Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Topvinen fra Caliterra - laves hvert år af ejendomment bedste druer. Blandingen er derfor forskellig fra år til år.

Lavet på 52 % Malbec, 22 % Cabernet Sauvignon, 17 % Petit Verdot og 9 % Carmenère. Druerne kommer fra de bedste plots i Colchagua - gæret hovedsageligt på rustfrit stål (20 % på brugte fade) og efterfølgende lagret 20 måneder på små fade af fransk eg, hvoraf 65 % er nye.

Domineret i næsen af mørke bær - solbær og brombær - suppleret af florale noter i retning af violer og et let krydret element. Smagen er kompleks, intens og balanceret af en fin syre.

Kraftig vin, der bør drikkes til kraftig mad. Lam, okse eller vildt med tæt sauce er helt perfekt - prøv den også gerne til Confit de Canard.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
14,5 %
325,-

100 % Chardonnay fra højt beliggende mark i Beaune - biodynamisk dyrket. Vinificeret uden afstilkning, naturlig gæring, let klaring ingen filtrering.

Kølig, frisk duft med elementer af citrontærte, ingefær og æble. Lækker balance, mineralitet og friskhed med klart men tilpas fadpræg. Lang eftersmag. Indbegrebet af en god, hvid Beaune.

Til fjerkræ, skaldyr, fed fisk eller komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
beaune_clos_du_dessus_beaune_blanc_pierre_labet
395,-

100 % Barbera fra 80-100 år gamle vinstokke på marken Valbianchera, der er en bakke med sandet jordbund ca 350 moh ved byen Montà d'Alba. Modnet 18 måneder på en blanding af nye og brugte barriques.

Fyldig duft af sorte kirsebær, blå blommer med noter af mandel og nellike. Fyldig og ret kompleks smag med fint syrebid og lang eftersmag.

Luxus allround vin til det italienske køkken - fyldige pastaretter, risotto med svampe eller en god, hjemmelavet pizza vil være perfekt til vinen.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
barbera_valbianchera_almondo
180,-

100 % Nebbiolo fra 55-60 år gamle vinstokke fra vinmarken Asili. Asili er en af de allerbedste marker i Barbaresco med perfekt meget stejl sydvest eksponering og jordbund bestående af kalk, ler og sand. Høstet i hånden med lavt udbytte og vinificeret på cement; 3 ugers maceration med en uges hyppig punch-down. Malolaktisk gæring og modning på store fade (20-50 hl) af slavonsk eg.

Meget aromatisk med aromaer af røde bær, kamfer, mint og roser. Velstruktureret med faste, finkornede tanniner og vidunderlig friskhed. Lidt lysere og mere forfinet end Rabajà.

Velegnet til alle former for kødretter - stegt eller braisseret - gerne med tæt sauce.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco_asili_cascina_luisin
350,-

Lavet overvejende på Grenache fra gamle stokke i la Crau i Chateauneuf-du-Pape blandet med lidt Syrah, Mourvèdre og Counoise. Efter sortering gæres de hele klaser naturligt (uden gærtilsætning) og vinen lagrer 18 måneder på store foudres og amforaer af terrakotta.

Intens, dyb og kompleks næse med kerne af brombær og kirsch samt noter af peber og lakrids. Flot balanceret og poleret i smagen med en lang finish.

Oplagt vin til juleaften. Resten af året drikkes den til kødretter med tæt sauce eller gode simreretter - flot til vildt. Serveres til den kølige side.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
habemus_papam_santa_duc
325,-

Syrah fra det Nordlige Rhônes mest berømte appellation Côte Rôtie tilsat en anelse Viognier. Fadlagret 36 måneder på små fade lavet af Guigals egen bødker.

Klassisk Nordrhone næse med mørke bær, sorte oliven, violer og en anelse røget bacon og hængt kød. Intens smag med dyb moden mørk frugt, som slutter af med lakrids, sorte oliven og peber.

Flot madvin til kraftige og rustikke kødretter med oksekød eller løbende vildt, spiller godt sammen med elementer som peber, sorte oliven, bacon og friske krydderurter som timian og rosmarin.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
495,-

100 % Nebbiolo lavet på efter den helt klassiske opskrift for Barolo med frugt fra marker i la Morra, Serralunga og Castiglione Falletto. Naturlig gæring, 10-15 dages maceration, 24 måneder på store fade og til minimum 12 måneders flaskelagring.

Stor aromaintensitet - røde bær, læder, hø og tobak. Elegante tanniner, frisk syre og lang eftersmag.

Til kraftige retter med oksekød eller lam.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barolo_oddero
395,-

100 % Riesling fra ca 30 år gamle vinstokke dyrket biodynamisk. Naturlig vinificering.

Klassisk Riesling-duft med elementer af lime og grønt æble, verbena og fyr. Knastør med frisk, mundvandsdrivende syre og god fylde.

De tørre Rieslingvine fra Alsace er meget madegnede. Gor godt til skaldyr som jomfruhummer, til fede fisk og ikke mindst til retter med svinekød. 

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
145,-

Lavet på Merlot blandet med Cabernet Sauvignon og Grenache. Dyrket ca 10 km fra Middelhavet, hvilket giver kraftig solvarme om dagen og kølende maritim indflydelse om natten, som er med til at give en god syrebalance i frugten.

Duft af rød frugt, peber og sød lakrids. Flot balance mellem frugtintensitet og friskhed. Eftersmag af røde bær.

Bredt anvendeligt vin til lettere kødretter.

Land:
Frankrig
Område:
Languedoc
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
les_paons_rouge_chateau_marmorieres
90,-

Riesling fra Ried Gaisberg (Erste Lage) lavet på samme måde som vinene blev lavet af munkene på Schloss Gobelsburg i starten af forrige århundrede, dvs; forsigtig presning, gæret uden tilsætning af gær og uden temperaturstyring på meget store fade, ingen filtrering men derimod tre gange omstikning. Lagret på meget store fade i 18 måneder, hvilket ikke giver duft eller smag af fad, men er med til at give en svag iltpåvirkning, der giver en fyldigere vin.

Vin med fylde, sitrende nerve og en enorm intensitet. Mineralsk og med masser af citrus, abrikos og pære i frugten - kompleks og balanceret med lang eftersmag.

Riesling af denne kvalitet og intensitet er fantastisk madvin. Syren og mineraliteten gør, at den kan klare selv kraftig mad og dens balance og kompleksitet gør den egnet til det meste. Særlig velegnet til retter med skaldyr og til gris - begge dele gerne med indslag af æble eller tropisk frugt.
 

 
Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
300,-

Lavet på 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay. Chardonnayen er gæret på fad, mens Pinot Noiren er vinificeret på stål.

Ekspressiv duft med elementer af brød, kiks og krydderurter. Fine bobler, ret fyldig smag med fin syre og en lang afslutning.

Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
300,-

Reserva er en vintage character ruby port lavet i år, der ikke er deklareret årgang. Druerne kommer fra tre marker, der er certificeret økologiske.

Alt druemateriale til Infantados vine kommer fra A-klassificerede marker og trædes med fødder i de traditionelle lave kar, lagares. Begge dele er noget, der normalt reserveres for Vintage Port. Hos Quinta do Infantado gæres vinene lidt længere inden forstærkning, hvilket giver et lavere sukkerindhold og en mere vinøs stil.

Flot ruby-stil med ret høj syre og tanninbid. Seriøs Portvin.

Der står på bagetiketten, hvornår vinen er flasket (12. september 2015) - kan gemmes op til 8-10 år efter flaskning.

Land:
Portugal
Område:
Douro
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
19,5 %
175,-