Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet overvejende på Pinot Noir med mellem 30 og 50 procent Chardonnay dyrket biodynamisk. Gæret naturligt, modnet minimum 4 år på gærrester i flasken og flasket med en dosage på 6 gram sukker pr. liter - altså en Brut Champagne i den tørre ende.

Floral og relativ let Champagne med noter af havtorn og kirsebær. Luftig mousse og flot balance.

Perfekt som aperitif og til lettere retter med fisk, skaldyr eller lyst fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
6 - 8 °C
Alkohol:
12 %
champagne_piollot_cuvee_de_reserve
325,-

100 % Gamay fra marken Côtes de Besset i Saint Amour. Parcellen ligger i en højde af 450 meter over havet. Marken er ret stejl, har sandholdig jordbund og giver finesserige og parfumerede vine. Vintokkene på de Fa's parcel er ca 40 år gamle. Der dyrkes biodynamisk, men ind til videre er de kun certificeret økologisk. Vinificeret med hele klaser semi carbonique og modnet på 2-3 år gamle, store fade.

Finesserig, elegant og parfumeret med noter mørke bær og syrlige kirsebær. Stor intensitet, saftig friskhed, markant mineralitet og flot længde - super glas cru-Beaujolais.

Til charcuterie, røget andebryst, stegt kylling - til grill, til marineret kød.

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
13 - 15 °C
Alkohol:
13 %
saint_amour_beaujolais_domaine_de_fa
250,-

Lavet på 100 % Sangiovese Grosso fra højtbeliggende marker i Montalcino i Toscana - frugt, der kunne bruges til Brunello, men som har fået kortere lagringstid på fad.

Drømmen om Toscana - flot Sangiovese-duft af kirsebær, ceder og roser. Fantastisk struktur - velstruktureret og letdrikkelig på samme tid. Saftig men med tørre tanniner. flot længde.

Til alle retter med okse eller lammekød - eller gem vinen 10-15 år og drik den til vildt.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
rosso_di_montalcino_costanti
295,-

Reserva er en vintage character ruby port lavet i år, der ikke er deklareret årgang. Druerne kommer fra tre marker, der er certificeret økologiske.

Alt druemateriale til Infantados vine kommer fra A-klassificerede marker og trædes med fødder i de traditionelle lave kar, lagares. Begge dele er noget, der normalt reserveres for Vintage Port. Hos Quinta do Infantado gæres vinene lidt længere inden forstærkning, hvilket giver et lavere sukkerindhold og en mere vinøs stil.

Flot ruby-stil med ret høj syre og tanninbid. Seriøs Portvin.

Der står på bagetiketten, hvornår vinen er flasket - kan gemmes op til 8-10 år efter flaskning.

Land:
Portugal
Område:
Douro
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
19,5 %
ruby_reserva_oekologisk_infantado
175,-

Trarbacher Hühnerberg er Müllens bedste mark. Marken er højt beliggende lidt tilbagetrukket fra Mosel-floden. På trods af, at marken på den preussiske regerings markinddeling blev klassificeret som "Klasse 1-Weinberg" - svarende til Grand Cru - så havde store dele af marken fået lov at forfalde, fordi den er ekstremt stejl og svær at arbejde i.

Martin Müllen havde først set sig lun på en særligt velbeliggende parcel med ekstremt gamle vinstokke, hvoraf en del var plantet på egen rod. Da han efter lang tids søgen fandt frem til ejeren, ville denne desværre ikke sælge. I stedet Lykkedes det at købe en anden god parcel, der desværre havde været forladt i en årrække og derfor var overbevokset med brobærkrat, slyngplanter og birketræer.  På samme tid var ejeren af den parcel, man først ville have, blevet syg, så derfor ville han nu gerne sælge hvilket skete i 2000.

I 2001 begyndte arbejdet med at reetablere den forladte del af Hühnerberg, og det viste sig, at her var også ældgamle vinstokke, som det faktisk lykkedes at redde, og som i dag leverer frugt til nogle af husets topvine.

Trarbacher Hûhnerberg ligger mellem 120 og 180 moh har form som et ekstremt stejlt amfiteater med perfekt soleksponering. Marken er godt beskyttet mod blæst og jordbunden er forvitret blåskifer med lommer af humus. Der er flere småkilder i marken, der hjælper med vandforsyning. Alt i alt spiller en masse faktorer perfekt sammen og skaber højspændte vine med enormt lagringspotentiale.

Høstet i hånden. Frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring. 

Intens og frisk i duften - præget af urter, lime, ananas, honning. Fyldig, rund, stor i smagen - mineralsk, kompleks og ekstremt lang i eftersmagen.

Til oste eller desserter med frugt og bær.

Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Servering:
7 - 9 °C
Alkohol:
8,5 %
96p-james-suckling
350,-

Fantastisk ren og mineralsk økologisk Champagne uden svovl.

Lavet på 40 % Pinot Meunier, 40 % Pinot Noir og 20 % Chardonnay fra økologisk dyrkede marker i Mareuil-sur-Ay - en af de højest klassificerede 1.cru landsbyer. Gæret og lagret på brugte egetræsfade med naturlig gæring og malo. Remuage foretages i hånden og der er ikke tilsat svovl på noget tidspunkt i processen. Lagret på bundfald i flasken 3 år og 8 måneder inden degorgement. Extra Brut med en dosage på 4 g/l.

Ren, frisk og citrusdomineret duft med tydelig mineralitet og undernoter af toast, mandler og gul blomme. Med luft åbnes der op for noter af fersken, pære, solbær og honning. Smagen er ren og mineralsk med meget cremet og elegant mousse. God, fast syre, kalket mineralitet og en lang, næsten salt eftersmag - på en gang intens og elegant.

