Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

100 % Gamay fra marken Roche Guillon i Fleurie. Roche Guillon er en stejl mark, der går op i en højde af 350 meter over havet. Jordbunden er pink granit med ler og vinstokkene har en høj alder. Der dyrkes biodynamisk, men ind til videre er de kun certificeret økologisk. Vinificeret med hele klaser semi carbonique og modnet på 2-3 år gamle, store fade.

Elegant og mineralsk med noter af kirsebær, skovjordbær, hvid peber, røg og viol. Stor intensitet, saftig friskhed, markant mineralitet og flot længde - super glas cru-Beaujolais.

Til charcuterie, røget andebryst, stegt kylling - til grill, til marineret kød.

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
13 - 15 °C
Alkohol:
13 %
235,-

Cairanne lavet på biodynamisk dyrkede druer på en mark beplantet i 1905 med 60 % Grenache og 40 % Mourvèdre. Lagret 18 mdr. på store fade og flasket uden klaring eller filtrering.

Meget koncentreret duft med elementer af kirsch, lakrids og garrigue - sydfranske, vilde krydderurter. Smagen er fyldig og koncentreret og holdt i en elegant, kølig og saftig stil med god frugtighed balanceret af flot mineralitet og fint tanninbid.

Domaine l'Oratoire Saint Martin drives af Alary-brødrene Frederic og Francois. De dyrker deres vin biodynamisk og er Demeter-certificerede. De tilsætter aldrig gær, men bruger udelukkende druernes egne gærstammer. Ingen klaring eller filtrering og kun en lille smule svovl ved flaskning.
Deres vine er blandt de allerbedste i Cairanne og konkurrerer nemt med fx Chateauneuf-vine til den dobbelte pris. Ejendommen regnes af vinskribenter generelt som reference for appellationen.
Deres marker er beliggende i den bedste og stejleste del af Cairanne kaldet St. Martin.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
250,-

Klassisk Rhône rosé-blanding af Grenache, Cinsault, Mourvèdre og Syrah.

Dejlig frisk duft af hindbær, jordbær, blodappelsin og hvid peber. De samme noter går igen i smagen, der er let, rund og med en dejlig letkrydret bitterhed.

Passer til de fleste lettere retter med friske grøntsager, fisk og fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
100,-

Nyhed fra Santa Duc. Enkeltmarksvin lavet på 80 % Grenache, 10 % Syrah og 10 % Mourvèdre fra træomkranset mark, hvor druerne får en langsom modning pga skygge om formiddagen og sol eftermiddag/aften. Høstet i hånden, gæret naturligt og modnet 18 måneder på store fade og amforaer af terrakotta.

Tæt frugtig næse domineret af meget modne hindbær og brombær med fine florale og animalske noter. Fyldig smag med masser af frugtighed holdt i ave af kølig herbalitet og frisk syre. Lang eftersmag.

Ung vin, der passer perfekt til lammekølle provencale, men som også klæder oksekød, kraftige retter med svinekød og løbende vildt. Serveres lidt til den kølige side, så bevarer den mest mulig friskhed (ca 15 ºC).

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
gigondas_clos_derriere_vielle_santa_duc
325,-

Lavet på en blanding af Muscat Blanc af Petit Grains og Muscat Ottonel. Vinificeret på store, gamle fade.

Flot, aromatisk duft af abrikos, bergamotte og appelsinblomst. På trods af den rige, sødlige duft er vinen tør med god frugtighed.

Tør Muscat fra Alsace har altid været regnet som aperitif eller den helt rigtige vin til asparges. Den har dog brede anvendelsesmuligheder og går godt til lidt kraftigere retter med fisk og skaldyr, gerne med asiatisk inspiration, da aromatiske vine går godt til aromatisk mad. Prøv den og så til ost.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
muscat_boxler
250,-

Lavet på 45% Chardonnay, 43% Pinot Meunier og 12% Pinot Noir. Basisvinen har gæret på fad og har ikke gennemgået malolaktisk gæring. Begge dele er sjældent - det eneste andet hus, der bruger disse meget traditionelle metoder, er Krug. Vinen har lagret 5 år på gærresterne efter flaskegæringen. Det er med til at give vinen dybde, kompleksitet og meget fine bobler. 

Duften er frisk med aromaer af grape, lime, fersken og hvide blomster. Smagen er intens med elementer af grape og skovbund. Stor mineralitet og lang eftersmag.

Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes. 
Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
6-stjerner-aarhus-update
champagne_brut_nv_gratien
395,-

100 % Chardonnay fra 1. cru "Aux Vergelesses" i Savigny-les-Beaune. Som navnet antyder ligger marken på grænsen til Pernand-Vergelesses med en sydlig exponering. 10 mdr. på en blanding af nye og let brugte fade.

Let og elegant duft med elementer af hvide blomster, citrusfrugt og fin mineralitet. Velbalanceret med ret høj syre og flot mundfylde.

Klassisk vin, der passer perfekt til klassiske retter med fisk og skaldyr fra det franske køkken. Kombinationen af ret høj syre og en vis smørfedme i vinen gør den perfekt til retter med de samme elementer - typisk med emner stegt i smør og smagt til med citron eller retter med smørbaserede saucer.
Vinens flotte kombination af elegance og intensitet gør, at den fortjener gode råvarer som fx søtunge eller hummer.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
295,-

Flot Fleurie lavet på ren Gamay fra en mark med stærkt granitholdig jordbund. 2014 var første årgang fra Lafarge-Vial, men der er generationer af vinerfaring fra super-domainet Michel Lafarge.
Fuld afstilkning, naturlig gæring på cementtank og efterfølgende 9 måneders lagring på brugte fade. Flasket uden klaring eller filtrering.

Fleurie regnes for de mest feminine og elegante vine fra Beaujolais. Vinene fra Lafarge-Vial er på et langt højere ambitionsniveau end det meste, der kommer fra Beaujolais, samtidig med at alle de charmerende egenskaber i vintypen er bibeholdt.

Beaujolais er fantastisk til mad. Med sin rene frugt og ret høje syre er det en "catch-all", der generelt er god til mad. 
Klassiske match er paté og charcuterie, men vinene fra Beaujolais er gode til mange andre ting - mad på grill fx , der jo som regel bare serveres med enkelt tilbehør og udendørs på en varm sommerdag. Bør drikkes mellem 14 og 16 grader.

 

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
12 - 14 °C
Alkohol:
12,5 %
350,-

Ren Pinot Noir fra tre plots på i alt fire ha i Gevrey-Chambertin dyrket biodynamisk. Vinificeret uden tilsætning af gær og med 35-40 % hele klaser. Lagret på små fade, hvoraf ca 10 % er nye, i et års tid.

Den har en meget flot kombination af Gevrey’s maskuline struktur og en saftig, elegant frugt. Letkrydret med aromaer af røde bær. Fine tanniner og god friskhed.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
220,-

Fra historiske Château Fortia. Lavet med næsten 50 % Syrah og Grenache og Mourvedre for resten (blended varierer en smule fra årgang til årgang). Lagret ca 1 år på store foudre.

Frugtig og floral næse med elementer af lakrids og sydfranske krydderurter. Fyldig og intens smag med en lang eftersmag.

Flot vintervin til kraftige kødretter, vinen har muskler og koncntration til at tage kampen op med både and, rødkål og svesker.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
15 %
chateauneuf_du_pape_chateau_fortia_cuvee_baron
265,-

Lavet på ren Pinot Noir fra vinstokke med en alder på over 45 år fra Nuits St. Georges. Høstet i hånden og sorteret meget grundigt inden vinifikation. Gæret på rustfrit stål og efterfølgende modnet på egetræsfade (50 % nye) i 18 måneder.

Tæt aroma af sorte kirsebær og røde ribs med let eucalyptos-strejf. Frisk syre og en del tanniin giver sammen med god frugtintensitet en Bourgogne i den kraftigere ende.

Perfekt til Boeuf Bourguignon eller vildtragout. 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
nuits_st_geroges_rion
375,-

100 % Cabernet Franc fra en mark på 1½ ha med gruset jordbund. Der er et naturligt, lavt udbytte på marken på mellem 30 og 40 hl/ha. Dyrket økologisk, høstet i hånden vinificeret naturligt uden tilsætning af gær og med fuld afstilkning. Lagret 6 måneder på store fade.

Elegant duft af rosenknop, solbærblad og blyant. Lækker fløjlsblød vin med finkornede tanniner og en frisk syre. Lang eftersmag.

Cabernet Franc fra Loire på dette niveau er fantastisk til mad - særlig fuglevildt, men går også flot til fx lam eller kalv.

Land:
Frankrig
Område:
Loire
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
amirault_bourgueil_la_mine
180,-