Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Cuvée 565 er vin fra 5 årgange (2007-2011), overvejende på Chardonnay med ca en tredjedel Pinot Noir. De fem årgange er blandet i 2012, hvorefter flaskegæringen er startet og vinen har ligget 6 år på de døde gærceller (sur lie). Resultatet er en vin, der vækker alle 5 sanser, og deraf navnet; 5 årgange, 6 år sur lie, 5 sanser - Cuvée 565.

Vinen er intens og dyb i duften med aromaer af hasselnød, acaciehonning, sprød karamel og kandiseret citrusskal samt fine noter af skovbund. Cremet mousse og en fantastisk balance mellem moden dybde og ungdommelig friskhed. Meget lang eftersmag domineret af citrus og mineralitet.

Har en dybde, der kalder på mad - modne komæksoste, gerne parmesan, søtunge og anden luksusfisk samt det bedste fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
7 - 9 °C
Alkohol:
12,5 %
champagne_cuvee_565_gratien
675,-

Knastør Champagne fra Alfred Gratien lavet på 68 % Chardonnay, 19 % Pinot Meunier og 13 % Pinot Noir. Basisvinen er lagret på fad, ingen malo, vinen har ligget sur lie på flasken i fire år og er flasket uden dosage.

Frisk duft af citron grønne æbler og ristet hvidt brød. God fylde i smagen med meget frisk og vedvarende syre. Fine bobler og lang eftersmag.

Til fisk og skaldyr eller til fx modnet spansk skinke.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
champagne_brut_nature_gratien
425,-

Champagnen til det søde. Lavet på 60 % Pinot Noir og 40 % Chardonnay og med en dosage på mellem 32 og 50 gram sukker pr. liter. Sødmen kombineret med Champagnes naturligt høje syreniveau, giver en frugtig og frisk vin i flot balance.

Aroma med noter af frisk og tørret frugt og en fin, letristet dybde. Smagen går i retning af syrlige drops og er i meget flot balance.

Velegnet som aperitif, til kager og desserter og ikke mindst til asiatisk, spicy mad eller stærke, lagrede oste.
Det oplagte valg til kransekagen nytårsaften.

Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
275,-

Lavet på ca 3 % Pinot Noir, 52 % Chardonnay og resten Pinot Meunier. Vinen er fadgæret og lavet uden malolaktisk fermentation. Fadgæringen giver fylde og kompleksitet, mens den manglende malo bidrager med nerve og et fast syrebid.
Det er husspecialet hos Gratien - at balancere effekten af fadgæringen med den friske syre.

Stærk indflydelse fra Chardonnay med friske citruselementer og mineralitet bliver flot suppleret af aromaer af røde bær fra Pinot Noir og sarte skovbundsnoter fra Meunier. Ren og forfriskende i smagen med en lang eftersmag af røde bær.

Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes. Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
8 - 11 °C
Alkohol:
12,5 %
430,-

Rosé Champagne lavet på 50 % Pinot Noir, 35 % Chardonnay og 15 % Pinot Meunier vinificeret som rødvin. 

Frisk duft af røde bær og rød grapefrugt. Ret fyldig smag med elementer af hindbær og pomelo.

Velegnet som aperitif, men er også oplagt til mad i form af fyldigere retter med fisk og skaldyr eller fjerkræ og indmad, som brisler, fuglelever eller hjerter.

Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
300,-

Charmerende lillebror til den flotte "Champagnedræber". Lavet på Pinot Noir, Syrah og 30% Chardonnay. Lavet efter den traditionelle metode for kvalitets mousserende vin med andengæring på flasken og efterfølgende lagring på gæringsbundfaldet på ikke mindre end 36 mdr., hvilket er med til at give små fine bobler og en fin kompleksitet. Må ikke kalde sig Champagne, da den ikke kommer fra Champagne. Må ikke kalde sig Crémant de Limoux, da der ikke er Chenin Blanc i. Men sandheden ligger jo i glasset…

Flot farve med et ganske let kobberskær og masser af fine, små bobler. Duften er ret vinøs med røde bærnoter og et strejf af citron. Smagen er frisk med fine bærelementer.

Dejlig aperitifvin, men er faktisk fremragende til en lang række madretter. til lettere retter med fisk, skaldyr og fjerkræ. Rigtig fin til sushi!

Land:
Frankrig
Område:
Languedoc
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
130,-

Fantastisk ren og mineralsk økologisk Champagne uden svovl.

