Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Top Chateauneuf-du-Pape fra Santa Duc. Yves Gras har nu nok jord på den vestlige del af den berømte mark "la Crau" til at han kan lave en lille smule vin kun fra denne mark. Jordbunden er præget af sand og store rullesten, hvilket giver en intens og parfumeret vin med stor elegance.

Lavet på ren Grenache fra ca 80 år gamle stokke. Vinen er høstet i hånden med strikt sortering. Kort macerationstid og lagring på toscanske terracotta-amforaer i 18 måneder.

Tæt, intens duft af modne, røde bær, sort peber og sød lakrids. Smagen matcher duften og har en elegant, saftig og letdrikkelig struktur trods stor intensitet og fyldig krop. Chateauneuf i sjælen med burgundisk elegance - fantastisk, ren og næsten uendelig eftersmag.

Til det bedste okse eller lammekød - gerne på grillen. Et hit til klassisk juleand.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
chateauneuf_du_pape_la_crau_ouest_santa_duc
695,-

Lavet på 100 % Pinot Noir fra 1. cru marken les Teurons. Marken udgør i alt 21 ha og Rossignol-Trapets andel godt 1 ha. Der dyrkes biodynamisk. Lagret på ca 10 % nye fade - resten brugte.

Let og frisk rød Bourgogne med fine noter af jordbær, b låbær, peber og dild. Fast bid, høj syre, god frugt. En vin, der bør få 5-8 år i kælderen.

Bourgogne kalder på vildt, modnet kød og svampe. Skulle man være så heldig at kunne skaffe nogle trøfler, så høvl dem over due eller Gothenborg kylling.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
550,-

Lavet på 100 % Pinot Noir fra to parceller i det vestlige Pommard. 100 % afstilkning og naturlig gæring efterfulgt af 11 måneders lagring på 25 % nyt eg.

Aroma af brombær, blåbær, ribsmed noter af lilje. Rund i smagen med god frugtkoncentration relativt faste tanniner og pæn længde i eftersmagen.

Velegnet til fjerkræ, fuglevildt, lam eller kalv.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
pommard_cuvee_carmen_latour_giraud
445,-

100 % Pinot Noir plantet i hhv. 1968 og 1978 fra den lille 1. cru mark Talmettes, der deler eksponering og jordbund med den mere kendte Vergelesses. Vinificeret naturligt og uden afstilkning for ca halvdelen af klasernes vedkommende. Intet nyt fad.

Saftig stil med elegante noter af røde bær, mint og svampe. 

Perfekt til fuglevildt eller lettere kødretter.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
550,-

Lavet på Colombard, Ugni Blanc, Sauvignon og Gros Manseng lavet på økologisk dyrkede druer. Vinificeret på stål - ingen fad.

Let, frisk og livlig vin med elementer af grapefrugt, citron og fennikel.

Fin allround vin, der er særlig god til lettere forretter som charcuteri eller til lette fiskeforretter. Også fin som aperitif eller til milde oste.

Land:
Frankrig
Område:
Sydvest
Servering:
8 - 9 °C
Alkohol:
12,5 %
100,-

Lavet på 93% Syrah og 7 % Viognier fra lieu dit "la Turque" på Côte Brune i Côte Rôtie. Marken er ekstremt stejl. Der høstes i hånden med ret lavt udbytte.
Vinen lagres 40 mdr. på fade fra Guigals eget bødkeri.

Aroma af skovjordbær, skovhindbær, brombær og røde kirsebær- extremt intens og koncentreret, men alligevel utrolig elegant.
Vinen er stor med høj koncentration, faste, men elegante tanniner og en uendelig eftersmag.

De kraftige røde vine fra det nordlige Rhône skriger på kød, og fadlagringen spiller særlig godt med stegt og grillet kød. Både rødt oksekød, lammeryg og løbende vildt kan være rigtig flot.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
2500,-

100 % Chardonnay fra 1. cru marken Folatieres, som er en af de mest eftertragtede 1. cru marker i Puligny med en beliggenhed lige op af le Montrachet og Chevalier-Montrachet. Stokkene på marken er over 50 år gamle.

Aroma af hvid fersken med noter af lime og grape. Fyldig, elegant, balanceret med mineralitet og saftig syre.

