Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet 100 % på Fernao Pires. Fernao Pires, der også kendes som Maria Gomes, er Portugals mest udbredte grønne druesort. Høstet i hånden og gæret ved relativt lav temperatur, for at bibeholde friskheden.

Aroma af melon, mango, appelsinskal og lime. Fyldig frugt i smagen balanceret af en god friskhed. Lang eftersmag.

Flot til fyldigere retter med fisk eller skaldyr, men klarer også fx grillet svinekød.

Land:
Portugal
Område:
Lisboa
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
14 %
fernao_pires_quinta_da_boa_esperanca
150,-

Lavet på den lokale, portugisiske druesort Arinto. Arinto kendes især fra den lille DOP Bucelas, hvor den skal udgøre mindst 75 %. Her er den i en 100 % ren udgave. Druerne er høstet i hånden og vinen er gæret på ståltank ved relativt lave temperaturer for størst mulig friskhed.

Citruspræget aroma med elementer af både citron, lime, grape og clementin samt frisk, grønt æble. God fylde i smagen, ren og frisk med flot længde.

Velegnet til både enkle og mere komplekse retter med fisk, skaldyr og kylling. Har struktur til at kunne udvikle sig interessant over 8-10 år.

Land:
Portugal
Område:
Lisboa
Servering:
8 - 9 °C
Alkohol:
13,5 %
arinto_quinta_da_boa_esperanca
150,-

Lavet 100 % på Fernao Pires. Fernao Pires, der også kendes som Maria Gomes, er Portugals mest udbredte grønne druesort. Høstet i hånden og gæret ved relativt lav temperatur, for at bibeholde friskheden.

Aroma af melon, mango, appelsinskal og lime. Fyldig frugt i smagen balanceret af en god friskhed. Lang eftersmag.

Flot til fyldigere retter med fisk eller skaldyr, men klarer også fx grillet svinekød.

Land:
Portugal
Område:
Lisboa
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
14 %
fernao_pires_quinta_da_boa_esperanca
150,-

Lavet på Tinta Roriz (Tempranillo), Touriga Nacional, Touriga Franca og Tinta Barroca og lagret på små fade. Højere kvalitet og længere tids lagring end den almindelige Tawny.

Fantastisk højt niveau for en Tawny; flotte noter af tørrede frugter, kaffe og nødder. Balanceret smag med god intensitet og mindre sødme end normalt for portvin.

Dejlig juleport; går perfekt sammen med nødder, chokolade og marcipan. Hold vinen på køl efter åbning, så holder den sig nemt op til en måned.

Land:
Portugal
Område:
Douro
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
19,5 %
175,-

Lavet på 1/3 af hver af druerne Castelao, Aragonez (Tempranillo) og Syrah. Total afstilkning og to døgns kold præmaceration. Gæret ved relativ lav temperatur for at bevare en kølig frugtighed.

God intens frugtighed i duften med noter af brombær, solbær og jordbær, viol og sort peber. Medium fyldig med god, frugtig intensitet og mineralitet. 

Frisk, saftig vin med en struktur, der passer godt til kødretter med lam eller gris.

Land:
Portugal
Område:
Lisboa
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
tinto_quinta_da_boa_esperanca
100,-

Blandet af forskellige "pipas" - fade med en størrelse på 5-600 liter. En 20 års Tawny port vil typisk have en alder omkring 20 år i gennemsnit, men det vigtigste er, at den har karakter som en 10 års Tawny. Om vinen lever op til det afgøres ved en sensorisk test af et officielt panel.

Alt druemateriale til Infantados vine kommer fra A-klassificerede marker og trædes med fødder i de traditionelle lave kar, lagares. Begge dele er noget, der normalt reserveres for Vintage Port. Hos Quinta do Infantado gæres vinene lidt længere inden forstærkning, hvilket giver et lavere sukkerindhold og en mere vinøs stil.

Aromaer af karamel, nødder og tørret ctrusskal. Dyb og længevarende smag.

Eksklusiv "hyggeport" til konfekt, nødder og tørrede frugter - og til godt selskab, ikke mindst.

