Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

100 % Silvaner fra Frankens bedste vinmark; Grosse Lage (Grand Cru) Escherndorf am Lumpen 1655 - den bedste del af Escherndorfer Lump-marken. Vinificeret på stål og store, gamle træfade.

Stor friskhed og udpræget mineralitet allerede i næsen - fokuseret og intenst. Mineralitet og syre dominerer også smagen og der udfolder sig på en gang en enorm renhed og masser af muskler.

En gastronomisk vin, der klarer stort set alt mad. Giv den dog gerne noget udfordring i form af kraftig kost som fx gris, hummer eller havtaske

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
375,-

100 % Chardonnay fra 1. cru marken Folatieres, som er en af de mest eftertragtede 1. cru marker i Puligny med en beliggenhed lige op af le Montrachet og Chevalier-Montrachet. Stokkene på marken er over 50 år gamle.

Aroma af hvid fersken med noter af lime og grape. Fyldig, elegant, balanceret med mineralitet og saftig syre.

Til fisk og skaldyr eller til modne komælksoste eller til kylling. 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
clos_des_folatieres_paul_pernot
700,-

100 % Chardonnay fra biodynamisk dyrket mark lige uden for Beaune. Vinen er gæret på fad og har efterfølgende lagret på fadene ca 12 mdr. Der er brugt en blanding af nye og gamle fade. 

Noter af citrus, fersken, melon og toast og med en meget præcis og alligevel kompleks smag. Vellavet vin. Elegant, moden frugt og pæn syre, der gør vinen frisk og livlig med god mineralitet og balanceret intensitet.

En vin der har store anvendelsesmuligheder sammen med mad. Oplagt til det klassiske franske fiske og skaldyrskøkken med rige saucer. God også til stegt kylling og til karakterfulde komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
180,-

Riesling på et niveau mellem Kabinett Trocken og Spätlese Trocken fra forskellige steillage-parceller. Revival er en vin, der skal præsentere en form for "husstil" - dvs lethed og elegance, men med masser af intensitet og muskler.

Navnet Revival skyldes, at Martin Müllen både arbejder med at genoplive opgivne steillagen, som er meget arbejdskrævende, og af at han bruger meget gammeldags metoder. Alt høstes i hånden, frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring. Denne filosofi er gennemgående for alle husets vine - det specielle for denne vin, er at den er lavet af frugt fra forskellige parceller - hovedsageligt Paradis og Hühnerberg

Ren, mineralsk, intens, frugtig og nærmest cremet allerede i duften. Flot balanceret og med aromaer af lime, grape, ananas, sort te - frisk syre balanceret af ren frugt. Stor længde. Kan drikkes ung, men vil også udvikle sig flot over de næste (mindst) ti år.

Bredt anvendelig til skaldyr, fisk, fjerkræ samt lettere retter med and eller gris.

Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
160,-

Fra yngre stokke på Grand Cru Sommerberg. Lavet på 100 % Riesling. Der bruges ingen kemikalier og alt markarbejde udføres manuelt, men man har valgt ikke at blive certificeret økologisk, selv om de hos Boxler har arbejdet økologisk siden 2003.

Vinifikationen foregår naturligt - dvs uden tilsætning af gær og uden kunstig temperaturregulering. Vinene lagrer på store, gamle fade 11 måneder sur lie uden omstikning inden de flaskes.

Boxlers "lille" Grand Cru har en intens duft med indslag af lime, fersken og lilje. Smagen er præcis med høj syre og god mineralitet balanceret af en flot frugt og smagsintensitet.

En vin, der klarer stort set alt mad. Vil man yde den retfærdighed bør man dog servere den til de lidt dyrere ting fra fiskehandleren; hummer, jomfruhummer, kammusling, pighvar, rødtunge eller havtaske - gerne med en lidt syrlig sauce som beurre blanc eller sauce nage.
Også fin til alt, hvor man vil servere choucrute til - uanset om det er stegt multe med enebærsauce eller det er den helt store gang Choucrute Imperiale med 7 slags kød.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
375,-

Herbert Zillingers topvin! Lavet på den bedste frugt fra forskellige marker. 20 % af druerne er vinificeret med skalkontakt og resten er presset af hele klaser. Naturlig gæring og modning med gæringsbundfald på store fade af hhv egetræ og akacietræ i godt et år.

