Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Klasssisk Bourgogne lavet på 100 % Pinot Noir fra gamle vinstokke i Chorey, der ligger lige nord for Beaune - meget traditionel vinifikation og lagring. De røde Bourgogner laves 100% på Pinot Noir efter den klassiske og arbejdskrævende opskrift: lang gæring m. nogen andel af  stilke  på druerne, i åbne fade (16–22 dage) med daglig bearbejdning af »le chapeau« for at udtrække så mange smagsnuancer og så meget farve som muligt.

Herlig næse med friske hindbær, kirsebær og mynte. Smagen er elegant og saftig med fine tanniner. 

Flot madvin som matcher fjerkræ og fuglevildt. Rigtig god til svampe, trøffel og kål.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
chorey_les_beaune_vv_gramont
225,-

100 % Chardonnay fra højt beliggende mark i Beaune - biodynamisk dyrket. Vinificeret uden afstilkning, naturlig gæring, let klaring ingen filtrering.

Kølig, frisk duft med elementer af citrontærte, ingefær og æble. Lækker balance, mineralitet og friskhed med klart men tilpas fadpræg. Lang eftersmag. Indbegrebet af en god, hvid Beaune.

Til fjerkræ, skaldyr, fed fisk eller komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
beaune_clos_du_dessus_beaune_blanc_pierre_labet
395,-

Vigna Rionda er en af de mest historiske og berømte cru'er i Serralunga d'Alba - ja faktisk i hele Barolo. I 2012 udgav Alessandro Masnaghetti en uhyre seriøs rating af de officielle cru'er på baggrund af nøje smagning af årgangene 2001-2008. Ratingen går fra 1 til fem stjerner og går nogle steder på tværs af den gængse opfattelse af, hvilke cru'er der er de bedste. Det skyldes at nogle af kommunerne i Barolo-zonen har været for grådige, da de skulle definere, hvad der hørte til de enkelte cru'er. Det har betydet, at mange af cru'erne er blevet alt for store, og at man derfor ikke kan stole på, at fx en Barolo Cannubi har den kvalitet, man kan forvente af det berømte navn.

Toppen af klassifikationen - de fem stjerner - er yderligere opdelt i to grupper, og Vigna Rionda ligger i den helt ekslusive gruppe, der bare består af fire marker Brunate (La Morra / Barolo), Cerequio (La Morra / Barolo), Rocche di Castiglione (Castiglione Falletto / Monforte) og Vigna Rionda (Serralunga d'Alba).

Vigna Rionda har sydlig eksponering og en høj beliggenhed, hvilket giver modne druer samtidig med at syren bevares. Vinene fra Serralunga er som tommelfingerregel længelevende og strukturerede og dette gælder i endnu højere grad vinene fra Vigna Rionda.

Der dyrkes uden brug af pesticider, druerne høstes i hånden og gæres naturligt med skaller i 16-20 dage. Derefter lagres vinen 36 måneder på store (brugte) fade af fransk eg og 24 måneder på flaske inden den kommer på markedet.

Årgang 2012 ifølge Vinous - 91+ p.
"A vintage of slender, mid-weight wines with lovely radiance and open-knit fruit. The 2012s should drink well with minimal cellaring. The year started off with one of the coldest and most severe winters on record. Hail was an issue in many spots during the summer, while harvest took place in mid-October, as is the norm these days. There is quite a bit of variability in 2012; some wines are medium-bodied and lifted, while others are much deeper and richer. The main signature of 2012 is freshness and forward fruit. Structurally, the wines are quite forward and delicious young, with elements of both 2005 and 1998."

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
rionda_luigi_oddero_barolo
975,-

Lavet overvejende på Grenache blandet med Carignan og Alicante Bouschet fra marker i 200-350 moh. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl. Dyrket med lavere udbytte end Unlitro og dermed bliver koncentrationen større.

Fin og balanceret koncentration af kirsebær og jordbær med florale noter og krydderurter. Struktureret, men stadig med husets karakteristiske saftighed. Elegant og lang eftersmag.

Til lettere kødretter - kalv, lam, fjerkræ. Prøv den fx til saltimbocca.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
175,-

100% Barbera fra marker i udkanten af Barolo lagret på 500 liters træfade.

Frugtig næse med brombær, mørke kirsebær og lidt vanille fra fadet. Tæt frugtdrevet smag med liflig syre og en fast finish.

Meget madvillig vin, som i kraft af fadet spiller flot til de fleste former for stegt kød især kalv, okse og lam.
 

 
Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
225,-

Fra 1,5 ha stort lieu dit beplantet i 1950'erne med pink granit i jordbunden. Marken har visse steder en hældning på ikke mindre end 50 %, hvilket gør at marken skal pløjes med hest. Marken er indkøbt til 2015-årgangen og er dyrket biodynamisk fra starten - men er naturligvis ikke certificeret endnu.

