Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Druerne til denne Tawny Port kommer fra tre marker, der er certificeret økologiske. Det er dybest set en "mini-Colheita", der har ligget 5 år på fad.

Alt druemateriale til Infantados vine kommer fra A-klassificerede marker og trædes med fødder i de traditionelle lave kar, lagares. Begge dele er noget, der normalt reserveres for Vintage Port. Hos Quinta do Infantado gæres vinene lidt længere inden forstærkning, hvilket giver et lavere sukkerindhold og en mere vinøs stil.

Fantastisk højt niveau for en Tawny Port.

Land:
Portugal
Område:
Douro
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
19,5 %
250,-

Fremragende, topanmeldt Chianti Classico Riserva. 90% Sangiovese og 10% Canaiolo og Colorino, fadlagret 18 mdr på mindre egefade.

Fin, fin næse med kirsebær, tranebær, salvie, marcipan og lidt træ. Fyldig moden frugt og klassiske Sangiovese tanniner i den lange smag. Textbook Chianti!

Til italienske retter med kalvekød og krydderurter eller fuglevildt m. svampe
Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
chianti_classico_riserva_monsanto_ny
260,-

Lavet på 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay. Chardonnayen er gæret på fad, mens Pinot Noiren er vinificeret på stål.

Ekspressiv duft med elementer af brød, kiks og krydderurter. Fine bobler, ret fyldig smag med fin syre og en lang afslutning.

Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
300,-

100 % Nebbiolo der delvist kommer fra mark på ½ ha ved Sarmassa, fra unge stokke i Sarmassa samt indkøbte druer fra dygtige unge mennesker. Marken er vestvendt og beliggende ca 250 moh.
Druerne høstes i hånden i oktober måned, macereres og gæres på ståltank og modnes derefter et år på 25 hl store fade af slavonsk eg.

Fin, lys farve med let udviklet. Elegante florale aromaer over syrlige kirsebær og god saftighed.

Velegnet til braisserede retter med oksekød eller til fuglevildt. Også rigtig fin til lam eller gris. Prøv den til retter som Osso Buco eller braisserede svinekæber.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
175,-

100% Pinot Noir fra topmark i Nuits St. Georges med 50 år gamle vinstokke, fadlagret 18 måneder på små fade, heraf 50% nye fade.

Fyldig Pinot Noir næse med intense noter af modne blåbær, kirsebær og krydderurter. Fyldig smag med modne mørke bær og for Pinot Noir ret markante men modne tanniner, elegant eftersmag med et mineralsk præg.

Virkelig flot Bourgogne som kan håndtere forholdsvis kraftige kødretter kalv og fuglevildt fungerer rigtig godt, svampe, kål, og rodfrugter går også rigtig godt. Skal det være dekadent som prøv klassisk Tournedos Rossini med kalvemørbrad, foie gras og trøffel...

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
695,-

1. cru marken "les Cras" i Vougeot ligger klemt inde mellem nogle af de mest berømte marker i Bourgogne, Grand Cru'erne Clos de Vougeot og le Musigny, samt super-1. cru marken les Amoureuses i Chambolle-Musigny. 
Navnet les Cras finder man rigtig mange steder i Bourgogne, og det indikerer en jordbund med kalkrig grus over en leret jordbund.
Lavet på 100 % Pinot Noir fra ca 45 år gamle vinstokke. Gæret på åbne ståltanke og lagret på fade i 18 måneder - 50 % nye fade.

Meget elegant vin med lidt fastere struktur end en Chambolle-Musigny men med lige så elegant og parfumeret duft af syrlige kirsebær med florale noter.

Vinen er elegant, men klarer ret kraftig mad som vildt og sammenkogte retter.

 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
795,-

Lavet på den meget sjældne Estaladina. Selv om der findes gamle stokke med Estaladina spredt rundt i Bierzo, kom druen ikke med, da bierzo DO blev etableret, så vinene på denne drue kan kun klassificeres som Vino de Mesa. Man mener, at Estaladina er identisk med Merenzao, der kendes i Valdeorras og som igen er identisk med den mere kendte Trousseau fra Jura. Imidlertid er Estaladina og Merenzao ikke helt identiske at se på, så måske er Estaladina en unik sort for Bierzo. Der arbejdes på at få den indlemmet i reglerne for DO Bierzo, da kvalitetspotentialet er rigtig højt.

