Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Malbec fra Uco Valley i Mendoza dyrket efter bæredeygtige metoder. Modnet på en blanding af nye og brugte fade.

Fyldig stil med bærnoter af modne brombær og mørk chokolade. Modne tanniner og frisk syre.

Til grillet kød og kraftige gryderetter.

 

Land:
Argentina
Område:
Mendoza
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
14 %
casir_dos_santos_malbec_estate
115,-

Ren Syrah fra 10-40-årige vinstokke i den nordlige Marokko i regionen Zenata. Vinmarkerne er plantet i ca 500 m højde over havet og der er en kraftigt kølende indflydelse af briser fra Middelhavet. Der dyrkes økologisk men der er ingen certificering. Modnet på cementtank og derefter på en blanding af nye og brugte bourgognefade.

Crozes-Hermitage legenden Alain Graillot opdagede markerne i Zenata på en cykeltur i Atlasbjergene i 2003. Han indledte et samarbejde med Marokkos ældste vineri og laver nu denne vin fra 20 ha vinmarker i en dejlig klassisk Syrah-stil med lige lidt mere sol i frugten, der antyder at ophavet er uden for europa. Det er måske de færreste, der forbinder Marokko og vin, men faktisk var landet før 1956 en af verdens største vinproducenter.

Moden og fyldig duft af brombær, bacon, lakrids og peber. Fyldig smag med god friskhed, medium tanniner og en dejlig kølighed i den fyldige frugt.

God vin til de fleste kødretter - oplagt til nordafrikansk lammetagine.

Land:
Marokko
Område:
Zenata
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
syrocco_alain_graillot_thalvin_ouleb_thaleb
150,-

Lavet på 100 % Pinot Noir hovedsagelig fra det kølige Traiguén i Malleco - det sydligste vinområde i Chile, hvor regn og stiv kuling er vigtige elementer. Også druer fra Pucalán i Aconcagua Coast.
Malleco er fremragende til Pinot Noir og Chardonnay, mens de fleste andre druesorter har svært ved at modne i den kølige region.
Der dyrkes økologisk og med visse biodynamiske principper, men vinene er ikke certificerede.
Gæret uden gærtilsætning og lagret på ståltank - ingen fad.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
150,-

Lavet overvejende på Grenache blandet med Carignan og Alicante Bouschet fra marker i 200-350 moh. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl. Dyrket med lavere udbytte end Unlitro og dermed bliver koncentrationen større.

Fin og balanceret koncentration af kirsebær og jordbær med florale noter og krydderurter. Struktureret, men stadig med husets karakteristiske saftighed. Elegant og lang eftersmag.

Til lettere kødretter - kalv, lam, fjerkræ. Prøv den fx til saltimbocca.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
160,-

Flot og elegant rosé lavet på druer fra ejendommens bedste mark med 70-100 år gamle stokke Nerello Mascalese og en smule Nerello Capuccio. De gamle vinplanter vokser som buske og marken ligger 700 moh. Gæret og lagret på stål med naturlig gæring og malo.

Frisk duft af røde bær med et touch af krydderi. Smagen er også domineret af røde bær - kirsebær og jordbær - med frisk og ren syre. Flot glas.

Velegnet til de fleste lettere retter - charcuteri, fisk og skaldyr, friske oste. Og til et glas på terrassen. 

Land:
Italien
Område:
Sicilien
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
160,-

100 % Pinot Noir fra marker lige uden for Chambolle-Musigny appellationen.

Elegant duft af røde bær; hindbær, jordbær og tranebær samt et let urtet element. Meget frisk i smagen, let og elegant med god frugtintensitet og lavt niveau af silkebløde tanniner. Fin, lang eftersmag.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød. Svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
180,-

Denne vin var den ene af blot to vine, der fik prædikatet "Outstanding" da Decanter smagte Cru Bourgeois 2014 - tre af verdens førende Bordeaux-experter, Jane Anson, Andrew Jefford og James Lawther MW var enige om kvaliteten og gav hhv 94, 95 og 95 p.

Lavet på 70 % Cabernet Sauvignon, 28 % Merlot og 2 % Cabernet Franc fra ca 30 år gamle vinstokke i Margaux. Gæring på temperaturstyret ståltank, malolaktisk gæring på fad og 14-16 måneders lagring på franske barriques, hvoraf 60 % var nye.

