Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

100 % Nebbiolo fra marken Rivera i kommunen Castilione Falleto. Vinene fra Castiglione Falletto har en imponerende kombination af elegance og tæthed samt potentiale for et langt liv. 15-20 dages maceration og gæring (naturlig) og derefter 36 måneders lagring på store fade og 24 måneders lagring på flaske.

Stor intensitet med noter af krydderurter, lakrids og røde kirsebær. Lang, kompleks og velbalanceret med elegante tanniner og en frisk syre.

Til kraftige retter med vildt, oksekød eller lam.

 

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barolo_roche_rivera_oddero
750,-

Lavet på 100 % Sangiovese Grosso fra højtbeliggende marker i Montalcino i Toscana - frugt, der kunne bruges til Brunello, men som har fået kortere lagringstid på fad.

Drømmen om Toscana - flot Sangiovese-duft af kirsebær, ceder og roser. Fantastisk struktur - velstruktureret og letdrikkelig på samme tid. Saftig men med tørre tanniner. flot længde.

Til alle retter med okse eller lammekød - eller gem vinen 10-15 år og drik den til vildt.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
rosso_di_montalcino_costanti
295,-

100 % Sangiovese Grosso fra markerne Prata og Torre, der ligger hhv. 500 og 320 moh. Der er egentlig tale om deklasseret Brunello, da det afgøres efter nogle måneders lagring, hvilke fade, der skal blive til Rosso og hvilke til Brunello. Gæret uden tilsætning af gær i 28-30 dage og efterfølgende lagret 8-10 måneder store, bruge fade af slavonsk eg og endelig lagret 4-6 måneder på flaske inden vine sendes på markedet.

Meget ren duft af kirsebær og blomster - senere en spændende animalitet - smagen er saftig, charmerende og indbydende med frisk syre og ganske fine, elegante tanniner og en ret lang eftersmag.

Sangiovese-vine er generelt mellemfyldige med ret høj syre og et medium tanninniveau. Det gør dem velegnede til fjerkræ, kalv og indmad - kødtyper, hvor smagen ikke må blive overdøvet, men som samtidig kræver lidt modstand af vinen for at matchet skal blive perfekt.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
140,-

100 % Nebbiolo fra Cru-marken Asili, der ligger i Barbaresco kommune og regnes for en af de bedste marker i hele Barbaresco-zonen. Fermenteret i 15 dage, modnet på meget store fade af slavonsk eg i 18-24 måneder og til sidst lagret på flaske i ½ år, inden vinen sendes på markedet.

På én gang elegant og intens, ren og kompleks. Domineret af røde kirsebær i duften understøttet af lak, roser og tørrede krydderurter. Godt bid i tanninerne og meget lang eftersmag.

Til oksekød eller vildt - gerne braisseret og gerne serveret med svampe eller trøffel.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco-asili_giordano
275,-

100% Nebbiolo fra enkeltmarken Bric Valdiana i Roero lagret 10 måneder på nye og brugte 225 liter barriques af medium ristet fransk eg og derefter 8 måneder på store fade af slavonsk eg.

Intens Nebbiolo næse med røde bær, tranebær, tørret frugt, tobak og sandeltræ. Intens, saftig og frugtig smag med fyldig mørk frugt, modne Nebbiolo tanniner og en lang kompleks efterssmag. Flot top-Nebbiolo, som nemt udkonkurrerer Baroloer og Barbarescoer i samme prisklasse.

Dejlig madvin til kraftigere kødretter med helt enkelt tilbehør. Passer rigtig strålende til ribeye af høj kvalitet - evt. bare med en lille salat med ægte Balsamico Tradizionale og parmesan Vacche Rosse.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
300,-

Lavet på 100 % Nebbiolo fra Rombone ved Treiso i Barbaresco. Gæret naturligt og macereret i 10-15 dage. Derefter lagret på store fade i 18 måneder og 12 måneder på flaske.

Liflige, intense og elegante aromaer af røde bær, tørrede rosenblade og salvie. Frisk i smagen med elegante tanniner.

Perfekt til retter med lam eller fuglevildt.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
barbaresco_rombone_oddero
375,-

2015-årgangen har af konsortiet i Brunello fået topkarakteren 5 stjerner.

Lavet på 100 % Sangiovese Grosso høstet i hånden og gæret på tanke af rustfrit stål. Modnet først 18 måneder på meget store fade (30 hl), så 18 måneder på mindre fade (5 hl) og endelig et år på flaske.

Elegante aromaer af røde bær, roser, urter, meget gammel balsamico og lavendel. Smuk, intens, transparant, elegant og majestætisk vin. Tåler lang tids lagring.

Til det bedste oksekød med enkelt tilbehør.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
brunello-di-montalcino_costanti
750,-

100 % Sangiovese Grosso fra markerne Le Prata, der ligger i ca 500 moh. og La Torre, der ligger noget sydligere i ca 320 moh. Druerne dyrkes økologisk (dog ikke certificeret), alt arbejde foregår i hånden og vinen vinificeres på den mest naturlige måde med druernes eget gær. Druerne macererer og gærer 30-35 dage, hvorefter vinen lagrer 38-40 mdr. på store 3000 liters fade af slavonsk eg. Efter fadlagringen lagrer vinen 1 år på flaske, før den sendes på markedet.

Intens og kompleks duft af kirsebær, jordbær, hindbær, roser, viol, lakrids og ceder. duften udvikler sig konstant i glasset og giver hele tiden nye nuancer fra sig.
Smagen er på en gang elegant, forfinet og meget intens og vedholdende. Fantastisk balance af frugt, tannin og syre.

