Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

50 % Macabeu, 25 % Xarel.lo og 25 % Parellada. Lavet på den traditionelle metode med andengæring på flasken. Lagret sur lie i 16-22 måneder.

Noter af grøn æble, grape og fennikel. Grape og æble går igen i smagen, der er frisk med fine bobler - let drikkelig.

Til aperitif, til fisk, skaldyr og til pintxos.

Land:
Spanien
Område:
Catalunya
Servering:
6 - 8 °C
Alkohol:
11,5 %
Spar 210,-
125,-
90,-
125,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 210,-

Lavet på Muscat Blanc a Petit Grains, den fineste klon af Muscat, der vokser 380 moh i kalkholdig jordbund. Høstet i hånden og gæret under tryk og ved lav temperatur.

Vinen har en flot grøn-gylden farve med små bobler. Meget intens duft af fersken, honning og blomster og en fin sødme balanceret af god syre og den cremede mousse.

Velegnet som aperitif og terassevin. Madmæssigt er Moscato d'Asti særlig velegnet til desserter med frisk frugt, fx jordbær, hindbær eller tropisk frugt. Også fin til stærke oste.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
6 - 8 °C
Alkohol:
5 %
moscato_d_asti_marco_capra
Spar 180,-
135,-
105,-
135,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 180,-

Lavet på ren Pinot Noir og vinificeret efter den traditionelle metode - det, der tidligere hed Champagnemetoden.

Flot farve med et ganske let og lyserødt skær. Masser af fine, små bobler. Duften er frisk og delikat, med typiske noter af jordbær. Disse elementer går igen i smagen, der er forfriskende og cremet.

Velegnet som aperitif, men går også fint til mad. Prøv den til tuncarpaccio eller stegt kylling og capresesalat.
 

Land:
Frankrig
Område:
Languedoc
Servering:
8 - 11 °C
Alkohol:
12 %
denois_brut_rose
Spar 120,-
140,-
120,-
140,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 120,-

Økologisk Champagnekvalitet fra Limoux. 50% Pinot Noir og 50% Chardonnay.  60% af basisvinen er gæret på små egefade og der er mindst 36 mdrs. gærkontakt efter 2. gæring på flaske, hvilket bidrager til det komplekse udtryk. Må ikke kalde sig Champagne, da den ikke kommer fra Champagne. Måtte tidligere ikke hedde Crémant de Limoux, da der ikke er Chenin Blanc i, men nu er reglerne lavet om - og sandheden ligger jo i glasset…

Der står degorgement-dato på etiketten, og Denois angiver selv at vinen har godt af at ligge ca 6 måneder efter degorgementdatoen.

Flot farve med et ganske let kobberskær og masser af fine, små bobler. Duften er fyldig, med elementer af æble, grape, citron og brioche. Disse elementer går igen i smagen, der er lige en anelse mere frugtig end Champagne og med en anelse mindre syre.

Champagnedræberen er naturligvis dejlig som aperitif, men er faktisk fremragende til en lang række madretter. På grund af vinens fylde klarer den faktisk forholdsvis kraftige retter med fisk, skaldyr og fjerkræ - gerne serveret med fløde eller smørbaseret sauce. Rigtig god til ost, og klarer alle ostetyper undtagen modne blåskimmeloste.

Land:
Frankrig
Område:
Languedoc
Servering:
8 - 11 °C
Alkohol:
12,5 %
5-stjerner-gastr0
Spar 180,-
170,-
140,-
170,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 180,-

Charmerende lillebror til den flotte "Champagnedræber". Lavet på Chardonnay, Chenin Blanc og Mauzac. Lavet efter den traditionelle metode for kvalitets mousserende vin med andengæring på flasken og efterfølgende lagring på gæringsbundfaldet på ikke mindre end 36 mdr., hvilket er med til at give små fine bobler og en fin kompleksitet.

Flot farve med masser af fine, små bobler. Duften er ret vinøs med røde bærnoter og et strejf af citron. Smagen er frisk med fine bærelementer.

Dejlig aperitifvin, men er faktisk fremragende til en lang række madretter. til lettere retter med fisk, skaldyr og fjerkræ. Rigtig fin til sushi!

