Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Marchard de Gramont er én af de heldige besiddere af én af Bourgogne's mest specielle vinmarker. Premier Cru marken "Gaudichots" har historisk spillet en stor rolle blandt de bedste marker i Vosne Romanée. Tilbage i tiden var meget store dele af den nuværende La Tache sammenhængende med Gaudichots under navnet "Gaudichots ou La Tache". Gramont's vine er altid meget klassiske, transparante og rustikke i stilen. Der arbejdes med ekstremt lille indflydelse fra fadene og Gramont flasker ofte vinene usædvanligt tidligt, men filosofien er, at hvis vinen er "færdig", så kan den ligeså godt komme på flaske. 

I 1933 kom den samlede besiddelse under ejerskab af Villaine-familien (ejere af Domaine de la Romanée-Conti), og de fik i 1936 klassificeret deres besiddelser som Grand Cru blot under navnet "La Tache". De efterlod godt og vel en hektar tilbage, som "blot" er klassificeret som 1. cru, og ganske kuriøst, så ligger marken delt i 3 parceller, som ligger på hver side omkring La Tache.

Nu til dags findes, foruden Gramont, kun 3 ejere af Gaudichots. Forey (som ligesom Gramont flasker en "Gaudichots", Domaine Dujac (som blander vinen i deres "Malconsorts", samt DRC som mest sandsynligt bruger vinen til deres 1.cru, eller sælger den fra.

I sammenligning med andre prominente 1.cru marker i Vosne Romanée, så læser man sjældent smagenoter eller kommentar omkring Gaudichots - alene af den årsag, at der findes så utrolig få flasker på verdensmarkedet. 
 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
975,-

Pruno er lavet på 90 % Tempranillo blandet med 10 % Cabernet. Lagret 12 måneder på to år gamle fade af fransk eg. Drueblandingen af Tempranillo og Cabernet kender man også fra Villacreces berømte nabo Vega Sicilia. Druerne fra Finca Villacreces har da også tidligere været brugt til både Vega Sicilia og Flor de Pingus.

Dyb, mørk farve. duft af jordbær, hindbær, blåbær, mynte, kamfer og vanilie. Smagen er dyb og intens med fin syre og modne tanniner - flot struktur og flot blance. Lang eftersmag.

Vinen har stor dybde og intensitet og egner sig til kødretter med kragtig smag. Okse eller lammekød med intens sauce eller stegt på grill. Er også velegnet til klassisk, dansk julemad - særligt and.

 

Land:
Spanien
Område:
Ribero del Duero
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
160,-

Lavet på 100 % Nebbiolo fra Rombone ved Treiso i Barbaresco. Gæret naturligt og macereret i 10-15 dage. Derefter lagret på store fade i 18 måneder og 12 måneder på flaske.

Liflige, intense og elegante aromaer af røde bær, tørrede rosenblade og salvie. Frisk i smagen med elegante tanniner.

Perfekt til retter med lam eller fuglevildt.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
barbaresco_rombone_oddero
375,-

Top Chateauneuf-du-Pape fra Santa Duc. Yves Gras har nu nok jord på den vestlige del af den berømte mark "la Crau" til at han kan lave en lille smule vin kun fra denne mark. Jordbunden er præget af sand og store rullesten, hvilket giver en intens og parfumeret vin med stor elegance.

Lavet på ren Grenache fra ca 80 år gamle stokke. Vinen er høstet i hånden med strikt sortering. Kort macerationstid og lagring på toscanske terracotta-amforaer i 18 måneder.

Tæt, intens duft af modne, røde bær, sort peber og sød lakrids. Smagen matcher duften og har en elegant, saftig og letdrikkelig struktur trods stor intensitet og fyldig krop. Chateauneuf i sjælen med burgundisk elegance - fantastisk, ren og næsten uendelig eftersmag.

Til det bedste okse eller lammekød - gerne på grillen. Et hit til klassisk juleand.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
chateauneuf_du_pape_la_crau_ouest_santa_duc
695,-

100 % Nebbiolo fra Cru-marken Asili, der ligger i Barbaresco kommune og regnes for en af de bedste marker i hele Barbaresco-zonen. Fermenteret i 15 dage, modnet på meget store fade af slavonsk eg i 18-24 måneder og til sidst lagret på flaske i ½ år, inden vinen sendes på markedet.

På én gang elegant og intens, ren og kompleks. Domineret af røde kirsebær i duften understøttet af lak, roser og tørrede krydderurter. Godt bid i tanninerne og meget lang eftersmag.

