Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Vigna Rionda er en af de mest historiske og berømte cru'er i Serralunga d'Alba - ja faktisk i hele Barolo. I 2012 udgav Alessandro Masnaghetti en uhyre seriøs rating af de officielle cru'er på baggrund af nøje smagning af årgangene 2001-2008. Ratingen går fra 1 til fem stjerner og går nogle steder på tværs af den gængse opfattelse af, hvilke cru'er der er de bedste. Det skyldes at nogle af kommunerne i Barolo-zonen har været for grådige, da de skulle definere, hvad der hørte til de enkelte cru'er. Det har betydet, at mange af cru'erne er blevet alt for store, og at man derfor ikke kan stole på, at fx en Barolo Cannubi har den kvalitet, man kan forvente af det berømte navn.

Toppen af klassifikationen - de fem stjerner - er yderligere opdelt i to grupper, og Vigna Rionda ligger i den helt ekslusive gruppe, der bare består af fire marker Brunate (La Morra / Barolo), Cerequio (La Morra / Barolo), Rocche di Castiglione (Castiglione Falletto / Monforte) og Vigna Rionda (Serralunga d'Alba).

Vigna Rionda har sydlig eksponering og en høj beliggenhed, hvilket giver modne druer samtidig med at syren bevares. Vinene fra Serralunga er som tommelfingerregel længelevende og strukturerede og dette gælder i endnu højere grad vinene fra Vigna Rionda.

Der dyrkes uden brug af pesticider, druerne høstes i hånden og gæres naturligt med skaller i 16-20 dage. Derefter lagres vinen 36 måneder på store (brugte) fade af fransk eg og 24 måneder på flaske inden den kommer på markedet.

Årgang 2012 ifølge Vinous - 91+ p.
"A vintage of slender, mid-weight wines with lovely radiance and open-knit fruit. The 2012s should drink well with minimal cellaring. The year started off with one of the coldest and most severe winters on record. Hail was an issue in many spots during the summer, while harvest took place in mid-October, as is the norm these days. There is quite a bit of variability in 2012; some wines are medium-bodied and lifted, while others are much deeper and richer. The main signature of 2012 is freshness and forward fruit. Structurally, the wines are quite forward and delicious young, with elements of both 2005 and 1998."

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
rionda_luigi_oddero_barolo
975,-

Lavet på 65 % Corvina, 30 % Molinara og 5 % andre lokale druesorter. Druerne tørres naturligt i et luftigt tørrerum fra oktober til januar. Efter vinificering modnes vinen på store 2000 liters fade i ca 40 måneder og derefter minimum et halvt år inden vinen frigives til salg.

Rig og fyldig med noter af både modne blåbær, kirsebær og rosin. Smagen er ligeledes fyldig og intens, men uden at miste friskhed. Let bitterhed i eftersmagen. Fantastisk vinøs Amarone med flot balance og længde i eftersmagen.

Velegnet til kraftige retter med oksekød eller lam. Også en herlig julevin som ledsager til anden. Ellers gem den i minimum 10 år og drik den som meditationsvin.

Land:
Italien
Område:
Valpolicella
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
16 %
amarone_begali_lorenzo
300,-

2015-årgangen har af konsortiet i Brunello fået topkarakteren 5 stjerner.

Lavet på 100 % Sangiovese Grosso høstet i hånden og gæret på tanke af rustfrit stål. Modnet først 18 måneder på meget store fade (30 hl), så 18 måneder på mindre fade (5 hl) og endelig et år på flaske.

Elegante aromaer af røde bær, roser, urter, meget gammel balsamico og lavendel. Smuk, intens, transparant, elegant og majestætisk vin. Tåler lang tids lagring.

Til det bedste oksekød med enkelt tilbehør.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
brunello-di-montalcino_costanti
750,-

Elegant Chardonnay fra nordøst-vendt mark, hvilket er med til at bibeholde en god friskhed i frugten. Halvdelen af vinen er lagret på 500 liter store egetræsfade og halvdelen på stål. Vinen lagres to år på flaske, før den sendes på markedet.

Chardonnay fra Monsanto har været lavet siden 1980, og det er måske den mest elegante Chardonnay, der laves i Toscana, hvor de ofte har en tendens til at blive lidt gumpetunge.

Elegant næse med elementer af fersken, citrus samt lidt smør og vanilie. Chassagne-lignende struktur med rank fylde og kølig mineralitet. Lang eftersmag.

Med sin pæne fylde, fine syre og let ristede fadpræg egner denne vin sig rigtig godt til fisk og skaldyr stegt eller på grillen. Fin også til stegt fjerkræ eller til ost.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
chardonnay_monsanto
170,-

100 % Barbera fra bunden af Barolo-marken "Vigna Merenda" der ligger midt på Sarmassa marken, fadlagret på 2500 liters fade.

Intens luksus Barbera med flot næse med kirsebær, syltede brombær, læder og en anelse flødekaramel. Fyldig smag med masser af moden mørk frugt, fin syre og en lang eftersmag.

