Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

100 % Chardonnay fra højt beliggende mark i Beaune - biodynamisk dyrket. Vinificeret uden afstilkning, naturlig gæring, let klaring ingen filtrering.

Kølig, frisk duft med elementer af citrontærte, ingefær og æble. Lækker balance, mineralitet og friskhed med klart men tilpas fadpræg. Lang eftersmag. Indbegrebet af en god, hvid Beaune.

Til fjerkræ, skaldyr, fed fisk eller komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
beaune_clos_du_dessus_beaune_blanc_pierre_labet
395,-

Riesling fra Ried Gaisberg (Erste Lage) lavet på samme måde som vinene blev lavet af munkene på Schloss Gobelsburg i starten af forrige århundrede, dvs; forsigtig presning, gæret uden tilsætning af gær og uden temperaturstyring på meget store fade, ingen filtrering men derimod tre gange omstikning. Lagret på meget store fade i 18 måneder, hvilket ikke giver duft eller smag af fad, men er med til at give en svag iltpåvirkning, der giver en fyldigere vin.

Vin med fylde, sitrende nerve og en enorm intensitet. Mineralsk og med masser af citrus, abrikos og pære i frugten - kompleks og balanceret med lang eftersmag.

Riesling af denne kvalitet og intensitet er fantastisk madvin. Syren og mineraliteten gør, at den kan klare selv kraftig mad og dens balance og kompleksitet gør den egnet til det meste. Særlig velegnet til retter med skaldyr og til gris - begge dele gerne med indslag af æble eller tropisk frugt.
 

 
Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
300,-

Lavet på 100 % - Chardonnay fra Traiguén - Chiles sydligste vinområde. Dyrket uden kemi og kunstvanding og høstet i hånden. Gæret naturligt med hele klaser og lagret 12 måneder på 400 liters fade af fransk eg - 26 % nye fade.

Mineralsk duft med aroma af abrikos, pære, honning, nødder, samt autolytiske noter af friskbagt hvedebrød. Fyldig men frisk med salt mineralitet, citrus og røg - meget intens og meget lang i eftersmagen.

Velegnet til retter med stegt fisk eller skaldyr samt til stegt kylling eller faste komælksoste.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
baettig_los_primos_chardonnay
550,-

Sent høstet Riesling fra stejle marker på Plauelrain-skråningen i Durbach i Baden.

Krydret/mineralsk næse med elementer af citrus, physalis og fersken. Fint balanceret med rank syre og god intensitet.

Velegnet til ost og ikke alt for søde desserter.

Land:
Tyskland
Område:
Baden
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12 %
200,-

Trarbacher Hühnerberg er Müllens bedste mark. Marken er højt beliggende lidt tilbagetrukket fra Mosel-floden. På trods af, at marken på den preussiske regerings markinddeling blev klassificeret som "Klasse 1-Weinberg" - svarende til Grand Cru - så havde store dele af marken fået lov at forfalde, fordi den er ekstremt stejl og svær at arbejde i.

Martin Müllen havde først set sig lun på en særligt velbeliggende parcel med ekstremt gamle vinstokke, hvoraf en del var plantet på egen rod. Da han efter lang tids søgen fandt frem til ejeren, ville denne desværre ikke sælge. I stedet lykkedes det at købe en anden god parcel, der desværre havde været forladt i en årrække og derfor var overbevokset med brombærkrat, slyngplanter og birketræer. På samme tid var ejeren af den parcel, man først ville have, blevet syg, så derfor ville han nu gerne sælge hvilket skete i 2000.

I 2001 begyndte arbejdet med at reetablere den forladte del af Hühnerberg, og det viste sig, at her var også ældgamle vinstokke, som det faktisk lykkedes at redde, og som i dag leverer frugt til nogle af husets topvine.

Trarbacher Hûhnerberg ligger mellem 120 og 180 moh har form som et ekstremt stejlt amfiteater med perfekt soleksponering. Marken er godt beskyttet mod blæst og jordbunden er forvitret blåskifer med lommer af humus. Der er flere småkilder i marken, der hjælper med vandforsyning. Alt i alt spiller en masse faktorer perfekt sammen og skaber højspændte vine med enormt lagringspotentiale.

Høstet i hånden. Frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring. 

Halvtør. Præget af citrus og mineralitet - enorm intensitet, men samtidig fantastisk let. Sødmen er der, men drukner næsten i mineralitet. Stor vin!

Perfekt som aperitif, til oste eller spicy mad med fisk eller kylling.

Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
350,-

Fra Zillingers nyeste, højest beliggende og køligste enkeltmark. Dyrket biodynamisk, vinificeret naturligt på stål, modnet på gæringsbundfald og flasket med minimal svovltilsætning.

Aroma af mandarin, grape, kamille og peber. Ren og mineralsk i munden - giver mindelser om Chablis på et højt plan.

Til skaldyr, fisk eller lyst kød - gerne med syrerigt tilbehør; sauce, vinaigrette osv.

Land:
Østrig
Område:
Weinviertel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13,5 %
hohes_eck_gruner_veltliner_zillinger
180,-

Chilensk Corton! Ny hvid topvin fra Clos des Fous. 100 % Chardonnay - biodynamisk dyrket fra en lille parcel på 1/3 ha i Traiguen, der ligger i Malleco - Chiles køligste vinregion. Kontinentalt klima med en del skydække og regnfald giver intense vine med god friskhed og vindyrkning uden kunstvanding - præcis som det skal være. Vulkansk jordbund giver vinen mineralitet og nerve - årlig produktion ca. 1.000 flasker. 