Til fisk og skaldyr eller til modne komælksoste eller til kylling. 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
clos_des_folatieres_paul_pernot
700,-

Fra 1,5 ha stort lieu dit beplantet i 1950'erne med pink granit i jordbunden. Marken har visse steder en hældning på ikke mindre end 50 %, hvilket gør at marken skal pløjes med hest. Marken er indkøbt til 2015-årgangen og er dyrket biodynamisk fra starten - men er naturligvis ikke certificeret endnu.

Høstet i hånden, gæret naturligt på beton med en smule stilke og derefter lagret et års tid på brugte fade.

Flot aroma af hindbær, brombær og friske roser med et element af peber og friske roser. Saftig med ret høj syre og et fast tanninbid i afslutningen. Læskende og frisk, men bør nok gemmes som minimum 3 år fra høståret.

Beaujolais er fantastisk til mad. Med sin rene frugt og ret høje syre er det en "catch-all", der generelt er god til mad. Klassiske match er paté og charcuterie, men vinene fra Beaujolais er gode til mange andre ting - mad på grill fx , der jo som regel bare serveres med enkelt tilbehør og udendørs på en varm sommerdag. Bør drikkes mellem 14 og 16 grader. Beaujolais'erne fra Lafarge-Vial er dog noget mere burgundiske end normalt og har et ret stort gemmepotentiale og mere finesserige gastronomiske muligheder.

 

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
fleurie_la_joie_du_palais_lafarge_vial_ny
325,-

Herlig Chiroubles lavet på ren Gamay. 2014 var første årgang fra Lafarge-Vial, men der er generationer af vinerfaring fra super-domainet Michel Lafarge.
Fuld afstilkning, naturlig gæring på cementtank og efterfølgende 9 måneders lagring på brugte fade. Flasket uden klaring eller filtrering.

Chiroubles er den mest arketypiske Beaujolais af de 10 cru'er. Vinene er lette og forfriskende og fulde af charme. Vinene fra Lafarge-Vial er på et langt højere ambitionsniveau end det meste, der kommer fra Beaujolais, samtidig med at alle de charmerende egenskaber i vintypen er bibeholdt.
 

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
12 - 14 °C
Alkohol:
12,5 %
260,-

Lavet på en blanding af Pinot Blanc og Pinot Auxerrois fra biodynamisk dyrkede marker. Vinstokkene er ca 40 år gamle og vokser på kalkholdig jordbund. Gæret på rustfrit stål uden tilsætning af gær og lagret sur lie i 18 måneder inden degorgering. Der er ikke tilsat svovl på noget tidspunkt i processen, så de sulfitter, der er i vinen stammer fra gæringen, hvor de udvikles helt naturligt.

Noter af grøn æble, citrus og kvæde med sekundære aromaer af fennikel og hvidkål. I munden er der en fin mousse, letkrydret frugt og en fin, balanceret eftersmag.

Velegnet som aperitif, men går fint til lettere retter som quiche, pizza, grøntsagsretter og mildere oste.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12 %
160,-

100 % Chardonnay fra 1. cru "Aux Vergelesses" i Savigny-les-Beaune. Som navnet antyder ligger marken på grænsen til Pernand-Vergelesses med en sydlig exponering. 10 mdr. på en blanding af nye og let brugte fade.

Let og elegant duft med elementer af hvide blomster, citrusfrugt og fin mineralitet. Velbalanceret med ret høj syre og flot mundfylde.

Klassisk vin, der passer perfekt til klassiske retter med fisk og skaldyr fra det franske køkken. Kombinationen af ret høj syre og en vis smørfedme i vinen gør den perfekt til retter med de samme elementer - typisk med emner stegt i smør og smagt til med citron eller retter med smørbaserede saucer.
Vinens flotte kombination af elegance og intensitet gør, at den fortjener gode råvarer som fx søtunge eller hummer.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
295,-

Fra 1. cru mark, der er meegt stenet i toppen og med dybere topjord i bunden. Bize har ca 1 ha, der er plantet i 1962 og 1963. Ingen afstilkning, intet nyt fad, naturlig gæring.

Fra den flotte årgang 2014, der fra starten nok blev regnet for værende for let, men som vi gætter på vil udvikle sig helt fantastisk og give meget rene, transparente vine med en utrolig balance, friskhed, lethed, elegance og parfume.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
550,-