Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Reserva-serien er Caliterras basisserie af enkeltdruevine, der søger at udtrykke de særlige kendetegn ved det terroir druerne dyrkes. For de hvide vine er det især den unikke indflydelse, som kystnære Casablanca Valley, har på vinene.

Lavet på 100% Chardonnay. 70% af vinen gærer på ståltanke mens 30% får lov at gære på brugte fade af fransk eg. Herefter lagrer 10% af vinen ca. 4 måneder på fade.

Ren og frisk vin med stor intensitet. Noter af mango, pære og citrus ledsaget af en flot mineralitet. Fin fedme med en flot afbalanceret syre.

Druerne dyrkes i det berømte Casablanca Valley, der ligger helt ude ved kysten, og som er kendt for sine kølige og friske hvidvine, hvilket man også tydeligt fornemmer i vinen.

Land:
Chile
Område:
Casablanca
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
80,-

Lavet på ren Chardonnay fra to parceller på i alt 1,5 ha plantet i 1967 og 1968. Gæret naturligt over en periode på fire til seks uger, hvorefter den lagrer på hovedsageligt brugte fade i 9 måneder.

Meget fin og indsmigrende duft af citrus, rødt æble, blomster og et let reduktivt strejf af tændstik. Intens smag for en almindelig Bourgogne med flot balance, god syre og længde.

Hvid Bourgogne er fantastisk til mad og går særligt godt sammen med stegt fisk, hummer eller kylling og sammen med faste komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
bourgogne_blanc_perrieres_bize
295,-

Paul Pernot har intet mindre end 6,5 ha vinmark, som indgår i denne Village-cuvée. Der bruges maksimalt 20% nye fade, og stilen er rank, præcis og frisk.

Vinstokkene er yngre end til 1.cru og Grand Cru parcellerne, men dog stadig 35 år i gennemsnit. Filosofien er at lade vinene passe sig selv så meget som muligt.

Man bruger en pneumatisk presse, vinen undergår alkoholisk- og malolaktisk gæring på fadene i det tempo, som naturen byder den, og inden flaskning rackes vinen en sidste gang, klares og til sidst filtreres vinen let.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
puligny_montrachet_paul_pernot
450,-

Ren Silvaner fra en af Frankens fornemste marker; 1. Lage Escherndorfer Lump. Vinificeret på stål uden tilsætning af gær.

Tør og mineralsk. Rent og klart udtryk af æble, pære og med en snert af ananas. I smagen er vinen intens og ren med frisk syre og endeløs mineralitet i eftersmagen.

Meget madegnet og alsidigt anvendelig. God til retter, hvor sarte smagsnuancer skal fremhæves, men kan faktisk også klare ret kraftig mad med cremede saucer. God til både fisk og skaldyr, til fjerkræ og til charcuterie. Perfekt til hvide asparges.

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
215,-

100 % Viognier fra de amfiteater-lignende marker med sand og granit i det nordligste Rhône. Lagret på nye og brugte fade af fransk eg.

Meget floral og frugtig med dominerende noter af abrikos og lidt udviklede trøffelnoter. Fyldig og fed i munden med en lang eftersmag.

Condrieu giver aromatiske vine med en del smagsfylde og forholdsvis lav syre. De er gode som aperitif, generelt fine til fiskeretter, men kan pga den gode fylde også bruges til federe retter som foie gras og oste. Condrieu med alder får udviklede aromaer, der går fint sammen trøffel.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
14 %
400,-

Lavet 100 % på Fernao Pires. Fernao Pires, der også kendes som Maria Gomes, er Portugals mest udbredte grønne druesort. Høstet i hånden og gæret ved relativt lav temperatur, for at bibeholde friskheden.

Aroma af melon, mango, appelsinskal og lime. Fyldig frugt i smagen balanceret af en god friskhed. Lang eftersmag.

Flot til fyldigere retter med fisk eller skaldyr, men klarer også fx grillet svinekød.

Land:
Portugal
Område:
Lisboa
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
14 %
fernao_pires_quinta_da_boa_esperanca
150,-

100 % Chardonnay fra lieut dit Narvaux - en relativt højtbeliggende mark, der giver transparante og mineralske vine. Gæret naturligt og modnet på ca. 20 % nyt fad.

Kølig og slank stil med elementer af hvid fersken, pære, ingefær, anis og citrus. Intens og let på samme tid - klart Meursault, men i slank stil.

Til fisk og skaldyr, kylling eller retter med ost.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
meursault_les_narvaux_latour_giraud
475,-

100 % Riesling fra Erste Lage marken Honigsack - en mark med en kalkrig undergrund, der er med til at give friskhed og mineralitet i vinen. Gæret og lagret på stål for størst mulig friskhed.

Stor intensitet i duften med noter af mirabelle, røde æbler og ananas understøttet af citrus og mineralitet. Flot balanceret - lang, lang afslutning.

Til stort set alt fra havet, til kylling, gris og til gedeoste.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
riesling_honigsack_krebs
240,-

Lavet 100 % på Fernao Pires. Fernao Pires, der også kendes som Maria Gomes, er Portugals mest udbredte grønne druesort. Høstet i hånden og gæret ved relativt lav temperatur, for at bibeholde friskheden.

Aroma af melon, mango, appelsinskal og lime. Fyldig frugt i smagen balanceret af en god friskhed. Lang eftersmag.

Flot til fyldigere retter med fisk eller skaldyr, men klarer også fx grillet svinekød.

Land:
Portugal
Område:
Lisboa
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
14 %
fernao_pires_quinta_da_boa_esperanca
150,-

100 % Pinot Gris fra Grand Cru marken Sommerberg - ca 20 år gamle stokke. Plottet, der kaldes Wiptal, er højt beliggende og meget stejlt Vinificeret naturligt og lagret på store, let brugte fade.

Intens og koncentreret, men med mere mineralitet og nerve end Boxlers øvrige Pinot Gris'er.

Drik den til rig mad  - modne oste eller fjerkræ med fyldig sauce. Prøv den til røget laks fra Letz.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
12 - 14 °C
Alkohol:
14 %
pinot_gris_sommerberg_boxler
525,-

Sent høstet Riesling fra stejle marker på Plauelrain-skråningen i Durbach i Baden.

Krydret/mineralsk næse med elementer af citrus, physalis og fersken. Fint balanceret med rank syre og god intensitet.

Velegnet til ost og ikke alt for søde desserter.

Land:
Tyskland
Område:
Baden
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12 %
200,-

Ren og mineralsk Chablis fra den mindste Grand Cru.

Lavet på ren Chardonnay fra den mindste Grand Cru i Chablis - og sammen med les Clos også den bedste. Michel har besiddelser i toppen af marken, og får rene og ranke vine. Kombineret med Michel's vinificering på stål, giver det noget af det reneste og mest mineralske fra denne Grand Cru.

Fin, stålagtig mineralsk duft med undertoner af hvide blomster, honning og kiwi. Rank syre, medium fylde og nærmest salt i eftersmagen. Gør dig selv en tjeneste og gem vinen mindst 10 år fra høståret.

Chablis Grand Cru er fantastisk madvin, idet vinene har masser af muskler men ikke er tunge. Perfekt til det bedste fra havet og gerne med citron eller syrlige saucer.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
575,-