Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Frisk og mineralsk vin på den lokale drue Albarino, der har kultstatus i Spanien og Portugal. Fra vinstokke med en alder på mellem 10 og 50 år, der vokser i granitholdig jordbund. Druerne kommer fra 11 ha vinmark fordelt på ikke mindre end 164 forskellige små plots. Koldmacereret med lidt skalkontakt og gæret med udvalgt gær fra familiens 200-årige Cepas Velhas - lagret sur lie på stål.

Vinen har en frisk duft af æbler og melon. I smagen er der en del mineralitet og en frisk syre.

Albarino er den store spanske fiskevin; med sin mineralitet og friske syre egner Albarino sig godt til fisk og skaldyr, men er særlig velegnet fx østers, blåmuslinger og diverse torskefisk. Prøv den fx til en gang bacalao på klipfisk.

 

Land:
Spanien
Område:
Rias Baixas
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
13 %
albarino-do-ferreiro
160,-

Topvin fra Mengoba. Lavet på Mencia og en lille smule Estaldina fra ca 80 år gamle stokke fra marker i ca. 700 meters højde over havet. Markerne pløjes traditionelt med okser som et af de sidste steder i Spanien. Druerne høstes i hånden og hele vinificeringen foregår i det samme vinfad - store fade af fransk eg, hvor vinen opholder sig i 11 måneder inden den flaskes uden filtrering, men med en let klaring.

Meget intens duft af solbær, solbærblad, sorte kirsebær, hindbær,  violer og røg. Smagen er også superintens, flot balanceret med en meget ren frugtighed, frisk syre og højt niveau af silkebløde tanniner - meget, meget lang eftersmag.

Stor vin med en kompleks struktur, der kan klare ret kraftige kødretter med tætte saucer - både af okse, lam og vildt. 

Land:
Spanien
Område:
Bierzo
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
230,-

Lavet på 90 % Tempranillo og med en blanding af Garnacha, Graciano og Mazuelo for de resterende 10 % fra mere end 50 år gamle stokke i Rioja Alavesa, der vokser som buske. Rioja Alavesa er et ret højtbeliggende område, der producerer noget af det bedste druemateriale i Rioja med den helt rigtige balance mellem frugtintensitet og kølig elegance. 50 % af vinen er lagret på nye franske egetræsfade mens resten er lagret på stål.

Noter af modne brombær, jordbær og elegant fad. Fyldig smag med intens frugtighed, bløde, modne tanniner og en meget lang og elegant eftersmag.

Egnet til retter, der matcher de modne noter; dvs retter med vildt eller med krogmodnet oksekød – og gerne med karakterfulde svampe som karl johan, kantareller, morkler eller trøfler i sauce eller garniture.

Land:
Spanien
Område:
Rioja
Servering:
15 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
Rioja El Regalo Izadi
300,-

100 % Tempranillo fra gamle stokke - gennemsnitsalderen på stokkene er over 45 år og nogle af markerne er tilplantet for over 70 år siden. Vinen er lagret på fade af amerikansk og fransk eg - 20 % nye fade.

Elegant duft af jordbær og solbær med krydret/røget element fra fadet. Smagen er fyldig med modne tanniner og en lang eftersmag.

Serveres v. 16-18° - gerne til den kølige side: det fremmer vinens friskhed. Kan med fordel hældes på karaffel 1 time før servering. Kan drikkes nu med stor fornøjelse, men vil smage godt mindst 7 år endnu.

Land:
Spanien
Område:
Rioja
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
130,-

Topvinen fra Orben. Lavet på ren Tempranillo fra 1,2 ha i marken Malpuesto - plantet i 1931 og en af de ældste vinmarker i Rioja Alavesa. Malpuesto betyder "dårligt plantet" fordi planterne står meget irregulært. Gamle stokke og sandet jordbund giver et lavt udbytte men høj kvalitet. Lagret på fade af nyt eg i ca 15 måneder. 

Koncentreret og tær aroma af mørke bær - blåbær, kirsebær, boysenbær - samt krydderier fra fadlagringen. Meget koncentreret i smagen også - kræver modspil i form af mad eller en del års lagring.

Fyldig vin med koncentreret frugt og fast tanninstruktur. Den klarer de fleste kødretter - gerne i den lidt kraftigere ende med oksekød, lam eller vildt. Har det godt med en tæt sauce til at matche vinens store intensitet.

Land:
Spanien
Område:
Rioja
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
malpuesto_rioja_orben
375,-

Lavet på Mencia fra tre plots i Valtiulle og Otero i Bierzo, bl.a. fra la Rapolao, der regnes for en af de bedste marker i Bierzo. Vinificeret med hele klaser; gæret naturligt på cementtank med forlænget maceration af skallerne. Derefter modnet 10 måneder på en stor foudre.

