Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

2016-årgangen har af konsortiet i Brunello fået topkarakteren 5 stjerner - ligesom 2015.

Lavet på 100 % Sangiovese Grosso høstet i hånden og gæret på tanke af rustfrit stål. Modnet først 18 måneder på meget store fade (30 hl), så 18 måneder på mindre fade (5 hl) og endelig et år på flaske.

Elegante aromaer af røde bær, roser, urter, meget gammel balsamico og lavendel. Smuk, intens, transparant, elegant og majestætisk vin. Tåler lang tids lagring.

Til det bedste oksekød med enkelt tilbehør.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
brunello-di-montalcino_costanti
750,-

Lavet på Carignan fra en enkeltmark beliggende 250 moh. Jordbunden er leret, hvilket er med til at give en meget mineralsk vin. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl.

Fin og saftig Carignan-frugt med elementer af jordbær, hindbær, ribs samt sort peber og mineralitet. Saftig, frisk og læskende.

Virkelig god madvin med bred anvendelse - prøv den til grillet nyretap.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
200,-

Quant a soi betyder at stå alene. Det er Vinding-Diers familiens motto. Vinen er lavet som en fejring af indvielsen af egen vinkælder på Montecarrubo. Den skulle have været brugt til en indvielsesfest men det måtte aflyses pga corona. Så nu er vinen til salg.

Lavet på Cabernet Franc blandet med Merlot og Syrah, modnet 9 måneder på let brugte fade fra Pomerol.

Fyldig og intens duft med solmodne solbær, brombær, tobak og urter. Stor og varm smag med lang eftersmag.

Kan bruges til alle former for stegt eller braisseret kød men vil være helt perfekt til fuglevildt med tæt sauce.

Land:
Italien
Område:
Sicilien
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
15 %
quant-a-soi-igt-montecarrubo
495,-

Lagret på store gamle fade - Scarzellos mest elegante Barolo til dato.

Klassisk Barolo næse med røde, tørrede roser, lidt marcipan og balsamico. Elegant smag med røde bær, svampe og lidt jordbund, faste modne tanniner - lang finish med et mineralsk udtryk.

Fin Barolo til mellemfyldig kødretter med oksekød, kalv eller lidt kraftigere fuglevildt - server enkelt tilbehør gerne med lidt citron til. Det blødgør vinen.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
barolo_scarzello_ny
375,-

100 % Nebbiolo lavet efter den helt klassiske opskrift for Barolo med frugt fra marker i la Morra, Serralunga og Castiglione Falletto. Naturlig gæring, 10-15 dages maceration, 24 måneder på store fade og til minimum 12 måneders flaskelagring.

Stor aromaintensitet - røde bær, læder, hø og tobak. Elegante tanniner, frisk syre og lang eftersmag.

Til kraftige retter med oksekød eller lam.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barolo_oddero
395,-

100 % Nebbiolo fra mere end 60 år gamle stokke. Vinificeret på cement uden tilsætning af gær. Modnet på store botti af slavonsk eg i 12 måneder og derefter 12 måneder på flaske, inden den blev frigivet til salg.

Elegant duft af røde bær med noter af stegt peberfrugt. Fast struktur - elegant og lang i eftersmagen.

Til retter med fjerkræ eller fuglevildt. Til kraftigere pastaretter og risotto.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
langhe_nebbiolo_luisin
180,-

100 % Nebbiolo fra Cru-marken Asili, der ligger i Barbaresco kommune og regnes for en af de bedste marker i hele Barbaresco-zonen. Fermenteret i 15 dage, modnet på meget store fade af slavonsk eg i 18-24 måneder og til sidst lagret på flaske i ½ år, inden vinen sendes på markedet.

På én gang elegant og intens, ren og kompleks. Domineret af røde kirsebær i duften understøttet af lak, roser og tørrede krydderurter. Godt bid i tanninerne og meget lang eftersmag.

