Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Trarbacher Hühnerberg er Müllens bedste mark. Marken er højt beliggende lidt tilbagetrukket fra Mosel-floden. På trods af, at marken på den preussiske regerings markinddeling blev klassificeret som "Klasse 1-Weinberg" - svarende til Grand Cru - så havde store dele af marken fået lov at forfalde, fordi den er ekstremt stejl og svær at arbejde i.

Martin Müllen havde først set sig lun på en særligt velbeliggende parcel med ekstremt gamle vinstokke, hvoraf en del var plantet på egen rod. Da han efter lang tids søgen fandt frem til ejeren, ville denne desværre ikke sælge. I stedet Lykkedes det at købe en anden god parcel, der desværre havde været forladt i en årrække og derfor var overbevokset med brobærkrat, slyngplanter og birketræer.  På samme tid var ejeren af den parcel, man først ville have, blevet syg, så derfor ville han nu gerne sælge hvilket skete i 2000.

I 2001 begyndte arbejdet med at reetablere den forladte del af Hühnerberg, og det viste sig, at her var også ældgamle vinstokke, som det faktisk lykkedes at redde, og som i dag leverer frugt til nogle af husets topvine.

Trarbacher Hûhnerberg ligger mellem 120 og 180 moh har form som et ekstremt stejlt amfiteater med perfekt soleksponering. Marken er godt beskyttet mod blæst og jordbunden er forvitret blåskifer med lommer af humus. Der er flere småkilder i marken, der hjælper med vandforsyning. Alt i alt spiller en masse faktorer perfekt sammen og skaber højspændte vine med enormt lagringspotentiale.

Høstet i hånden. Frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring. 

Halvtør. Duft af hvid fersken og røde æbler samt en smule ananas. Frugtig med frisk syre og flot længde.

Perfekt som aperitif, til oste eller spicy mad med fisk eller kylling.

Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
10,5 %
180,-

Topvin fra Piemonte lavet på 100 % Arneis. Enkeltmarks Arneis fra nordvent mark med sandede jorde. Her får Arneis en langsom modning og bevarer friskheden. 80% af vinen gæres og lagres på ståltank, de resterende 20% fadgæres for at give lidt ekstra fylde og kompleksitet.

Frisk og læskende hvidvin med toner af akacieblomst, hvid fersken og friske urter. Smagen har en fin fylde og slutter en anelse spicy af. 

Bredt anvendelig madvin, der med god frugtighed, god mineralitet og en fin syre kan klare et bredt spekter af retter. God til fisk, til lettere kødretter og til retter med gode grøntsager - matcher fx fint sødmen i ærter, gulerødder, spidskål osv. Oplagt til antipasti.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
180,-

Lavet på ren Chardonnay fra to parceller på i alt 1,5 ha plantet i 1967 og 1968. Gæret naturligt over en periode på fire til seks uger, hvorefter den lagrer på hovedsageligt brugte fade i 9 måneder.

Meget fin og indsmigrende duft af citrus, rødt æble, blomster og et let reduktivt strejf af tændstik. Intens smag for en almindelig Bourgogne med flot balance, god syre og længde.

Hvid Bourgogne er fantastisk til mad og går særligt godt sammen med stegt fisk, hummer eller kylling og sammen med faste komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
bourgogne_blanc_perrieres_bize
295,-

Fra meget kalkrig mark i bunden af en bakke i Bourgueil. Lavet på 100 % Cabernet Franc fra gamle stokke - dyrket økologisk, høstet i hånden og gæret naturligt uden tilsætning af gær. Modnet 20 måneder på store fade (900 l.).

Klar og ren duft af solbær, brombær og tørrede urter. Meget frisk i smagen med høj syre, mineralitet og stor smagsintensitet. Flot kombi af tyngde og elegance - lang, velbalanceret eftersmag.

Meget anvendelig til mad - alle kødtyper. Energisk vin, der fint kan gemmes op til 10-12 år fra høståret.

Land:
Frankrig
Område:
Loire
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
bourgeuil_amirault_les_quartiers
185,-

Lavet på 100 % Sangiovese Grosso fra marker med yngre vinstokke i både det nordlige og det sydlige Montalcino. Druerne er høstet i hånden og grundig sorteret inden afstilkning. Modnet 12 måneder på franske barriques - heraf ca 1/3 nye.

Meget intens duft af røde kirsebær med masser af florale noter samt sødmefuld røg og vanilie fra fadet. Tæt og saftig i smagen med tørre tanniner og en meget lang eftersmag.

