Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Michael Moosbruggers er en af Østrigs bedste vinmagere, og hans hvidvine er i absolut verdensklasse. Det er ranke, komplekse og meget mineralske hvidvine med en perfekt balance. Fremragende madvine til både klassik og nyt nordisk køkken, men også til spicy asiatisk inspireret køkken.

100 % Riesling fra Heiligenstein, der er den bedste mark til Riesling i Kamptal. Marken ligger ovenfor Lamm og er nærmest et stykke grundfjeld, der har presset sig op af den omliggende jordbund. Marken har Erste Lage status (1. cru) og giver meget mineralske og præcise vine. Gæret på stål og lagret ca 6 mdr. på store fade af østrigsk eg.

Meget intens ibåde duft og smag. Duft af mandarin, lime, fersken og hyacint samt lidt kølig honningmelon. Smagen er koncentreret og forholdsvis fyldig, men hold i tømmen af god syre og mineralitet.

En tør Riesling som denne er bredt anvendelig til mad; den intense smag og ret høje syre gør den god til smagfulde fiske og skaldyrsretter, men også fantastisk til klassiske tysk/østrigske retter med kogt eller sprængt gris og surkål.

Land:
Østrig
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
13 %
300,-

Storslået eiswein på Grüner Veltliner fra Steinsetz-marken. Selv om man hovedsageligt forbinder eiswein med Riesling, så har Moosbrugger altid ment, at Grüner Veltliner er meget velegnet til denne vintype. Druen har et tykt drueskind med højt fenolindhold, der gør det modstandsdygtig over for rådsygdomme. I Østrig må man kun lave eiswein på naturligt frosne druer ved minimum -7 grader.

Rig, koncentreret, spicy - og på en gang kompleks og præcis. Honning og tropisk frugt balanceret af stålsat syre.

Som meditationsvin eller til meget søde desserter - gerne med tropisk frugt eller citrus.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
7,5 %
eiswein_gv_gobelsburg
350,-

Enestående pris/kvalitet sammenhæng. Samger herligt nu, men også virkelig værd at lægge i kælderen, hvor den vil udvikle sig flot. En af østrigs helt helt store vine.

Fremragende madvine til både klassik og nyt nordisk køkken, men også til spicy asiatisk inspireret køkken. Grüner Veltliner er en mirakelvin til mad. Dækker et meget bredt spektre. I Østrig drikker de Grüner Veltliner til nationalretten oksespidsbryst med peberrod (tafelspitz).

Gammeldags Grüner efter munkenes opskrift. Lavet på 100 % Grüner Veltliner fra ca 50 år gamle stokke i marken Renner, der har status som 1. Lage efter den nye Niederösterreich klassifikation. Vinen er presset på gammeldags presse og derefter gæret uden gærtilsætning eller temperaturstyring på 25 hl store fade af østrigsk eg. Vinen er efterfølgende lagret på gæringsresterne på disse fade i 18 måneder med omrøring ca hver tredje måned.

Tradition er inspireret af munkenes traditionelle måde at lave vin på. Det er en let oxidativ stil med komplekse aromaer og smag fra de hyppige omstikninger og den lange lagring på gærresterne ("sur lie"). Stilen er modsætningen til den moderne reduktive metode, hvor man gør alt for at undgå unødig iltadgang til vinen for at bevaree det rene udtryk af frugten.

Grüner Veltliner i denne klasse klarer næsten alle retter bortset fra desserter. Dog bør maden have noget intensitet, da vinen ellers vil overdøve. God til retter med fisk og skaldyr, men er næsten allerbedst til kogt eller sprængt kød af gris eller kalv. Grüner Veltliner i en kraftig udgave som her, er en af de bedste vine til at kapere retter, hvor peberrod spiller en fremtrædende rolle.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
300,-

100 % Sauvignon Blanc fra enkeltmarken Vogelsang i Ollersdorf, der giver udpræget mineralske vine. Presset af hele klaser, gæret naturligt og modnet på ståltank med gæringsbundfald. Flasket med minimal svovltilsætning.