Druerne kommer fra en mark med ca 70 år gamle stokke i beliggende 5-600 moh. Druerne høstes i hånden, trædes med fødderne og gærer med stilke i to amphoraer. Tappes på flaske efter ca 9 måneder - ingen filtrering og ingen svovl.

Elegant duft med stor intensitet og elementer af viol, frisk mynte, brombær og mineralitet. Helt fantastisk friskhed og balance i smagen - høj syre, stor intensitet! Lang, lang afslutning...

Klarer alle retter med kød - vinen fortjener en vellavet sauce.

Land:
Spanien
Område:
Bierzo
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
estaladi_a_gregory-perez
350,-

Lavet på 95 % Marsanne og 5 % Roussanne. Gæret relativt køligt ved ca 18 grader for størst mulig friskhed - ingen malo. Modnet delvist på fad.

Let røget næse med element af melon og vanilie. Ret frisk med fin syre og medium fylde.

Til retter med fed fisk, skaldyr, kylling eller fede oste.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
crozes-hermitage-blanc_guigal
175,-

Ren Chardonnay fra økologisk dyrkede druer på marken Champs Rayes - ejendommens bedste mark. Gæret naturligt på store egetræsfade og modnet på gærrester i flasken i minimum 6 år. Flasket uden dosage - vinen er derfor Brut Nature.

Ren og intens duft af grape, lime, nødder, ristet toast og hvide blomster. Super mineralsk med fine bobler - frisk og tør men tørheden er balanceret af fylde fra den lange lagring sur lie.

Flot som aperitif men endnu bedre til retter med fisk, skaldyr eller bløddyr.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12 %
champagne_piollot_champs_rayas_brut_nature
450,-

Enkeltmarskvin fra mark med over 120 år gamle vinstokke. Druesorterne er ca 60 % Jaen (Mencia) mens de resterende 40 % udgøres af op mod 20 forskellige sorter - Tinta Amarela, Baga, Negro Mouro, Tinta Pinheira oa. Dyrket biodynamisk, høstet i hånden, macereret i åbne cementkar, gæret naturligt og modnet på store, brugte fade i 18 måneder. Minimal svovling ved flaskning.

Stor vin - klar kandidat til bedste rødvin fra Dão. Stærkt karaktérfuld med meget intense aromaer af røde bær, friske urter, markblomster og fyr. Dyb, kompleks, præcis og mineralsk i smagen med silkebløde tanniner og en uendelig eftersmag.

Stor madvin - til lam, gris, and og kødretter i øvrigt.

Land:
Portugal
Område:
Dão
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
6 stjerner i Gastro
antonio_madeira_a_centenaria_dao
395,-

Cuvée Special er lavet på druer fra Noto - overvejende Syrah med lidt Cabernet Franc og Merlot. Modnet 9 måneder på let brugte fade fra Pomerol.

Tæt aroma af modne, mørke kirsebær, brombær og let solbær med spicy aroma fra fadlagringen. God, frisk frugtkerne og en rank struktur.

Flot vin til mad - særlig velegnet til vildt og lam.

Land:
Italien
Område:
Sicilien
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
14 %
cuvee_speciale_montecarrubo
269,-

100 % Pinot Noir fra mark med kalkholdig og stenet jordbund. Koldmaceration, naturlig gæring og efterfølgende modning på en blanding af nye og brugte fade.

Elegante noter af blomme, kirsebær, hindbær og jordbær samt tørret ingefær og salvie. Let og elegant men med god intensitet, frisk syre og flot længde.

Drik den til fjerkræ - gerne med svampe og kål. Klarer også lettere retter med lam eller kalv.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
mathias_gaul_pinot_noir_steinrassel
295,-