Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet på Cabernet Franc fra en enkeltmark beliggende 500 moh. Jordbunden er ler og kalk, hvilket er med til at give en mineralsk vin. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl.

Solbær, brombær og solbærblade i duften. Frisk og elegant smag med god syre og fine, faste tanniner. Mineralsk og saftig!

Velegnet kødretter med enkelt tilbehør - lette saucer. Flot til langtidstilberedt kød fra gris eller lam.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
250,-

Enkeltmarksvin lavet på 80 % Grenache, 10 % Syrah og 10 % Mourvèdre fra træomkranset mark, hvor druerne får en langsom modning pga skygge om formiddagen og sol eftermiddag/aften. Høstet i hånden, gæret naturligt og modnet 18 måneder på store fade og amforaer af terrakotta.

Tæt frugtig næse domineret af meget modne hindbær og brombær med fine florale og animalske noter. Fyldig smag med masser af frugtighed holdt i ave af kølig herbalitet og frisk syre. Lang eftersmag.

Ung vin, der passer perfekt til lammekølle provencale, men som også klæder oksekød, kraftige retter med svinekød og løbende vildt. Serveres lidt til den kølige side, så bevarer den mest mulig friskhed (ca 15 ºC).

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
gigondas_clos_derriere_vielle_santa_duc
325,-

Lavet på ren Chardonnay fra den mest berømte Grand Cru i Chablis - les Clos. Det er den eneste Grand Cru, Pinson har besiddelser i - til gengæld ejer de 2,5 ha, det er tæt på 10 % af markens samlede areal. Det laver derfor to forskellige cuvéer fra marken. Høstet i hånden og gæret naturligt på stål og 20 % af vinen på fad. Derefter modnet et lille års tid på en gamle fade (2 år gamle).

Indbegrebet af god Grand Cru Chablis med stor intensitet og kalket mineralitet samt citrus som dominerende noter. Tæt og præcis med stor friskhed og lang, lang eftersmag.

Til hummer, jomfruhummer, fisk som pighvar, slethvar, rødtunge, søtunge osv. samt modne komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
chablis_les_clos_pinson
625,-

Lavet på ren Chardonnay fra marker, der ligger uden for Bourgogne AOP, men i det der tidligere hed Bourgogne Grand Ordinaire. Tidligere var disse vine på kanten af tynde og som oftest ret uinteressante, men med stigende temperaturer begynder markerne i Coteaux Bourguignons interessante for seriøse producenter. Lavet med samme håndelag og seriøsitet som de øvrige vine fra Latour Giraud.

Klassisk bourgognestil med aroma af citrus, nektarin og lidt nystrøget tændstik. Frisk og med fin syre - relativt enkelt men dejligt velbalanceret udtryk. Seriøs mini-Meursault!

Til kylling eller laks - men passer strålende til de fleste fiskeretter og til ost.

 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
coteaux_bourguignons_latour_giraud
200,-

Lavet overvejende på Grenache blandet med Carignan og Alicante Bouschet fra marker i 200-350 moh. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl. Dyrket med lavere udbytte end Unlitro og dermed bliver koncentrationen større.

Fin og balanceret koncentration af kirsebær og jordbær med florale noter og krydderurter. Struktureret, men stadig med husets karakteristiske saftighed. Elegant og lang eftersmag.

Til lettere kødretter - kalv, lam, fjerkræ. Prøv den fx til saltimbocca.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
200,-

Topvinen fra Romeo del Castello. International klasse - 70-100 år gamle stokke dyrket 700 moh på nordsiden af Etna. Dyrket uden brug af kemikalier, men først økologisk certificeret fra 2015. Gæret naturligt på ståltank og efterfølgende lagret et år på brugte fade af fransk eg. Flasket uden filtrering og med minimal svovling.

Ret lys i farven og med en meget intens næse - kompleks og æterisk med floralitet, varme krydderier, rød frugt og mineralitet i duften. Fantastisk balance; lethed kombineret med stor intensitet. Frisk syre, modne tanniner og en meget lang eftersmag.

