Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Ren og mineralsk Chablis fra den mindste Grand Cru.

Lavet på ren Chardonnay fra den mindste Grand Cru i Chablis - og sammen med les Clos også den bedste. Michel har besiddelser i toppen af marken, og får rene og ranke vine. Kombineret med Michel's vinificering på stål, giver det noget af det reneste og mest mineralske fra denne Grand Cru.

Fin, stålagtig mineralsk duft med undertoner af hvide blomster, honning og kiwi. Rank syre, medium fylde og nærmest salt i eftersmagen. Gør dig selv en tjeneste og gem vinen mindst 10 år fra høståret.

Chablis Grand Cru er fantastisk madvin, idet vinene har masser af muskler men ikke er tunge. Perfekt til det bedste fra havet og gerne med citron eller syrlige saucer.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
575,-

Lavet på 100 % Pinot Noir fra marker i Sancerre. Gæret ved relativt kølig temperatur for størst mulig friskhed og lagret ½ år på ståltank inden flaskning.

Resultatet er en indsmigrende, frisk og mundvandsdrivende Pinot Noir med aromaer af røde kirsebær, hindbær, ribs og krydderurter. Fin fylde, faste tanniner og høj, frisk syre. God frugtintensitet og flot eftersmag.

Til lettere retter med lam, fjerkræ eller gris. 

Land:
Frankrig
Område:
Loire
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
sancerre_rouge_domaine_sautereau
195,-

100 % Chardonnay fra gamle stokke i 1. cru marken Les Pucelles. Pucelles støder op til Grand Cru'erne Montrache, Batard-Montrachet og Bienvenues-Batard-Montrachet. Marken regnes for den bedste i Puligny og priserne på vinene her fra er da også ofte på noget nær Grand Cru niveau. Jordbunden er kalkholdig og veldrænet - det sidste giver et lidt varmere mesoklima, der giver vinene fra Pucelle lidt større modenhed, ofte beskrevet som sødme.

Fantastisk kompleksitet og balance i både duft og smag. Utroligt udtryksfuld og charmerende vin.

Til det bedste fisk eller skaldyr stegt i smør eller til kylling fra Bresse.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
1150,-

En historisk Bichel-vin, da det var den første vin, vi importerede. Har gennem tiderne vundet et utal af "Prix Plaisir" og "Coup de Coeur"-priser i den franske vinpresse - 2013'eren i den måske mest ansete guide Bettane & Desseauve. Har også flere gange været kåret til "Årets husvin" i Den Danske Spiseguide.

Fyldig, elegant og læskende Côtes du Rhône lavet på Biodynamisk dyrkede druer. Høstet i hånden og vinificeret med total afstilkning og kølig præfermentation. Ingen Fad. Vinificeret uden svovl.

Tæt og typisk frugtdrevet næse med mørke bær, kirsch, kærnemælk og friske krydderurter. Saftig, fyldig og letkrydret smag med moden mørk frugt bløde tanniner.

Rigtig fin allround madvin som går godt til de fleste mellemfyldige kødretter især lam, and og braiseret oksekød, gerne middelhavsinspireret køkken med friske krydderurter, hvidløg og oliven.
 
Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
160,-

100 % Chardonnay fra Grand Cru marker i Champagne - hovedsageligt Avize og Cramant. Basisvinen er gæret på fad og vinen lagrer minimum 5 år sur lie i forlængelse af andengæringen. Vinen har ikke gennemgået malolaktisk gæring, hvilket er sjældent set i Champagne, men er med til at give vinen nerve og præcision - det kræver bare, at man er sikker på, at druerne har ordentlig modenhed, da den ellers ville være decideret sur.

Næsen har aromaer af grape, lime, gær og ristet hvedebrød. Smagen er intens og fyldig med hele paletten af citrusfrugter, grønne æbler, toast, mineralitet og en lang, præcis eftersmag.

Kan bruges til aperitif, men gør sig egentlig bedre til mad. Helt oplagt er de dyre fisk som pighvar, slethvar, rødtunge og søtunge eller dansk sorthummer og gerne med en rig smørbaseret sauce til. Også god til stort set alle typer ost på nær blåskimmeloste.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
8 - 11 °C
Alkohol:
12,5 %
575,-

Lavet på ren Chardonnay fra marker, der ligger uden for Bourgogne AOP, men i det der tidligere hed Bourgogne Grand Ordinaire. Tidligere var disse vine på kanten af tynde og som oftest ret uinteressante, men med stigende temperaturer begynder markerne i Coteaux Bourguignons interessante for seriøse producenter. Lavet med samme håndelag og seriøsitet som de øvrige vine fra Latour Giraud.

Klassisk bourgognestil med aroma af citrus, nektarin og lidt nystrøget tændstik. Frisk og med fin syre - relativt enkelt men dejligt velbalanceret udtryk. Seriøs mini-Meursault!

