Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet på Cabernet Franc fra en enkeltmark beliggende 500 moh. Jordbunden er ler og kalk, hvilket er med til at give en mineralsk vin. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl.

Solbær, brombær og solbærblade i duften. Frisk og elegant smag med god syre og fine, faste tanniner. Mineralsk og saftig!

Velegnet kødretter med enkelt tilbehør - lette saucer. Flot til langtidstilberedt kød fra gris eller lam.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
220,-

Lavet på 100 % Pinot Noir fra 1. cru marken les Teurons. Marken udgør i alt 21 ha og Rossignol-Trapets andel godt 1 ha. Der dyrkes biodynamisk. Lagret på ca 10 % nye fade - resten brugte.

Let og frisk rød Bourgogne med fine noter af jordbær, b låbær, peber og dild. Fast bid, høj syre, god frugt. En vin, der bør få 5-8 år i kælderen.

Bourgogne kalder på vildt, modnet kød og svampe. Skulle man være så heldig at kunne skaffe nogle trøfler, så høvl dem over due eller Gothenborg kylling.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
550,-

100 % Nebbiolo fra Cru-marken Asili, der ligger i Barbaresco kommune og regnes for en af de bedste marker i hele Barbaresco-zonen. Fermenteret i 15 dage, modnet på meget store fade af slavonsk eg i 18-24 måneder og til sidst lagret på flaske i ½ år, inden vinen sendes på markedet.

På én gang elegant og intens, ren og kompleks. Domineret af røde kirsebær i duften understøttet af lak, roser og tørrede krydderurter. Godt bid i tanninerne og meget lang eftersmag.

Til oksekød eller vildt - gerne braisseret og gerne serveret med svampe eller trøffel.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco-asili_giordano
275,-

Fra 1. cru mark, der ligger op ad Mazis-Chambertin. Jordbunden er en blanding af kalk og ler, og så blæser der en kølig vind ind over marken, der gør vinene fra Corbeaux lidt lettere end de øvrige 1. cru'er i Gevrey.

Udpræget rød frugt i duften - hindbær, jordbær, ribs og tranebær samt florale noter. Saftig med relativ høj syre, fine tanniner og elegant eftersmag. Bør gemmes minimum 5-8 år fra høståret.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med  lyst fjerkræ, fuglevildt og magre udskæringer af lamme og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
875,-

Flot og luxuriøs rosé-Champagne lavet på Chardonnay iblandet Pinot Noir fra Grand Cru.

Energisk, letkrydret aroma af jordbær, mandarin og toast. Fyldig og levende med smag af røde bær, eksotisk krydderi og let røg. Ren og præcis med lang afslutning.

Velegnet til aperitif, men fungerer helt perfekt til fx jomfruhummer, laks eller lettere retter med flyvende vildt. God til cremede komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12 %
895,-

Topvin fra Mengoba. Lavet på Mencia og en lille smule Estaldina fra ca 80 år gamle stokke fra marker i ca. 700 meters højde over havet. Markerne pløjes traditionelt med okser som et af de sidste steder i Spanien. Druerne høstes i hånden og hele vinificeringen foregår i det samme vinfad - store fade af fransk eg, hvor vinen opholder sig i 12 måneder inden den flaskes uden filtrering, men med en let klaring.

Meget intens duft af solbær, solbærblad, sorte kirsebær, hindbær, violer og røg. Smagen er også superintens, flot balanceret med en meget ren frugtighed, frisk syre og højt niveau af silkebløde tanniner - meget, meget lang eftersmag.

Stor vin med en kompleks struktur, der kan klare ret kraftige kødretter med tætte saucer - både af okse, lam og vildt. 

Land:
Spanien
Område:
Bierzo
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
250,-

Lavet på Syrah blandet med Merlot. Modnet 9 måneder på let brugte fade fra Pomerol.

Tæt brombærfrugt med elementer af blåbær og animalske noter af stegt kød. Fyldig i smagen med en frisk og lang eftersmag.

Til okse, lam eller vildt.

Land:
Italien
Område:
Sicilien
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
14 %
il-carrubo-igt-montecarrubo
375,-

Marchard de Gramont er én af de heldige besiddere af én af Bourgogne's mest specielle vinmarker. Premier Cru marken "Gaudichots" har historisk spillet en stor rolle blandt de bedste marker i Vosne Romanée. Tilbage i tiden var meget store dele af den nuværende La Tache sammenhængende med Gaudichots under navnet "Gaudichots ou La Tache". Gramont's vine er altid meget klassiske, transparante og rustikke i stilen. Der arbejdes med ekstremt lille indflydelse fra fadene og Gramont flasker ofte vinene usædvanligt tidligt, men filosofien er, at hvis vinen er "færdig", så kan den ligeså godt komme på flaske. 