Land:
Portugal
Område:
Douro
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
19,5 %
475,-

Lavet på en blanding af Siria, Fernão Pires, Bical, Arinto, Cerceal og op mod 20 andre sorter. Alt markarbejde foregår i hånden og druerne er vinificeret naturligt med spontan gæring, modnet hovedsageligt på stål - en smule på gamle fade - og flasket uden filtrering og blot med en anelse svovl. Druerne kommer fra en parcel med 50-120 år gamle vinstokke der vokser i granitholdig og meget veldrænet jord.

Duft af gul frugt; citron, gul pære og æble med mere end en antydning af mineralitet allerede i duften. Ultra-mineralsk, næsten salt, i smagen med god saftig syre, renhed præcision og en lang eftersmag.

Til fisk og skaldyr - gerne lidt mere komplekse retter med sauce.

Land:
Portugal
Område:
Dão
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
dao_blanc_vv_antonio_madeira
225,-

Reserva er en vintage character ruby port lavet i år, der ikke er deklareret årgang. Druerne kommer fra tre marker, der er certificeret økologiske.

Alt druemateriale til Infantados vine kommer fra A-klassificerede marker og trædes med fødder i de traditionelle lave kar, lagares. Begge dele er noget, der normalt reserveres for Vintage Port. Hos Quinta do Infantado gæres vinene lidt længere inden forstærkning, hvilket giver et lavere sukkerindhold og en mere vinøs stil.

Flot ruby-stil med ret høj syre og tanninbid. Seriøs Portvin.

Der står på bagetiketten, hvornår vinen er flasket (12. september 2015) - kan gemmes op til 8-10 år efter flaskning.

Land:
Portugal
Område:
Douro
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
19,5 %
175,-

Vintage Port er fra et enkelt år, hvor kvaliteteten af druerne er meget høj. Hos Quinta do Infantado laves Vintage af den bedste frugt. Ingen afstilkning og ingen filtrering. Lagring på store fade med en alder på over 100 år.

Alt druemateriale til Infantados vine kommer fra A-klassificerede marker og trædes med fødder i de traditionelle lave kar, lagares. Begge dele er noget, der normalt reserveres for Vintage Port. Hos Quinta do Infantado gæres vinene lidt længere inden forstærkning, hvilket giver et lavere sukkerindhold og en mere vinøs stil.

Land:
Portugal
Område:
Douro
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
19,5 %
595,-

Field blend fra en mark med granit i jordbunden, som kun bruges til rosé. Tilplantet for mere end 50 år siden og dyrket biodynamisk med ca. 20 forskellige sorter domineret af Baga, Jaen, Rufete og Tinta Amarela. Høstet i hånden, macereret i 3 timer. Gæret naturligt på stål over 10 måneder - fuld malo. Ingen svovl, ingen enzymer - helt naturlig vinificering.

Mineralsk og gastronomisk rosé med fine noter af skovjordbær, hindbær og et strejf af fennikel. Mineralsk og frisk i smagen - mere til mad end til aperitif.

Fremragende madvin - til fisk og skaldyr, til karaktérfulde grøntsagsretter. Vil også være strålende til kylling, lam eller gris på grill med salater.

Land:
Portugal
Område:
Dão
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
antonio_madeira_rose_dao
Spar 450,-
175,-
100,-
175,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 450,-

Lavet på  Tinta Roriz (Tempranillo), Touriga Nacional, Touriga Franca og Tinta Barroca og lagret på små fade. Blandet af 2-3 årgange.

Fantastisk højt niveau for en basis Tawny; flotte noter af tørrede frugter, kaffe og nødder. Balanceret smag med god intensitet og mindre sødme end normalt for portvin.

Dejlig juleport; går perfekt sammen med nødder, chokolade og marcipan. Hold vinen på køl efter åbning, så holder den sig nemt op til en måned.

Land:
Portugal
Område:
Douro
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
19,5 %
120,-

Lavet på Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Franca fra A-klassificerede marker - druemateriale som hos de store Portvinshuse bruges til Vintageport og modnet 24 måneder på store fade. Blandet af 2-3 årgange for ensartet kvalitet.

Smager som en lille vintageport med god syre, tannin og ren kirsebærfrugt. Meget velbalanceret portvin.

Nyd den let afkølet til desserter baseret på chokolade og/eller bær og frugt. Flot ostevin.

Land:
Portugal
Område:
Douro
Alkohol:
19,5 %
120,-