Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet på 100 % Nebbiolo fra marker med sandet jordbund, der er med til at give aromatiske og relativt letdrikkelige vine. Markerne ligger godt 300 moh og har sydlige eksponering. Macereret med skaller 5-7 dage og modnet 8 måneder på brugte barriques, der ikke giver nogen fadaromaer fra sig.

Smuk, lys farve. Herlig duft af hindbær, jordbær, mandel, roser og urter. Lækker og let vin med kølig, rød frugt, frisk syre og blidt tanninbid - elegant og let, men meget autentisk Nebbiolo.

Velegnet til retter med lam eller fuglevildt, men passer godt til de fleste typer kødretter. Oplagt til italienske klassikere som pasta, risotto, carne cruda og lignende.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
150,-

Lavet på ren Syrah fra stokke med en gennemsnitsalder på 35 år - hovedsageligt fra stejle skråninger i Crozes-Hermitage. Lagret 18 måneder på brugte barriques og foudres af fransk eg.

Duft af brombær, solbær, jordbær, peber, vanilie og krogmodnet oksekød. Fyldig smag med kølig frugtighed og god tyngde, men stadig meget elegant og frisk.

Når vinene fra Nord-Rhône er bedst, har de en uforlignelig kombination af styrke og elegance. Denne vintype kan have aromaer, der minder om velhængt kød, og passer faktisk fint til mad, hvor kødsmagen er fremtrædende, som i vildt eller rødt oksekød. Klassisk vin til "Steak Frites" med Bearnaise eller kryddersmør.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
185,-

100 % Sauvignon Blanc fra kølige kystnære marker i Marlborough, ingen fad.

Ekspressiv næse med citrus, stikkelsbær, passionsfrugt og hyldeblomst. Intens og kompleks smag med mange af de samme elementer kombineret med en lang mineralsk finish. Stor Sauvignon Blanc.

Spændende madvin til moderne køkken med tryk på krydderierne. Klarer det meste fisk, skaldyr og lyst fjerkræ. Gerne retter med et orientalsk præg i form af ingefær, lime, mild chili etc.

Land:
New Zealand
Område:
Marlborough
Servering:
8 - 9 °C
Alkohol:
13 %
185,-

100 % Pinot Noir fra 1. cru marken les Damodes, der ligger op mod Vosne-Romanée, hvorfor vinene får noget af denne kommunes fløjlsbløde karakter. De røde Bourgogner laves 100% på Pinot Noir efter den klassiske og arbejdskrævende opskrift: lang gæring m. nogen andel af  stilke  på druerne, i åbne fade (16–22 dage) med daglig bearbejdning af »le chapeau« for at udtrække så mange smagsnuancer og så meget farve som muligt. I år med dårligere druekvalitet justeres bearbejdsningsgraden. Efterfølgende modner vinene på små egefade i 15–20 mdr. afhængig af kvalitet og type.

Lækker, kompleks næse med noter af kirsebær, toast, hvid peber, lavendel og kanel. Lækker struktur og flot længde i eftersmagen.

Stadig ung, men drikbar nu. Kan med fordel gemmes 5-8 år. Den vil blive tættere i strukturen og mere afrundet med alderen.  
God madvin som kan klare ganske kraftige kødretter med kalv, oksekød og lettere fuglevildt og gerne med svampe. En god intens Bouef Bourgignon  eller Coq au Vin vil være perfekt..

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
450,-

Storslået eiswein på Grüner Veltliner fra Steinsetz-marken. Selv om man hovedsageligt forbinder eiswein med Riesling, så har Moosbrugger altid ment, at Grüner Veltliner er meget velegnet til denne vintype. Druen har et tykt drueskind med højt fenolindhold, der gør det modstandsdygtig over for rådsygdomme. I Østrig må man kun lave eiswein på naturligt frosne druer ved minimum -7 grader.

Rig, koncentreret, spicy - og på en gang kompleks og præcis. Honning og tropisk frugt balanceret af stålsat syre.

Som meditationsvin eller til meget søde desserter - gerne med tropisk frugt eller citrus.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
7,5 %
eiswein_gv_gobelsburg
350,-

100 % Grüner Veltliner fra enkeltmarken Vogelsang i Ollersdorf, der har en jordbund, der understøtter mineralitet i vinene. Presning af hele klaser, naturlig gæring og modning på gæringsbundfald på store fade i et lille års tid. Flasket med minimal svovling.

