Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Ren Pinot Noir fra godt 3,5 ha stor mark med kalket ler. Vinificeret udelukkende med hele klaser, der er gæret naturligt. Hele klaser kræver meget sunde druer, men giver til gengæld mere struktur i vinen og mere elegance.

Charmerende Bourgogne, der viser ret stor koncentration og intensitet med aromaer af røde bær og skovbund. Intens smag med fast struktur og masser af charme.

Storartet madvin, der er særlig god til kalv, lam eller fuglevildt.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
savigny_les_beaune_rouge_bize
395,-

100 % Chardonnay fra gamle stokke i 1. cru marken Les Pucelles. Pucelles støder op til Grand Cru'erne Montrache, Batard-Montrachet og Bienvenues-Batard-Montrachet. Marken regnes for den bedste i Puligny og priserne på vinene her fra er da også ofte på noget nær Grand Cru niveau. Jordbunden er kalkholdig og veldrænet - det sidste giver et lidt varmere mesoklima, der giver vinene fra Pucelle lidt større modenhed, ofte beskrevet som sødme.

Fantastisk kompleksitet og balance i både duft og smag. Utroligt udtryksfuld og charmerende vin.

Til det bedste fisk eller skaldyr stegt i smør eller til kylling fra Bresse.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
1150,-

Tributo-serien er Caliterras premium-vine, dvs. luksusudgaver af deres enkeltdruevine.

Lavet på 94 % Cabernet Sauvignon blandet med Cabernet Franc, Syrah og Petit Verdot. Gæret på stål og lagret 12 måneder på små fade af fransk eg, hvoraf 13 % er nye.

Duften er domineret af solbær og ribs med krydrede noter af peber og kanel samt lidt mørk chokolade. Flot struktur med modne tanniner og en frisk syre. Lang eftersmag.

Velegnet til mellemfyldige til fyldige retter med okse eller lammekød.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
15 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
115,-

Ren Pinot Noir fra godt 1,5 ha stor mark med rød ler, der giver strukturerede vine med relativt lang holdbarhed. Vinificeret udelukkende med hele klaser, der er gæret naturligt. Hele klaser kræver meget sunde druer, men giver til gengæld mere struktur i vinen og mere elegance.

Aux Grand Liards er en flot Bourgogne, der viser ret stor koncentration og intensitet med aromaer af røde bær og skovbund. Intens smag med fast struktur og masser af charme.

Storartet madvin, der er særlig god til kalv, lam eller fuglevildt.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
495,-

Valurent regnes for en af de bedste 1. cru marker i Chablis. Den ligger i den del af den overordnede 1. cru Fourchaume, der ligger tættest på Grand Cru massivet. Selve Vaulorent ligger lige nord for Grand Cru Preuses men med mere sydvestlig eksponering. Jordbunden er Kimmeridge-kalk og eksponeringen er tæt på optimal. Louis Michels parcel er plantet i 1964, så stokkene er over 50 år gamle. Gæret naturligt og med spontan malo og modnet 12-16 måneder på ståltank.

Duften er præget af fine forårsblomster citron og kalk. Intens og livlig i smagen - frisk syre. Vil udvikle sig flot i op til 10-12 år fra høsten.

Til retter med fisk og skaldyr eller kylling - også flot til halvfaste komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
vaulorent_chablis_louis_michel
350,-

Vintage Port er fra et enkelt år, hvor kvaliteteten af druerne er meget høj. Hos Quinta do Infantado laves Vintage af den bedste frugt. Ingen afstilkning og ingen filtrering. Lagring på store fade med en alder på over 100 år.

Alt druemateriale til Infantados vine kommer fra A-klassificerede marker og trædes med fødder i de traditionelle lave kar, lagares. Begge dele er noget, der normalt reserveres for Vintage Port. Hos Quinta do Infantado gæres vinene lidt længere inden forstærkning, hvilket giver et lavere sukkerindhold og en mere vinøs stil.

Land:
Portugal
Område:
Douro
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
19,5 %
vintage_infantado-ny
595,-

Lavet på Cabernet Franc fra en enkeltmark beliggende 500 moh. Jordbunden er ler og kalk, hvilket er med til at give en mineralsk vin. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl.

