Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Passetoutgrains er undtagelsen, der bekræfter reglen om, at Bourgogne altid er enkeltsortsvin. Passetoutgrains skal være minimum 1/3 Pinot Noir mens resten må være Gamay.
Passetoutgrains l'Exception fra Lafarge er et fieldblend fra en enkelt mark med 80 år gamle stokke - Pinot og Gamay høstes og vinificeres sammen.

Frisk vin med duft af hindbær og urter. Knastør med elegant frugt og pæn eftersmag.

En vin som denne, med elegant frugtighed og god syre, er meget velegnet til mad. Passer perfekt til lidt rustikke retter med fjerkræ som fx Coq au Vin, men klarer også fint retter med gris eller kalv.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
13 - 15 °C
Alkohol:
13 %
225,-

Würm er en ny topvin fra Clos des Fous på Cabernet Sauvignon hovedsageligt fra Alto Cahapoal - den østligst beliggende vinregion i Chile med nogle af landets højest beliggende vinmarker. Den høje beliggenhed giver store temperaturudsving mellem nat og dag, og sikrer en fin friskhed i selv meget moden frugt.

Elegant og meget ren solbær-intensitet i næsen med fine fadnoter. Smagen er fyldig og moden, men med en dejlig kølighed og mineralitet, der balancerer den flot.

Klassisk kødvin, der skal drikkes til det bedste okse eller lammekød.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
295,-

Vintage Port er fra et enkelt år, hvor kvaliteteten af druerne er meget høj. Hos Quinta do Infantado laves Vintage af den bedste frugt. Ingen afstilkning og ingen filtrering. Lagring på store fade med en alder på over 100 år.

Alt druemateriale til Infantados vine kommer fra A-klassificerede marker og trædes med fødder i de traditionelle lave kar, lagares. Begge dele er noget, der normalt reserveres for Vintage Port. Hos Quinta do Infantado gæres vinene lidt længere inden forstærkning, hvilket giver et lavere sukkerindhold og en mere vinøs stil.

Årgangsvurdering fra vintageport.biz: 9/10
"Full bodied and well balanced. General declaration."

Årgangsvurdering fra Wine Spectator: 96/100
"Full bodied and well balanced. General declaration"

Land:
Portugal
Område:
Douro
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
19,5 %
695,-

Fra Zillingers nyeste, højest beliggende og køligste enkeltmark. Dyrket biodynamisk, vinificeret naturligt på stål, modnet på gæringsbundfald og flasket med minimal svovltilsætning.

Aroma af mandarin, grape, kamille og peber. Ren og mineralsk i munden - giver mindelser om Chablis på et højt plan.

Til skaldyr, fisk eller lyst kød - gerne med syrerigt tilbehør; sauce, vinaigrette osv.

Land:
Østrig
Område:
Weinviertel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13,5 %
hohes_eck_gruner_veltliner_zillinger
180,-

Lavet på den meget sjældne Estaladina. Selv om der findes gamle stokke med Estaladina spredt rundt i Bierzo, kom druen ikke med, da bierzo DO blev etableret, så vinene på denne drue kan kun klassificeres som Vino de Mesa. Man mener, at Estaladina er identisk med Merenzao, der kendes i Valdeorras og som igen er identisk med den mere kendte Trousseau fra Jura. Imidlertid er Estaladina og Merenzao ikke helt identiske at se på, så måske er Estaladina en unik sort for Bierzo. Der arbejdes på at få den indlemmet i reglerne for DO Bierzo, da kvalitetspotentialet er rigtig højt.

Druerne kommer fra en mark med ca 70 år gamle stokke i beliggende 5-600 moh. Druerne høstes i hånden, trædes med fødderne og gærer med stilke i to amphoraer. Tappes på flaske efter ca 9 måneder - ingen filtrering og ingen svovl.

Elegant duft med stor intensitet og elementer af viol, frisk mynte, brombær og mineralitet. Helt fantastisk friskhed og balance i smagen - høj syre, stor intensitet! Lang, lang afslutning...

Klarer alle retter med kød - vinen fortjener en vellavet sauce.

Land:
Spanien
Område:
Bierzo
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
estaladi_a_gregory-perez
350,-

Lavet på 100 % Pinot Gris fra St. Stephan i Asselheim. Håndhøstet sent med fuld modenhed. Macereret med skaller i 36 timer. Gæring og malo på let brugte barriques fra Bourgogne og efterfølgende lagring på samme fade i godt et år med bundfald og jævnlig batonnage.

