Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Quant a soi betyder at stå alene. Det er Vinding-Diers familiens motto. Vinen er lavet som en fejring af indvielsen af egen vinkælder på Montecarrubo. Den skulle have været brugt til en indvielsesfest men det måtte aflyses pga corona. Så nu er vinen til salg.

Lavet på Cabernet Franc blandet med Merlot og Syrah, modnet 9 måneder på let brugte fade fra Pomerol.

Fyldig og intens duft med solmodne solbær, brombær, tobak og urter. Stor og varm smag med lang eftersmag.

Kan bruges til alle former for stegt eller braisseret kød men vil være helt perfekt til fuglevildt med tæt sauce.

Land:
Italien
Område:
Sicilien
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
15 %
quant-a-soi-igt-montecarrubo
495,-

Lavet på 100 % Nebbiolo fra Rombone ved Treiso i Barbaresco. Gæret naturligt og macereret i 10-15 dage. Derefter lagret på store fade i 18 måneder og 12 måneder på flaske.

Liflige, intense og elegante aromaer af røde bær, tørrede rosenblade og salvie. Frisk i smagen med elegante tanniner.

Perfekt til retter med lam eller fuglevildt.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
barbaresco_rombone_oddero
375,-

100 % Sangiovese Grosso fra markerne Le Prata, der ligger i ca 500 moh. og La Torre, der ligger noget sydligere i ca 320 moh. Druerne dyrkes økologisk (dog ikke certificeret), alt arbejde foregår i hånden og vinen vinificeres på den mest naturlige måde med druernes eget gær. Druerne macererer og gærer 30-35 dage, hvorefter vinen lagrer 38-40 mdr. på store 3000 liters fade af slavonsk eg. Efter fadlagringen lagrer vinen 1 år på flaske, før den sendes på markedet.

Intens og kompleks duft af kirsebær, jordbær, hindbær, roser, viol, lakrids og ceder. duften udvikler sig konstant i glasset og giver hele tiden nye nuancer fra sig.
Smagen er på en gang elegant, forfinet og meget intens og vedholdende. Fantastisk balance af frugt, tannin og syre.

Sangiovese-vine er generelt mellemfyldige med ret høj syre og et medium tanninniveau. Det gør dem velegnede til fjerkræ, kalv og indmad - kødtyper, hvor smagen ikke må blive overdøvet, men som samtidig kræver lidt modstand af vinen for at matchet skal blive perfekt. 

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
350,-

En Scherzo er en vits. Vinen er lavet til Beethovens Scherzo fra hans tredje symfoni Eroica. Lavet på Merlot med ca 1/3 Cabernet Franc - samme opskrift som der følges på le Pin. Modnet 9 måneder på let brugte fade fra Pomerol.

Intens og elegant solbærduft med noter af sorte kirsebær, blåbær og urter. Fyldig og balanceret - flot kølighed i frugten og meget lang eftersmag.

Til det bedste fuglevildt, til lam med skysauce og til godt kød i det hele taget.

Land:
Italien
Område:
Sicilien
Alkohol:
13,5 %
scherzo-igt-montecarrubo
550,-

Lavet på 100 % Nebbiolo fra marken Rabaja-Bas. Rabaja-Bas ligger nord for Rabaja op mod Pajé og Muncagota. Riserva frigives tidligst efter 4 år og 2 måneder.

Tæt og intens med duft af mørke bær, mentol, lakrids og roser. Saftig, elegant og tætbygget med fine tanniner og en meget lang eftersmag.

Kan klare ret kraftige kødretter - gerne med intenst smagende sauce .

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco_riserva_luisin
525,-

Lavet overvejende på Grenache blandet med Carignan og Alicante Bouschet fra marker i 200-350 moh. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl. Dyrket med lavere udbytte end Unlitro og dermed bliver koncentrationen større.

Fin og balanceret koncentration af kirsebær og jordbær med florale noter og krydderurter. Struktureret, men stadig med husets karakteristiske saftighed. Elegant og lang eftersmag.

Til lettere kødretter - kalv, lam, fjerkræ. Prøv den fx til saltimbocca.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
200,-

Lavet som en hyldest til Peter Vinding-Diers kone Susie og inspireret af Rachmaninoffs tredje klaverkoncert. Lavet på 66 % Merlot og 34 % Syrah - hvoraf noget af det kommer fra Vignolo-marken. Modnet 9 måneder på let brugte fade fra Pomerol.

Tæt og kølig aroma af solmodne brombær med spicy aroma fra fadlagringen. Køligheden går igen i smagen, der er fyldig og tæt, men frisk pga den kølige frugt. Læskende, lækker og med en lang, fin eftersmag.

Flot vin til mad - særlig velegnet til vildt og lam.

Land:
Italien
Område:
Sicilien
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
13,5 %
cuvee-suzanne-igt-montecarrubo
395,-

100 % Nebbiolo lavet efter den helt klassiske opskrift for Barolo med frugt fra marker i la Morra, Serralunga og Castiglione Falletto. Naturlig gæring, 10-15 dages maceration, 24 måneder på store fade og til minimum 12 måneders flaskelagring.

Stor aromaintensitet - røde bær, læder, hø og tobak. Elegante tanniner, frisk syre og lang eftersmag.

Til kraftige retter med oksekød eller lam.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barolo_oddero
425,-

Cuvée Special er lavet på druer fra Noto - overvejende Syrah med lidt Cabernet Franc og Merlot. Modnet 9 måneder på let brugte fade fra Pomerol.

Tæt aroma af modne, mørke kirsebær, brombær og let solbær med spicy aroma fra fadlagringen. God, frisk frugtkerne og en rank struktur.

Flot vin til mad - særlig velegnet til vildt og lam.

Land:
Italien
Område:
Sicilien
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
14 %
cuvee_speciale_montecarrubo
269,-

Lavet på Cabernet Franc fra en enkeltmark beliggende 500 moh. Jordbunden er ler og kalk, hvilket er med til at give en mineralsk vin. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl.

Solbær, brombær og solbærblade i duften. Frisk og elegant smag med god syre og fine, faste tanniner. Mineralsk og saftig!

Velegnet kødretter med enkelt tilbehør - lette saucer. Flot til langtidstilberedt kød fra gris eller lam.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
250,-

Lavet på Cabernet Franc fra en enkeltmark beliggende 500 moh. Jordbunden er ler og kalk, hvilket er med til at give en mineralsk vin. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl.

Solbær, brombær og solbærblade i duften. Frisk og elegant smag med god syre og fine, faste tanniner. Mineralsk og saftig!

Velegnet kødretter med enkelt tilbehør - lette saucer. Flot til langtidstilberedt kød fra gris eller lam.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
220,-

100 % Nebbiolo lavet efter den helt klassiske opskrift for Barolo med frugt fra marker i la Morra, Serralunga og Castiglione Falletto. Naturlig gæring, 10-15 dages maceration, 24 måneder på store fade og til minimum 12 måneders flaskelagring.

Stor aromaintensitet - røde bær, læder, hø og tobak. Elegante tanniner, frisk syre og lang eftersmag.

Til kraftige retter med oksekød eller lam.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barolo_oddero
395,-