Flot vin til kødretter med indkogte saucer, hvor Barberas syre renser godt op i mundhulen.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
barbera-superiore_scarzello
180,-

Lavet på Muscat Blanc a Petit Grains, den fineste klon af Muscat, der vokser 380 moh i kalkholdig jordbund. Høstet i hånden og gæret under tryk og ved lav temperatur.

Vinen har en flot grøn-gylden farve med små bobler. Meget intens duft af fersken, honning og blomster og en fin sødme balanceret af god syre og den cremede mousse.

Velegnet som aperitif og terassevin. Madmæssigt er Moscato d'Asti særlig velegnet til desserter med frisk frugt, fx jordbær, hindbær eller tropisk frugt. Også fin til stærke oste.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
6 - 8 °C
Alkohol:
5 %
moscato_d_asti_marco_capra
135,-

Meget traditionel Barolo fra unik monopolmark på Sarmassa, lagret på gamle 2500 liters egefade

Meget ung men alligevel klar i udtrykket med balsamisk næse med elementer af mørke kirsebær, marcipan, tørret frugt og tjære. Intens smag med dyb mørk frugt, markante faste Nebbiolo tanniner og en enormt lang mineralsk finish. Stort gemmepotentiale.

Kraftig vin med fast struktur - masser af intensitet, tannin og syre - hvilket gør, at vinen i sin ungdom kræver intens mad. Kødretter med tæt sauce - gør sig fortrinligt sammen med trøfler!

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
barolo_sarmassa_scarzello_ny
550,-

100% Barbera fra marker i udkanten af Barolo lagret på 500 liters træfade.

Frugtig næse med brombær, mørke kirsebær og lidt vanille fra fadet. Tæt frugtdrevet smag med liflig syre og en fast finish.

Meget madvillig vin, som i kraft af fadet spiller flot til de fleste former for stegt kød især kalv, okse og lam.
 

 
Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
225,-

Lavet på Grenache fra en enkeltmark beliggende 250 moh. Jordbunden er sand/grus, hvilket er med til at give en meget aromatisk vin. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl.

Alicante Nero er det lokale navn for Grenache og er ikke i familie med Alicante Bouschet, der også dyrkes på farmen.

Meget elegant Grenache-saft, der virker næsten burgundisk i sin struktur. Aromaerne er domineret af jordbær, friske roser og krydderurter. Læskende, saftig og frisk smag. Efter et stykke tid i glasset åbner vinen virkelig op.

Virkelig god madvin, der kan meget mere end letheden lægger op til. Prøv den fx til pulled lamb.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
200,-

Lavet på 100 % Nebbiolo fra sydvendt skråning med sandet jordbund, der er med til at give aromatiske og relativt letdrikkelige vine. Modnet 18 måneder på store brugte fade, der ikke giver nogen fadaromaer fra sig.

Smuk, lys farve. Herlig duft af hindbær, jordbær, mynte, roser og urter. Lækker og indtagende mediumfyldig vin med kølig, rød frugt og et fast tanninbid - Nebbiolo, når det er mest elegant.

Velegnet til retter med lam eller fuglevildt, men passer godt til de fleste typer kødretter. Oplagt til italienske klassikere som pata, risotto, carne cruda og lignende.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
roero_giovanni-almondo
175,-

100 % Sangiovese Grosso fra markerne Le Prata, der ligger i ca 500 moh. og La Torre, der ligger noget sydligere i ca 320 moh. Druerne dyrkes økologisk (dog ikke certificeret), alt arbejde foregår i hånden og vinen vinificeres på den mest naturlige måde med druernes eget gær. Druerne macererer og gærer 30-35 dage, hvorefter vinen lagrer 38-40 mdr. på store 3000 liters fade af slavonsk eg. Efter fadlagringen lagrer vinen 1 år på flaske, før den sendes på markedet.

Intens og kompleks duft af kirsebær, jordbær, hindbær, roser, viol, lakrids og ceder. duften udvikler sig konstant i glasset og giver hele tiden nye nuancer fra sig.
Smagen er på en gang elegant, forfinet og meget intens og vedholdende. Fantastisk balance af frugt, tannin og syre.

Sangiovese-vine er generelt mellemfyldige med ret høj syre og et medium tanninniveau. Det gør dem velegnede til fjerkræ, kalv og indmad - kødtyper, hvor smagen ikke må blive overdøvet, men som samtidig kræver lidt modstand af vinen for at matchet skal blive perfekt. 

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
350,-

Legendarisk enkeltmarks Chianti lavet 90% Sangiovese og lidt Canaiolo og Colorino, lagret 20 mdr på mindre egefade. Mængden af nyt fad har været aftagende de senere år.

Flot madvin til enkle kraftige kødretter. Prøv f.eks. til klassisk toscansk flæskesteg"Arista" med citron og rosmarin eller en t-bone fra grillen med citron eller balsamico.

Il Poggio er en nærmest udødelig vin, der overrasker i sin evne til udvikle sig over tid; man smager en årgang og tænker "den skal lige bruge to år på at åbne sig". To år senere tænker man det samme. Il Poggio skal typisk være 10-12 år gammel, før den for alvor viser, hvad den kan. Den smager dog heldigvis også helt forrygende selv når den er for ung.
 

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
495,-