Lavet på 40 % Pinot Meunier, 40 % Pinot Noir og 20 % Chardonnay fra økologisk dyrkede marker i Mareuil-sur-Ay - en af de højest klassificerede 1.cru landsbyer. Gæret og lagret på brugte egetræsfade med naturlig gæring og malo. Remuage foretages i hånden og der er ikke tilsat svovl på noget tidspunkt i processen. Lagret på bundfald i flasken 3 år og 8 måneder inden degorgement. Extra Brut med en dosage på 4 g/l.

Ren, frisk og citrusdomineret duft med tydelig mineralitet og undernoter af toast, mandler og gul blomme. Med luft åbnes der op for noter af fersken, pære, solbær og honning. Smagen er ren og mineralsk med meget cremet og elegant mousse. God, fast syre, kalket mineralitet og en lang, næsten salt eftersmag - på en gang intens og elegant.

Strålende vin som aperitif-Champagne, men har både muskler og elegance til at ledsage et bredt udvalg af førsteklasses råvarer; Bellota-skinke, hummer, pighvar, kalvemørbrad eller cremede oste.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
laurent_benard_vibrato
525,-

Lavet på 70 % Pinot Noir og 30 % Chardonnay fra 1. cru marker hovedsageligt i Mareuil-sur-Ay og Grand Cru Mesnil-sur-Oger. Lagret 5 år sur lie og med remuage udført ved håndkraft.

Gylden farve og fine små bobler. Duften er moden, dyb og kompleks med noter af toast, vanilie, røde æbler, citrus og fersken. Smagen er dyb og lang med en frisk finish med en honningagtig dybde.

Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12 %
395,-

Flot og luxuriøs rosé-Champagne lavet på Chardonnay iblandet Pinot Noir fra Grand Cru.

Energisk, letkrydret aroma af jordbær, mandarin og toast. Fyldig og levende med smag af røde bær, eksotisk krydderi og let røg. Ren og præcis med lang afslutning.

Velegnet til aperitif, men fungerer helt perfekt til fx jomfruhummer, laks eller lettere retter med flyvende vildt. God til cremede komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12 %
895,-

100 % Chardonnay fra Grand Cru marker i Champagne - bl.a. Mesnil og Cramant. Basisvinen er gæret på fad og vinen lagrer minimum 5 år sur lie i forlængelse af andengæringen. Vinen har ikke gennemgået malolaktisk gæring, hvilket er sjældent set i Champagne, men er med til at give vinen nerve og præcision - det kræver bare, at man er sikker på, at druerne har ordentlig modenhed, da den ellers ville være decideret sur.

Næsen har aromaer af grape, lime, gær og ristet hvedebrød. Smagen er intens og fyldig med hele paletten af citrusfrugter, grønne æbler, toast, mineralitet og en lang, præcis eftersmag.

Kan bruges til aperitif, men gør sig egentlig bedre til mad. Helt oplagt er de dyre fisk som pighvar, slethvar, rødtunge og søtunge eller dansk sorthummer og gerne med en rig smørbaseret sauce til. Også god til stort set alle typer ost på nær blåskimmeloste.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
8 - 11 °C
Alkohol:
12,5 %
550,-

Lavet på 45% Chardonnay, 43% Pinot Meunier og 12% Pinot Noir. Basisvinen har gæret på fad og har ikke gennemgået malolaktisk gæring. Begge dele er sjældent - det eneste andet hus, der bruger disse meget traditionelle metoder, er Krug. Vinen har lagret 5 år på gærresterne efter flaskegæringen. Det er med til at give vinen dybde, kompleksitet og meget fine bobler. 

Duften er frisk med aromaer af grape, lime, fersken og hvide blomster. Smagen er intens med elementer af grape og skovbund. Stor mineralitet og lang eftersmag.

Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes. 
Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
6-stjerner-aarhus-update
champagne_brut_nv_gratien
395,-

Gratiens vintage Champagne er flaskelagret med korkprop som "i de gode gamle dage". Det er måske den vin, huset er mest berømt for, og i de gode årgange har vinene et lagringspotentiale på over 50 år. Årgang 1955 skulle være fremragende og har fået 98 point af Juhlin. 66 % Chardonnay, 24 % Pinot Noir og 10 % Pinot Meunier. 7 års lagring på gærresterne giver en flot autolytisk karakter.

Champagne med stærk karakter fra lagringen på gærrester, dvs. aromaer af gær, brød, toast og ristede nødder, men også frugtighed i retning af grapefrugt og både grønne og røde æbler. Vinen har også modne elementer af svampe og skovbund. På trods af kompleksiteten og dybden er det stadig en Champagne, der virker frisk, ungdommelig og spillevende i munden - rig, cremet mousse, fyldig, vedholdende smag og en præcis syre.

Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes. 
Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
12 %
595,-