Høstet i hånden, gæret naturligt på beton med en smule stilke og derefter lagret et års tid på brugte fade.

Flot aroma af hindbær, brombær og friske roser med et element af peber og friske roser. Saftig med ret høj syre og et fast tanninbid i afslutningen. Læskende og frisk, men bør nok gemmes som minimum 3 år fra høståret.

Beaujolais er fantastisk til mad. Med sin rene frugt og ret høje syre er det en "catch-all", der generelt er god til mad. Klassiske match er paté og charcuterie, men vinene fra Beaujolais er gode til mange andre ting - mad på grill fx , der jo som regel bare serveres med enkelt tilbehør og udendørs på en varm sommerdag. Bør drikkes mellem 14 og 16 grader. Beaujolais'erne fra Lafarge-Vial er dog noget mere burgundiske end normalt og har et ret stort gemmepotentiale og mere finesserige gastronomiske muligheder.

 

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
fleurie_la_joie_du_palais_lafarge_vial_ny
325,-

100 % Pinot Noir fra marker syd for Nuits St. Georges, lagret 15-16 måneder på små egefade, heraf 5% nye.

Elegant Pinot Noir med duft af friske røde bær, kirsebær, skovjordbær og muld. Saftig frugtdrevet smag med masser modne røde bær, bløde tanniner og afrundet syre. Super charmerende rød Bourgogne.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
Côtes de Nuits-Villages Patrice Rion
270,-

Lavet på 100 % sent høstet Riesling fra Grosse Gewächs-marken (Grand Cru) Piesporter Goldtröpfchen - en af Mosels mest berømte marker. Vinificeret til 8,5 % alkohol, så der er en let restsødme.

Intense aromaer af rød æble, grape, lime, ananas, honning og ingefær. Sødmen er smukt balanceret af høj syre. Meget lang, eksotisk eftersmag.

Velegnet som aperitif, til ost eller til sødmefulde skaldyr som krabbe, rejer eller jomfruhummer - gerne med tropisk frugt.

Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
8,5 %
piesporter-goldtr_pfchen_grans-fassian
260,-

100 % Pinot Noir dyrket efter økologiske principper i Alto Cachapoal i 1000 meters højde. Høstet i hånden og lagret på fade af fransk eg.

Fine noter af hindbær, jordbær og viol suppleret af lidt vanilie fra fadet.

Velegnet til lidt kraftigere retter med fx fuglevildt. Flot til lam eller kalv også.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
15 %
270,-

100 % Chardonnay fra 1. cru "Aux Vergelesses" i Savigny-les-Beaune. Som navnet antyder ligger marken på grænsen til Pernand-Vergelesses med en sydlig exponering. 10 mdr. på en blanding af nye og let brugte fade.

Let og elegant duft med elementer af hvide blomster, citrusfrugt og fin mineralitet. Velbalanceret med ret høj syre og flot mundfylde.

Klassisk vin, der passer perfekt til klassiske retter med fisk og skaldyr fra det franske køkken. Kombinationen af ret høj syre og en vis smørfedme i vinen gør den perfekt til retter med de samme elementer - typisk med emner stegt i smør og smagt til med citron eller retter med smørbaserede saucer.
Vinens flotte kombination af elegance og intensitet gør, at den fortjener gode råvarer som fx søtunge eller hummer.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
295,-

100 % Riesling fra stejle marker omkring Durbach. Lavet i halvtør stil.

Duften er præget af citrusfrugt, mango og abrikos med mineralsk-krydrede noter. Frisk og ren frugtighed med let sødme, saftig syre og salt mineralitet. Lang eftersmag.

Til aperitif eller til asiatisk krydret mad.

Land:
Tyskland
Område:
Baden
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
10,5 %
riesling_kabinett_laible
150,-

Topvin fra Mengoba. Lavet på Mencia og en lille smule Estaldina fra ca 80 år gamle stokke fra marker i ca. 700 meters højde over havet. Markerne pløjes traditionelt med okser som et af de sidste steder i Spanien. Druerne høstes i hånden og hele vinificeringen foregår i det samme vinfad - store fade af fransk eg, hvor vinen opholder sig i 11 måneder inden den flaskes uden filtrering, men med en let klaring.

Meget intens duft af solbær, solbærblad, sorte kirsebær, hindbær,  violer og røg. Smagen er også superintens, flot balanceret med en meget ren frugtighed, frisk syre og højt niveau af silkebløde tanniner - meget, meget lang eftersmag.

Stor vin med en kompleks struktur, der kan klare ret kraftige kødretter med tætte saucer - både af okse, lam og vildt. 

Land:
Spanien
Område:
Bierzo
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
230,-