Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

60 % Grenache fra meget gamle stokke og 40 % Mourvedre. Alle druerne kommer fra det område i Gigondas, der hedder Hautes Garrigues. Gæret med delvis afstilkning - macereringstid på i alt 2 måneder. Lagret 18 måneder på store fade og amforaer af terrakotta

Intens duft af mørke bær; solbær, brombær, blåbær og kirsebær. Krydrede noter af nellike, vanilie, læder og lakrids. Meget kraftig vin med stor frugtintensitet, godt tanninbid og en meget, meget lang eftersmag.

Velegnet til kraftig mad; krydrede retter med oksekød eller lammekød og helt perfekt til dansk julemad; and, gås eller flæskesteg med klassisk tilbehør. Vinen kan gemmes en del år og efter 6-7 år begynder den at udvikle elegante noter af skovbund, der går rigtig godt sammen med retter med trøffel, morkler og andre svampe.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
gigondas_hautes_garrigues_santa_duc
425,-

Herlig Chiroubles lavet på ren Gamay. 2014 var første årgang fra Lafarge-Vial, men der er generationer af vinerfaring fra super-domainet Michel Lafarge.
Fuld afstilkning, naturlig gæring på cementtank og efterfølgende 9 måneders lagring på brugte fade. Flasket uden klaring eller filtrering.

Chiroubles er den mest arketypiske Beaujolais af de 10 cru'er. Vinene er lette og forfriskende og fulde af charme. Vinene fra Lafarge-Vial er på et langt højere ambitionsniveau end det meste, der kommer fra Beaujolais, samtidig med at alle de charmerende egenskaber i vintypen er bibeholdt.
 

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
12 - 14 °C
Alkohol:
12,5 %
260,-

Fadlagret biodynamisk topcuvee på 60 % Mourvedre, 20 % Syrah og 20 % Grenache fra ca. 70 år gamle stokke. Det er egentlig ikke tilladt at have så stor en procentdel Mourvèdre i en Cairanne, da Grenache mindst skal udgøre 50 %. Det bliver der set gennem fingre med, da dette er en af appellationens største vine - måske den største. Lagret 24 måneder på cement og fade – nye og gamle, store og små.

Flot intensitet og kompleksitet. Lidt usædvanlig drueblanding for en syd-Rhône, men Mourvèdre klarer sig rigtig flot ved brødrene Alary. Fokus på mørke bær og med god mineralitet og en elegant animalsk note.

Mourvèdre giver en fin note af velhængt kød, og vinen går netop godt med retter, hvor kødet har karakter. Med tiden udvikler vinen sig med noter i retning af skovbund, trøffel og mere animalitet.
Prøv den ung til grillet kød som fx lam af høj kvalitet - med alder en perfekt vin til Tournedos Rossini.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
250,-

1. cru marken "les Cras" i Vougeot ligger klemt inde mellem nogle af de mest berømte marker i Bourgogne, Grand Cru'erne Clos de Vougeot og le Musigny, samt super-1. cru marken les Amoureuses i Chambolle-Musigny. 
Navnet les Cras finder man rigtig mange steder i Bourgogne, og det indikerer en jordbund med kalkrig grus over en leret jordbund.
Lavet på 100 % Pinot Noir fra ca 45 år gamle vinstokke. Gæret på åbne ståltanke og lagret på fade i 18 måneder - 50 % nye fade.

Meget elegant vin med lidt fastere struktur end en Chambolle-Musigny men med lige så elegant og parfumeret duft af syrlige kirsebær med florale noter.

Vinen er elegant, men klarer ret kraftig mad som vildt og sammenkogte retter.

 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
795,-

Lavet på 100 % Sauvignon Blanc fra kalkholdige marker plantet i starten af halvfemserne. Gæret uden tilsætning af gær - gæringen startes køligt ved omkring 12 grader, hæves til 14 grader og gæres færdig uden temperaturstyring. Vinen lagres på gæringsbundfaldet (sur lie) i mindst 6 måneder for at give vinen lidt ekstra karakter og mundfylde.

Ret ekspressiv næse med aromaer af citrus, stikkelsbær, hyldeblomst og antydning af passionsfrugt. Smagen er meget klassisk Pouilly-Fumé med citrus og mineralitet og en frisk, sprød afslutning.

Velegnet til alle former for fisk, skaldyr og grøntsagsretter samt ost - særligt gedeost. Kan klare en ret spicy krydring.

Land:
Frankrig
Område:
Loire
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
Pouilly Fume Francis Blanchet
150,-

Lavet på 45% Chardonnay, 43% Pinot Meunier og 12% Pinot Noir. Basisvinen har gæret på fad og har ikke gennemgået malolaktisk gæring. Begge dele er sjældent - det eneste andet hus, der bruger disse meget traditionelle metoder, er Krug. Vinen har lagret 5 år på gærresterne efter flaskegæringen. Det er med til at give vinen dybde, kompleksitet og meget fine bobler. 

Duften er frisk med aromaer af grape, lime, fersken og hvide blomster. Smagen er intens med elementer af grape og skovbund. Stor mineralitet og lang eftersmag.

Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes. 
Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
6-stjerner-aarhus-update
champagne_brut_nv_gratien
395,-

Ren Chardonnay fra økologisk dyrkede druer på marken Champs Rayes. Gæret naturligt på store egetræsfade og modnet på gærrester i flasken i minimum 6 år. Flasket uden dosage - vinen er derfor Brut Nature.

