Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Aventura-serien er druetypiske vine med et enkelt, rent og frisk udtryk. Lavet overvejende på Cabernet Sauvignon og gæret på ståltanke. Ca. 1/3 af vinen er lagret 6 måneder på let brugte fade.

Ren og koncentreret duft af solbær og hindbær med let urtede noter. Præcis frugtighed i smagen med en god friskhed og et fint tanninbid.

Super allround vin, der klarer de fleste kødretter, men ogs kan dríkkes alene. Velegnet til grillet/stegt kød - fx barbecuemarinerede spareribs.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
aventura_cabernet_sauvignon_caliterra
Spar 35,-
35,-

100 % Cabernet Sauvignon fra Alto Cachapoal. Jordbunden er gruset og kalkholdig gammel flodbund fra gletsjerfloden Cachapoal. 100 % afstilkning, koldmaceration og gæring på cement uden tilsætning af gær. Lagret på cement og en lille smule på gamle fade.

Duften domineres af solbær, hyldebær og kirsebær samt peber og et let urtet element. Ren i munden med balanceret syre, 
bløde, fine tanniner og udtalt mineralitet.

Med den faste tanninstruktur er vine på Cabernet Sauvignon-druen generelt velegnede til retter med oksekød og lammekød - gerne serveret rødt. Den flotte intensitet og bærfrugt gør vinen velegnet til reducerede saucer - passer aromatisk fint med fx timian.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
Spar 75,-
75,-

Lavet på 100 % Pinot Noir hovedsagelig fra det kølige Traiguén i Malleco - det sydligste vinområde i Chile, hvor regn og stiv kuling er vigtige elementer. Også druer fra Pucalán i Aconcagua Coast.
Malleco er fremragende til Pinot Noir og Chardonnay, mens de fleste andre druesorter har svært ved at modne i den kølige region.
Der dyrkes økologisk og med visse biodynamiske principper, men vinene er ikke certificerede.
Gæret uden gærtilsætning og lagret på ståltank - ingen fad.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
Spar 65,-
85,-

Blanding af Carignan, Paìs, Carmenère, Syrah, Malbec og Cinsault fra gamle upodede stokke plantet "en gobelet", dvs uden opbinding (bush vines), og som aldrig har været kunstvandet. Høstet i hånden og gæret i cementtank uden tilsætning af gær.
Lagret et år på hovedsageligt brugte fade af fransk eg.

Duft af røde kirsebær og hindbær med florale elementer af kamille og udtalt mineralitet. Smagen er frisk, balanceret og meget vedholdende med god syre og balanceret tannin.

Clos des Fous er et projekt startet af vinmarksguruen Pedro Parra i samarbejde med ønologen Francois Massoc, der er uddannet i Bourgogne og har arbejdet for stjerner som Louis Michel Liger-Belair.
Clos des Fous dyrker vin under nogle af de mest ekstreme forhold i Chile - fx i Alto Cachapoal i forbjergene til Andes i næsten 1.000 moh, eller i Malleco, Chiles sydligste vinregion, hvor skydække er med til at holde alkoholniveauet nede og give vine med balance og nerve.
Land:
Chile
Område:
Itata
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
Spar 65,-
85,-

Vin fra gamle vinstokke plantet på granitholdig jord med et højt jern-indhold. Markerne ligger i henholdsvis Itata og Cauqenes - ca 400 km syd for Santiago.

Vinstokkene er gamle, upodede (dvs de står på egen stamme), har aldrig været kunstvandet og er dyrket økologisk -  markernes ejere har aldrig haft råd til sprøjtemidler.
Druesorterne er 30 % Malbec, 25 % Syrah, 19 % Carmenère, 11 % Carignan, 11 % Cinsault og 4 % Pais. Gæret naturligt på tanke af rustfrit stål. Ca 40 % af vinen har lagret 12 måneder på et år gamle fade.

Moden, frisk og intens frugt pakket ind i kølige mineralske toner med en præcis syre. Moden og fast på samme tid. Virkelig dejlig vin. Madvillig til kød og gerne med krydderurter i provencalsk stil eller grillet lam. Klarer også ribeye med sauce bearnaise, der virkelig er en udfordring til vinen.

Land:
Chile
Område:
Itata
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
Spar 80,-
100,-

Lavet på ren Malbec fra udvalgte marker med granit, basalt og jern i jordbunden og med sydvendt eksponering (dvs kølige marker). Gæret på hhv stål og brugte fade og efterfølgende lagret på brugte fade og amphora af ler.

Aroma af blåbær og granatæble, mineralske noter samt peber og garrigue. Fyldig og dyb med modne, men faste tanniner. Lang eftersmag.

Kraftig vin til kraftig mad - gerne rødt kød af okse eller lam.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
malbec_petreo_caliterra
Spar 75,-
125,-

100 % Sauvignon Blanc fra marker beliggende i 1000 meters højde. Høstet i hånden og gæret på 600 liters fade af fransk eg - efterfølgende lagret 18 måneder på samme fade.

Meget intens og kompleks næse med af citrus, abrikos og underspillet fad. Kraftfuld smag med høj syre balanceret af stor intensitet i frugten - lang eftersmag.

Sauvignon Blanc bliver sjældent bedre af fadlagring, men når det lykkes, kan resultatet være fantastisk. Det er en voldsom vin med stor intensitet, der klarer mad med meget karakter. Fremragende til det bedste skaldyr. Calyptra foreslår selv at drikke den til søpindsvin.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
14,5 %
Spar 130,-
140,-