Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Enkeltmarskvin fra mark med over 120 år gamle vinstokke. Druesorterne er ca 60 % Jaen (Mencia) mens de resterende 40 % udgøres af op mod 20 forskellige sorter - Tinta Amarela, Baga, Negro Mouro, Tinta Pinheira oa. Dyrket biodynamisk, høstet i hånden, macereret i åbne cementkar, gæret naturligt og modnet på store, brugte fade i 18 måneder. Minimal svovling ved flaskning.

Stor vin - klar kandidat til bedste rødvin fra Dão. Stærkt karaktérfuld med meget intense aromaer af røde bær, friske urter, markblomster og fyr. Dyb, kompleks, præcis og mineralsk i smagen med silkebløde tanniner og en uendelig eftersmag.

Stor madvin - til lam, gris, and og kødretter i øvrigt.

Land:
Portugal
Område:
Dão
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
6 stjerner i Gastro
antonio_madeira_a_centenaria_dao
395,-

Lavet på Tinta Roriz (Tempranillo), Touriga Nacional, Touriga Franca og Tinta Barroca og lagret på små fade. Højere kvalitet og længere tids lagring end den almindelige Tawny.

Fantastisk højt niveau for en Tawny; flotte noter af tørrede frugter, kaffe og nødder. Balanceret smag med god intensitet og mindre sødme end normalt for portvin.

Dejlig juleport; går perfekt sammen med nødder, chokolade og marcipan. Hold vinen på køl efter åbning, så holder den sig nemt op til en måned.

Land:
Portugal
Område:
Douro
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
19,5 %
175,-

Lavet 100 % på Fernao Pires. Fernao Pires, der også kendes som Maria Gomes, er Portugals mest udbredte grønne druesort. Høstet i hånden og gæret ved relativt lav temperatur, for at bibeholde friskheden.

Aroma af melon, mango, appelsinskal og lime. Fyldig frugt i smagen balanceret af en god friskhed. Lang eftersmag.

Flot til fyldigere retter med fisk eller skaldyr, men klarer også fx grillet svinekød.

Land:
Portugal
Område:
Lisboa
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
14 %
fernao_pires_quinta_da_boa_esperanca
150,-

Late Bottled Vintage er portvin, hvor druerne skal komme fra et enkelt år. Den kan laves som en "fortrydelses-Vintage", det vil sige at hvis en Vintage ikke holder den kvalitet man vil have efter det obligatoriske års fadlagring, kan man lagre vinen endnu 2 år på fad og sælge den som Latte Bottled Vintage.

Stilen af en LBV bør være som en lettere udgave af en Vintage Port. Imidlertid er det meste LBV på markedet nærmere en let opgraderet udgave af husets Ruby, og årgangsangivelsen giver ikke meget mening, da vinen ikke har potentiale til at udvikle sig yderligere på flaske.

Alt druemateriale til Infantados vine kommer fra A-klassificerede marker og trædes med fødder i de traditionelle lave kar, lagares. Begge dele er noget, der normalt reserveres for Vintage Port. Hos Quinta do Infantado gæres vinene lidt længere inden forstærkning, hvilket giver et lavere sukkerindhold og en mere vinøs stil.

LBV laves stort set som Vintage; delvis afstilkning, trædning i lagares og så bliver vinen ikke filtreret ved flaskning. Infantados LBV er som sådan en bør være; det er en ægte mini-Vintage, der kan udvikle sig i flasken. Kan drikkes nu, men kan også snildt gemmes i op til 10-15 år fra høståret.

Tip: en rigtig LBV er lukket med en almindelig korkprop, mens en kommerciel LBV er lukket med den klassiske hedvinsprop, der er en lille korkprop med plastik på toppen.

Land:
Portugal
Område:
Douro
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
19,5 %
200,-

Lavet på 1/3 af hver af druerne Castelao, Aragonez (Tempranillo) og Syrah. Total afstilkning og to døgns kold præmaceration. Gæret ved relativ lav temperatur for at bevare en kølig frugtighed.

God intens frugtighed i duften med noter af brombær, solbær og jordbær, viol og sort peber. Medium fyldig med god, frugtig intensitet og mineralitet. 

Frisk, saftig vin med en struktur, der passer godt til kødretter med lam eller gris.

Land:
Portugal
Område:
Lisboa
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
tinto_quinta_da_boa_esperanca
100,-

Lavet på 100 % Alicante Bouschet - den eneste Vitis Vinifera druesort med rød druemost. Lavet med to døgns kold maceration og derefter en relativ kølig gæring. Modnet på store fade.

Meget dyb og mørk i farven og med en fydlig duft af mørke bær. Kraftig, men elegant vin med stor fylde og relativt lavt tanninniveau.

Flot til lam eller gris.

Land:
Portugal
Område:
Lisboa
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
alicante-bouschet_quinta-da-boa-esperanca
180,-

Selv om Vinhas Velhas er på kortet på et utal af Michelin-restauranter, så har de lokale appellationsmyndigheder valgt ikke at godkende den som Dão. Det er meget frustrerende for Antonio, da det er en af de bedste vine, der laves i regionen og da han gerne vil være med til at genskabe respekten for Dão som vinområde.

