Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Flot luksusrosé lavet på fadgæret Mourvèdre med lidt Syrah og Grenache. Lagret på egetræsfade i 3 måneder.

Vinen har en fyldig aroma af jordbær, hindbær og blomme med et let strejf af vanilie. Smagen er fyldig for en rosé med noter af røde bær og et ganske let touch af tannin.

Rosé er strålende madvin, der klarer både fisk, skaldyr og lette kødretter. Rosé er rigtig godt til spicy orientalsk med og til middelhavsmad med elementer af tomat og hvidløg. Capitelles Rosé hører til blandt de kraftigere vine i kategorien og klarer generelt lidt kraftigere retter. Prøv den også gerne til det grillede kød på en varm sommerdag.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Alkohol:
13,5 %
130,-

Topvinen fra Matthias Gaul er 100 % Pinot Noir fra St. Stephan i Asselheim i det nordlige Pfalz - vinen, der to gange er blevet kåret til bedste Pinot Noir/Spätburgunder i Tyskland. Kold maceration før naturlig gæring og derefter modnet på nye fade af fransk eg.

Elegant farve og overvældende intens duft af blå blommer, sorte kirsebær, lidt blåbær, urter og med en let røget vanilietone fra fadet. Smagen følger godt op på duften med fyldig, lækker, kølig frugt, blide tanniner og en enorm lang eftersmag.

Elegant vin med stor intensitet, der favner både lettere forretter med fjerkræ eller kød samt lidt kraftigere hovedretter med fx fuglevildt, lam eller kalv. 

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
mathias_gaul_st_stephan
995,-

Lavet på Tinta Roriz (Tempranillo), Touriga Nacional, Touriga Franca og Tinta Barroca og lagret på små fade. Højere kvalitet og længere tids lagring end den almindelige Tawny.

Fantastisk højt niveau for en Tawny; flotte noter af tørrede frugter, kaffe og nødder. Balanceret smag med god intensitet og mindre sødme end normalt for portvin.

Dejlig juleport; går perfekt sammen med nødder, chokolade og marcipan. Hold vinen på køl efter åbning, så holder den sig nemt op til en måned.

Land:
Portugal
Område:
Douro
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
19,5 %
175,-

Lavet på en blanding af Grenache og Syrah. Gæret ved lav temperatur for størst mulig friskhed.

Aroma af røde bær med noter af tomat og grønne urter. Saftig og frisk med god syre.

Velegnet til sommermad med tomater, fisk, skaldyr og kylling.

Land:
Frankrig
Område:
Languedoc
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
100,-

Prestigecuvée fra Château Fortia lavet på 80 % Syrah og 20 % Mourvedre. Vinen er modnet 12 måneder på store, brugte fade og derefter 12 måneder på flaske inden, den er sat til salg.

Flot renhed og intensitet med en duft domineret af lakrids, brombær og med animalske noter. Virkelig flot frugtintensitet, medium fylde og lang eftersmag.

Flot vin til juleanden, til vildt eller til det bedste okse eller lammekød.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
chateauneuf_du_pape_reserva_fortia
425,-

100 % Pinot Gris fra Grand Cru marken Sommerberg - ca 20 år gamle stokke. Plottet, der kaldes Wiptal, er højt beliggende og meget stejlt Vinificeret naturligt og lagret på store, let brugte fade.

Intens og koncentreret, men med mere mineralitet og nerve end Boxlers øvrige Pinot Gris'er.

Drik den til rig mad  - modne oste eller fjerkræ med fyldig sauce. Prøv den til røget laks fra Letz.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
12 - 14 °C
Alkohol:
14 %
pinot_gris_sommerberg_boxler
475,-

Topvinen fra Begali - den bedste frugt fra Monte Ca'Bianca. Lavet på en blanding af 40 % Corvina, 30 % Corvinone, 20 % Rondinella og 10 % af den sjældne drue Oseleta, som er en lille druesort med stærk farve og elegante tanniner. Druen er svær at dyrke og ses derfor sjældent, men den har et stort kvalitetspotentiale og bl.a. Dal Forno bruger den til sin Amarone. Efter høsten tørrer druerne i det luftige tørrerum indtil starten af februar. Efter vinifikationen lagrer vinen omkring fire år på en blanding af store fade og barriques.

Vinen har siden 1997 fået tre glas i Gambero Rosso ikke mindre end 14 gange , senest den aktuelle årgang, og 14 gange 5 drueklaser i Duemilavini, de italienske sommelierers guidebog.

Imponerende duft af modne mørke bær, chokolade, cola og varme krydderier. I munden er vinen tør og helt fantastisk fyldig og elegant på sammen tid. Balanceret tyngde og mineralsk frugt med krydderier og en vedholdende eftersmag.