I 1933 kom den samlede besiddelse under ejerskab af Villaine-familien (ejere af Domaine de la Romanée-Conti), og de fik i 1936 klassificeret deres besiddelser som Grand Cru blot under navnet "La Tache". De efterlod godt og vel en hektar tilbage, som "blot" er klassificeret som 1. cru, og ganske kuriøst, så ligger marken delt i 3 parceller, som ligger på hver side omkring La Tache.

Nu til dags findes, foruden Gramont, kun 3 ejere af Gaudichots. Forey (som ligesom Gramont flasker en "Gaudichots", Domaine Dujac (som blander vinen i deres "Malconsorts", samt DRC som mest sandsynligt bruger vinen til deres 1.cru, eller sælger den fra.

I sammenligning med andre prominente 1.cru marker i Vosne Romanée, så læser man sjældent smagenoter eller kommentar omkring Gaudichots - alene af den årsag, at der findes så utrolig få flasker på verdensmarkedet. 
 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
2100,-

Lavet overvejende på Cinsault fra gamle stokke på marker i Itata - ca 10 % af druerne er Pais og Carignan. Markerne har været dyrket som vinmarker i over 200 år og stokkene er mellem 70 og 100 år gamle.

Jordbunden er granitholdig og klimaet er kystklima med meget skydække. Markerne har aldrig været kunstvandet og der er aldrig blevet brugt kemikalier, fordi ejerne aldrig har haft råd til det.

Land:
Chile
Område:
Itata
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
Imaginador Pedro Parra y Familia
180,-

Lavet på 100 % Grüner Veltliner fra lidt ældre stokke end der bruges til Neuland-serien. Dyrket biodynamisk, gæret naturligt på stål og modnet på stål med nogen iltning, der er med til at give en mere fyldig vin. Flasket med minimal svovltilsætning.

Herbert Zillingers vinøse visitkort. Aromaer af friske druer, abrikos, moden pære, dild og hvid peber. Ret fyldig trods den relativt lave alkohol med stor frugtintensitet og frisk, passende syre. Flot glas vin!

Til retter med fisk eller lyst kød - kylling, kalkun og endda gris. Klarer ret kraftig tilbehør.

Land:
Østrig
Område:
Weinviertel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
horizont-gruener-veltliner
160,-

Lavet på 1/3 af hver af druerne Castelao, Aragonez (Tempranillo) og Syrah. Total afstilkning og to døgns kold præmaceration. Gæret ved relativ lav temperatur for at bevare en kølig frugtighed.

God intens frugtighed i duften med noter af brombær, solbær og jordbær, viol og sort peber. Medium fyldig med god, frugtig intensitet og mineralitet. 

Frisk, saftig vin med en struktur, der passer godt til kødretter med lam eller gris.

Land:
Portugal
Område:
Lisboa
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
tinto_quinta_da_boa_esperanca
100,-

Ren Syrah fra 10-40-årige vinstokke i den nordlige Marokko i regionen Zenata. Vinmarkerne er plantet i ca 500 m højde over havet og der er en kraftigt kølende indflydelse af briser fra Middelhavet. Der dyrkes økologisk men der er ingen certificering. Modnet på cementtank og derefter på en blanding af nye og brugte bourgognefade.

Crozes-Hermitage legenden Alain Graillot opdagede markerne i Zenata på en cykeltur i Atlasbjergene i 2003. Han indledte et samarbejde med Marokkos ældste vineri og laver nu denne vin fra 20 ha vinmarker i en dejlig klassisk Syrah-stil med lige lidt mere sol i frugten, der antyder at ophavet er uden for europa. Det er måske de færreste, der forbinder Marokko og vin, men faktisk var landet før 1956 en af verdens største vinproducenter.

Moden og fyldig duft af brombær, bacon, lakrids og peber. Fyldig smag med god friskhed, medium tanniner og en dejlig kølighed i den fyldige frugt.

God vin til de fleste kødretter - oplagt til nordafrikansk lammetagine.

Land:
Marokko
Område:
Zenata
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
syrocco_alain_graillot_thalvin_ouleb_thaleb
150,-