Ren og intens duft af grape, lime, nødder, ristet toast og hvide blomster. Super mineralsk med fine bobler - frisk og tør men tørheden er balanceret af fylde fra den lange lagring sur lie.

Flot som aperitif men endnu bedre til retter med fisk, skaldyr eller bløddyr.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12 %
champagne_piollot_champs_rayas_brut_nature
450,-

100 % Chardonnay fra Puligny-Montrachet, en af de bedste appellationer for hvid Bourgogne på villages-niveau. 10 mdr. på en blanding af nye og let brugte fade.

Næse med toastede elementer som ristede sesamfrø og hvedetoast samt citrus og fersken. Intens smag rigtig fin syre, udtalt mineralitet og en lang eftersmag.

Klassisk vin, der passer perfekt til klassiske retter med fisk og skaldyr fra det franske køkken. Kombinationen af ret høj syre og en vis smørfedme i vinen gør den perfekt til retter med de samme elementer - typisk med emner stegt i smør og smagt til med citron eller retter med smørbaserede saucer.
Vinens flotte kombination af elegance og intensitet gør, at den fortjener gode råvarer som fx søtunge eller hummer. 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
450,-

100 % Gamay fra marken Côtes de Besset i Saint Amour. Parcellen ligger i en højde af 450 meter over havet. Marken er ret stejl, har sandholdig jordbund og giver finesserige og parfumerede vine. Vintokkene på de Fa's parcel er ca 40 år gamle. Der dyrkes biodynamisk, men ind til videre er de kun certificeret økologisk. Vinificeret med hele klaser semi carbonique og modnet på 2-3 år gamle, store fade.

Finesserig, elegant og parfumeret med noter mørke bær og syrlige kirsebær. Stor intensitet, saftig friskhed, markant mineralitet og flot længde - super glas cru-Beaujolais.

Til charcuterie, røget andebryst, stegt kylling - til grill, til marineret kød.

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
13 - 15 °C
Alkohol:
13 %
saint_amour_beaujolais_domaine_de_fa
250,-

Marchard de Gramont er én af de heldige besiddere af én af Bourgogne's mest specielle vinmarker. Premier Cru marken "Gaudichots" har historisk spillet en stor rolle blandt de bedste marker i Vosne Romanée. Tilbage i tiden var meget store dele af den nuværende La Tache sammenhængende med Gaudichots under navnet "Gaudichots ou La Tache". Gramont's vine er altid meget klassiske, transparante og rustikke i stilen. Der arbejdes med ekstremt lille indflydelse fra fadene og Gramont flasker ofte vinene usædvanligt tidligt, men filosofien er, at hvis vinen er "færdig", så kan den ligeså godt komme på flaske. 

I 1933 kom den samlede besiddelse under ejerskab af Villaine-familien (ejere af Domaine de la Romanée-Conti), og de fik i 1936 klassificeret deres besiddelser som Grand Cru blot under navnet "La Tache". De efterlod godt og vel en hektar tilbage, som "blot" er klassificeret som 1. cru, og ganske kuriøst, så ligger marken delt i 3 parceller, som ligger på hver side omkring La Tache.

Nu til dags findes, foruden Gramont, kun 3 ejere af Gaudichots. Forey (som ligesom Gramont flasker en "Gaudichots", Domaine Dujac (som blander vinen i deres "Malconsorts", samt DRC som mest sandsynligt bruger vinen til deres 1.cru, eller sælger den fra.

I sammenligning med andre prominente 1.cru marker i Vosne Romanée, så læser man sjældent smagenoter eller kommentar omkring Gaudichots - alene af den årsag, at der findes så utrolig få flasker på verdensmarkedet. 
 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
2100,-

100 % Pinot Noir plantet i hhv. 1968 og 1978 fra den lille 1. cru mark Talmettes, der deler eksponering og jordbund med den mere kendte Vergelesses. Vinificeret naturligt og uden afstilkning for ca halvdelen af klasernes vedkommende. Intet nyt fad.

Saftig stil med elegante noter af røde bær, mint og svampe. 

Perfekt til fuglevildt eller lettere kødretter.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
550,-

Fra 1,5 ha stort lieu dit beplantet i 1950'erne med pink granit i jordbunden. Marken har visse steder en hældning på ikke mindre end 50 %, hvilket gør at marken skal pløjes med hest. Marken er indkøbt til 2015-årgangen og er dyrket biodynamisk fra starten - men er naturligvis ikke certificeret endnu.

Høstet i hånden, gæret naturligt på beton med en smule stilke og derefter lagret et års tid på brugte fade.

Flot aroma af hindbær, brombær og friske roser med et element af peber og friske roser. Saftig med ret høj syre og et fast tanninbid i afslutningen. Læskende og frisk, men bør nok gemmes som minimum 3 år fra høståret.

Beaujolais er fantastisk til mad. Med sin rene frugt og ret høje syre er det en "catch-all", der generelt er god til mad. Klassiske match er paté og charcuterie, men vinene fra Beaujolais er gode til mange andre ting - mad på grill fx , der jo som regel bare serveres med enkelt tilbehør og udendørs på en varm sommerdag. Bør drikkes mellem 14 og 16 grader. Beaujolais'erne fra Lafarge-Vial er dog noget mere burgundiske end normalt og har et ret stort gemmepotentiale og mere finesserige gastronomiske muligheder.

 

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
fleurie_la_joie_du_palais_lafarge_vial_ny
325,-