Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet på 100 % Welschriesling - den næstmest plantede hvidvinsdrue i Østrig. Welschriesling har intet med Riesling at gøre, men er en ikkearomatisk grøn druesort med højt syreniveau, der dyrkes i store dele af østeuropa. Welschriesling bevarer en frisk syre selv i ret varme klimaer og finder sit fineste udtryk i Østrig. Vinificeret naturligt uden tilsætning af gær og lagret på stål - flasket med minimal svovl - skruelåg.

Fin aroma af gul pære, gult æble, fersken og let røg fra lagring på gæringsbundfald. Fin, rund frugtighed med frisk syre og en meget flot længde.

Til stegt, friteret eller råmarineret fisk som ceviche. Perfekt til østers! Dejlig som allround sommerhvidvin.

Land:
Østrig
Område:
Weinviertel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
10,5 %
neuland-welschriesling
150,-

Lavet på Grüner Veltliner, Welschriesling og Chardonnay. Druerne er håndplukkede ved den helt rigtige modenhed, lagt i små kasser, straks transporteret til vingården og nænsomt presset.

Grundvinen har lagret 6 måneder på store (25 hl) østrigske fade før 2. gæringen. Vinen har derefter lagret 36 måneder på gærrester før den er blevet degorgeret.

Vinen er flot som aperitif, men med sin flotte struktur; balancen mellem syre, frugt og krop, er den også meget velegnet til en lang række madretter.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
blanc_de_blancs_nv_schloss_gobelsburg
260,-

Lavet på 100 % Grüner Veltliner fra lidt ældre stokke end der bruges til Neuland-serien. Dyrket biodynamisk, gæret naturligt på stål og modnet på stål med nogen iltning, der er med til at give en mere fyldig vin. Flasket med minimal svovltilsætning.

Herbert Zillingers vinøse visitkort. Aromaer af friske druer, abrikos, moden pære, dild og hvid peber. Ret fyldig trods den relativt lave alkohol med stor frugtintensitet og frisk, passende syre. Flot glas vin!

Til retter med fisk eller lyst kød - kylling, kalkun og endda gris. Klarer ret kraftig tilbehør.

Land:
Østrig
Område:
Weinviertel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
horizont-gruener-veltliner
160,-

Riesling fra Ried Gaisberg (Erste Lage) lavet på samme måde som vinene blev lavet af munkene på Schloss Gobelsburg i starten af forrige århundrede, dvs; forsigtig presning, gæret uden tilsætning af gær og uden temperaturstyring på meget store fade, ingen filtrering men derimod tre gange omstikning. Lagret på meget store fade i 18 måneder, hvilket ikke giver duft eller smag af fad, men er med til at give en svag iltpåvirkning, der giver en fyldigere vin.

Vin med fylde, sitrende nerve og en enorm intensitet. Mineralsk og med masser af citrus, abrikos og pære i frugten - kompleks og balanceret med lang eftersmag.

Riesling af denne kvalitet og intensitet er fantastisk madvin. Syren og mineraliteten gør, at den kan klare selv kraftig mad og dens balance og kompleksitet gør den egnet til det meste. Særlig velegnet til retter med skaldyr og til gris - begge dele gerne med indslag af æble eller tropisk frugt.
 

 
Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
300,-

100 % Sauvignon Blanc fra enkeltmarken Vogelsang i Ollersdorf, der giver udpræget mineralske vine. Presset af hele klaser, gæret naturligt og modnet på ståltank med gæringsbundfald. Flasket med minimal svovltilsætning.

Minder hverken om Sancerre eller Marlborough Sauvignon Blanc, men har mere dybde. Aromaer af citrus, hvide ribs, hyldeblomst, flint, nødder og krydderurter. Høj syre, der er flot balanceret af intens frugtighed, mineralitet og kølig dybde - lang eftersmag.

Til fisk og skaldyr, til grøntsagsretter eller til gedeost.

Land:
Østrig
Område:
Weinviertel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
vogelsang-sauvignon-blanc
225,-

Herbert Zillingers topvin! Lavet på den bedste frugt fra forskellige marker. 20 % af druerne er vinificeret med skalkontakt og resten er presset af hele klaser. Naturlig gæring og modning med gæringsbundfald på store fade af hhv egetræ og akacietræ i godt et år.

Super intens og kompleks duft med elementer af kandiseret frugt og appelsinskal, blomsterhonning, lak, røg og græskar. Teknisk set knastør, men med en sødmefuld frugtighed, der holdes i stram snor af en rank struktur. Imponerende vin, der smager godt nu, men også vil være spændende at følge over de næste mange år. Hæld evt på karaffel og stil den køligt i 2-6 timer før servering.

Stort gastronomisk potentiale - kræver kompleks mad.

Land:
Østrig
Område:
Weinviertel
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
13,5 %
radikal-gruner-veltliner
375,-

I vinen Elementar findes Herbert Zillingers filosofi om stor intensitet kombineret med lav alkohol i sit mest ekstreme udtryk. Lavet på 100 % Grüner Veltliner høstet meget sent på den stejleste, køligste og magreste del af Vogelsang-marken. Maceret med skaller i en lille uges tid, hvilket gør Elementar til en orangevin, gæret naturligt og modnet med gærringsbundfald i et år på et 1.000 liter stort akaciefad. Akacietræ har ca samme egenskaber som eg, men afgiver næsten ikke nogen smag eller aroma til vinen.

Aroma af appelsin, mango, rodfrugt, fennikel, bagekrydderier. Struktur i munden er mere i retningen af en rødvin - stor frugtintensitet, høj syre og let tanninbid. Lang, kompleks eftersmag.

