Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Typisk Donau Grüner Veltliner med herlig friskhed og peber-agtigt krydderi. Lavet på 100 % Grüner Veltliner - vinificeret og lagret på stål.

Duft af mandler, hvid peber og hvide blomster - frisk og ligetil smag, men med intensitet nok til at være en fremragende madvin.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
gv_domaene_jubilaeum
Spar 612,-
120,-
69,-
120,- pr. flaske. Ved køb af 12 flasker spar 612,-

Lavet på 100 % Welschriesling - den næstmest plantede hvidvinsdrue i Østrig. Welschriesling har intet med Riesling at gøre, men er en ikkearomatisk grøn druesort med højt syreniveau, der dyrkes i store dele af østeuropa. Welschriesling bevarer en frisk syre selv i ret varme klimaer og finder sit fineste udtryk i Østrig. Vinificeret naturligt uden tilsætning af gær og lagret på stål - flasket med minimal svovl - skruelåg.

Fin aroma af gul pære, gult æble, fersken og let røg fra lagring på gæringsbundfald. Fin, rund frugtighed med frisk syre og en meget flot længde.

Til stegt, friteret eller råmarineret fisk som ceviche. Perfekt til østers! Dejlig som allround sommerhvidvin.

Land:
Østrig
Område:
Weinviertel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
10,5 %
neuland-welschriesling
Spar 420,-
150,-
80,-
150,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 420,-

100 % Zweigelt, en lokal østrigsk drue skabt af Dr. Zweigelt i 1922 som en krydsning af Blaufränkish og St. Laurent. Lagret udelukkende på stål ca 3 måneder inden flaskning.

Ung og frisk vin med charmerende frugtighed og god substans. Aroma af mørk blomme, sorte kirsebær, kanel, peber og viol. Fyldig, rund og frugtig med saftig frugtighed, god struktur og lang, behagelig finish.

Rigtig god til lettere kødretter - meget madegnet.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
zweigelt_dom_ne_gobelsburg
Spar 180,-
120,-
90,-
120,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 180,-

Vinene i serien Schlosskellerei Gobelsburg er det historiske fundament i sortimentet fra Schloss Gobelsburg. Det er niveauet over Domæne Gobelsburg, hvor vinene ud over ren og klar druekarakter viser takter fra de bedste terroirs i Kamptal.

Urgestein er Riesling fra yngre stokke på Heiligenstein og Gaisberg - vinificeret og modnet på stål for størst mulig præcision og renhed.

Heiligenstein er en af Østrigs vigtigste vinmarker. Det var med udgangspunkt i denne vinmark at Schloss Gobelsburg blev anlagt som cistercienser-kloster i 1171. Her 850 år senere dyrkes stadig nogle af Østrigs største rieslingvine på marken - en ægte Grand Cru. Gaisberg er også førsteklasses Riesling-terroir og vinene herfra viser år efter år, at de hører til blandt de bedste i Østrig.

Frisk og frugtig med noter af fersken, lime og grapefrugt. Mineralsk og velbalanceret med lang eftersmag!

Til fisk og skaldyr eller til salat med kylling.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
Spar 300,-
150,-
100,-
150,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 300,-

Lavet på 100 % Riesling fra marker i Kamptal. Vinificeret og lagret på stål - ingen fad.

Herlig frisk næse med florale og grønne frugtnoter - æbleblomster, grønne æbler og lime. Smagen er frisk, fast, ren og elegant.

Bredt anvendelig madvin, der går særlig godt til fisk og skaldyr med citron/lime. Fin til salater med syrlig dressing.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
Spar 180,-
130,-
100,-
130,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 180,-

Lavet overvejende på Grüner Veltliner med lidt skalgæret Traminer. Druerne dyrkes biodynamisk, høstes i hånden og gæres naturligt. Flasket ufiltreret og uklaret samt med minimal brug af svovl.

Duft af gul æble og pære, mirabelle, hø og tørrede markblomster. Let vin med saftigt syrebid og stor smagskoncentration.

Meget madegnet til retter med grøntsager, hvid fisk eller kylling.

 

Land:
Østrig
Område:
Weinviertel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
11,5 %
goldfish_weiss_zillinger
Spar 180,-
150,-
120,-
150,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 180,-

Lavet på 100 % Grüner Veltliner - biodynamisk dyrket. Gæret spontant på ståltanke og efterfølgende også modnet med gæringsbundfald på ståltank. Flasket med minimal svovltilsætning.

Aroma af grønne krydderurter - citronmelisse, kørvel og dild, hø og moden pære. Mellemfyldig med flot balance - læskende og lækker.

Til retter med fisk, skaldyr, grøntsager eller kylling.