Til kylling eller laks - men passer strålende til de fleste fiskeretter og til ost.

 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
coteaux_bourguignons_latour_giraud
200,-

Herlig Grenache-domineret Rhônevin fra marker lige udenfor Gigondas. 50 % Grenache, 15 % Merlot (Grenache og Merlot er fra domainets egne marker i Roaix, mens resten er delvist egen frugt og delvist købt frugt), 20 % Syrah, 10 % Cabernet og 5 % øvrige druesorter. Let fadlagring - skruelåg. Vinen er ufiltreret for bevare mest mulig karakter i vinen - det betyder, at der kan være lidt bundfald.

Klassisk næse med mørke bær og friske krydderurter. Meget fyldig smag for prisklassen med moden mørk frugt, bløde tanniner og en fin letkrydret finish.

God allround madvin til mellemfyldige retter med fjerkræ, gris, lam, kalv og and. Retterne må gerne være middelhavsinspirerede med hvidløg, rosmarin, timian, oliven etc. 

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
moines_de_montagne_ny
90,-

1. cru marken Charbaudes grænser op til både Chapelle-Chambertin og Mazis-Chambertin. Marken deler jordbund med Chapelle - massiv kalk, der giver mulighed for at rødderne kan gå rigtig dybt. 100 % Pinot Noir, fuld afstilkning, naturlig gæring og ca 25 % nye fade til lagringen. 

Floral duft med friske bærnoter og fin koncentration. Høj syre, fine tanniner - struktureret vin, der med fordel kan gemmes op til 5-8 år fra høståret.

Til fjerkræ, flyvende vildt eller magre lammeudskæringer. Går godt med svampe og/eller kål.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
875,-

100 % Pinot Noir plantet i hhv. 1968 og 1978 fra den lille 1. cru mark Talmettes, der deler eksponering og jordbund med den mere kendte Vergelesses. Vinificeret naturligt og uden afstilkning for ca halvdelen af klasernes vedkommende. Intet nyt fad.

Saftig stil med elegante noter af røde bær, mint og svampe. 

Perfekt til fuglevildt eller lettere kødretter.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
550,-

Lavet på 100 % Merlot høstet i hånden fra Château la Croix på det østlige plateau i Pomerol med den karakteristiske Crasse de Fer-jordbund. Modnet på overvejende nye fade.

Mørk frugt dominerer men der er også noter af jordbær samt ristede, krydrede aromaer fra fadlagringen. Fyldig frugtighed, medium tyngde og en rensende mineralitet.

Til retter med oksekød, lammekød eller løbende vildt.

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
13 %
chateau_le_prieure_pomerol
275,-

100 % Chardonnay fra Chablis måske bedste 1. cru mark. Vinificeret uden tilsætning af gær og med så lidt indvirkning som muligt. Lagret minimum 12 måneder. Ingen fad. Den meget anerkendte vinskribent Stephen Tanzer kalder marken for "the insiders Chablis premier cru" fordi kvaliteten af vinene herfra næsten er Grand Cru kvalitet, mens prisen ligger et stykke under Grand Cru niveau. Jordbunden er speciel ved at den består af kimmeridge kalk - hvad franskmændende kalder arglo-calcaire, en blanding af kalksten og ler med et højt indhold af mikroskopiske fossiler. Kombinationen af det marginale klima og den kalkholdige jordbund giver generelt vine med et ret højt syreniveau. Det er vine, der kan gemmes og som bliver mere interessante med tiden.

Vinen har en flot duft af citron, grønne æbler og hvide blomster. Smagen er utrolig præcis med høj syre balanceret af vinens intense mineralitet. Kompleks og med lang eftersmag.

Chablis 1. cru bør tidligst drikkes 4-5 år fra høståret. Udvikler en udpræget mineralitet, der passer godt til smagen af særligt østers og mager fisk. Vinen kan dog sagtens klare selv ret kraftige retter med fisk, skaldyr og fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
350,-

1. cru marken "les Cras" i Vougeot ligger klemt inde mellem nogle af de mest berømte marker i Bourgogne, Grand Cru'erne Clos de Vougeot og le Musigny, samt super-1. cru marken les Amoureuses i Chambolle-Musigny. 
Navnet les Cras finder man rigtig mange steder i Bourgogne, og det indikerer en jordbund med kalkrig grus over en leret jordbund.
Lavet på 100 % Pinot Noir fra ca 45 år gamle vinstokke. Gæret på åbne ståltanke og lagret på fade i 18 måneder - 50 % nye fade.

Meget elegant vin med lidt fastere struktur end en Chambolle-Musigny men med lige så elegant og parfumeret duft af syrlige kirsebær med florale noter.

Vinen er elegant, men klarer ret kraftig mad som vildt og sammenkogte retter.

 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
825,-