Til fjerkræ og flyvende vildt - skal den drikkes til fisk eller skaldyr, skal der være intenst smagende tilbehør.

 

Land:
Østrig
Område:
Weinviertel
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
11,5 %
elementar-01-01a-rz
375,-

Riesling fra Ried Gaisberg (Erste Lage) lavet på samme måde som vinene blev lavet af munkene på Schloss Gobelsburg i starten af forrige århundrede, dvs; forsigtig presning, gæret uden tilsætning af gær og uden temperaturstyring på meget store fade, ingen filtrering men derimod tre gange omstikning. Lagret på meget store fade i 18 måneder, hvilket ikke giver duft eller smag af fad, men er med til at give en svag iltpåvirkning, der giver en fyldigere vin.

Vin med fylde, sitrende nerve og en enorm intensitet. Mineralsk og med masser af citrus, abrikos og pære i frugten - kompleks og balanceret med lang eftersmag.

Riesling af denne kvalitet og intensitet er fantastisk madvin. Syren og mineraliteten gør, at den kan klare selv kraftig mad og dens balance og kompleksitet gør den egnet til det meste. Særlig velegnet til retter med skaldyr og til gris - begge dele gerne med indslag af æble eller tropisk frugt.
 

 
Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
300,-

Sensationel vin, vi kun ser én gang. I anledning af, at høsten 2020 er nummer 850 i Schloss Gobelsburgs historie, har Michael Moosbrugger lavet denne vin. Schloss Gobelsburg er et kloster, og indtil 1995 var det munkene selv, der lavede vinen. Fra 1996 har familien Moosbrugger leaset vindriften på slottet og i samarbejde med munkene og deres vinotek af gamle årgange har de blandet denne exceptionelle vin, der afspejler de seneste 50 års vinhistorie i området.

Det er et mesterværk og en vin, der ikke er set lignende før, og som ikke bliver lavet igen. Blandet af Grüner Veltliner, Riesling, Grüner Sylvaner, Muskat Sylvaner, Riesling Sylvaner, Welschriesling, Muskat Ottonel, Traminer og Muskateller.

Årgangene 1970,1971,1973,1974,1977,1979 udgør 11 % af blandingen - årgangene 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1986, 1987, 1989 udgør 12 % - årgangene 1991, 1993, 1994, 1996, 1998, 1999 udgør 7 % - årgangene 2000, 2002, 2003, 2004, 2005, 2007, 2009 udgør 37 % og endelig udgør årgangene 2011, 2013, 2014 og 2017 33 %.

Alle flasker, der indgår i vinen, er støvet grundigt af, åbnet og testet for fejl, bedømt på velsmag og hældt op i en særlig beholder, inden det færdige blend blev lavet. Efter blandingen har vinen modnet på store egetræsfade.

Der er lavet 7026 flasker og 850 magnumflasker.

Intens aroma af gul frugt, hvide blomster og mineralitet. Smagen er dyb og kompleks, men viser ingen tegn på alder på trods af at dele af vinen er 50 år gammel. Bør kunne gemmes mindst 10 år fra 2021 og sandsynligvis 20 år.

 

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
tradition_50_gobelsburg
1500,-

En af de største Grüner Veltlinere, der laves i Østrig

100 % Grüner Veltliner fra marken Lamm, der har fået 1. Lage status og regnes for en af de bedste marker i Østrig for Grüner Veltliner. Marken ligger nedenfor Heiligenstein, der er topmark for Riesling. Gæret og modnet 6 mdr. på store fade af Østrigsk eg.

Kompleks vin med noter af citrus og frugt i form af grape, citron, kvæde og solbær, men også tobak, nødder og peber. Fyldig og intens smag, med velbalanceret syre og lang eftersmag.

Lamm bliver altid toprated i diverse medier og regnes i dag for en af Østrigs bedste Grüner Veltlinere.

Grüner Veltliner i denne klasse klarer næsten alle retter bortset fra desserter. Dog bør maden have noget intensitet, da vinen ellers vil overdøve. God til retter med fisk og skaldyr, men er næsten allerbedst til kogt eller sprængt kød af gris eller kalv. Grüner Veltliner i en kraftig udgave som her, er en af de bedste vine til at kapere retter, hvor peberrod spiller en fremtrædende rolle. I Østrig drikker de Grüner Veltliner til nationalretten oksespidsbryst med peberrod (tafelspitz).

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
ried_lamm_gobelsburg
375,-

Storslået eiswein på Grüner Veltliner fra Steinsetz-marken. Selv om man hovedsageligt forbinder eiswein med Riesling, så har Moosbrugger altid ment, at Grüner Veltliner er meget velegnet til denne vintype. Druen har et tykt drueskind med højt fenolindhold, der gør det modstandsdygtig over for rådsygdomme. I Østrig må man kun lave eiswein på naturligt frosne druer ved minimum -7 grader.

Rig, koncentreret, spicy - og på en gang kompleks og præcis. Honning og tropisk frugt balanceret af stålsat syre.

Som meditationsvin eller til meget søde desserter - gerne med tropisk frugt eller citrus.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
7,5 %
eiswein_gv_gobelsburg
350,-

Lavet på 100 % Grüner Veltliner - biodynamisk dyrket. Gæret spontant på ståltanke og efterfølgende også modnet med gæringsbundfald på ståltank. Flasket med minimal svovltilsætning.

Aroma af grønne krydderurter - citronmelisse, kørvel og dild, hø og moden pære. Mellemfyldig med flot balance - læskende og lækker.

Til retter med fisk, skaldyr, grøntsager eller kylling.

Land:
Østrig
Område:
Weinviertel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
11,5 %
neuland-gruener-veltliner
150,-