Lavet på en blanding af Siria, Fernão Pires, Bical, Arinto, Cerceal og op mod 20 andre sorter. Alt markarbejde foregår i hånden og druerne er vinificeret naturligt med spontan gæring, modnet hovedsageligt på stål - en smule på gamle fade - og flasket uden filtrering og blot med en anelse svovl. Druerne kommer fra en parcel med 50-120 år gamle vinstokke der vokser i granitholdig og meget veldrænet jord.

Duft af gul frugt; citron, gul pære og æble med mere end en antydning af mineralitet allerede i duften. Ultra-mineralsk, næsten salt, i smagen med god saftig syre, renhed præcision og en lang eftersmag.

Til fisk og skaldyr - gerne lidt mere komplekse retter med sauce.

Land:
Portugal
Område:
Dão
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
dao_blanc_vv_antonio_madeira
250,-

Vintage Port er fra et enkelt år, hvor kvaliteteten af druerne er meget høj. Hos Quinta do Infantado laves Vintage af den bedste frugt. Ingen afstilkning og ingen filtrering. Lagring på store fade med en alder på over 100 år.

Alt druemateriale til Infantados vine kommer fra A-klassificerede marker og trædes med fødder i de traditionelle lave kar, lagares. Begge dele er noget, der normalt reserveres for Vintage Port. Hos Quinta do Infantado gæres vinene lidt længere inden forstærkning, hvilket giver et lavere sukkerindhold og en mere vinøs stil.

Land:
Portugal
Område:
Douro
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
19,5 %
vintage_infantado-ny
595,-

Blandet af forskellige "pipas" - fade med en størrelse på 5-600 liter. En 10 års Tawny port vil typisk have en alder omkring 10 år i gennemsnit, men det vigtigste er, at den har karakter som en 10 års Tawny. Om vinen lever op til det afgøres ved en sensorisk test af et officielt panel.

Alt druemateriale til Infantados vine kommer fra A-klassificerede marker og trædes med fødder i de traditionelle lave kar, lagares. Begge dele er noget, der normalt reserveres for Vintage Port. Hos Quinta do Infantado gæres vinene lidt længere inden forstærkning, hvilket giver et lavere sukkerindhold og en mere vinøs stil.

Aromaer af karamel, nødder og tørret ctrusskal. Dyb og længevarende smag.

God "hyggeport" til konfekt, nødder og tørrede frugter.

Land:
Portugal
Område:
Douro
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
19,5 %
240,-

Blandet af forskellige "pipas" - fade med en størrelse på 5-600 liter. En 20 års Tawny port vil typisk have en alder omkring 20 år i gennemsnit, men det vigtigste er, at den har karakter som en 20 års Tawny. Om vinen lever op til det afgøres ved en sensorisk test af et officielt panel.

Alt druemateriale til Infantados vine kommer fra A-klassificerede marker og trædes med fødder i de traditionelle lave kar, lagares. Begge dele er noget, der normalt reserveres for Vintage Port. Hos Quinta do Infantado gæres vinene lidt længere inden forstærkning, hvilket giver et lavere sukkerindhold og en mere vinøs stil.

Aromaer af karamel, nødder og tørret ctrusskal. Dyb og længevarende smag.

Eksklusiv "hyggeport" til konfekt, nødder og tørrede frugter - og til godt selskab, ikke mindst.

Land:
Portugal
Område:
Douro
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
19,5 %
475,-

Lavet på en blanding af Siria, Fernão Pires, Bical, Arinto, Cerceal og op mod 20 andre sorter. Alt markarbejde foregår i hånden og druerne er vinificeret naturligt med spontan gæring, modnet hovedsageligt på stål - en smule på gamle fade - og flasket uden filtrering og blot med en anelse svovl. Druerne kommer fra en parcel med 50-120 år gamle vinstokke der vokser i granitholdig og meget veldrænet jord.

Duft af gul frugt; citron, gul pære og æble med mere end en antydning af mineralitet allerede i duften. Ultra-mineralsk, næsten salt, i smagen med god saftig syre, renhed præcision og en lang eftersmag.

Til fisk og skaldyr - gerne lidt mere komplekse retter med sauce.

Land:
Portugal
Område:
Dão
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
dao_blanc_vv_antonio_madeira
250,-

Reserva er en vintage character ruby port lavet i år, der ikke er deklareret årgang. Druerne kommer fra tre marker, der er certificeret økologiske.

Alt druemateriale til Infantados vine kommer fra A-klassificerede marker og trædes med fødder i de traditionelle lave kar, lagares. Begge dele er noget, der normalt reserveres for Vintage Port. Hos Quinta do Infantado gæres vinene lidt længere inden forstærkning, hvilket giver et lavere sukkerindhold og en mere vinøs stil.

Flot ruby-stil med ret høj syre og tanninbid. Seriøs Portvin.

Der står på bagetiketten, hvornår vinen er flasket - kan gemmes op til 8-10 år efter flaskning.

Land:
Portugal
Område:
Douro
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
19,5 %
ruby_reserva_oekologisk_infantado
175,-