Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Pruno er lavet på 90 % Tempranillo blandet med 10 % Cabernet. Lagret 12 måneder på to år gamle fade af fransk eg. Drueblandingen af Tempranillo og Cabernet kender man også fra Villacreces berømte nabo Vega Sicilia. Druerne fra Finca Villacreces har da også tidligere været brugt til både Vega Sicilia og Flor de Pingus.

Dyb, mørk farve. duft af jordbær, hindbær, blåbær, mynte, kamfer og vanilie. Smagen er dyb og intens med fin syre og modne tanniner - flot struktur og flot blance. Lang eftersmag.

Vinen har stor dybde og intensitet og egner sig til kødretter med kragtig smag. Okse eller lammekød med intens sauce eller stegt på grill. Er også velegnet til klassisk, dansk julemad - særligt and.

 

Land:
Spanien
Område:
Ribero del Duero
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
350,-

Frisk rosé på 100 % Grenache fra gamle stokke i nogle af Riojas højest beliggende marker. Vinstokkene vokser som små buske og har en naturligt lav ydelse.
Høstet i hånden og vinificeret og lagret på stål - ingen malo.

Duft af hvid fersken og hindbær. Smagen er frisk og præcis med elementer af røde kirsebær, hindbær og abrikos - flot eftersmag.

Herlig rosé med fin frugtintensitet, der giver en herlig charme, så vinen både er tør, rund og frugtig.

Smager herligt for sig selv på en solrig dag, men har fin struktur som madvin. Lettere fiskeretter, grøntagsretter eller tapas - gerne med tomat og hvidløg.

Land:
Spanien
Område:
Rioja
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13,5 %
110,-

Lavet på 86 % Tempranillo, 10 % Cabernet Sauvignon og 4 % Merlot fra lavtydende plots. Druerne høstes i hånden og sorteres af to omgange, inden de vinificeres. Lagret 14 måneder på nye barriques af fransk eg. Drueblandingen af Tempranillo og Cabernet kender man også fra Villacreces berømte nabo Vega Sicilia. Druerne fra Finca Villacreces har da også tidligere været brugt til både Vega Sicilia og Flor de Pingus.

Koncentreret og intens vin med expressiv duft af kaffe, toast, blåbær, solbær og jordbær. Meget fyldig i munden, flot balanceret og meget intens. Lang, lang eftersmag.

Vinen er velegnet til kraftige retter med kød af høj kvalitet. Lam, oksekød og vildt ledsaget af en intens sauce vil alle være flot til den fornemme vin. 

Land:
Spanien
Område:
Ribero del Duero
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
625,-

Exceptionel topvin, der kun laves i de bedste år. Lavet på ren Tempranillo fra mark med ca 100 år gamle vinstokke i hjertet af Ribera del Duero ca 800 moh. Høstet i hånden med meget lavt udbytte. Vinificeret på ståltank og efterfølgende lagret 14 måneder på nye fade af fransk eg (Darnajou). Flasket uden klaring eller filtrering.

Meget koncentreret og intens duft med elementer af blåbær, brombær, blommer, svesker, vanilie, cigaræske og liljer. Smagen er fantastisk rig og intens med markante, saftige tanniner. Meget, meget lang eftersmag.

Velegnet til de beste kødretter - om det er vildt, okse, lam eller gris. Kan klare tætte saucer og kraftigt tilbehør. Kan med sin frugtkoncentration og relativt høje alkohol være en fin kandidat til luksusvin juleaften.

Land:
Spanien
Område:
Ribero del Duero
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
Nebro Finca Villacreces
1395,-

70% Garnacha og 30% Syrah fra Campo de Borja, der ligger lidt sydøst for Rioja. Druer fra gennemsnitligt 25 år gamle stokke. Ingen fad. Kølig vinifikation med 1 uges koldmaceration for Grenache og delvis maceration carbonique for Syrah for at give en saftig og drikkevenlig stil.

Udpræget rød frugt i kølig og frisk stil med krydrede noter. Frisk med bløde tanniner, frisk saftighed og fin syre.

Saftig let krydret vin på Garnacha og Syrah fra Campo de Borja i det nordlige Spanien. Glimrende hverdagsvin.

Land:
Spanien
Område:
Campo de Borja
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
coto-de-hayas_campo-de-borja
90,-

100 % Grenache fra området Campo de Borja, der ligger sydøst for Rioja. Druerne har macereret 6 timer, hvorefter mosten er gæret til vin ved en temperatur på 18 grader. Den relativt lave gæringstemperatur er med til at bevare en god friskhed i vinen.

Duft af røde bær som jordbær og hindbær samt et floralt strejf. Smagen er frugtig, velbalanceret og ukompliceret.

Velegnet som sommerens terrassevin, men kan også sagtens serveres til lettere retter med kød, fisk eller skaldyr 

Land:
Spanien
Område:
Campo de Borja
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
60,-

Lavet på 86 % Tempranillo, 10 % Cabernet Sauvignon og 4 % Merlot fra lavtydende plots. Druerne høstes i hånden og sorteres af to omgange, inden de vinificeres. Lagret 14 måneder på nye barriques af fransk eg. Drueblandingen af Tempranillo og Cabernet kender man også fra Villacreces berømte nabo Vega Sicilia. Druerne fra Finca Villacreces har da også tidligere været brugt til både Vega Sicilia og Flor de Pingus.