Kompleks og intens vin  - næse med æble, ananas, abrikos, jern og røg. Smagen er fyldig, lang og vedholdende. Full-bodied og elegant på samme tid. Imponerende vin.

Til de bedste retter med fisk og skaldyr - pighvar, hummer osv. Gerne med smørbaseret sauce - fx brunet smør med ingefær. Flot vin også til kylling fra Gothenborg eller modne komælksoste.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
15 %
295,-

100 % Riesling fra stejle marker omkring Durbach. Lavet i halvtør stil.

Duften er præget af citrusfrugt, mango og abrikos med mineralsk-krydrede noter. Frisk og ren frugtighed med let sødme, saftig syre og salt mineralitet. Lang eftersmag.

Til aperitif eller til asiatisk krydret mad.

Land:
Tyskland
Område:
Baden
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
10,5 %
riesling_kabinett_laible
150,-

Topchardonnay fra Saint Clairs egne marker i Omaka Valley. Vinen er lagret 10 mdr. på amerikansk eg, hvoraf  ca. 50 % af fadene er nye. Den endelige udvælgelse af, hvilke fade, der skal indgå i den færdige vin, foretages først når fadlagringen er ovre.

Omaka Reserve har en intens duft af fersken, mango, ristet brød og vanilie. Smagen er fyldig, men med et fast, forfriskende syrebid og en lang eftersmag. 
 
Passer godt til fisk, skaldyr eller fjerkræ på grill og de samme råvarer med cremede saucer. Passer også godt til fyldigt smagende komælksoste.
Land:
New Zealand
Område:
Marlborough
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
185,-

Enestående pris/kvalitet sammenhæng. Smager herligt nu, men også virkelig værd at lægge i kælderen, hvor den vil udvikle sig flot. En af østrigs helt helt store vine.

Fremragende madvine til både klassik og nyt nordisk køkken, men også til spicy asiatisk inspireret køkken. Grüner Veltliner er en mirakelvin til mad. Dækker et meget bredt spektre. I Østrig drikker de Grüner Veltliner til nationalretten oksespidsbryst med peberrod (tafelspitz).

Gammeldags Grüner efter munkenes opskrift. Lavet på 100 % Grüner Veltliner fra ca 50 år gamle stokke i marken Renner, der har status som 1. Lage efter den nye Niederösterreich klassifikation. Vinen er presset på gammeldags presse og derefter gæret uden gærtilsætning eller temperaturstyring på 25 hl store fade af østrigsk eg. Vinen er efterfølgende lagret på gæringsresterne på disse fade i 18 måneder med omrøring ca hver tredje måned.

Tradition er inspireret af munkenes traditionelle måde at lave vin på. Det er en let oxidativ stil med komplekse aromaer og smag fra de hyppige omstikninger og den lange lagring på gærresterne ("sur lie"). Stilen er modsætningen til den moderne reduktive metode, hvor man gør alt for at undgå unødig iltadgang til vinen for at bevaree det rene udtryk af frugten.

Grüner Veltliner i denne klasse klarer næsten alle retter bortset fra desserter. Dog bør maden have noget intensitet, da vinen ellers vil overdøve. God til retter med fisk og skaldyr, men er næsten allerbedst til kogt eller sprængt kød af gris eller kalv. Grüner Veltliner i en kraftig udgave som her, er en af de bedste vine til at kapere retter, hvor peberrod spiller en fremtrædende rolle.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
300,-

Lavet på 100 % - Chardonnay fra Traiguén - Chiles sydligste vinområde. Los Primos er lavet af ejendommens bedste frugt. Dyrket uden kemi og kunstvanding og høstet i hånden. Gæret naturligt med hele klaser og lagret 12 måneder på 400 liters fade af fransk eg - 26 % nye fade.

Mineralsk duft med aroma af citrus, orangeblomst, pære, hvid fersken, mandler og autolytiske noter af friskbagt hvedebrød. Mineralsk, dyb, flot balanceret og med meget lang eftersmag.

Velegnet til retter med stegt fisk eller skaldyr samt til stegt kylling eller faste komælksoste.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
baettig_los_primos_chardonnay
550,-

Kröver Paradies er egentlig den største enkeltmark i Kröv, og den dækker mange jordbundstyper, stejlheder og eksponeringer. Müllen skriver kun Kröver Paradies på etiketten på vine, der kommer fra den del af marken, der kaldes Hähl. Dette er den bedste del af marken, der har blåskifer og rødskifer med en stor del kalk i jordbunden - en let, men dyb jordbund, der giver de gamle vinstokke mulighed for at grave meget dybt. Paradies Hähl har en smule vestlig eksponering, men pga stejlheden og beliggenheden i forhold til Moselfloden, er der en meget stor solintensitet - så stor, at man om sommeren kun arbejder der tidligt om morgenen for ikke at få solstik og øjenskader.

Fra gamle vinstokke plantet i 1912

Høstet i hånden. Frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring. 

Meget intens i duften med aroma af lime, ananas, mango og mineralitet. Sød, men med forfriskende høj syre. Uendelig længde.

Til oste eller til desserter med frugt og bær.

Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Servering:
7 - 10 °C
Alkohol:
7,5 %
250,-