Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

100 % Barbera fra 80-100 år gamle vinstokke på marken Valbianchera, der er en bakke med sandet jordbund ca 350 moh ved byen Montà d'Alba. Modnet 18 måneder på en blanding af nye og brugte barriques.

Fyldig duft af sorte kirsebær, blå blommer med noter af mandel og nellike. Fyldig og ret kompleks smag med fint syrebid og lang eftersmag.

Luxus allround vin til det italienske køkken - fyldige pastaretter, risotto med svampe eller en god, hjemmelavet pizza vil være perfekt til vinen.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
barbera_valbianchera_almondo
180,-

100 % Nebbiolo fra 55-60 år gamle vinstokke fra vinmarken Asili. Asili er en af de allerbedste marker i Barbaresco med perfekt meget stejl sydvest eksponering og jordbund bestående af kalk, ler og sand. Høstet i hånden med lavt udbytte og vinificeret på cement; 3 ugers maceration med en uges hyppig punch-down. Malolaktisk gæring og modning på store fade (20-50 hl) af slavonsk eg.

Meget aromatisk med aromaer af røde bær, kamfer, mint og roser. Velstruktureret med faste, finkornede tanniner og vidunderlig friskhed. Lidt lysere og mere forfinet end Rabajà.

Velegnet til alle former for kødretter - stegt eller braisseret - gerne med tæt sauce.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco_asili_cascina_luisin
350,-

Lavet overvejende på Grenache fra gamle stokke i la Crau i Chateauneuf-du-Pape blandet med lidt Syrah, Mourvèdre og Counoise. Efter sortering gæres de hele klaser naturligt (uden gærtilsætning) og vinen lagrer 18 måneder på store foudres og amforaer af terrakotta.

Intens, dyb og kompleks næse med kerne af brombær og kirsch samt noter af peber og lakrids. Flot balanceret og poleret i smagen med en lang finish.

Oplagt vin til juleaften. Resten af året drikkes den til kødretter med tæt sauce eller gode simreretter - flot til vildt. Serveres til den kølige side.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
habemus_papam_santa_duc
325,-

Syrah fra det Nordlige Rhônes mest berømte appellation Côte Rôtie tilsat en anelse Viognier. Fadlagret 36 måneder på små fade lavet af Guigals egen bødker.

Klassisk Nordrhone næse med mørke bær, sorte oliven, violer og en anelse røget bacon og hængt kød. Intens smag med dyb moden mørk frugt, som slutter af med lakrids, sorte oliven og peber.

Flot madvin til kraftige og rustikke kødretter med oksekød eller løbende vildt, spiller godt sammen med elementer som peber, sorte oliven, bacon og friske krydderurter som timian og rosmarin.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
495,-

100 % Nebbiolo lavet på efter den helt klassiske opskrift for Barolo med frugt fra marker i la Morra, Serralunga og Castiglione Falletto. Naturlig gæring, 10-15 dages maceration, 24 måneder på store fade og til minimum 12 måneders flaskelagring.

Stor aromaintensitet - røde bær, læder, hø og tobak. Elegante tanniner, frisk syre og lang eftersmag.

Til kraftige retter med oksekød eller lam.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barolo_oddero
395,-

100 % Riesling fra ca 30 år gamle vinstokke dyrket biodynamisk. Naturlig vinificering.

Klassisk Riesling-duft med elementer af lime og grønt æble, verbena og fyr. Knastør med frisk, mundvandsdrivende syre og god fylde.

De tørre Rieslingvine fra Alsace er meget madegnede. Gor godt til skaldyr som jomfruhummer, til fede fisk og ikke mindst til retter med svinekød. 

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
145,-

Lavet på Merlot blandet med Cabernet Sauvignon og Grenache. Dyrket ca 10 km fra Middelhavet, hvilket giver kraftig solvarme om dagen og kølende maritim indflydelse om natten, som er med til at give en god syrebalance i frugten.

