Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Ren Chardonnay fra marker beliggende otte forskellige steder i Chablis - hovedsageligt op ad nogle af de bedste 1. cru marker som Montee de Tonnere og Forets. Gæret naturligt og lagret 6-10 måneder på tanke af rustfri stål. Let klaret inden flaskning.

Ren og frisk duft af fersken og mineralitet. Smagen har fin intensitet, frisk syre og et tydeligt kalket-mineralsk aftryk.

Perfekt til muslinger og retter med fisk eller skaldyr. Fin til kylling og til unge komælksoste. 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
7 - 9 °C
Alkohol:
12,5 %
200,-

Sensationel vin, vi kun ser én gang. I anledning af, at høsten 2020 er nummer 850 i Schloss Gobelsburgs historie, har Michael Moosbrugger lavet denne vin. Schloss Gobelsburg er et kloster, og indtil 1995 var det munkene selv, der lavede vinen. Fra 1996 har familien Moosbrugger leaset vindriften på slottet og i samarbejde med munkene og deres vinotek af gamle årgange har de blandet denne exceptionelle vin, der afspejler de seneste 50 års vinhistorie i området.

Det er et mesterværk og en vin, der ikke er set lignende før, og som ikke bliver lavet igen. Blandet af Grüner Veltliner, Riesling, Grüner Sylvaner, Muskat Sylvaner, Riesling Sylvaner, Welschriesling, Muskat Ottonel, Traminer og Muskateller.

Årgangene 1970,1971,1973,1974,1977,1979 udgør 11 % af blandingen - årgangene 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1986, 1987, 1989 udgør 12 % - årgangene 1991, 1993, 1994, 1996, 1998, 1999 udgør 7 % - årgangene 2000, 2002, 2003, 2004, 2005, 2007, 2009 udgør 37 % og endelig udgør årgangene 2011, 2013, 2014 og 2017 33 %.

Alle flasker, der indgår i vinen, er støvet grundigt af, åbnet og testet for fejl, bedømt på velsmag og hældt op i en særlig beholder, inden det færdige blend blev lavet. Efter blandingen har vinen modnet på store egetræsfade.

Der er lavet 7026 flasker og 850 magnumflasker.

Intens aroma af gul frugt, hvide blomster og mineralitet. Smagen er dyb og kompleks, men viser ingen tegn på alder på trods af at dele af vinen er 50 år gammel. Bør kunne gemmes mindst 10 år fra 2021 og sandsynligvis 20 år.

 

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
tradition_50_gobelsburg
1500,-

100 % Riesling fra stejle marker omkring Durbach. Lavet i halvtør stil.

Duften er præget af citrusfrugt, mango og abrikos med mineralsk-krydrede noter. Frisk og ren frugtighed med let sødme, saftig syre og salt mineralitet. Lang eftersmag.

Til aperitif eller til asiatisk krydret mad.

Land:
Tyskland
Område:
Baden
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
10,5 %
riesling_kabinett_laible
150,-

Lavet på Sauvignon Blanc. Alkoholisk gæring på cement, malolaktisk på fade og derefter lagret 5 måneder på samme fade.

Ekspressiv næse med duft af hvid fersken og vanilie. Fyldig smag med balanceret antydning af fadet og en frisk syre - flot og vedholdende afslutning.

Velegnet til fyldigere retter med fisk eller fjerkræ. Den fine antydning af fadet gør vinen velegnet til stegte eller grillede retter.

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
Bordeaux Blanc Leroy Beauval
165,-

Lavet på Colombard, Ugni Blanc, Sauvignon og Gros Manseng lavet på økologisk dyrkede druer. Vinificeret på stål - ingen fad.

Let, frisk og livlig vin med elementer af grapefrugt, citron og fennikel.

Fin allround vin, der er særlig god til lettere forretter som charcuteri eller til lette fiskeforretter. Også fin som aperitif eller til milde oste.

Land:
Frankrig
Område:
Sydvest
Servering:
8 - 9 °C
Alkohol:
12,5 %
100,-

100 % Chardonnay fra Chablis måske bedste 1. cru mark. Vinificeret uden tilsætning af gær og med så lidt indvirkning som muligt. Lagret minimum 12 måneder. Ingen fad. Den meget anerkendte vinskribent Stephen Tanzer kalder marken for "the insiders Chablis premier cru" fordi kvaliteten af vinene herfra næsten er Grand Cru kvalitet, mens prisen ligger et stykke under Grand Cru niveau. Jordbunden er speciel ved at den består af kimmeridge kalk - hvad franskmændende kalder arglo-calcaire, en blanding af kalksten og ler med et højt indhold af mikroskopiske fossiler. Kombinationen af det marginale klima og den kalkholdige jordbund giver generelt vine med et ret højt syreniveau. Det er vine, der kan gemmes og som bliver mere interessante med tiden.