Til oksekød eller vildt - gerne braisseret og gerne serveret med svampe eller trøffel.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco-asili_giordano
275,-

2. cru slot i Margaux, der siden 1994 har været ejet af Chanel, der har brugt store summer på at forbedre kvaliteten ved bl.a. at genindføre håndarbejde i marken og høsten samt håndsortering af druerne og bedre fade. Lavet på hovedsageligt Cabernet Sauvignon blandet med Merlot samt en smule Cabernet Franc og Petit Verdot. Modnet 18 måneder på barriques, hvoraf 60 % er nye.

Flot dybde med aromer af blåbær, brombær, hindbær, tobak og fadnoter. God dybde i smagen og med årgangens fine saftighed og elegance. Meget, meget flot længde.

Viser begyndende modenhed og vil være flot til lam med skysauce.

 

 

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
13 %
rauzan_segla_grand_cru_classe_margaux
800,-

Passetoutgrains er undtagelsen, der bekræfter reglen om, at Bourgogne altid er enkeltsortsvin. Passetoutgrains skal være minimum 1/3 Pinot Noir mens resten må være Gamay.
Passetoutgrains l'Exception fra Lafarge er et fieldblend fra en enkelt mark med 80 år gamle stokke - Pinot og Gamay høstes og vinificeres sammen.

Frisk vin med duft af hindbær og urter. Knastør med elegant frugt og pæn eftersmag.

En vin som denne, med elegant frugtighed og god syre, er meget velegnet til mad. Passer perfekt til lidt rustikke retter med fjerkræ som fx Coq au Vin, men klarer også fint retter med gris eller kalv.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
13 - 15 °C
Alkohol:
13 %
225,-

Økologisk Côtes du Rhône lavet på Grenache og Syrah. Ingen Fad. Vinificeret uden svovl og med uden tilsætning af gær.

Intens mørk og krydret næse, med mørke bær, oliven, friske kryddeurter og peber. Tætpakket frugtig smag med mørke bær, lakrids og peber. Lang Finish! Måske markedets flotteste Côtes du Rhône Villages!

Til kraftige vinterretter med lam, and eller braisseret oksekød. Snakker godt sammen med hvidløg, rosmarin og oliven.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
genevriers_remejeanne
250,-

Lavet på økologisk dyrket Tempranillo fra højtbeliggende marker på Mesetaen 700 moh i la Mancha-regionen i Spanien. Varme dage og kølige nætter giver intensitet i frugten balanceret af frisk syre.

Aroma af kirsebær, jordbær, viol og sød lakrids. Velbalanceret middel fyldighed og god friskhed - meget drikkevenlig.

Til lettere retter med kød.

Land:
Spanien
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
basico-spanien
80,-

Würm er en ny topvin fra Clos des Fous på Cabernet Sauvignon hovedsageligt fra Alto Cahapoal - den østligst beliggende vinregion i Chile med nogle af landets højest beliggende vinmarker. Den høje beliggenhed giver store temperaturudsving mellem nat og dag, og sikrer en fin friskhed i selv meget moden frugt.

Elegant og meget ren solbær-intensitet i næsen med fine fadnoter. Smagen er fyldig og moden, men med en dejlig kølighed og mineralitet, der balancerer den flot.

Klassisk kødvin, der skal drikkes til det bedste okse eller lammekød.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
295,-

Lavet på en blanding af Merlot og Syrah fra Gascogne, der har et klima med indflydelse fra Atlanterhavet og Pyrenæerne, der giver dejlig friskhed i vinene. Vinificeret og lagret på stål.

Dejlig duft af af solbær og brombær med et let strejf af sort peber. Saftig i smagen med rund frugt og behagelige tanniner.

Dejlig allround vin, der er god til de fleste kødretter - særlig lam eller kalv

Land:
Frankrig
Område:
Gascogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
bazin_rouge
80,-

Meget fin Côtes du Rhône på 80 % Grenache og 20 % Syrah fra 20-40 år gamle vinstokke dyrket biodynamisk. Lagret 6 mdr. på cement og flasket uden klaring eller filtrering.

Herlig frisk duft af hindbær og kirsch med viol, lakrids og peber. Mellemfyldig smag med fin frugtintensitet og pæn eftersmag. Saftig og meget drikkevenlig!

Velegnet til lettere retter med okse og lammekød eller til fjerkræ. Med sin gode frugtintensitet vil den kunne klare de fleste typer af kødretter

 

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
ptits_gars_oratoire_st_martin
130,-