Minder hverken om Sancerre eller Marlborough Sauvignon Blanc, men har mere dybde. Aromaer af citrus, hvide ribs, hyldeblomst, flint, nødder og krydderurter. Høj syre, der er flot balanceret af intens frugtighed, mineralitet og kølig dybde - lang eftersmag.

Til fisk og skaldyr, til grøntsagsretter eller til gedeost.

Land:
Østrig
Område:
Weinviertel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
vogelsang-sauvignon-blanc
225,-

Lavet på Grüner Veltliner, Welschriesling og Chardonnay. Druerne er håndplukkede ved den helt rigtige modenhed, lagt i små kasser, straks transporteret til vingården og nænsomt presset.

Grundvinen har lagret 6 måneder på store (25 hl) østrigske fade før 2. gæringen. Vinen har derefter lagret 36 måneder på gærrester før den er blevet degorgeret.

Vinen er flot som aperitif, men med sin flotte struktur; balancen mellem syre, frugt og krop, er den også meget velegnet til en lang række madretter.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
blanc_de_blancs_nv_schloss_gobelsburg
260,-

100 % Riesling fra marken Gaisberg, der er klassificeret som Erste Lage (1. cru) ifølge den nye markklassifikation fra Österreischischer Traditionsweingüter. Der er brugt en opbindingsmetode på marken kaldet Lyra, der er med til at give større modenhed i vinen.

Usædvanlig flot! God intensitet - masser af citrusfrugt, citrusskal og citrusblomst samt tropisk frugt og fersken. God intensitet og høj syre, næsten saltagtig mineralitet og en lang abrikos og citrus præget eftersmag.

En tør Riesling som denne er bredt anvendelig til mad; den intense smag og ret høje syre gør den god til smagfulde fiske og skaldyrsretter, men også fantastisk til klassiske tysk/østrigske retter med kogt eller sprængt gris og surkål.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
250,-

Herbert Zillingers topvin! Lavet på den bedste frugt fra forskellige marker. 20 % af druerne er vinificeret med skalkontakt og resten er presset af hele klaser. Naturlig gæring og modning med gæringsbundfald på store fade af hhv egetræ og akacietræ i godt et år.

Super intens og kompleks duft med elementer af kandiseret frugt og appelsinskal, blomsterhonning, lak, røg og græskar. Teknisk set knastør, men med en sødmefuld frugtighed, der holdes i stram snor af en rank struktur. Imponerende vin, der smager godt nu, men også vil være spændende at følge over de næste mange år. Hæld evt på karaffel og stil den køligt i 2-6 timer før servering.

Stort gastronomisk potentiale - kræver kompleks mad.

Land:
Østrig
Område:
Weinviertel
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
13,5 %
radikal-gruner-veltliner
375,-

Riesling fra Ried Gaisberg (Erste Lage) lavet på samme måde som vinene blev lavet af munkene på Schloss Gobelsburg i starten af forrige århundrede, dvs; forsigtig presning, gæret uden tilsætning af gær og uden temperaturstyring på meget store fade, ingen filtrering men derimod tre gange omstikning. Lagret på meget store fade i 18 måneder, hvilket ikke giver duft eller smag af fad, men er med til at give en svag iltpåvirkning, der giver en fyldigere vin.

Vin med fylde, sitrende nerve og en enorm intensitet. Mineralsk og med masser af citrus, abrikos og pære i frugten - kompleks og balanceret med lang eftersmag.

Riesling af denne kvalitet og intensitet er fantastisk madvin. Syren og mineraliteten gør, at den kan klare selv kraftig mad og dens balance og kompleksitet gør den egnet til det meste. Særlig velegnet til retter med skaldyr og til gris - begge dele gerne med indslag af æble eller tropisk frugt.
 

 
Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
300,-

I vinen Elementar findes Herbert Zillingers filosofi om stor intensitet kombineret med lav alkohol i sit mest ekstreme udtryk. Lavet på 100 % Grüner Veltliner høstet meget sent på den stejleste, køligste og magreste del af Vogelsang-marken. Maceret med skaller i en lille uges tid, hvilket gør Elementar til en orangevin, gæret naturligt og modnet med gærringsbundfald i et år på et 1.000 liter stort akaciefad. Akacietræ har ca samme egenskaber som eg, men afgiver næsten ikke nogen smag eller aroma til vinen.