Land:
Frankrig
Område:
Languedoc
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
140,-

Lavet på en blanding af Pinot Blanc og Pinot Auxerrois fra biodynamisk dyrkede marker. Vinstokkene er ca 40 år gamle og vokser på kalkholdig jordbund. Gæret på rustfrit stål uden tilsætning af gær og lagret sur lie i 18 måneder inden degorgering. Der er ikke tilsat svovl på noget tidspunkt i processen, så de sulfitter, der er i vinen stammer fra gæringen, hvor de udvikles helt naturligt.

Noter af grøn æble, citrus og kvæde med sekundære aromaer af fennikel og hvidkål. I munden er der en fin mousse, letkrydret frugt og en fin, balanceret eftersmag.

Velegnet som aperitif, men går fint til lettere retter som quiche, pizza, grøntsagsretter og mildere oste.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12 %
cremant-klur-ny
Spar 120,-
165,-
145,-
165,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 120,-

Lavet på 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay. Chardonnayen er gæret på fad, mens Pinot Noiren er vinificeret på stål.

Ekspressiv duft med elementer af brød, kiks og krydderurter. Fine bobler, ret fyldig smag med fin syre og en lang afslutning.

Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
150,-

Lavet på druesorten Lemberger, der er et tysk synonym for den østrigske druesort Blaufränkisch. Pfalz ligger lige nordligt nok for at Lemberger kan modne fuldt ud til at lave rødvin af, men vinen her viser, at den til gengæld kan lave en fremragende mousserende rosé. Lavet på den traditionelle metode med 18 måneders gærkontakt og en dosage på 6 gram sukker/liter.

Flot, blank rød farve. Intens og koncentreret duft af friske hindbær. Hindbær går igen i smagen, hvor Jürgens Krebs' signatur - den høje syre - balanceres ultrapræcist af de seks gram sukker til et friskt og frugtigt udtryk.

Aperitif - fest og farver i solen. Men tag ikke fejl; det er også en seriøs vin, der vil være flot til fisk, skaldyr eller fjerkræ - gerne på grillen.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
sekt_rose_krebs
Spar 240,-
200,-
160,-
200,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 240,-

Lavet overvejende på Pinot Noir med mellem 30 og 50 procent Chardonnay dyrket biodynamisk. Gæret naturligt, modnet minimum 4 år på gærrester i flasken og flasket med en dosage på 6 gram sukker pr. liter - altså en Brut Champagne i den tørre ende.

Floral og relativ let Champagne med noter af havtorn og kirsebær. Luftig mousse og flot balance.

Perfekt som aperitif og til lettere retter med fisk, skaldyr eller lyst fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
6 - 8 °C
Alkohol:
12 %
champagne_piollot_cuvee_de_reserve
175,-

Lavet på 80 % Pinot Noir og 20 % Chardonnay. Høstet i hånden, gæret på stål og derefter anden gæring på flaske. Lagring sur lie på flaske i 30 måneder. Ingen dosage.

Duft af citrus, solbær og ristet brød. Cremet mousse, frisk syre - let og elegant med god frugtintensitet.

Som aperitif, til fisk og skaldyr, til fjerkræ eller til lagrede komælksoste.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
10,5 %
gaul_pinot_brut
180,-

Lavet på 45% Chardonnay, 43% Pinot Meunier og 12%. Basisvinen har gæret på fad og har ikke gennemgået malolaktisk gæring. Begge dele er sjældent - det eneste andet hus, der bruger disse meget traditionelle metoder, er Krug. Vinen har lagret 5 år på gærresterne efter flaskegæringen. Det er med til at give vinen dybde, kompleksitet og meget fine bobler. 

Duften er frisk med aromaer af grape, lime, fersken og hvide blomster. Smagen er intens med elementer af grape og skovbund. Stor mineralitet og lang eftersmag.

Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes. 
Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.
 

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
190,-

Champagnen til det søde. Lavet på 60 % Pinot Noir og 40 % Chardonnay og med en dosage på mellem 32 og 50 gram sukker pr. liter. Sødmen kombineret med Champagnes naturligt høje syreniveau, giver en frugtig og frisk vin i flot balance.

Aroma med noter af frisk og tørret frugt og en fin, letristet dybde. Smagen går i retning af syrlige drops og er i meget flot balance.

Velegnet som aperitif, til kager og desserter og ikke mindst til asiatisk, spicy mad eller stærke, lagrede oste.
Det oplagte valg til kransekagen nytårsaften.

Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
Spar 75,-
225,-