Land:
Østrig
Område:
Weinviertel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
11,5 %
neuland-gruener-veltliner
150,-

Lavet på 100 % Grüner Veltliner fra lidt ældre stokke end der bruges til Neuland-serien. Dyrket biodynamisk, gæret naturligt på stål og modnet på stål med nogen iltning, der er med til at give en mere fyldig vin. Flasket med minimal svovltilsætning.

Herbert Zillingers vinøse visitkort. Aromaer af friske druer, abrikos, moden pære, dild og hvid peber. Ret fyldig trods den relativt lave alkohol med stor frugtintensitet og frisk, passende syre. Flot glas vin!

Til retter med fisk eller lyst kød - kylling, kalkun og endda gris. Klarer ret kraftig tilbehør.

Land:
Østrig
Område:
Weinviertel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
horizont-gruener-veltliner
160,-
Michael Moosbruggers er en af Østrigs bedste vinmagere, og hans hvidvine er i absolut verdensklasse. Det er ranke, komplekse og meget mineralske hvidvine med en perfekt balance. Fremragende madvine til både klassik og nyt nordisk køkken, men også til spicy asiatisk inspireret køkken.
 
Grüner Veltliner er en mirakelvin til mad. Dækker et meget bredt spektre. I Østrig drikker de Grüner Veltliner til nationalretten oksespidsbryst med peberrod (tafelspitz).

100 % Grüner Veltliner fra Steinsetz. Steinsetz er en navngivet mark, en "Klassifizierte Lage", den næstfineste kategori i Österreichischen Traditionsweingüter's ret nye markinddeling.
Lagret på store fade af Østrigsk eg i ca 6 mdr.

Duft af lime og pære samt krydrede elementer. Vinen er mellemfyldig med en del mineralitet og syre.

Grüner Veltliner i denne klasse klarer næsten alle retter bortset fra desserter. Dog bør maden have noget intensitet, da vinen ellers vil overdøve. God til retter med fisk og skaldyr, men er næsten allerbedst til kogt eller sprængt kød af gris eller kalv. Grüner Veltliner i en kraftig udgave som her, er en af de bedste vine til at kapere retter, hvor peberrod spiller en fremtrædende rolle.

 

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
Spar 240,-
200,-
160,-
200,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 240,-

100 % Grüner Veltliner på 1. Lage marken Renner, der er nabomark til den berømte Lamm. Stokkenes alder er i gennemsnit omkring 55 år - de gamle stokke er med til at give vine med en unik balance og intensitet. 

Vinen har både frugtelementer i form af pære, orangeskal og kvæde samt noter af persillerod, hvid peber og hasselnød. Højintens vin med stor friskhed og syrefrisk afslutning.

Grüner Veltliner i denne klasse klarer næsten alle retter bortset fra desserter. Dog bør maden have noget intensitet, da vinen ellers vil overdøve. God til retter med fisk og skaldyr, men er næsten allerbedst til kogt eller sprængt kød af gris eller kalv. Grüner Veltliner i en kraftig udgave som her, er en af de bedste vine til at kapere retter, hvor peberrod spiller en fremtrædende rolle.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
renner_gv_gobelsburg_ny
Spar 300,-
250,-
200,-
250,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 300,-

100 % Sauvignon Blanc fra enkeltmarken Vogelsang i Ollersdorf, der giver udpræget mineralske vine. Presset af hele klaser, gæret naturligt og modnet på ståltank med gæringsbundfald. Flasket med minimal svovltilsætning.

Minder hverken om Sancerre eller Marlborough Sauvignon Blanc, men har mere dybde. Aromaer af citrus, hvide ribs, hyldeblomst, flint, nødder og krydderurter. Høj syre, der er flot balanceret af intens frugtighed, mineralitet og kølig dybde - lang eftersmag.

Til fisk og skaldyr, til grøntsagsretter eller til gedeost.

Land:
Østrig
Område:
Weinviertel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
vogelsang-sauvignon-blanc
225,-

100 % Grüner Veltliner fra 1. Lage marken Grub. Grub Marken ligger mellem Heiligenstein, der er topmark for Riesling og Gaisberg. Gæret og modnet cirka 6 mdr. på store fade af Østrigsk eg.

Kompleks vin med noter af citrus og frugt i form af grape og blodappelsin, men også en smule chokolade, nødder og peber. Fyldig og intens smag, med velbalanceret syre og lang eftersmag.

Grüner Veltliner i denne klasse klarer næsten alle retter bortset fra desserter. Dog bør maden have noget intensitet, da vinen ellers vil overdøve. God til retter med fisk og skaldyr, men er næsten allerbedst til kogt eller sprængt kød af gris eller kalv. Grüner Veltliner i en kraftig udgave som her, er en af de bedste vine til at kapere retter, hvor peberrod spiller en fremtrædende rolle. I Østrig drikker de Grüner Veltliner til nationalretten oksespidsbryst med peberrod (tafelspitz).

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
Spar 450,-
325,-
250,-
325,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 450,-