Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Bichels egen mousserende vin på Solaris fra marker på Hjortshøjlund lige uden for Aarhus.

2014 er en bedre årgang end 2013, hvor frugten har været mere moden. Vinen er Extra Brut - samme lave dosage som 13'eren.
 
Vi har valgt at lade den lagre sur lie i 12 måneder - det giver let autolyse-karakter, men overdøver ikke vinens egen karaktér.

Fine noter af citron og en let urtet tone, der giver vinen sin personlighed. Fine bobler og en frisk syre, der får mundvandet til at springe.
 

Land:
Danmark
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
300,-

Ren og mineralsk Chablis fra den mindste Grand Cru.

Lavet på ren Chardonnay fra den mindste Grand Cru i Chablis - og sammen med les Clos også den bedste. Michel har besiddelser i toppen af marken, og får rene og ranke vine. Kombineret med Michel's vinificering på stål, giver det noget af det reneste og mest mineralske fra denne Grand Cru.

Fin, stålagtig mineralsk duft med undertoner af hvide blomster, honning og kiwi. Rank syre, medium fylde og nærmest salt i eftersmagen. Gør dig selv en tjeneste og gem vinen mindst 10 år fra høståret.

Chablis Grand Cru er fantastisk madvin, idet vinene har masser af muskler men ikke er tunge. Perfekt til det bedste fra havet og gerne med citron eller syrlige saucer.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
575,-

Lavet på 100 % Alicante Bouschet - den eneste Vitis Vinifera druesort med rød druemost. Lavet med to døgns kold maceration og derefter en relativ kølig gæring. Modnet på store fade.

Meget dyb og mørk i farven og med en fydlig duft af mørke bær. Kraftig, men elegant vin med stor fylde og relativt lavt tanninniveau.

Flot til lam eller gris.

Land:
Portugal
Område:
Lisboa
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
alicante-bouschet_quinta-da-boa-esperanca
180,-

Reserva-serien er Caliterras basisserie af enkeltdruevine, der søger at udtrykke de særlige kendetegn ved det terroir druerne dyrkes. For de hvide vine er det især den unikke indflydelse, som kystnære Casablanca Valley, har på vinene.

Lavet på 100% Chardonnay. 70% af vinen gærer på ståltanke mens 30% får lov at gære på brugte fade af fransk eg. Herefter lagrer 10% af vinen ca. 4 måneder på fade.

Ren og frisk vin med stor intensitet. Noter af mango, pære og citrus ledsaget af en flot mineralitet. Fin fedme med en flot afbalanceret syre.

Druerne dyrkes i det berømte Casablanca Valley, der ligger helt ude ved kysten, og som er kendt for sine kølige og friske hvidvine, hvilket man også tydeligt fornemmer i vinen.

Land:
Chile
Område:
Casablanca
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
80,-

Fra 1,5 ha stort lieu dit beplantet i 1950'erne med pink granit i jordbunden. Marken har visse steder en hældning på ikke mindre end 50 %, hvilket gør at marken skal pløjes med hest. Marken er indkøbt til 2015-årgangen og er dyrket biodynamisk fra starten - men er naturligvis ikke certificeret endnu.

Høstet i hånden, gæret naturligt på beton med en smule stilke og derefter lagret et års tid på brugte fade.

Flot aroma af hindbær, brombær og friske roser med et element af peber og friske roser. Saftig med ret høj syre og et fast tanninbid i afslutningen. Læskende og frisk, men bør nok gemmes som minimum 3 år fra høståret.

Beaujolais er fantastisk til mad. Med sin rene frugt og ret høje syre er det en "catch-all", der generelt er god til mad. Klassiske match er paté og charcuterie, men vinene fra Beaujolais er gode til mange andre ting - mad på grill fx , der jo som regel bare serveres med enkelt tilbehør og udendørs på en varm sommerdag. Bør drikkes mellem 14 og 16 grader. Beaujolais'erne fra Lafarge-Vial er dog noget mere burgundiske end normalt og har et ret stort gemmepotentiale og mere finesserige gastronomiske muligheder.

 

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
fleurie_la_joie_du_palais_lafarge_vial_ny
325,-

Cuvée Prestige er en selektion af den bedste frugt lagret på nyere fade. Lavet på ca 85 % Merlot blandet med Cabernet Franc og en smule Cabernet Sauvignon. Modnet på overvejende nyere barriques. Castillon Côte de Bordeaux er en sideappellation til St. Emilion og laver vine i samme stil. Appellationen Castillon er banebrydende inden for naturvenlig vindyrkning med ca 25 % økologiske eller biodynamiske ejendomme.

Fin, intens duft med klare aromaer af brombær og solbær med let urtet karakter. Mediumfyldig med fint tanninbid. God længde i eftersmagen - meget klassisk.