Flot til vildt eller kødretter med intens sauce.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
rosso-di-montalcino_siro-pacenti
240,-

Lavet på en blanding af Siria, Fernão Pires, Bical, Arinto, Cerceal og op mod 20 andre sorter. Alt markarbejde foregår i hånden og druerne er vinificeret naturligt med spontan gæring, modnet hovedsageligt på stål - en smule på gamle fade - og flasket uden filtrering og blot med en anelse svovl. Druerne kommer fra en parcel med 50-120 år gamle vinstokke der vokser i granitholdig og meget veldrænet jord.

Duft af gul frugt; citron, gul pære og æble med mere end en antydning af mineralitet allerede i duften. Ultra-mineralsk, næsten salt, i smagen med god saftig syre, renhed præcision og en lang eftersmag.

Til fisk og skaldyr - gerne lidt mere komplekse retter med sauce.

Land:
Portugal
Område:
Dão
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
dao_blanc_vv_antonio_madeira
225,-

Lavet 100 % på Fernao Pires. Fernao Pires, der også kendes som Maria Gomes, er Portugals mest udbredte grønne druesort. Høstet i hånden og gæret ved relativt lav temperatur, for at bibeholde friskheden.

Aroma af melon, mango, appelsinskal og lime. Fyldig frugt i smagen balanceret af en god friskhed. Lang eftersmag.

Flot til fyldigere retter med fisk eller skaldyr, men klarer også fx grillet svinekød.

Land:
Portugal
Område:
Lisboa
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
14 %
fernao_pires_quinta_da_boa_esperanca
150,-

Paul Pernot har intet mindre end 6,5 ha vinmark, som indgår i denne Village-cuvée. Der bruges maksimalt 20% nye fade, og stilen er rank, præcis og frisk.

Vinstokkene er yngre end til 1.cru og Grand Cru parcellerne, men dog stadig 35 år i gennemsnit. Filosofien er at lade vinene passe sig selv så meget som muligt.

Man bruger en pneumatisk presse, vinen undergår alkoholisk- og malolaktisk gæring på fadene i det tempo, som naturen byder den, og inden flaskning rackes vinen en sidste gang, klares og til sidst filtreres vinen let.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
puligny_montrachet_paul_pernot
450,-

Lavet på 45% Chardonnay, 43% Pinot Meunier og 12% Pinot Noir. Basisvinen har gæret på fad og har ikke gennemgået malolaktisk gæring. Begge dele er sjældent - det eneste andet hus, der bruger disse meget traditionelle metoder, er Krug. Vinen har lagret 5 år på gærresterne efter flaskegæringen. Det er med til at give vinen dybde, kompleksitet og meget fine bobler. 

Duften er frisk med aromaer af grape, lime, fersken og hvide blomster. Smagen er intens med elementer af grape og skovbund. Stor mineralitet og lang eftersmag.

Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes. 
Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
6-stjerner-aarhus-update
champagne_brut_nv_gratien
395,-

Lavet på 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay. Chardonnayen er gæret på fad, mens Pinot Noiren er vinificeret på stål.

Ekspressiv duft med elementer af brød, kiks og krydderurter. Fine bobler, ret fyldig smag med fin syre og en lang afslutning.

Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
300,-

100 % Barbera fra bunden af Barolo-marken "Vigna Merenda" der ligger midt på Sarmassa marken, fadlagret på 2500 liters fade.

Intens luksus Barbera med flot næse med kirsebær, syltede brombær, læder og en anelse flødekaramel. Fyldig smag med masser af moden mørk frugt, fin syre og en lang eftersmag.

Flot vin til kødretter med indkogte saucer, hvor Barberas syre renser godt op i mundhulen.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
barbera-superiore_scarzello
180,-

Lavet på 90 % Tempranillo og med en blanding af Garnacha, Graciano og Mazuelo for de resterende 10 % fra mere end 50 år gamle stokke i Rioja Alavesa, der vokser som buske. Rioja Alavesa er et ret højtbeliggende område, der producerer noget af det bedste druemateriale i Rioja med den helt rigtige balance mellem frugtintensitet og kølig elegance. 50 % af vinen er lagret på nye franske egetræsfade mens resten er lagret på stål.

Noter af modne brombær, jordbær og elegant fad. Fyldig smag med intens frugtighed, bløde, modne tanniner og en meget lang og elegant eftersmag.

Egnet til retter, der matcher de modne noter; dvs retter med vildt eller med krogmodnet oksekød – og gerne med karakterfulde svampe som karl johan, kantareller, morkler eller trøfler i sauce eller garniture.

Land:
Spanien
Område:
Rioja
Servering:
15 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
Rioja El Regalo Izadi
300,-