Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet overvejende på Grenache fra gamle stokke i la Crau i Chateauneuf-du-Pape blandet med lidt Syrah, Mourvèdre og Counoise. Efter sortering gæres de hele klaser naturligt (uden gærtilsætning) og vinen lagrer 18 måneder på store foudres og amforaer af terrakotta.

Intens, dyb og kompleks næse med kerne af brombær og kirsch samt noter af peber og lakrids. Flot balanceret og poleret i smagen med en lang finish.

Oplagt vin til juleaften. Resten af året drikkes den til kødretter med tæt sauce eller gode simreretter - flot til vildt. Serveres til den kølige side.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
chateauneuf_du_pape_habemus_papam_santa_duc
325,-

Klassisk Cahors med et poleret, moderne twist. På ren Malbec fra udvalgte terroirs i Cahors høstet med et udbytte på ca 40 hl/ha. Gæret på ståltank og efterfølgende modnet 18 måneder på barriques af fransk eg, hvoraf 50 % var nye og 50 % et år gamle.

Mørk med intense aromaer af kirsebær, brombær og hindbærlikør med et twist af vild peber, vanilie og kaffe. Smagen er fyldig med tæt frugtighed og balanceret fadpræg.

Kraftig vin til kraftige retter med oksekød, løbende vildt eller lam. Kan med fordeles dekanteres til en bredbundet karaffel to timer før servering.

Land:
Frankrig
Område:
Cahors
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
14,5 %
crocus_le_calcifere_malbec_de_cahors
275,-

Blandet af forskellige "pipas" - fade med en størrelse på 5-600 liter. En 20 års Tawny port vil typisk have en alder omkring 20 år i gennemsnit, men det vigtigste er, at den har karakter som en 20 års Tawny. Om vinen lever op til det afgøres ved en sensorisk test af et officielt panel.

Alt druemateriale til Infantados vine kommer fra A-klassificerede marker og trædes med fødder i de traditionelle lave kar, lagares. Begge dele er noget, der normalt reserveres for Vintage Port. Hos Quinta do Infantado gæres vinene lidt længere inden forstærkning, hvilket giver et lavere sukkerindhold og en mere vinøs stil.

Aromaer af karamel, nødder og tørret ctrusskal. Dyb og længevarende smag.

Eksklusiv "hyggeport" til konfekt, nødder og tørrede frugter - og til godt selskab, ikke mindst.

Land:
Portugal
Område:
Douro
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
19,5 %
475,-

Lavet på 70 % Merlot og 30 % Cabernet Franc fra 21 ha økologisk dyrket vinmark på kanten af Saint Emilions kalkrige plateau, så man både har planter både på plateauet og Côtes de Saint -Emilion, så man både har den kalkrige og den grusede jordbund. Druerne høstes i hånden og efter gæring modnes vinen 18 måneder på barriques. Ejendommen blev i 1996 ophøjet fra Grand Cru til Grand Cru Classé.

Dufter af brombær, kirsebær, solbær pakket ind i røgede, krydrede aromaer fra fadet. Tæt og fyldig frugtighed med faste tanniner og en meget lang eftersmag.

Til vildt, til lam med skysauce og til oksekød

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
400,-

100 % Gamay fra mark beplantet i 1968 med granit i jordbunden. 2016 er første årgang fra Lafarge-Vial på denne mark og der dyrkes biodynamisk fra starten. Høstet i hånden og gæret naturligt med ca 1/4 stilke. Lagret et år på brugte fade.

Klassisk næse med kirsebær og sort peber - intens, kompleks og med udtalt mineralitet. Virkelig fremragende balance og finesse med flot længde. Kan drikkes ungt, men bør nok gemmes minimum 3-4 år fra høståret.

Beaujolais er fantastisk til mad. Med sin rene frugt og ret høje syre er det en "catch-all", der generelt er god til mad. Klassiske match er paté og charcuterie, men vinene fra Beaujolais er gode til mange andre ting - mad på grill fx , der jo som regel bare serveres med enkelt tilbehør og udendørs på en varm sommerdag. Bør drikkes mellem 14 og 16 grader. Beaujolais'erne fra Lafarge-Vial er dog noget mere burgundiske end normalt og har et ret stort gemmepotentiale og mere finesserige gastronomiske muligheder.

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
cote_de_brouilly_lafarge_vial_ny
325,-

100 % Chardonnay fra 1. cru Charmes. Charmes er den største 1. cru i Meursault og jordbunden er derfor ikke ensartet i hele marken. Man plejer at skelne mellem Charmes Dessus og Charmes Dessous - øvre og nedre Charmes. Latour-Girauds besiddelser er i begge områder af Charmes og udtrykket går derfor på hele marken.

Stor frugtintensitet med aroma af citronsaft, mandarin, mirabelle og fersken samt noter af letristede hasselnødder. Mineralsk og tæt i smagen.