Dyb, gul frugtighed - pære, æble, melon, mandarin, kvæde - med noter af ristet sesam, karry og hø. Salt/mineralsk i smagen med stor intensitet, dybde og en meget lang eftersmag.

Flot vin med store gastronomiske muligheder. Prøv den til komplekse retter med fisk eller gris.

Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
vogelsang-gv
225,-

Lavet på 45% Chardonnay, 43% Pinot Meunier og 12% Pinot Noir. Basisvinen har gæret på fad og har ikke gennemgået malolaktisk gæring. Begge dele er sjældent - det eneste andet hus, der bruger disse meget traditionelle metoder, er Krug. Vinen har lagret 5 år på gærresterne efter flaskegæringen. Det er med til at give vinen dybde, kompleksitet og meget fine bobler. 

Duften er frisk med aromaer af grape, lime, fersken og hvide blomster. Smagen er intens med elementer af grape og skovbund. Stor mineralitet og lang eftersmag.

Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes. 
Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
6-stjerner-aarhus-update
champagne_brut_nv_gratien
395,-

Lavet overvejende på Colombard iblandet Sauvignon Blanc. Høstet om natten for størst mulig friskhed. Vinificeret med 8 timers maceration for Colombards vedkommende - ingen malolaktisk gæring, for at bibeholde friskheden. Lagret på stål.

Let aromatisk duft med eksotisk frugt og grønne urter. Smagen er let og frisk med en dejlig rund frugt.

Til fisk og skaldyr, til retter med grøntsager og til kylling.

 

Land:
Frankrig
Område:
Gascogne
Servering:
6 - 8 °C
Alkohol:
12 %
domaine_de_bazin_blanc
80,-

Lavet 100 % på Fernao Pires. Fernao Pires, der også kendes som Maria Gomes, er Portugals mest udbredte grønne druesort. Høstet i hånden og gæret ved relativt lav temperatur, for at bibeholde friskheden.

Aroma af melon, mango, appelsinskal og lime. Fyldig frugt i smagen balanceret af en god friskhed. Lang eftersmag.

Flot til fyldigere retter med fisk eller skaldyr, men klarer også fx grillet svinekød.

Land:
Portugal
Område:
Lisboa
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
14 %
fernao_pires_quinta_da_boa_esperanca
150,-

100 % Barbera fra 80-100 år gamle vinstokke på marken Valbianchera, der er en bakke med sandet jordbund ca 350 moh ved byen Montà d'Alba. Modnet 18 måneder på en blanding af nye og brugte barriques.

Fyldig duft af sorte kirsebær, blå blommer med noter af mandel og nellike. Fyldig og ret kompleks smag med fint syrebid og lang eftersmag.

Luxus allround vin til det italienske køkken - fyldige pastaretter, risotto med svampe eller en god, hjemmelavet pizza vil være perfekt til vinen.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
barbera_valbianchera_almondo
180,-

Lavet på 100 % Sauvignon Blanc fra kalkholdige marker plantet i starten af halvfemserne. Gæret uden tilsætning af gær - gæringen startes køligt ved omkring 12 grader, hæves til 14 grader og gæres færdig uden temperaturstyring. Vinen lagres på gæringsbundfaldet (sur lie) i mindst 6 måneder for at give vinen lidt ekstra karakter og mundfylde.

Ret ekspressiv næse med aromaer af citrus, stikkelsbær, hyldeblomst og antydning af passionsfrugt. Smagen er meget klassisk Pouilly-Fumé med citrus og mineralitet og en frisk, sprød afslutning.

Velegnet til alle former for fisk, skaldyr og grøntsagsretter samt ost - særligt gedeost. Kan klare en ret spicy krydring.

Land:
Frankrig
Område:
Loire
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
Pouilly Fume Francis Blanchet
150,-

Lavet 100 % på Fernao Pires. Fernao Pires, der også kendes som Maria Gomes, er Portugals mest udbredte grønne druesort. Høstet i hånden og gæret ved relativt lav temperatur, for at bibeholde friskheden.

Aroma af melon, mango, appelsinskal og lime. Fyldig frugt i smagen balanceret af en god friskhed. Lang eftersmag.

Flot til fyldigere retter med fisk eller skaldyr, men klarer også fx grillet svinekød.

Land:
Portugal
Område:
Lisboa
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
14 %
fernao_pires_quinta_da_boa_esperanca
150,-