Super intens og kompleks duft med elementer af kandiseret frugt og appelsinskal, blomsterhonning, lak, røg og græskar. Teknisk set knastør, men med en sødmefuld frugtighed, der holdes i stram snor af en rank struktur. Imponerende vin, der smager godt nu, men også vil være spændende at følge over de næste mange år. Hæld evt på karaffel og stil den køligt i 2-6 timer før servering.

Stort gastronomisk potentiale - kræver kompleks mad.

Land:
Østrig
Område:
Weinviertel
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
13,5 %
radikal-gruner-veltliner
375,-

100 % Chardonnay fra den bedste Grand Cru i Chablis. Clos-marken har en stejl, sydøstlig eksponering og det helt rette mix af kalk og ler. Vinene fra le Clos har større intensitet og gemmepotentiale end de andre Grand Cru'er i Chablis. Gæret naturlig og lagret på ståltank i minimum 18 måneder inden flaskning.

Meget intens aroma af citrus, hvid peber og en kompleks og pakket mineralitet. Koncentreret fersken/citrus i smagen, hvor mineraliteten går igen. Ekstrem lang eftersmag.

Bør gemmes minimum 10-15 år fra høståret. Drikkes den tidligere bør den dekanteres til en bredbundet karaffel og ilte 2-8 timer.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
550,-

100 % Viognier fra de amfiteater-lignende marker med sand og granit i det nordligste Rhône. Lagret på nye og brugte fade af fransk eg.

Meget floral og frugtig med dominerende noter af abrikos og lidt udviklede trøffelnoter. Fyldig og fed i munden med en lang eftersmag.

Condrieu giver aromatiske vine med en del smagsfylde og forholdsvis lav syre. De er gode som aperitif, generelt fine til fiskeretter, men kan pga den gode fylde også bruges til federe retter som foie gras og oste. Condrieu med alder får udviklede aromaer, der går fint sammen trøffel.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
14 %
400,-

Lavet på en blanding af Siria, Fernão Pires, Bical, Arinto, Cerceal og op mod 20 andre sorter. Alt markarbejde foregår i hånden og druerne er vinificeret naturligt med spontan gæring, modnet hovedsageligt på stål - en smule på gamle fade - og flasket uden filtrering og blot med en anelse svovl. Druerne kommer fra en parcel med 50-120 år gamle vinstokke der vokser i granitholdig og meget veldrænet jord.

Duft af gul frugt; citron, gul pære og æble med mere end en antydning af mineralitet allerede i duften. Ultra-mineralsk, næsten salt, i smagen med god saftig syre, renhed præcision og en lang eftersmag.

Til fisk og skaldyr - gerne lidt mere komplekse retter med sauce.

Land:
Portugal
Område:
Dão
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
dao_blanc_vv_antonio_madeira
225,-

Ren Arneis fra nordøstvendte marker, der sikrer en god kølighed og friskhed i frugten. Ingen fad.

Frisk, charmerende og aromatisk duft af citrus, kørvel og fennikel. Smagen er mineralsk og frugtig med fin syre.

Velegnet til lettere retter med fisk og skaldyr samt til klassiske italienske antipasti. Med sin gode syre og mineralitet klarer en vin som denne de fleste forretter - særligt retter med rene smagsudtryk, fx sommermad med fokus på friske grøntsager.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
140,-

100 % Chardonnay fra 1. cru "Aux Vergelesses" i Savigny-les-Beaune. Som navnet antyder ligger marken på grænsen til Pernand-Vergelesses med en sydlig exponering. 10 mdr. på en blanding af nye og let brugte fade.

Let og elegant duft med elementer af hvide blomster, citrusfrugt og fin mineralitet. Velbalanceret med ret høj syre og flot mundfylde.

Klassisk vin, der passer perfekt til klassiske retter med fisk og skaldyr fra det franske køkken. Kombinationen af ret høj syre og en vis smørfedme i vinen gør den perfekt til retter med de samme elementer - typisk med emner stegt i smør og smagt til med citron eller retter med smørbaserede saucer.
Vinens flotte kombination af elegance og intensitet gør, at den fortjener gode råvarer som fx søtunge eller hummer.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
295,-

100 % Grauburgunder (Pinot Gris) fra marker omkring Freinsheim. Gæret og modnet på brugte fade.

Fyldig frugtighed i duften med aroma af gule pærer, kvæder og ristede hasselnødder. Smagen er tør, men fyldig og fed. Trods fedmen har vinen en fin, balancerende syre. Flot balance og eftersmag med tropiske noter.

Til fed fisk eller skaldyr stegt i smør. Rigtig god til kylling eller gris.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
grauburgunder-freinsheim_krebs
140,-