Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Chianti fra Colli Senesi området. Vinificeret på stål og fadlagret på store slavonske egefade.

Herlig frugtig Chianti med kirsebær, roser, ymer, engelsk lakrids og friske urter i næsen. Saftig og frisk - men dybere end Monrosso plejer at være. Imponerende lang afslutning med klassisk Sangiovese-bid.

Virkelig god madvin til kraftige pastaretter, pizza, stegt kyllling, gris eller kalv.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
chianti_monrosso_monsanto
Spar 210,-
100,-
65,-
100,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 210,-

Chianti fra Colli Senesi området. Vinificeret på stål og fadlagret på store slavonske egefade.

Herlig frugtig Chianti med kirsebær, roser, ymer, engelsk lakrids og friske urter i næsen. Saftig og frisk - men dybere end Monrosso plejer at være. Imponerende lang afslutning med klassisk Sangiovese-bid.

Virkelig god madvin til kraftige pastaretter, pizza, stegt kyllling, gris eller kalv.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
chianti_monrosso_monsanto
Spar 210,-
100,-
65,-
100,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 210,-

Lavet på 65 % Corvina, 30 % Rondinella og 5 % øvrige lokale druesorter. Høstet i hånden og vinificeret og lagret på stål.

Frisk og ren Valpolicellavin med aroma domineret af kirsebær, sød lakrids og ymer. Frisk og let vin - drikkevenlig.

Velegnet til lettere retter som pasta eller kylling. God vin til en sommerfest!

Land:
Italien
Område:
Valpolicella
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
valpolicella_begali_lorenzo
Spar 150,-
105,-
80,-
105,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 150,-
100% Barbera fra marker omkring Barolo, lagret på 25 hl. botti.
 
Herlig sødmefuld næse med modne mørke bær og en anelse flødekaramel. Fyldig, blød og afrundet smag med moden sødmefuld og en god lang finish. Lidt af et publikumshit og god vin til selskaber. 
 
Vi køber hele produktionen af denne Barbera, som altså kun kan købes i Danmark.
Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 17 °C
Alkohol:
14 %
Spar 150,-
120,-
95,-
120,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 150,-

Lavet på Negroamaro fra omegnen af Salento i Leverano i Apulien. Leverano regnes for den bedste region for produktion af Negroamaro og Primitivo - bl.a. pga. havindflydelse fra både vest og øst. Ingen fad.

Fyldig og imødekommende duft af røde kirsebær og sød lakrids med en underliggende jordet mineralitet. Smagen er koncentreret med samme noter, milde tanniner og en medium syre, der holder vinen frisk. Balanceret og relativt kølig smag - let drikkelig.

Negroamaro betyder ordret sort og bitter, men nogle mener, at druen kommer fra Grækenland og at navnet alene hentyder til den mørke farve  - negro og mavro på hhv italiensk og græsk.
Druen dyrkes i Apulien og på Sicilien, hvor den er hoveddrue i nogle af de bedste DOC-vine.

Let drikkelig stil, der går godt til kødretter til den sødlige side som simreretter eller grillet marineret kød. Går også rigtig flot til stegt fjerkræ.

Land:
Italien
Område:
Puglia
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
100,-

Lavet på Negroamaro fra omegnen af Salento i Leverano i Apulien. Leverano regnes for den bedste region for produktion af Negroamaro og Primitivo - bl.a. pga. havindflydelse fra både vest og øst. Ingen fad.

Fyldig og imødekommende duft af røde kirsebær og sød lakrids med en underliggende jordet mineralitet. Smagen er koncentreret med samme noter, milde tanniner og en medium syre, der holder vinen frisk. Balanceret og relativt kølig smag - let drikkelig.

Negroamaro betyder ordret sort og bitter, men nogle mener, at druen kommer fra Grækenland og at navnet alene hentyder til den mørke farve  - negro og mavro på hhv italiensk og græsk.
Druen dyrkes i Apulien og på Sicilien, hvor den er hoveddrue i nogle af de bedste DOC-vine.

Let drikkelig stil, der går godt til kødretter til den sødlige side som simreretter eller grillet marineret kød. Går også rigtig flot til stegt fjerkræ.