Til retter med fisk, skaldyr, kylling og til modne komælksoste. Kan klare selv ret kraftige saucer.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
meursault_charmes_latour_giraud
650,-

Riesling fra Ried Gaisberg (Erste Lage) lavet på samme måde som vinene blev lavet af munkene på Schloss Gobelsburg i starten af forrige århundrede, dvs; forsigtig presning, gæret uden tilsætning af gær og uden temperaturstyring på meget store fade, ingen filtrering men derimod tre gange omstikning. Lagret på meget store fade i 18 måneder, hvilket ikke giver duft eller smag af fad, men er med til at give en svag iltpåvirkning, der giver en fyldigere vin.

Vin med fylde, sitrende nerve og en enorm intensitet. Mineralsk og med masser af citrus, abrikos og pære i frugten - kompleks og balanceret med lang eftersmag.

Riesling af denne kvalitet og intensitet er fantastisk madvin. Syren og mineraliteten gør, at den kan klare selv kraftig mad og dens balance og kompleksitet gør den egnet til det meste. Særlig velegnet til retter med skaldyr og til gris - begge dele gerne med indslag af æble eller tropisk frugt.
 

 
Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
300,-

Lavet på 100 % Merlot høstet i hånden fra Château la Croix på det østlige plateau i Pomerol med den karakteristiske Crasse de Fer-jordbund. Modnet på overvejende nye fade.

Mørk frugt dominerer men der er også noter af jordbær samt ristede, krydrede aromaer fra fadlagringen. Fyldig frugtighed, medium tyngde og en rensende mineralitet.

Til retter med oksekød, lammekød eller løbende vildt.

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
13 %
chateau_le_prieure_pomerol
275,-

Exceptionel topvin, der kun laves i de bedste år. Lavet på ren Tempranillo fra mark med ca 100 år gamle vinstokke i hjertet af Ribera del Duero ca 800 moh. Høstet i hånden med meget lavt udbytte. Vinificeret på ståltank og efterfølgende lagret 14 måneder på nye fade af fransk eg (Darnajou). Flasket uden klaring eller filtrering.

Meget koncentreret og intens duft med elementer af blåbær, brombær, blommer, svesker, vanilie, cigaræske og liljer. Smagen er fantastisk rig og intens med markante, saftige tanniner. Meget, meget lang eftersmag.

Velegnet til de beste kødretter - om det er vildt, okse, lam eller gris. Kan klare tætte saucer og kraftigt tilbehør. Kan med sin frugtkoncentration og relativt høje alkohol være en fin kandidat til luksusvin juleaften.

Land:
Spanien
Område:
Ribero del Duero
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
Nebro Finca Villacreces
1395,-

Ren Pinot Noir fra godt 1,5 ha stor mark med rød ler, der giver strukturerede vine med relativt lang holdbarhed. Vinificeret udelukkende med hele klaser, der er gæret naturligt. Hele klaser kræver meget sunde druer, men giver til gengæld mere struktur i vinen og mere elegance.

Aux Grand Liards er en flot Bourgogne, der viser ret stor koncentration og intensitet med aromaer af røde bær og skovbund. Intens smag med fast struktur og masser af charme.

Storartet madvin, der er særlig god til kalv, lam eller fuglevildt.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
425,-

Lavet på 60 % Grenache og 40 % Clairette. Høstet i hånden med ret lave udbytter, afstilket og gæret naturligt på stål ved relativt lav temperatur for størst muliig friskhed.

Flot, lys pink. Charmerende og klassisk Rhône-rosé i duften; fersken, abrikos, hindbær, jordbær, grape-skal og hvid peber i elegant forening. Smagen er frisk og rund - lidt enklere end duften - tør og frugtig med mineralsk afslutning. 

Som aperitif og til hygge, men også perfekt til fx sommerens salater, jomfruhummer, stegt makrel, kylling eller laks.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
cotes_du_rhone_rose_clos_romane
130,-

Ren Syrah fra 10-40-årige vinstokke i den nordlige Marokko i regionen Zenata. Vinmarkerne er plantet i ca 500 m højde over havet og der er en kraftigt kølende indflydelse af briser fra Middelhavet. Der dyrkes økologisk men der er ingen certificering. Modnet på cementtank og derefter på en blanding af nye og brugte bourgognefade.

Crozes-Hermitage legenden Alain Graillot opdagede markerne i Zenata på en cykeltur i Atlasbjergene i 2003. Han indledte et samarbejde med Marokkos ældste vineri og laver nu denne vin fra 20 ha vinmarker i en dejlig klassisk Syrah-stil med lige lidt mere sol i frugten, der antyder at ophavet er uden for europa. Det er måske de færreste, der forbinder Marokko og vin, men faktisk var landet før 1956 en af verdens største vinproducenter.

Moden og fyldig duft af brombær, bacon, lakrids og peber. Fyldig smag med god friskhed, medium tanniner og en dejlig kølighed i den fyldige frugt.

God vin til de fleste kødretter - oplagt til nordafrikansk lammetagine.

Land:
Marokko
Område:
Zenata
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
syrocco_alain_graillot_thalvin_ouleb_thaleb
150,-