


Vignolo IGT Terre Siciliane 2020, Montecarrubo, Peter Vinding Diers
100 % Syrah fra en mark med vulkansk jordbund blandet med sand og fossiler. Vinplanterne er seleccion massale fra Hermitage, der har været dyrket biodynamisk fra starten. Gæret naturligt og modnet på brugte barriques fra topejendomme i Bordeaux.
Intens sort og blå frugt i duften - blåbær, brombær og sorte kirsebær med den typiske bacon-note i Syrah som markant medspiller og florale nuancer af viol. Krydret spiciness fra fadet. Stor velbalanceret frugtighed, modne tanniner og en meget, meget lang eftersmag.
Kraftig vin til kraftig mad - til kødretter på grill eller stegt og serveret med tæt sauce.
Producent | Montecarrubo, Sicilien |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Syrah |
Anmeldelser badgets | Børsen - 5 stjerner |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Gemmepotentiale fra | 2024 |
Gemmepotentiale til | 2032 |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Gris, Lam, Løbende vildt |
Str | Alm - 0,75l (75 cl) |
Montecarrubo er kronen på det værk, der er Peter Vinding-Diers liv med vin. Han har lavet vin i stort set hele verden og er anerkendt for sit banebrydende arbejde med gær.
Det startede i Syd-Afrika. Hans forældre havde stærke forbindelser til mange dele af samfundet - ikke mindst i Frankrig som var deres andet hjem. Men Peter ville ikke være en “fars dreng”, så han startede et sted, hvor han ingen forbindelser havde. Det var svært at få en fod inden for og i sit første job fik han lov at arbejde i vinmarken i løbet af ugen, hvis han ville passe grise i weekenden.
Han ...
Montecarrubo, Sicilien
Montecarrubo er kronen på det værk, der er Peter Vinding-Diers liv med vin. Han har lavet vin i stort set hele verden og er anerkendt for sit banebrydende arbejde med gær.
Det startede i Syd-Afrika. Hans forældre havde stærke forbindelser til mange dele af samfundet - ikke mindst i Frankrig som var deres andet hjem. Men Peter ville ikke være en “fars dreng”, så han startede et sted...


Impenetrable dark purple crimson. Great depth of black cherry and blackberry fruit with hints of olive tartare, but right now a little subdued by the posh oak notes. Fantastic succulent, vibrant acidity cutting through the concentrated dark fruit and finding its perfect match in the bags of chewy tannins that never overpower. To do this wine proper justice and for the oak to fully integrate, another two years or so of bottle age are obligatory. Well worth the wait, though. Fuller than the Vigna Grande. - Walter Speller


Stor, flæsket duft, ”butchers floor”, blåbær, kirsebær, viol, fine nuancer fra fad. Utrolig elegant, rank og rig, fyldig og luftig, markeret tannin og alligevel silkeblød. Lang, rig eftersmag, krydret, frisk, med tannin langt fremme.

