånden og gæret med delvis afstilkning og uden gærtilsætning. Lagret på en blanding af store gamle fade og amfora af terracotta et års tid.
 
Tæt og intens næse med karakter af solbær, brombær og kirsch samt sydfranske krydderurter, nelliker og viol. Smagen er meget fyldig og frugtmættet, men fint balanceret med fine tanniner og en god syre.
 
En kraftig vin, der gerne må få kraftig mad; oksekød, lammekød og kalvekød med kraftig sauce. Fin også til kød på grillen, til lammekølle med hvidløg og rosmarin og helt perfekt til klassisk, dansk julemad.
Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
15 %
5_stjerner
quatre_terres_santa_duc_ny_ny
130,-
100% Pinot Noir fra marken Doctors Creek. Elegant og aromatisk med masser af saftige modne kirsebær, violer, og rød blomme. Blød tanninstruktur med en fin syre balance og en kompleks toasted finish.
 
Vinificeret med 10 % hele klaser og lagret på en blanding af 39% nyt fransk fad og ældre franske barriques. Smagt regelmæssigt indtil den rette balance blev opnået ved 10 måneder.
Fin og ren intensitet i frugten, milde tanniner og en god syre gør vinen rigtig fin til mellemfyldige retter med intens smag - lam med rodfrugter, stegt foie gras, grillet tun.
Land:
New Zealand
Område:
Marlborough
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
180,-

Ren Silvaner fra en af Frankens fornemste marker; 1. Lage Escherndorfer Lump. Vinificeret på stål uden tilsætning af gær.

Tør og mineralsk. Rent og klart udtryk af æble, pære og med en snert af ananas. I smagen er vinen intens og ren med frisk syre og endeløs mineralitet i eftersmagen.

Meget madegnet og alsidigt anvendelig. God til retter, hvor sarte smagsnuancer skal fremhæves, men kan faktisk også klare ret kraftig mad med cremede saucer. God til både fisk og skaldyr, til fjerkræ og til charcuterie. Perfekt til hvide asparges.

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
215,-

100 % Grüner Veltliner på 1. Lage marken Renner, der er nabomark til den berømte Lamm. Stokkenes alder er i gennemsnit omkring 55 år - de gamle stokke er med til at give vine med en unik balance og intensitet. 

Vinen har både frugtelementer i form af pære, orangeskal og kvæde samt noter af persillerod, hvid peber og hasselnød. Højintens vin med stor friskhed og syrefrisk afslutning.

Grüner Veltliner i denne klasse klarer næsten alle retter bortset fra desserter. Dog bør maden have noget intensitet, da vinen ellers vil overdøve. God til retter med fisk og skaldyr, men er næsten allerbedst til kogt eller sprængt kød af gris eller kalv. Grüner Veltliner i en kraftig udgave som her, er en af de bedste vine til at kapere retter, hvor peberrod spiller en fremtrædende rolle.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
220,-

Lavet på 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay. Chardonnayen er gæret på fad, mens Pinot Noiren er vinificeret på stål.

Ekspressiv duft med elementer af brød, kiks og krydderurter. Fine bobler, ret fyldig smag med fin syre og en lang afslutning.

Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
Spar 75,-
225,-

100 % Grüner Veltliner på 1. Lage marken Renner, der er nabomark til den berømte Lamm. Stokkenes alder er i gennemsnit omkring 55 år - de gamle stokke er med til at give vine med en unik balance og intensitet. 

Vinen har både frugtelementer i form af pære, orangeskal og kvæde samt noter af persillerod, hvid peber og hasselnød. Højintens vin med stor friskhed og syrefrisk afslutning.

Grüner Veltliner i denne klasse klarer næsten alle retter bortset fra desserter. Dog bør maden have noget intensitet, da vinen ellers vil overdøve. God til retter med fisk og skaldyr, men er næsten allerbedst til kogt eller sprængt kød af gris eller kalv. Grüner Veltliner i en kraftig udgave som her, er en af de bedste vine til at kapere retter, hvor peberrod spiller en fremtrædende rolle.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
250,-

Würm er en ny topvin fra Clos des Fous på Cabernet Sauvignon hovedsageligt fra Alto Cahapoal - den østligst beliggende vinregion i Chile med nogle af landets højest beliggende vinmarker. Den høje beliggenhed giver store temperaturudsving mellem nat og dag, og sikrer en fin friskhed i selv meget moden frugt.

Elegant og meget ren solbær-intensitet i næsen med fine fadnoter. Smagen er fyldig og moden, men med en dejlig kølighed og mineralitet, der balancerer den flot.

Klassisk kødvin, der skal drikkes til det bedste okse eller lammekød.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
295,-

100 % Silvaner fra Frankens bedste vinmark; Grosse Lage (Grand Cru) Escherndorf am Lumpen 1655 - den bedste del af Escherndorfer Lump-marken. Vinificeret på stål og store, gamle træfade.

Stor friskhed og udpræget mineralitet allerede i næsen - fokuseret og intenst. Mineralitet og syre dominerer også smagen og der udfolder sig på en gang en enorm renhed og masser af muskler.

En gastronomisk vin, der klarer stort set alt mad. Giv den dog gerne noget udfordring i form af kraftig kost som fx gris, hummer eller havtaske

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
295,-

Rosé Champagne lavet på 50 % Pinot Noir, 35 % Chardonnay og 15 % Pinot Meunier vinificeret som rødvin. 

Frisk duft af røde bær og rød grapefrugt. Ret fyldig smag med elementer af hindbær og pomelo.

Velegnet som aperitif, men er også oplagt til mad i form af fyldigere retter med fisk og skaldyr eller fjerkræ og indmad, som brisler, fuglelever eller hjerter.

Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
300,-