Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Ren Pinot Noir på godt 2 ha stor mark beliggende relativt højt over Savigny-les-Beaune. Marken er plantet i starten af 70'erne. Vinen er lavet med delvis hele klaser - dvs. at stilkene kommes med i gæringskarret. Det kræver absolut sunde druer, men har man det, kan der være flere fordele i det. Det er med til at holde alkoholen nede, det er med til at holde gæringstemperaturen nede (hvilket giver en friskere vin) og tanninerne fra stilkene er med til at strukturere vinen. Gæret naturligt og lagret på brugte fade af egetræ for at få den renest mulige frugtaroma.

Så flot som man kan forestille sig en basis Bourgogne Rouge! Ren duft af røde bær - hindbær, kirsebær, ribs og med nogen dybde. Saftig, elegant og lang eftersmag.

Velegnet til elegante kødretter som fjerkræ eller kalv. Kan klare tæt sauce, men gerne lidt lettere tilbehør. Flot, flot madvin!

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
295,-

Bemærk 1 liter! Så er der lige et par glas mere i hver flaske...

75 % Grenache og 25 % Syrah fra de unge stokke på Chateau Fortias Chateauneuf-du-Pape marker, ingen fad.

Stokkene skal være 6 år gamle før de bliver brugt til Chateauneuf-du-Pape, derfor er Baby Fortia en Chateauneuf på gule plader....

Sødmefuld næse med modne hindbær, kirsch og kardemomme. Saftig og frugtdrevet smag med masser af charmerende røde bær, bløde tanniner og en letkrydret finish.

Vinens friske frugtighed gør den velegnet til retter med et sødmefuldt udtryk, det kan være sødmefulde kødtyper som and eller lam, eller stegte rodfrugter, marinader med honning o.s.v

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
le_bernard_le_saint_igp_-_ch_teau_fortia
150,-

Flot Fleurie lavet på ren Gamay fra en mark med stærkt granitholdig jordbund. 2014 var første årgang fra Lafarge-Vial, men der er generationer af vinerfaring fra super-domainet Michel Lafarge.
Fuld afstilkning, naturlig gæring på cementtank og efterfølgende 9 måneders lagring på brugte fade. Flasket uden klaring eller filtrering.

Fleurie regnes for de mest feminine og elegante vine fra Beaujolais. Vinene fra Lafarge-Vial er på et langt højere ambitionsniveau end det meste, der kommer fra Beaujolais, samtidig med at alle de charmerende egenskaber i vintypen er bibeholdt.

Beaujolais er fantastisk til mad. Med sin rene frugt og ret høje syre er det en "catch-all", der generelt er god til mad. 
Klassiske match er paté og charcuterie, men vinene fra Beaujolais er gode til mange andre ting - mad på grill fx , der jo som regel bare serveres med enkelt tilbehør og udendørs på en varm sommerdag. Bør drikkes mellem 14 og 16 grader.

 

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
12 - 14 °C
Alkohol:
12,5 %
325,-

Tør Riesling i topklasse.

Riesling fra parcel på Sommerberg Grand Cru med ca 70 år gamle vinstokke. Jordbunden er granit over kalk, parcellen er beliggende 280-300 moh, stejl som en væg og med sydøst-orientering. Gæret naturligt og uden malolaktisk gæring - syren er simpelthen for høj til at den malolaktiske gæring kan gå i gang.

Enorm intensitet i duften med tropisk frugt, pæresaft og citron/lime. Fyldig og kompleks smag med en forbløffende stor friskhed og kølighed. Godt syrebid i den fede frugt og uendelig eftersmag.

Bør gemmes 5-10 år fra høståret og vil sandsynligvis kunne udvikle sig flot frem til midt i 2014'erne. Drik den til mad med smag - risotto med kantareller, stegt fisk med beurre blanc, braisserede svinekæber - klarer stort set alt i det salte køkken.

 

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
14 %
500,-

Lavet på 95 % Marsanne og 5 % Roussanne. Gæret relativt køligt ved ca 18 grader for størst mulig friskhed - ingen malo. Modnet delvist på fad.

Let røget næse med element af melon og vanilie. Ret frisk med fin syre og medium fylde.

Til retter med fed fisk, skaldyr, kylling eller fede oste.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
crozes-hermitage-blanc_guigal
175,-

Lavet på 45% Chardonnay, 43% Pinot Meunier og 12% Pinot Noir. Basisvinen har gæret på fad og har ikke gennemgået malolaktisk gæring. Begge dele er sjældent - det eneste andet hus, der bruger disse meget traditionelle metoder, er Krug. Vinen har lagret 5 år på gærresterne efter flaskegæringen. Det er med til at give vinen dybde, kompleksitet og meget fine bobler. 