Land:
Italien
Område:
Puglia
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
100,-

Lavet overvejende på Grenache blandet med Carignan og Alicante Bouschet fra marker i 200-350 moh. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl.

Super charmerende vin med aroma af kirsebær, mynte og en smule sort peber. Saftig og let, læskende og letdrikkelig vin - burgundisk i sin lethed og renhed med fin syre og fine tanniner.

Frokost og festvin - til tapas og småretter, til uhøjtidelig sammenkomst. Flot til kylling og lette retter og helt perfekt til et udvalg af italienske skinker og pølser.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
Spar 180,-
150,-
120,-
150,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 180,-

Klassisk og traditionel Chianti Classico fra Monsanto. 90 % Sangiovese og Canaiolo og Colorino for resten. 12 måneder på 5000 liters slavonske fade.

Arketypisk næse med kirsebær, the og lidt mandler. Frisk smag med røde bær, mørkere kirsebær og friske tanniner.

Fin madvin i kraft af friskheden og tanninerne, bedst til kød og fin til at klare fedt tilbehør.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 15 °C
Alkohol:
13,5 %
120,-

Lavet på den aromatiske, blå druesort Brachetto. Druerne macereres ved lav temperatur i 3 dage, hvorefter vinen gærer til 5 % alkohol ved 14 grader i en tryktank. Det er samme metode, som når man laver Moscato d'Asti.

Let mousserende rødvin med fine aromaer af friske jordbær, hindbær og brombær. Sød vin fint balanceret med frisk syre. Ren og herlig bærsmag.

Perfekt til sødlig aperitif på en varm sommerdag eller til bærdominerede desserter.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
8 - 9 °C
Alkohol:
5 %
fosso_della_rosa_brachetto_almondo
125,-

Lavet på 65 % Corvina, 30 % Rondinella og 5 % andre lokale druesorter. Høstet i hånden og tilsat amaronekvas for en andengæring. Derefter lagret et år på store (2000 l.) egetræsfade.

Har netop den kombination af frisk kirsebærfrugt og det fløjlsbløde rosinpræg, man får fra Amarone, som gør en Ripasso til noget særligt. 

God madvin til de fleste kødretter - prøv den til lammekebab med spidskommen og citron.

Land:
Italien
Område:
Valpolicella
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
ripasso_begali_lorenzo
125,-

Teroldego havde tidligere et anerkendt ry. Men udviklingen gik imod kvantitet frem for kvalitet og de højstydende kloner blev hele tiden selektioneret. Da Elisabetta ville genskabe kvaliteten var det ikke nok at nedsætte udbyttet. Kvaliteterne var gået tabt og det var nødvendigt at finde og udskille de få stokke med de gamle små druer og lavt udbytte. Kun her var det smagsmæssige potentiale bevaret.

Lavet på 100 % Teroldego fra forskellige marker i Rotaliano-zonen - i alt ca 10 ha. Biodynamisk certificeret siden 2009. Vinificeret uden tilsætning af gær på cement og lagret delvist på cement og delvist på brugte fade. Alt foregår helt naturligt uden tilsætte noget eller trække noget ud. Minimal svovling ved flaskning.

Mørk farve og fantastisk ren frugt i næsen med noter af mørke bær og oliven. Flot struktur med faste tanniner og en frisk syre.

Meget madegnet vin, der går godt til alle former for kødretter.

Land:
Italien
Område:
Trentino
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
Spar 70,-
130,-

Lavet på Muscat Blanc a Petit Grains, den fineste klon af Muscat, der vokser 380 moh i kalkholdig jordbund. Høstet i hånden og gæret under tryk og ved lav temperatur.

Vinen har en flot grøn-gylden farve med små bobler. Meget intens duft af fersken, honning og blomster og en fin sødme balanceret af god syre og den cremede mousse.

Velegnet som aperitif og terassevin. Madmæssigt er Moscato d'Asti særlig velegnet til desserter med frisk frugt, fx jordbær, hindbær eller tropisk frugt. Også fin til stærke oste.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
6 - 8 °C
Alkohol:
5 %
moscato_d_asti_marco_capra
135,-