Sangiovese-vine er generelt mellemfyldige med ret høj syre og et medium tanninniveau. Det gør dem velegnede til fjerkræ, kalv og indmad - kødtyper, hvor smagen ikke må blive overdøvet, men som samtidig kræver lidt modstand af vinen for at matchet skal blive perfekt. 

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
650,-

Lagret på store gamle fade - Scarzellos mest elegante Barolo til dato.

Klassisk Barolo næse med røde, tørrede roser, lidt marcipan og balsamico. Elegant smag med røde bær, svampe og lidt jordbund, faste modne tanniner - lang finish med et mineralsk udtryk.

Fin Barolo til mellemfyldig kødretter med oksekød, kalv eller lidt kraftigere fuglevildt - server enkelt tilbehør gerne med lidt citron til. Det blødgør vinen.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
barolo_scarzello_ny
375,-

100 % Sangiovese Grosso fra markerne Le Prata, der ligger i ca 500 moh. og La Torre, der ligger noget sydligere i ca 320 moh. Druerne dyrkes økologisk (dog ikke certificeret), alt arbejde foregår i hånden og vinen vinificeres på den mest naturlige måde med druernes eget gær. Druerne macererer og gærer 30-35 dage, hvorefter vinen lagrer 38-40 mdr. på store 3000 liters fade af slavonsk eg. Efter fadlagringen lagrer vinen 1 år på flaske, før den sendes på markedet.

Intens og kompleks duft af kirsebær, jordbær, hindbær, roser, viol, lakrids og ceder. duften udvikler sig konstant i glasset og giver hele tiden nye nuancer fra sig.
Smagen er på en gang elegant, forfinet og meget intens og vedholdende. Fantastisk balance af frugt, tannin og syre.

Sangiovese-vine er generelt mellemfyldige med ret høj syre og et medium tanninniveau. Det gør dem velegnede til fjerkræ, kalv og indmad - kødtyper, hvor smagen ikke må blive overdøvet, men som samtidig kræver lidt modstand af vinen for at matchet skal blive perfekt. 

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
750,-

Vigna Rionda er en af de mest historiske og berømte cru'er i Serralunga d'Alba - ja faktisk i hele Barolo. I 2012 udgav Alessandro Masnaghetti en uhyre seriøs rating af de officielle cru'er på baggrund af nøje smagning af årgangene 2001-2008. Ratingen går fra 1 til fem stjerner og går nogle steder på tværs af den gængse opfattelse af, hvilke cru'er der er de bedste. Det skyldes at nogle af kommunerne i Barolo-zonen har været for grådige, da de skulle definere, hvad der hørte til de enkelte cru'er. Det har betydet, at mange af cru'erne er blevet alt for store, og at man derfor ikke kan stole på, at fx en Barolo Cannubi har den kvalitet, man kan forvente af det berømte navn.

Toppen af klassifikationen - de fem stjerner - er yderligere opdelt i to grupper, og Vigna Rionda ligger i den helt ekslusive gruppe, der bare består af fire marker Brunate (La Morra / Barolo), Cerequio (La Morra / Barolo), Rocche di Castiglione (Castiglione Falletto / Monforte) og Vigna Rionda (Serralunga d'Alba).

Vigna Rionda har sydlig eksponering og en høj beliggenhed, hvilket giver modne druer samtidig med at syren bevares. Vinene fra Serralunga er som tommelfingerregel længelevende og strukturerede og dette gælder i endnu højere grad vinene fra Vigna Rionda.

Der dyrkes uden brug af pesticider, druerne høstes i hånden og gæres naturligt med skaller i 16-20 dage. Derefter lagres vinen 36 måneder på store (brugte) fade af fransk eg og 24 måneder på flaske inden den kommer på markedet.

Årgang 2012 ifølge Vinous - 91+ p.
"A vintage of slender, mid-weight wines with lovely radiance and open-knit fruit. The 2012s should drink well with minimal cellaring. The year started off with one of the coldest and most severe winters on record. Hail was an issue in many spots during the summer, while harvest took place in mid-October, as is the norm these days. There is quite a bit of variability in 2012; some wines are medium-bodied and lifted, while others are much deeper and richer. The main signature of 2012 is freshness and forward fruit. Structurally, the wines are quite forward and delicious young, with elements of both 2005 and 1998."

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
rionda_luigi_oddero_barolo
1200,-

100 % Sangiovese Grosso fra markerne Le Prata, der ligger i ca 500 moh. og La Torre, der ligger noget sydligere i ca 320 moh. Druerne dyrkes økologisk (dog ikke certificeret), alt arbejde foregår i hånden og vinen vinificeres på den mest naturlige måde med druernes eget gær. Druerne macererer og gærer 30-35 dage, hvorefter vinen lagrer 38-40 mdr. på store 3000 liters fade af slavonsk eg. Efter fadlagringen lagrer vinen 1 år på flaske, før den sendes på markedet.

Intens og kompleks duft af kirsebær, jordbær, hindbær, roser, viol, lakrids og ceder. duften udvikler sig konstant i glasset og giver hele tiden nye nuancer fra sig.
Smagen er på en gang elegant, forfinet og meget intens og vedholdende. Fantastisk balance af frugt, tannin og syre.

Sangiovese-vine er generelt mellemfyldige med ret høj syre og et medium tanninniveau. Det gør dem velegnede til fjerkræ, kalv og indmad - kødtyper, hvor smagen ikke må blive overdøvet, men som samtidig kræver lidt modstand af vinen for at matchet skal blive perfekt. 

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
695,-