Duften er frisk med aromaer af grape, lime, fersken og hvide blomster. Smagen er intens med elementer af grape og skovbund. Stor mineralitet og lang eftersmag.

Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes. 
Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
6-stjerner-aarhus-update
champagne_brut_nv_gratien
395,-

Cairanne lavet på biodynamisk dyrkede druer på en mark beplantet i 1905 med 60 % Grenache og 40 % Mourvèdre. Lagret 18 mdr. på store fade og flasket uden klaring eller filtrering.

Meget koncentreret duft med elementer af kirsch, lakrids og garrigue - sydfranske, vilde krydderurter. Smagen er fyldig og koncentreret og holdt i en elegant, kølig og saftig stil med god frugtighed balanceret af flot mineralitet og fint tanninbid.

Domaine l'Oratoire Saint Martin drives af Alary-brødrene Frederic og Francois. De dyrker deres vin biodynamisk og er Demeter-certificerede. De tilsætter aldrig gær, men bruger udelukkende druernes egne gærstammer. Ingen klaring eller filtrering og kun en lille smule svovl ved flaskning.
Deres vine er blandt de allerbedste i Cairanne og konkurrerer nemt med fx Chateauneuf-vine til den dobbelte pris. Ejendommen regnes af vinskribenter generelt som reference for appellationen.
Deres marker er beliggende i den bedste og stejleste del af Cairanne kaldet St. Martin.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
250,-

Ren Chardonnay fra marker beliggende otte forskellige steder i Chablis - hovedsageligt op ad nogle af de bedste 1. cru marker som Montee de Tonnere og Forets. Gæret naturligt og lagret 6-10 måneder på tanke af rustfri stål. Let klaret inden flaskning.

Ren og frisk duft af fersken og mineralitet. Smagen har fin intensitet, frisk syre og et tydeligt kalket-mineralsk aftryk.

Perfekt til muslinger og retter med fisk eller skaldyr. Fin til kylling og til unge komælksoste. 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
7 - 9 °C
Alkohol:
12,5 %
200,-

100% Pinot Noir fra topmark i Nuits St. Georges med 50 år gamle vinstokke, fadlagret 18 måneder på små fade, heraf 50% nye fade.

Fyldig Pinot Noir næse med intense noter af modne blåbær, kirsebær og krydderurter. Fyldig smag med modne mørke bær og for Pinot Noir ret markante men modne tanniner, elegant eftersmag med et mineralsk præg.

Virkelig flot Bourgogne som kan håndtere forholdsvis kraftige kødretter kalv og fuglevildt fungerer rigtig godt, svampe, kål, og rodfrugter går også rigtig godt. Skal det være dekadent som prøv klassisk Tournedos Rossini med kalvemørbrad, foie gras og trøffel...

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
725,-

Saint Joseph på 100 % Syrah fra stokke med en alder på over 35 år. Vinmarkerne er på stejle skråninger med granitholdig jord, hvor der plantes i terrasser. Vinificeret med delvis afstilkning og modnet 12 måneder på barriques og større fade - delvist nye.

Intens aroma af brombær, peber, sorte oliven og viol. tæt mundfylde med frisk syre og god frugtintensitet og faste tanniner. God længde.

Strålende madvin - særlig til et klassisk bistro-køkken; prøv den til steak frites med bearnaise.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
saint-joseph_gripa
295,-

Ren Pinot Noir fra tre plots på i alt fire ha i Gevrey-Chambertin dyrket biodynamisk. Vinificeret uden tilsætning af gær og med 35-40 % hele klaser. Lagret på små fade, hvoraf ca 10 % er nye, i et års tid.

Den har en meget flot kombination af Gevrey’s maskuline struktur og en saftig, elegant frugt. Letkrydret med aromaer af røde bær. Fine tanniner og god friskhed.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
220,-

Klassisk Cahors med et poleret, moderne twist. På ren Malbec fra udvalgte terroirs i Cahors høstet med et udbytte på ca 40 hl/ha. Gæret på ståltank og efterfølgende modnet 18 måneder på barriques af fransk eg, hvoraf 50 % var nye og 50 % et år gamle.

Mørk med intense aromaer af kirsebær, brombær og hindbærlikør med et twist af vild peber, vanilie og kaffe. Smagen er fyldig med tæt frugtighed og balanceret fadpræg.

Kraftig vin til kraftige retter med oksekød, løbende vildt eller lam. Kan med fordeles dekanteres til en bredbundet karaffel to timer før servering.

Land:
Frankrig
Område:
Cahors
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
14,5 %
crocus_le_calcifere_malbec_de_cahors
275,-