Aroma af appelsin, mango, rodfrugt, fennikel, bagekrydderier. Struktur i munden er mere i retningen af en rødvin - stor frugtintensitet, høj syre og let tanninbid. Lang, kompleks eftersmag.

Til fjerkræ og flyvende vildt - skal den drikkes til fisk eller skaldyr, skal der være intenst smagende tilbehør.

 

Land:
Østrig
Område:
Weinviertel
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
11,5 %
elementar-01-01a-rz
375,-

Ren Zweigelt fra ejendommens ældste marker med denne druesort fra veldrænede marker, der er særligt gode til dyrkning af rødvin. Vinen er modnet på 600 liter store fade af østrigsk eg (Manhartsberg) og kun ganske let filtreret ved flaskning.

Duft af modne blommer, paprika og let røg. Frisk, men fyldig smag med sødmefuld frugtighed, let urtet karakter, medium tanniner og lang eftersmag.

Velegnet til retter med fjerkræ eller fuglevildt. God til svinekød - gerne med marinade som fx spareribs. Perfekt til gullasch.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
zweigelt-reserve_gobelsburg
295,-

Riesling fra Ried Gaisberg (Erste Lage) lavet på samme måde som vinene blev lavet af munkene på Schloss Gobelsburg i starten af forrige århundrede, dvs; forsigtig presning, gæret uden tilsætning af gær og uden temperaturstyring på meget store fade, ingen filtrering men derimod tre gange omstikning. Lagret på meget store fade i 18 måneder, hvilket ikke giver duft eller smag af fad, men er med til at give en svag iltpåvirkning, der giver en fyldigere vin.

Vin med fylde, sitrende nerve og en enorm intensitet. Mineralsk og med masser af citrus, abrikos og pære i frugten - kompleks og balanceret med lang eftersmag.

Riesling af denne kvalitet og intensitet er fantastisk madvin. Syren og mineraliteten gør, at den kan klare selv kraftig mad og dens balance og kompleksitet gør den egnet til det meste. Særlig velegnet til retter med skaldyr og til gris - begge dele gerne med indslag af æble eller tropisk frugt.
 

 
Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
300,-

Enestående pris/kvalitet sammenhæng. Samger herligt nu, men også virkelig værd at lægge i kælderen, hvor den vil udvikle sig flot. En af østrigs helt helt store vine.

Fremragende madvine til både klassik og nyt nordisk køkken, men også til spicy asiatisk inspireret køkken. Grüner Veltliner er en mirakelvin til mad. Dækker et meget bredt spektre. I Østrig drikker de Grüner Veltliner til nationalretten oksespidsbryst med peberrod (tafelspitz).

Gammeldags Grüner efter munkenes opskrift. Lavet på 100 % Grüner Veltliner fra ca 50 år gamle stokke i marken Renner, der har status som 1. Lage efter den nye Niederösterreich klassifikation. Vinen er presset på gammeldags presse og derefter gæret uden gærtilsætning eller temperaturstyring på 25 hl store fade af østrigsk eg. Vinen er efterfølgende lagret på gæringsresterne på disse fade i 18 måneder med omrøring ca hver tredje måned.

Tradition er inspireret af munkenes traditionelle måde at lave vin på. Det er en let oxidativ stil med komplekse aromaer og smag fra de hyppige omstikninger og den lange lagring på gærresterne ("sur lie"). Stilen er modsætningen til den moderne reduktive metode, hvor man gør alt for at undgå unødig iltadgang til vinen for at bevaree det rene udtryk af frugten.

Grüner Veltliner i denne klasse klarer næsten alle retter bortset fra desserter. Dog bør maden have noget intensitet, da vinen ellers vil overdøve. God til retter med fisk og skaldyr, men er næsten allerbedst til kogt eller sprængt kød af gris eller kalv. Grüner Veltliner i en kraftig udgave som her, er en af de bedste vine til at kapere retter, hvor peberrod spiller en fremtrædende rolle.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
300,-