Til oksekød eller vildt - gerne braisseret og gerne serveret med svampe eller trøffel.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco-asili_giordano
275,-

Teroldego havde tidligere et anerkendt ry. Men udviklingen gik imod kvantitet frem for kvalitet og de højstydende kloner blev hele tiden selektioneret. Da Elisabetta ville genskabe kvaliteten var det ikke nok at nedsætte udbyttet. Kvaliteterne var gået tabt og det var nødvendigt at finde og udskille de få stokke med de gamle små druer og lavt udbytte. Kun her var det smagsmæssige potentiale bevaret.

Lavet på 100 % Teroldego fra forskellige marker i Rotaliano-zonen - i alt ca 10 ha. Biodynamisk certificeret siden 2009. Vinificeret uden tilsætning af gær på cement og lagret delvist på cement og delvist på brugte fade. Alt foregår helt naturligt uden tilsætte noget eller trække noget ud. Minimal svovling ved flaskning.

Mørk farve og fantastisk ren frugt i næsen med noter af mørke bær og oliven. Flot struktur med faste tanniner og en frisk syre.

Meget madegnet vin, der går godt til alle former for kødretter.

Land:
Italien
Område:
Trentino
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
200,-

100 % Nebbiolo fra marken Rivera i kommunen Castiglione Falleto. Vinene fra Castiglione Falletto har en imponerende kombination af elegance og tæthed samt potentiale for et langt liv. 15-20 dages maceration og gæring (naturlig) og derefter 36 måneders lagring på store fade og 24 måneders lagring på flaske.

Stor intensitet med noter af krydderurter, lakrids og røde kirsebær. Lang, kompleks og velbalanceret med elegante tanniner og en frisk syre.

Til kraftige retter med vildt, oksekød eller lam.

 

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barolo_roche_rivera_oddero
1000,-

En Scherzo er en vits. Vinen er lavet til Beethovens Scherzo fra hans tredje symfoni Eroica. Lavet på Merlot med ca 1/3 Cabernet Franc - samme opskrift som der følges på le Pin. Modnet 9 måneder på let brugte fade fra Pomerol.

Intens og elegant solbærduft med noter af sorte kirsebær, blåbær og urter. Fyldig og balanceret - flot kølighed i frugten og meget lang eftersmag.

Til det bedste fuglevildt, til lam med skysauce og til godt kød i det hele taget.

Land:
Italien
Område:
Sicilien
Alkohol:
13,5 %
scherzo-igt-montecarrubo
550,-

Meget traditionel Barolo fra unik monopolmark på Sarmassa, lagret på gamle 2500 liters egefade

Meget ung men alligevel klar i udtrykket med balsamisk næse med elementer af mørke kirsebær, marcipan, tørret frugt og tjære. Intens smag med dyb mørk frugt, markante faste Nebbiolo tanniner og en enormt lang mineralsk finish. Stort gemmepotentiale.

Kraftig vin med fast struktur - masser af intensitet, tannin og syre - hvilket gør, at vinen i sin ungdom kræver intens mad. Kødretter med tæt sauce - gør sig fortrinligt sammen med trøfler!

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
barolo_sarmassa_scarzello_ny
550,-

100 % Sangiovese Grosso fra markerne Prata og Torre, der ligger hhv. 500 og 320 moh. Der er egentlig tale om deklasseret Brunello, da det afgøres efter nogle måneders lagring, hvilke fade, der skal blive til Rosso og hvilke til Brunello. Gæret uden tilsætning af gær i 28-30 dage og efterfølgende lagret 8-10 måneder store, bruge fade af slavonsk eg og endelig lagret 4-6 måneder på flaske inden vine sendes på markedet.

Meget ren duft af kirsebær og blomster - senere en spændende animalitet - smagen er saftig, charmerende og indbydende med frisk syre og ganske fine, elegante tanniner og en ret lang eftersmag.

Sangiovese-vine er generelt mellemfyldige med ret høj syre og et medium tanninniveau. Det gør dem velegnede til fjerkræ, kalv og indmad - kødtyper, hvor smagen ikke må blive overdøvet, men som samtidig kræver lidt modstand af vinen for at matchet skal blive perfekt.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
140,-