Behagelig, dyb duft med noter af liljer, solbær og toast. Blød og fyldig i munden med elegante tanniner og en dejlig frisk afslutning.

Bordeaux af denne kaliber bør gemmes 5-7 år fra høståret. Passer fantastisk godt til lam med lammesky, men er også rigtig dejlig til de fleste retter med okse eller kalvekød - klassiske tilberedninger med klassiske saucer.

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
mongravey_margaux_bordeaux
295,-

100 % Pinot Noir fra mark med kalkholdig og stenet jordbund. Koldmaceration, naturlig gæring og efterfølgende modning på en blanding af nye og brugte fade.

Elegante noter af blomme, kirsebær, hindbær og jordbær samt tørret ingefær og salvie. Let og elegant men med god intensitet, frisk syre og flot længde.

Drik den til fjerkræ - gerne med svampe og kål. Klarer også lettere retter med lam eller kalv.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
mathias_gaul_pinot_noir_steinrassel
295,-

Cornas fra lille producent fra Verset-familien med besiddelser i nogle af appellationens bedste marker.

Lavet på 100 % Syrah (den klon, der kaldes Petite Syrah og regnes for den bedste - ikke at forveksle med den amerikanske Petite Sirah). Der vinificeres ultra-traditionelt, dvs. gæring i cementtank uden afstilkning, uden tilsætning af gær og uden temperaturstyring. Presset i gammeldags vinpresse og lagret et par år på gamle fade (stort set identisk fremgangsmåde som hos Clape)

Verset har besiddelser i Reynards - måske den bedste mark i Cornas, der giver kraftige, krydrede vine med god struktur, Mazards - her er granitten blandet med sand og vinen bliver mere elegante og Champelrose, som med en mere leret jordbund giver relativt åbne vine.

Stilen i vinene er klassisk og gammeldags - rustik, landlig og mineralsk, men med en moden frugtighed.

Bør dekanteres en time før servering.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 15 °C
Alkohol:
13 %
325,-

Historisk vin selv om Jason Schwarz kun har lavet vinen i to årgange. Lavet på 100 % Shiraz fra en mark plantet af Carl August Otto Schiller i 1881 - dvs. 134 år gamle stokke. Fuld afstilkning, naturlig gæring og godt et års lagring på 50 % nye fade. De 400 planter giver ca 1400 flasker vin, så der er virkelig tale om en ekstremt lille produktion.

Stor intensitet i både duft og smag. Tætpakket med noter af kirsebær, lakrids, ingefær, peber og kanel. Flot struktureret med en fantastisk friskhed i den store koncentration - elegante tanniner og meget, meget lang eftersmag. Stor oplevelse.

Til de bedste retter med oksekød, lam eller vildt!

Land:
Australien
Område:
Barossa
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
the_schiller_shiraz_schwarz_wine
450,-

100% Pinot Noir fra topmark i Nuits St. Georges med 50 år gamle vinstokke, fadlagret 18 måneder på små fade, heraf 50% nye fade.

Fyldig Pinot Noir næse med intense noter af modne blåbær, kirsebær og krydderurter. Fyldig smag med modne mørke bær og for Pinot Noir ret markante men modne tanniner, elegant eftersmag med et mineralsk præg.

Virkelig flot Bourgogne som kan håndtere forholdsvis kraftige kødretter kalv og fuglevildt fungerer rigtig godt, svampe, kål, og rodfrugter går også rigtig godt. Skal det være dekadent som prøv klassisk Tournedos Rossini med kalvemørbrad, foie gras og trøffel...

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
725,-

Ren Pinot Noir fra 1. cru marken "Gruenchers", som ligger neden for 1. cru Fuées. Gruenchers har dybere lerjord og giver mere tanninske og mørke vine. Vinen har ligget ca. 18 mdr. på fad, hvoraf ca. 30 % er nye.

Gruenchers er den mørkeste og mest tanninske Chambolle 1. cru fra Patrice Rion, men det er stadig umiskendeligt Chambolle-Musigny, hvilket vil sige lethed og elegance - ikke mindst i hænderne på Patrice Rion, der efterhånden har markeret sig som en af de fineste fortolkere af netop denne appellation.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
750,-