Meget madegnet vin. Mere til kalv, lam og fuglevildt end til oksekød, som den dog også vil klare strålende.

Land:
Italien
Område:
Sicilien
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
vigo_etna_rosso_romeo_del_castello
295,-

Enkeltmarskvin fra mark med over 120 år gamle vinstokke. Druesorterne er ca 60 % Jaen (Mencia) mens de resterende 40 % udgøres af op mod 20 forskellige sorter - Tinta Amarela, Baga, Negro Mouro, Tinta Pinheira oa. Dyrket biodynamisk, høstet i hånden, macereret i åbne cementkar, gæret naturligt og modnet på store, brugte fade i 18 måneder. Minimal svovling ved flaskning.

Stor vin - klar kandidat til bedste rødvin fra Dão. Stærkt karaktérfuld med meget intense aromaer af røde bær, friske urter, markblomster og fyr. Dyb, kompleks, præcis og mineralsk i smagen med silkebløde tanniner og en uendelig eftersmag.

Stor madvin - til lam, gris, and og kødretter i øvrigt.

Land:
Portugal
Område:
Dão
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
6 stjerner i Gastro
antonio_madeira_a_centenaria_dao
395,-

Lavet på 100 % Pinot Noir fra to parceller i det vestlige Pommard. 100 % afstilkning og naturlig gæring efterfulgt af 11 måneders lagring på 25 % nyt eg.

Aroma af brombær, blåbær, ribsmed noter af lilje. Rund i smagen med god frugtkoncentration relativt faste tanniner og pæn længde i eftersmagen.

Velegnet til fjerkræ, fuglevildt, lam eller kalv.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
pommard_cuvee_carmen_latour_giraud
495,-

Fra marken la Pied de Baud der har en blanding af grus og rødt ler i jordbunden - beliggende i den nordvestlige ende af Chateauneuf-du-Pape. Lavet på 80 % Grenache, 15 % Mourvèdre og 5 % Cinsault. Høstet i hånden, gæret naturligt og lagret på store foudres og amforaer af terrakotta i ca 18 måneder inden flaskning.

Flot, kølig bærintensitet i duften med aromaer af krydderurter, lavendel og sort peber. Mineralsk, saftig og meget koncentreret i smagen med en lang, lang afslutning.

Til kraftige retter med lammekød, oksekød eller vildt. Flot til juleanden og til det bedste på grillen.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
chateauneuf_du_pape_pied_de_baud_santa_duc
525,-

Ren Pinot Noir fra tre plots på i alt fire ha i Gevrey-Chambertin dyrket biodynamisk. Vinificeret uden tilsætning af gær og med 35-40 % hele klaser. Lagret på små fade, hvoraf ca 10 % er nye, i et års tid.

Den har en meget flot kombination af Gevrey’s maskuline struktur og en saftig, elegant frugt. Letkrydret med aromaer af røde bær. Fine tanniner og god friskhed.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
425,-

Ren Pinot Noir dyrket biodynamisk fra 0,26 ha på 1. cru marken Clos Prieur. Clos Prieur ligger lige nedenfor Grand Cru marken Mazis-Chambertin. Jordbundstypen her hedder argo-calcaire, og giver vine med fin friskhed og nerve.

Fine, florale noter af viol og rose over rød kirsebærfrugt. Substans og dybde men med lethed og elegance. Flot længde i eftersmagen og stort potentiale for udvikling.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
875,-

Ren Pinot Noir fra 1. cru marken "Cras", som er en topmark på Villages-niveau og giver vin med kvalitet som 1. cru. "Cras" har et stort indhold af kalksten i jordbunden og regnes for en af de allerbedste 1. cru marker i Chambolle. Vinen har ligget ca. 18 mdr. på fad, hvoraf ca. 30 % er nye.

Herlig duft af hindbær og jordbærmarmelade med et let jordet element - på en god måde. Intens bærfrugt i smagen med god struktur. Lang eftersmag.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
695,-