Vinen har en flot duft af citron, grønne æbler og hvide blomster. Smagen er utrolig præcis med høj syre balanceret af vinens intense mineralitet. Kompleks og med lang eftersmag.

Chablis 1. cru bør tidligst drikkes 4-5 år fra høståret. Udvikler en udpræget mineralitet, der passer godt til smagen af særligt østers og mager fisk. Vinen kan dog sagtens klare selv ret kraftige retter med fisk, skaldyr og fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
350,-

Chilensk Corton! Ny hvid topvin fra Clos des Fous. 100 % Chardonnay - biodynamisk dyrket fra en lille parcel på 1/3 ha i Traiguen, der ligger i Malleco - Chiles køligste vinregion. Kontinentalt klima med en del skydække og regnfald giver intense vine med god friskhed og vindyrkning uden kunstvanding - præcis som det skal være. Vulkansk jordbund giver vinen mineralitet og nerve - årlig produktion ca. 1.000 flasker. 

Kompleks og intens vin  - næse med æble, ananas, abrikos, jern og røg. Smagen er fyldig, lang og vedholdende. Full-bodied og elegant på samme tid. Imponerende vin.

Til de bedste retter med fisk og skaldyr - pighvar, hummer osv. Gerne med smørbaseret sauce - fx brunet smør med ingefær. Flot vin også til kylling fra Gothenborg eller modne komælksoste.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
15 %
295,-

Ren og mineralsk Chablis fra den mindste Grand Cru.

Lavet på ren Chardonnay fra den mindste Grand Cru i Chablis - og sammen med les Clos også den bedste. Michel har besiddelser i toppen af marken, og får rene og ranke vine. Kombineret med Michel's vinificering på stål, giver det noget af det reneste og mest mineralske fra denne Grand Cru.

Fin, stålagtig mineralsk duft med undertoner af hvide blomster, honning og kiwi. Rank syre, medium fylde og nærmest salt i eftersmagen. Gør dig selv en tjeneste og gem vinen mindst 10 år fra høståret.

Chablis Grand Cru er fantastisk madvin, idet vinene har masser af muskler men ikke er tunge. Perfekt til det bedste fra havet og gerne med citron eller syrlige saucer.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
575,-

100 % Pinot Gris fra Grand Cru marken Brand - ca 35 år gamle stokke. Vinificeret naturligt og lagret på store, gamle fade.

Overvældende fyldig og rig med enorm kompleksitet af blomster, citrus og tropisk frugt. Tør, men rig og med en enorm længde og frisk syre.

Drik den til rig mad  - modne oste eller fjerkræ med fyldig sauce.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
12 - 14 °C
Alkohol:
14 %
pinot_gris_brand_boxler
475,-

Lavet på 100 % - Chardonnay fra Traiguén - Chiles sydligste vinområde. Dyrket uden kemi og kunstvanding og høstet i hånden. Gæret naturligt med hele klaser og lagret 12 måneder på 400 liters fade af fransk eg - 26 % nye fade.

Mineralsk duft med aroma af abrikos, pære, honning, nødder, samt autolytiske noter af friskbagt hvedebrød. Fyldig men frisk med salt mineralitet, citrus og røg - meget intens og meget lang i eftersmagen.

Velegnet til retter med stegt fisk eller skaldyr samt til stegt kylling eller faste komælksoste.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
baettig_los_primos_chardonnay
550,-

Lavet på 100 % Grüner Veltliner - biodynamisk dyrket. Gæret spontant på ståltanke og efterfølgende også modnet med gæringsbundfald på ståltank. Flasket med minimal svovltilsætning.

Aroma af grønne krydderurter - citronmelisse, kørvel og dild, hø og moden pære. Mellemfyldig med flot balance - læskende og lækker.

Til retter med fisk, skaldyr, grøntsager eller kylling.

Land:
Østrig
Område:
Weinviertel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
11,5 %
neuland-gruener-veltliner
150,-

100 % Chardonnay fra højt beliggende mark i Beaune - biodynamisk dyrket. Vinificeret uden afstilkning, naturlig gæring, let klaring ingen filtrering.

Kølig, frisk duft med elementer af citrontærte, ingefær og æble. Lækker balance, mineralitet og friskhed med klart men tilpas fadpræg. Lang eftersmag. Indbegrebet af en god, hvid Beaune.

Til fjerkræ, skaldyr, fed fisk eller komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
beaune_clos_du_dessus_beaune_blanc_pierre_labet
395,-