Duft af rød frugt, peber og sød lakrids. Flot balance mellem frugtintensitet og friskhed. Eftersmag af røde bær.

Bredt anvendeligt vin til lettere kødretter.

Land:
Frankrig
Område:
Languedoc
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
les_paons_rouge_chateau_marmorieres
90,-

Topvinen fra Caliterra - laves hvert år af ejendomment bedste druer. Blandingen er derfor forskellig fra år til år.

Lavet på 52 % Malbec, 22 % Cabernet Sauvignon, 17 % Petit Verdot og 9 % Carmenère. Druerne kommer fra de bedste plots i Colchagua - gæret hovedsageligt på rustfrit stål (20 % på brugte fade) og efterfølgende lagret 20 måneder på små fade af fransk eg, hvoraf 65 % er nye.

Domineret i næsen af mørke bær - solbær og brombær - suppleret af florale noter i retning af violer og et let krydret element. Smagen er kompleks, intens og balanceret af en fin syre.

Kraftig vin, der bør drikkes til kraftig mad. Lam, okse eller vildt med tæt sauce er helt perfekt - prøv den også gerne til Confit de Canard.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
14,5 %
325,-

100 % Chardonnay fra højt beliggende mark i Beaune - biodynamisk dyrket. Vinificeret uden afstilkning, naturlig gæring, let klaring ingen filtrering.

Kølig, frisk duft med elementer af citrontærte, ingefær og æble. Lækker balance, mineralitet og friskhed med klart men tilpas fadpræg. Lang eftersmag. Indbegrebet af en god, hvid Beaune.

Til fjerkræ, skaldyr, fed fisk eller komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
beaune_clos_du_dessus_beaune_blanc_pierre_labet
395,-

Lavet på 100 % Alicante Bouschet - den eneste Vitis Vinifera druesort med rød druemost. Lavet med to døgns kold maceration og derefter en relativ kølig gæring. Modnet på store fade.

Meget dyb og mørk i farven og med en fydlig duft af mørke bær. Kraftig, men elegant vin med stor fylde og relativt lavt tanninniveau.

Flot til lam eller gris.

Land:
Portugal
Område:
Lisboa
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
alicante-bouschet_quinta-da-boa-esperanca
180,-

Lavet på 93% Syrah og 7 % Viognier fra lieu dit "la Turque" på Côte Brune i Côte Rôtie. Marken er ekstremt stejl. Der høstes i hånden med ret lavt udbytte.
Vinen lagres 40 mdr. på fade fra Guigals eget bødkeri.

Aroma af skovjordbær, skovhindbær, brombær og røde kirsebær- extremt intens og koncentreret, men alligevel utrolig elegant.
Vinen er stor med høj koncentration, faste, men elegante tanniner og en uendelig eftersmag.

De kraftige røde vine fra det nordlige Rhône skriger på kød, og fadlagringen spiller særlig godt med stegt og grillet kød. Både rødt oksekød, lammeryg og løbende vildt kan være rigtig flot.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
2500,-

En af vinverdenens helt store stjerner - toppen af international klasse.

Lavet på 89 % Syrah og 11 % Viognier fra ca 75 år gamle stokke på den stejle mark "la Mouline", der tårner sig op over byen Ampuis. På traditionel Côte Rôtie vis vinificeres den blå Syrah og den grønne Viognier sammen - det gør vinen lettere og mere parfumeret og giver faktisk en dybere og mørkere farve. Modnet 42 måneder på nye egettræsfade.

Intens duft af modne brombær, hindbær og viol samt tydelig præg af fadlagringen, der giver en krydret og letrøget karaktér. På en gang super intens og balanceret, koncentreret, rig og elegant. Expressiv og uendelig eftersmag.

Til de bedste kødretter. Vinen bør gemmes i minimum 15 år, måske mere, og serveres til det bedste kød med svampe og tæt sauce.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
2500,-