Solbær, brombær og solbærblade i duften. Frisk og elegant smag med god syre og fine, faste tanniner. Mineralsk og saftig!

Velegnet kødretter med enkelt tilbehør - lette saucer. Flot til langtidstilberedt kød fra gris eller lam.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
220,-

Lavet på ren Syrah fra stokke med en gennemsnitsalder på 35 år - hovedsageligt fra stejle skråninger i Crozes-Hermitage. Lagret 18 måneder på brugte barriques og foudres af fransk eg.

Duft af brombær, solbær, jordbær, peber, vanilie og krogmodnet oksekød. Fyldig smag med kølig frugtighed og god tyngde, men stadig meget elegant og frisk.

Når vinene fra Nord-Rhône er bedst, har de en uforlignelig kombination af styrke og elegance. Denne vintype kan have aromaer, der minder om velhængt kød, og passer faktisk fint til mad, hvor kødsmagen er fremtrædende, som i vildt eller rødt oksekød. Klassisk vin til "Steak Frites" med Bearnaise eller kryddersmør.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
185,-

Fra marken la Pied de Baud der har en blanding af grus og rødt ler i jordbunden - beliggende i den nordvestlige ende af Chateauneuf-du-Pape. Lavet på 80 % Grenache, 15 % Mourvèdre og 5 % Cinsault. Høstet i hånden, gæret naturligt og lagret på store foudres og amforaer af terrakotta i ca 18 måneder inden flaskning.

Flot, kølig bærintensitet i duften med aromaer af krydderurter, lavendel og sort peber. Mineralsk, saftig og meget koncentreret i smagen med en lang, lang afslutning.

Til kraftige retter med lammekød, oksekød eller vildt. Flot til juleanden og til det bedste på grillen.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
chateauneuf_le_pied_de_baud_santa_duc
425,-

Ren Pinot Noir på godt 2 ha stor mark beliggende relativt højt over Savigny-les-Beaune. Marken er plantet i starten af 70'erne. Vinen er lavet med delvis hele klaser - dvs. at stilkene kommes med i gæringskarret. Det kræver absolut sunde druer, men har man det, kan der være flere fordele i det. Det er med til at holde alkoholen nede, det er med til at holde gæringstemperaturen nede (hvilket giver en friskere vin) og tanninerne fra stilkene er med til at strukturere vinen. Gæret naturligt og lagret på brugte fade af egetræ for at få den renest mulige frugtaroma.

Så flot som man kan forestille sig en basis Bourgogne Rouge! Ren duft af røde bær - hindbær, kirsebær, ribs og med nogen dybde. Saftig, elegant og lang eftersmag.

Velegnet til elegante kødretter som fjerkræ eller kalv. Kan klare tæt sauce, men gerne lidt lettere tilbehør. Flot, flot madvin!

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
325,-

Lavet på 100 % Chasselas fra stejle marker med granitholdig jordbund. Chasselas kendes mest fra Schweiz, hvor det er den mest plantede druesort, men det findes omkring 100 ha i alt med druen i Alsace. De fleste steder i Alsace regnes druen ikke for noget og indgår som regel i billige blandningsvine. Hos Boxler er Chasselas imidlertid plantet på jord, der sagtens kunne have været beplantet med finere sorter, og der laves seriøs vin på druen. Som alle andre af Boxlers vine er også deres Chasselas høstet i hånden, gæret naturlig, modnet på store, gamle fade og flasket ufiltreret.

Boxlers Chasselas er sitrende ren som iskoldt kildevand - friskhed, mineralitet og en ganske let frugt. Meget drikkelig tørstslukker.

Drik den til enkle retter med fisk ogs skaldyr.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
chasselas_boxler
200,-

Lavet 100 % på Fernao Pires. Fernao Pires, der også kendes som Maria Gomes, er Portugals mest udbredte grønne druesort. Høstet i hånden og gæret ved relativt lav temperatur, for at bibeholde friskheden.

Aroma af melon, mango, appelsinskal og lime. Fyldig frugt i smagen balanceret af en god friskhed. Lang eftersmag.

Flot til fyldigere retter med fisk eller skaldyr, men klarer også fx grillet svinekød.

Land:
Portugal
Område:
Lisboa
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
14 %
fernao_pires_quinta_da_boa_esperanca
150,-