Strålende vin som aperitif-Champagne, men har både muskler og elegance til at ledsage et bredt udvalg af førsteklasses råvarer; Bellota-skinke, hummer, pighvar, kalvemørbrad eller cremede oste.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
laurent_benard_vibrato
525,-

100 % Riesling fra Erste Lage marken Honigsack - en mark med en kalkrig undergrund, der er med til at give friskhed og mineralitet i vinen. Gæret og lagret på stål for størst mulig friskhed.

Stor intensitet i duften med noter af mirabelle, røde æbler og ananas understøttet af citrus og mineralitet. Flot balanceret - lang, lang afslutning.

Til stort set alt fra havet, til kylling, gris og til gedeoste.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
riesling_honigsack_krebs
240,-

Lavet på 85 % Semillon, 10 % Sauvignon Blanc og 5 % Muscadelle. Druerne høstes i op til 8 omgange, de såkaldte "tries", da man plukker de optimalt botrytiserede druer enkeltvis. De stærkt indskrumpede bær presses meget langsomt og forsigtigt. Vinen lagrer 12-18 mdr. i tank inden den hældes på flaske - ingen fad.

Elegante noter af mandarin, appelsin og lynghonning. Smagen er intenst sød, men fint balanceret af en frisk sødme. Meget lang eftersmag.

Château les Justices har en stjerne i la Revue du vins de Frances Les Meilleus Vins de France (ud af tre - svarer til en restaurant, der har en Michelin-stjerne) og 3 stjerner ud af 5 i Bettane og Dessauves Le Grand Guide des Vins de France.

Oplagt vin til foie gras eller desserter med meget sødme og gerne med indslag af vanilie, karamel eller nødder. Klassisk (og fantastisk) match til Rocquefort, hvor sødme og salt ophæver hinanden og vinens og ostens smage smelter sammen til en himmelsk enhed. 
Producenterne i Sauterne vil gerne plædere for, at man kan bruge Sauternes til det salte køkken også - et særlig godt match er hummer med ingefær og citrongræs, men mulighederne rigtigt mange.

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
13 %
chateau_les_justices_sauternes
325,-

Lavet på 45% Chardonnay, 43% Pinot Meunier og 12% Pinot Noir. Basisvinen har gæret på fad og har ikke gennemgået malolaktisk gæring. Begge dele er sjældent - det eneste andet hus, der bruger disse meget traditionelle metoder, er Krug. Vinen har lagret 5 år på gærresterne efter flaskegæringen. Det er med til at give vinen dybde, kompleksitet og meget fine bobler. 

Duften er frisk med aromaer af grape, lime, fersken og hvide blomster. Smagen er intens med elementer af grape og skovbund. Stor mineralitet og lang eftersmag.

Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes. 
Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
6-stjerner-aarhus-update
champagne_brut_nv_gratien
395,-

Michael Moosbruggers er en af Østrigs bedste vinmagere, og hans hvidvine er i absolut verdensklasse. Det er ranke, komplekse og meget mineralske hvidvine med en perfekt balance. Fremragende madvine til både klassik og nyt nordisk køkken, men også til spicy asiatisk inspireret køkken.

100 % Riesling fra Heiligenstein, der er den bedste mark til Riesling i Kamptal. Marken ligger ovenfor Lamm og er nærmest et stykke grundfjeld, der har presset sig op af den omliggende jordbund. Marken har Erste Lage status (1. cru) og giver meget mineralske og præcise vine. Gæret på stål og lagret ca 6 mdr. på store fade af østrigsk eg.

Meget intens ibåde duft og smag. Duft af mandarin, lime, fersken og hyacint samt lidt kølig honningmelon. Smagen er koncentreret og forholdsvis fyldig, men hold i tømmen af god syre og mineralitet.

En tør Riesling som denne er bredt anvendelig til mad; den intense smag og ret høje syre gør den god til smagfulde fiske og skaldyrsretter, men også fantastisk til klassiske tysk/østrigske retter med kogt eller sprængt gris og surkål.

Land:
Østrig
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
13 %
300,-

Ren Pinot Noir fra tre plots på i alt fire ha i Gevrey-Chambertin dyrket biodynamisk. Vinificeret uden tilsætning af gær og med 35-40 % hele klaser. Lagret på små fade, hvoraf ca 10 % er nye, i et års tid.

Den har en meget flot kombination af Gevrey’s maskuline struktur og en saftig, elegant frugt. Letkrydret med aromaer af røde bær. Fine tanniner og god friskhed.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
825,-

Lavet på den meget sjældne Estaladina. Selv om der findes gamle stokke med Estaladina spredt rundt i Bierzo, kom druen ikke med, da bierzo DO blev etableret, så vinene på denne drue kan kun klassificeres som Vino de Mesa. Man mener, at Estaladina er identisk med Merenzao, der kendes i Valdeorras og som igen er identisk med den mere kendte Trousseau fra Jura. Imidlertid er Estaladina og Merenzao ikke helt identiske at se på, så måske er Estaladina en unik sort for Bierzo. Der arbejdes på at få den indlemmet i reglerne for DO Bierzo, da kvalitetspotentialet er rigtig højt.

Druerne kommer fra en mark med ca 70 år gamle stokke i beliggende 5-600 moh. Druerne høstes i hånden, trædes med fødderne og gærer med stilke i to amphoraer. Tappes på flaske efter ca 9 måneder - ingen filtrering og ingen svovl.

Elegant duft med stor intensitet og elementer af viol, frisk mynte, brombær og mineralitet. Helt fantastisk friskhed og balance i smagen - høj syre, stor intensitet! Lang, lang afslutning...

Klarer alle retter med kød - vinen fortjener en vellavet sauce.

Land:
Spanien
Område:
Bierzo
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
estaladi_a_gregory-perez
350,-