Duften er domineret af mørk frugt, peber, læder og mineralitet. Flot, tæt og velbalanceret.

Til retter med stegt eller grillet kød - fremragende madvin.

Land:
Spanien
Område:
Bierzo
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
14 %
encinas_bierzo_graillot
195,-

Topvin fra Mengoba. Lavet på Mencia og en lille smule Estaldina fra ca 80 år gamle stokke fra marker i ca. 700 meters højde over havet. Markerne pløjes traditionelt med okser som et af de sidste steder i Spanien. Druerne høstes i hånden og hele vinificeringen foregår i det samme vinfad - store fade af fransk eg, hvor vinen opholder sig i 12 måneder inden den flaskes uden filtrering, men med en let klaring.

Meget intens duft af solbær, solbærblad, sorte kirsebær, hindbær, violer og røg. Smagen er også superintens, flot balanceret med en meget ren frugtighed, frisk syre og højt niveau af silkebløde tanniner - meget, meget lang eftersmag.

Stor vin med en kompleks struktur, der kan klare ret kraftige kødretter med tætte saucer - både af okse, lam og vildt. 

Land:
Spanien
Område:
Bierzo
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
250,-

Lavet på 100 % Tempranillo fra marker i hjertet af Rioja Alavesa – den mindste underregion i Rioja og sammen med Rioja Alta, den der giver den bedste kvalitet druer.

Vinificeret på ståltank, hvorefter vinen er lagret 12 mdr på brugte fade af amerikansk eg.

Vinen har en intens og sund aroma af røde bær – jordbær, hindbær og tranebær med et ganske let strejf af vanilie. Frisk i munden med god fylde, elegante og markante tanniner og en lang eftersmag.

Den meget intense smag gør vinen velegnet til kødretter med meget smag. Det lette fadpræg og den fine frugtkoncentration understøtter både smagskoncentrationen i braisserede retter og det let røgede element i grillet/stegt kød.

Serveres ved 14-16 grader og kan med fordel dekanteres.

Land:
Spanien
Område:
Rioja
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
100,-

100% Grenache fra stokke med en alder på minimum 40 år i området Campo de Borja, der ligger sydøst for Rioja i Aragón i det nordøstlige Spanien.

Vinen er frisk med charmerende aromaer af jordbær og hindbær. Smagen er også domineret af røde bær og er mere domineret af frisk frugt og ingen fad i modsætning til de fleste andre spanske vine på dette niveau, der ofte smager meget af fad.

Til lettere hverdagsretter.

Land:
Spanien
Område:
Campo de Borja
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
60,-

Lavet på 86 % Tempranillo, 10 % Cabernet Sauvignon og 4 % Merlot fra lavtydende plots. Druerne høstes i hånden og sorteres af to omgange, inden de vinificeres. Lagret 14 måneder på nye barriques af fransk eg. Drueblandingen af Tempranillo og Cabernet kender man også fra Villacreces berømte nabo Vega Sicilia. Druerne fra Finca Villacreces har da også tidligere været brugt til både Vega Sicilia og Flor de Pingus.

Koncentreret og intens vin med expressiv duft af kaffe, toast, blåbær, solbær og jordbær. Meget fyldig i munden, flot balanceret og meget intens. Lang, lang eftersmag.

Vinen er velegnet til kraftige retter med kød af høj kvalitet. Lam, oksekød og vildt ledsaget af en intens sauce vil alle være flot til den fornemme vin. 

Land:
Spanien
Område:
Ribero del Duero
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
625,-

100 % Grenache fra området Campo de Borja, der ligger sydøst for Rioja. Druerne har macereret 6 timer, hvorefter mosten er gæret til vin ved en temperatur på 18 grader. Den relativt lave gæringstemperatur er med til at bevare en god friskhed i vinen.

Duft af røde bær som jordbær og hindbær samt et floralt strejf. Smagen er frugtig, velbalanceret og ukompliceret.

Velegnet som sommerens terrassevin, men kan også sagtens serveres til lettere retter med kød, fisk eller skaldyr 

Land:
Spanien
Område:
Campo de Borja
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
60,-

70% Garnacha og 30% Syrah fra Campo de Borja, der ligger lidt sydøst for Rioja. Druer fra gennemsnitligt 25 år gamle stokke. Ingen fad. Kølig vinifikation med 1 uges koldmaceration for Grenache og delvis maceration carbonique for Syrah for at give en saftig og drikkevenlig stil.

Udpræget rød frugt i kølig og frisk stil med krydrede noter. Frisk med bløde tanniner, frisk saftighed og fin syre.

Saftig let krydret vin på Garnacha og Syrah fra Campo de Borja i det nordlige Spanien. Glimrende hverdagsvin.

Land:
Spanien
Område:
Campo de Borja
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
coto-de-hayas_campo-de-borja
90,-