Til kraftige retter med oksekød, vildt eller lam - perfekt julevin til juleanden. Gem den evt 10-15 år eller mere og drik den for sig selv i godt selskab.

Land:
Italien
Område:
Valpolicella
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
16 %
ca_bianca_amarone_begali_lorenzo
425,-

100 % Sangiovese Grosso fra markerne Prata og Torre, der ligger hhv. 500 og 320 moh. Der er egentlig tale om deklasseret Brunello, da det afgøres efter nogle måneders lagring, hvilke fade, der skal blive til Rosso og hvilke til Brunello. Gæret uden tilsætning af gær i 28-30 dage og efterfølgende lagret 8-10 måneder store, bruge fade af slavonsk eg og endelig lagret 4-6 måneder på flaske inden vine sendes på markedet.

Meget ren duft af kirsebær og blomster - senere en spændende animalitet - smagen er saftig, charmerende og indbydende med frisk syre og ganske fine, elegante tanniner og en ret lang eftersmag.

Sangiovese-vine er generelt mellemfyldige med ret høj syre og et medium tanninniveau. Det gør dem velegnede til fjerkræ, kalv og indmad - kødtyper, hvor smagen ikke må blive overdøvet, men som samtidig kræver lidt modstand af vinen for at matchet skal blive perfekt.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
140,-

100 % Pinot Noir fra 1. cru marken les Damodes, der ligger op mod Vosne-Romanée, hvorfor vinene får noget af denne kommunes fløjlsbløde karakter. De røde Bourgogner laves 100% på Pinot Noir efter den klassiske og arbejdskrævende opskrift: lang gæring m. nogen andel af  stilke  på druerne, i åbne fade (16–22 dage) med daglig bearbejdning af »le chapeau« for at udtrække så mange smagsnuancer og så meget farve som muligt. I år med dårligere druekvalitet justeres bearbejdsningsgraden. Efterfølgende modner vinene på små egefade i 15–20 mdr. afhængig af kvalitet og type.

Lækker, kompleks næse med noter af kirsebær, toast, hvid peber, lavendel og kanel. Lækker struktur og flot længde i eftersmagen.

Stadig ung, men drikbar nu. Kan med fordel gemmes 5-8 år. Den vil blive tættere i strukturen og mere afrundet med alderen.  
God madvin som kan klare ganske kraftige kødretter med kalv, oksekød og lettere fuglevildt og gerne med svampe. En god intens Bouef Bourgignon  eller Coq au Vin vil være perfekt..

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
450,-

Lavet på 45% Chardonnay, 43% Pinot Meunier og 12% Pinot Noir. Basisvinen har gæret på fad og har ikke gennemgået malolaktisk gæring. Begge dele er sjældent - det eneste andet hus, der bruger disse meget traditionelle metoder, er Krug. Vinen har lagret 5 år på gærresterne efter flaskegæringen. Det er med til at give vinen dybde, kompleksitet og meget fine bobler. 

Duften er frisk med aromaer af grape, lime, fersken og hvide blomster. Smagen er intens med elementer af grape og skovbund. Stor mineralitet og lang eftersmag.

Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes. 
Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
6-stjerner-aarhus-update
champagne_brut_nv_gratien
395,-

En af vinverdenens helt store stjerner - toppen af international klasse.

Lavet på 89 % Syrah og 11 % Viognier fra ca 75 år gamle stokke på den stejle mark "la Mouline", der tårner sig op over byen Ampuis. På traditionel Côte Rôtie vis vinificeres den blå Syrah og den grønne Viognier sammen - det gør vinen lettere og mere parfumeret og giver faktisk en dybere og mørkere farve. Modnet 42 måneder på nye egettræsfade.

Intens duft af modne brombær, hindbær og viol samt tydelig præg af fadlagringen, der giver en krydret og letrøget karaktér. På en gang super intens og balanceret, koncentreret, rig og elegant. Expressiv og uendelig eftersmag.

Til de bedste kødretter. Vinen bør gemmes i minimum 15 år, måske mere, og serveres til det bedste kød med svampe og tæt sauce.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
2500,-

100 % Chardonnay fra 1. cru marken Folatieres, som er en af de mest eftertragtede 1. cru marker i Puligny med en beliggenhed lige op af le Montrachet og Chevalier-Montrachet. Stokkene på marken er over 50 år gamle.

Aroma af hvid fersken med noter af lime og grape. Fyldig, elegant, balanceret med mineralitet og saftig syre.

Til fisk og skaldyr eller til modne komælksoste eller til kylling. 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
clos_des_folatieres_paul_pernot
700,-