Let orange farve. Meget intense aromaer af honning, grønne blommer, fersken og citronmarmelade. Virkelig frisk syre og udtalt mineralitet - ganske let tannin. Lang, frugtdrevet eftersmag.

Maget anvendelig til mad. Til fyldige fiskeretter og retter med hummer eller hummersauce, til fjerkræ, til gris eller til ost.

 

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
gaul_pinot_gris_st_stephan
350,-

100% Pinot Noir fra topmark i Nuits St. Georges med 50 år gamle vinstokke, fadlagret 18 måneder på små fade, heraf 50% nye fade.

Fyldig Pinot Noir næse med intense noter af modne blåbær, kirsebær og krydderurter. Fyldig smag med modne mørke bær og for Pinot Noir ret markante men modne tanniner, elegant eftersmag med et mineralsk præg.

Virkelig flot Bourgogne som kan håndtere forholdsvis kraftige kødretter kalv og fuglevildt fungerer rigtig godt, svampe, kål, og rodfrugter går også rigtig godt. Skal det være dekadent som prøv klassisk Tournedos Rossini med kalvemørbrad, foie gras og trøffel...

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
600,-

Elegant Chambolle-Musigny på 100 % Pinot Noir, lavet helt klassisk med meget traditionel vinifikation og efterfølgende lagring på små egefade.

Chambolle-Musigny hører til de mest elegante Bourgogner.Fine noter af røde bær, rose og viol. Smagen er elegant med faste tanniner og en lang finish.

God madvin som både understøtter elegante og lette retter med fx fjerkræ, men som også kan klare selv ret kraftige med oksekød.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
400,-

100 % Pinot Noir fra lille parcel i Savigny-Les-Beaune på blot 0,26 ha, der lige giver nok til to fade. Lagret på et år gamle fade. Dyrket biodynamisk og vinificeret naturligt uden tilsætning af gær.

Flot koncentration og renhed med aromaer af røde kirsebær, modne jordbær samt både friske og tørrede urter. Meget elegant smag med fin intensitet, ren frugt, frisk syre og pæn længde.

Til retter med fjerkræ eller fuglevildt - gerne med elegant sauce, svampe og kål.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
slb_bas_liards_rossignol_trapet
275,-

Lavet overvejende på Colombard iblandet Sauvignon Blanc. Høstet om natten for størst mulig friskhed. Vinificeret med 8 timers maceration for Colombards vedkommende - ingen malolaktisk gæring, for at bibeholde friskheden. Lagret på stål.

Let aromatisk duft med eksotisk frugt og grønne urter. Smagen er let og frisk med en dejlig rund frugt.

Til fisk og skaldyr, til retter med grøntsager og til kylling.

 

Land:
Frankrig
Område:
Gascogne
Servering:
6 - 8 °C
Alkohol:
12 %
domaine_de_bazin_blanc
80,-

Barberbladsskarp 1. cru Chablis

100 % Chardonnay fra 1. cru Sechet, der er en del af Vaillons. Vinificeret og lagret på stål - ingen fad! Sechet-marken har en mere østlig orientering end de øvrige 1. cru marker og giver derfor vine med lidt højere syre og renhed.

Sechet er Chablis-puristernes vin, da den pga. eksponering og jordbund er endnu mere syrerig, mineralsk og let.

Domineret af grape og mineralitet og med en fantastisk renhed og præcision.

Chablis 1. cru bør tidligst drikkes 4-5 år fra høståret. Udvikler en udpræget mineralitet, der passer godt til smagen af særligt østers og mager fisk. Vinen kan dog sagtens klare selv ret kraftige retter med fisk, skaldyr og fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 11 °C
Alkohol:
13 %
275,-

Pruno er lavet på 90 % Tempranillo blandet med 10 % Cabernet. Lagret 12 måneder på to år gamle fade af fransk eg. Drueblandingen af Tempranillo og Cabernet kender man også fra Villacreces berømte nabo Vega Sicilia. Druerne fra Finca Villacreces har da også tidligere været brugt til både Vega Sicilia og Flor de Pingus.

Dyb, mørk farve. duft af jordbær, hindbær, blåbær, mynte, kamfer og vanilie. Smagen er dyb og intens med fin syre og modne tanniner - flot struktur og flot blance. Lang eftersmag.

Vinen har stor dybde og intensitet og egner sig til kødretter med kragtig smag. Okse eller lammekød med intens sauce eller stegt på grill. Er også velegnet til klassisk, dansk julemad - særligt and.

 

Land:
Spanien
Område:
Ribero del Duero
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
160,-