Koncentreret og intens vin med expressiv duft af kaffe, toast, blåbær, solbær og jordbær. Meget fyldig i munden, flot balanceret og meget intens. Lang, lang eftersmag.

Vinen er velegnet til kraftige retter med kød af høj kvalitet. Lam, oksekød og vildt ledsaget af en intens sauce vil alle være flot til den fornemme vin. 

Land:
Spanien
Område:
Ribero del Duero
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
300,-

Lavet på økologisk dyrket Tempranillo fra højtbeliggende marker på Mesetaen 700 moh i la Mancha-regionen i Spanien. Varme dage og kølige nætter giver intensitet i frugten balanceret af frisk syre.

Aroma af kirsebær, jordbær, viol og sød lakrids. Velbalanceret middel fyldighed og god friskhed - meget drikkevenlig.

Til lettere retter med kød.

Land:
Spanien
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
basico-spanien
80,-

Topvin fra Mengoba. Lavet på Mencia og en lille smule Estaldina fra ca 80 år gamle stokke fra marker i ca. 700 meters højde over havet. Markerne pløjes traditionelt med okser som et af de sidste steder i Spanien. Druerne høstes i hånden og hele vinificeringen foregår i det samme vinfad - store fade af fransk eg, hvor vinen opholder sig i 11 måneder inden den flaskes uden filtrering, men med en let klaring.

Meget intens duft af solbær, solbærblad, sorte kirsebær, hindbær,  violer og røg. Smagen er også superintens, flot balanceret med en meget ren frugtighed, frisk syre og højt niveau af silkebløde tanniner - meget, meget lang eftersmag.

Stor vin med en kompleks struktur, der kan klare ret kraftige kødretter med tætte saucer - både af okse, lam og vildt. 

Land:
Spanien
Område:
Bierzo
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
230,-

Lavet på den meget sjældne Estaladina. Selv om der findes gamle stokke med Estaladina spredt rundt i Bierzo, kom druen ikke med, da bierzo DO blev etableret, så vinene på denne drue kan kun klassificeres som Vino de Mesa. Man mener, at Estaladina er identisk med Merenzao, der kendes i Valdeorras og som igen er identisk med den mere kendte Trousseau fra Jura. Imidlertid er Estaladina og Merenzao ikke helt identiske at se på, så måske er Estaladina en unik sort for Bierzo. Der arbejdes på at få den indlemmet i reglerne for DO Bierzo, da kvalitetspotentialet er rigtig højt.

Druerne kommer fra en mark med ca 70 år gamle stokke i beliggende 5-600 moh. Druerne høstes i hånden, trædes med fødderne og gærer med stilke i to amphoraer. Tappes på flaske efter ca 9 måneder - ingen filtrering og ingen svovl.

Elegant duft med stor intensitet og elementer af viol, frisk mynte, brombær og mineralitet. Helt fantastisk friskhed og balance i smagen - høj syre, stor intensitet! Lang, lang afslutning...

Klarer alle retter med kød - vinen fortjener en vellavet sauce.

Land:
Spanien
Område:
Bierzo
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
estaladi_a_gregory-perez
350,-

Lavet på 90 % Tempranillo og med en blanding af Garnacha, Graciano og Mazuelo for de resterende 10 % fra mere end 50 år gamle stokke i Rioja Alavesa, der vokser som buske. Rioja Alavesa er et ret højtbeliggende område, der producerer noget af det bedste druemateriale i Rioja med den helt rigtige balance mellem frugtintensitet og kølig elegance. 50 % af vinen er lagret på nye franske egetræsfade mens resten er lagret på stål.

Noter af modne brombær, jordbær og elegant fad. Fyldig smag med intens frugtighed, bløde, modne tanniner og en meget lang og elegant eftersmag.

Egnet til retter, der matcher de modne noter; dvs retter med vildt eller med krogmodnet oksekød – og gerne med karakterfulde svampe som karl johan, kantareller, morkler eller trøfler i sauce eller garniture.

Land:
Spanien
Område:
Rioja
Servering:
15 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
Rioja El Regalo Izadi
300,-

100 % Tempranillo fra gamle stokke - gennemsnitsalderen på stokkene er over 45 år og nogle af markerne er tilplantet for over 70 år siden. Vinen er lagret på fade af amerikansk og fransk eg - 20 % nye fade.

Elegant duft af jordbær og solbær med krydret/røget element fra fadet. Smagen er fyldig med modne tanniner og en lang eftersmag.

Serveres v. 16-18° - gerne til den kølige side: det fremmer vinens friskhed. Kan med fordel hældes på karaffel 1 time før servering. Kan drikkes nu med stor fornøjelse, men vil smage godt mindst 7 år endnu.

Land:
Spanien
Område:
Rioja
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
130,-