Til retter med lam eller kalv.

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
5_stjerner
chateau_la_gasparde_cuvee_prestige_bordeaux_janoueix
150,-

100 % Pinot Noir plantet i hhv. 1968 og 1978 fra den lille 1. cru mark Talmettes, der deler eksponering og jordbund med den mere kendte Vergelesses. Vinificeret naturligt og uden afstilkning for ca halvdelen af klasernes vedkommende. Intet nyt fad.

Saftig stil med elegante noter af røde bær, mint og svampe. 

Perfekt til fuglevildt eller lettere kødretter.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
550,-

100 % Chardonnay fra Chablis måske bedste 1. cru mark. Vinificeret uden tilsætning af gær og med så lidt indvirkning som muligt. Lagret minimum 12 måneder. Ingen fad. Den meget anerkendte vinskribent Stephen Tanzer kalder marken for "the insiders Chablis premier cru" fordi kvaliteten af vinene herfra næsten er Grand Cru kvalitet, mens prisen ligger et stykke under Grand Cru niveau. Jordbunden er speciel ved at den består af kimmeridge kalk - hvad franskmændende kalder arglo-calcaire, en blanding af kalksten og ler med et højt indhold af mikroskopiske fossiler. Kombinationen af det marginale klima og den kalkholdige jordbund giver generelt vine med et ret højt syreniveau. Det er vine, der kan gemmes og som bliver mere interessante med tiden.

Vinen har en flot duft af citron, grønne æbler og hvide blomster. Smagen er utrolig præcis med høj syre balanceret af vinens intense mineralitet. Kompleks og med lang eftersmag.

Chablis 1. cru bør tidligst drikkes 4-5 år fra høståret. Udvikler en udpræget mineralitet, der passer godt til smagen af særligt østers og mager fisk. Vinen kan dog sagtens klare selv ret kraftige retter med fisk, skaldyr og fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
350,-

100 % Silvaner fra Frankens bedste vinmark; Grosse Lage (Grand Cru) Escherndorf am Lumpen 1655 - den bedste del af Escherndorfer Lump-marken. Vinificeret på stål og store, gamle træfade.

Stor friskhed og udpræget mineralitet allerede i næsen - fokuseret og intenst. Mineralitet og syre dominerer også smagen og der udfolder sig på en gang en enorm renhed og masser af muskler.

En gastronomisk vin, der klarer stort set alt mad. Giv den dog gerne noget udfordring i form af kraftig kost som fx gris, hummer eller havtaske

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
375,-

100 % Nebbiolo fra Cru-marken Asili, der ligger i Barbaresco kommune og regnes for en af de bedste marker i hele Barbaresco-zonen. Fermenteret i 15 dage, modnet på meget store fade af slavonsk eg i 18-24 måneder og til sidst lagret på flaske i ½ år, inden vinen sendes på markedet.

På én gang elegant og intens, ren og kompleks. Domineret af røde kirsebær i duften understøttet af lak, roser og tørrede krydderurter. Godt bid i tanninerne og meget lang eftersmag.

Til oksekød eller vildt - gerne braisseret og gerne serveret med svampe eller trøffel.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco-asili_giordano
275,-

Lavet på den aromatiske, blå druesort Brachetto. Druerne macereres ved lav temperatur i 3 dage, hvorefter vinen gærer til 5 % alkohol ved 14 grader i en tryktank. Det er samme metode, som når man laver Moscato d'Asti.

Let mousserende rødvin med fine aromaer af friske jordbær, hindbær og brombær. Sød vin fint balanceret med frisk syre. Ren og herlig bærsmag.

Perfekt til sødlig aperitif på en varm sommerdag eller til bærdominerede desserter.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
8 - 9 °C
Alkohol:
5 %
fosso_della_rosa_brachetto_almondo
135,-

Ren Pinot Noir på godt 2 ha stor mark beliggende relativt højt over Savigny-les-Beaune. Marken er plantet i starten af 70'erne. Vinen er lavet med delvis hele klaser - dvs. at stilkene kommes med i gæringskarret. Det kræver absolut sunde druer, men har man det, kan der være flere fordele i det. Det er med til at holde alkoholen nede, det er med til at holde gæringstemperaturen nede (hvilket giver en friskere vin) og tanninerne fra stilkene er med til at strukturere vinen. Gæret naturligt og lagret på brugte fade af egetræ for at få den renest mulige frugtaroma.

Så flot som man kan forestille sig en basis Bourgogne Rouge! Ren duft af røde bær - hindbær, kirsebær, ribs og med nogen dybde. Saftig, elegant og lang eftersmag.

Velegnet til elegante kødretter som fjerkræ eller kalv. Kan klare tæt sauce, men gerne lidt lettere tilbehør. Flot, flot madvin!

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
325,-