Trarbacher Hühnerberg Spätlese * Riesling Feinherb 2018, Martin Müllen

Land:
Tyskland
Servering:
8-10 °C
Område:
Mosel
Gemmepotentiale:
2022-2042
Alkohol:
12,5 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fjerkræ, Gris og Ost
350,-
På lager
  • Beskrivelse

    Trarbacher Hühnerberg Spätlese * Riesling Feinherb 2018, Martin Müllen

    Trarbacher Hühnerberg er Müllens bedste mark. Marken er højt beliggende lidt tilbagetrukket fra Mosel-floden. På trods af, at marken på den preussiske regerings markinddeling blev klassificeret som "Klasse 1-Weinberg" - svarende til Grand Cru - så havde store dele af marken fået lov at forfalde, fordi den er ekstremt stejl og svær at arbejde i.

    Martin Müllen havde først set sig lun på en særligt velbeliggende parcel med ekstremt gamle vinstokke, hvoraf en del var plantet på egen rod. Da han efter lang tids søgen fandt frem til ejeren, ville denne desværre ikke sælge. I stedet lykkedes det at købe en anden god parcel, der desværre havde været forladt i en årrække og derfor var overbevokset med brombærkrat, slyngplanter og birketræer. På samme tid var ejeren af den parcel, man først ville have, blevet syg, så derfor ville han nu gerne sælge hvilket skete i 2000.

    I 2001 begyndte arbejdet med at reetablere den forladte del af Hühnerberg, og det viste sig, at her var også ældgamle vinstokke, som det faktisk lykkedes at redde, og som i dag leverer frugt til nogle af husets topvine.

    Trarbacher Hûhnerberg ligger mellem 120 og 180 moh har form som et ekstremt stejlt amfiteater med perfekt soleksponering. Marken er godt beskyttet mod blæst og jordbunden er forvitret blåskifer med lommer af humus. Der er flere småkilder i marken, der hjælper med vandforsyning. Alt i alt spiller en masse faktorer perfekt sammen og skaber højspændte vine med enormt lagringspotentiale.

    Høstet i hånden. Frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring. 

    Halvtør. Præget af citrus og mineralitet - enorm intensitet, men samtidig fantastisk let. Sødmen er der, men drukner næsten i mineralitet. Stor vin!

    Perfekt som aperitif, til oste eller spicy mad med fisk eller kylling.

  • Producenten
    Tradition og tålmodighed

    Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    92 p. Mosel Fine Wines (Årgang 2018)

    The 2018er Trarbacher Hühnerberg Riesling Spätlese Feinherb * 3te Terrassen was fermented down to off-dry levels of residual sugar (21 g/l). It offers a complex nose made of poached pear, fine herbs, and spices. The wine is still on the sweet and slightly rich side on the palate but makes up for this richness through superb elegance and finesse in the long finish. The after-taste is all about soft and creamy notes of pear, quince, melon, and ginger.
    moselfinewineslogo

    96 p. Wine Advocate (årgang 2018)

    From the third terrace, the 2018 Trarbacher Hühnerberg Riesling Spätlese * Feinherb "3te Terrasse" is very clear, pure and fine on the flinty-elegant, particularly bright and individual nose with its concentrated and elegant stone fruit and spicy aromas. It is very fine and very complex but in a subtle way. Piquant and sweet on the palate, this is a concentrated, very elegant and structured Hühnerberg whose sweetness is balanced by crystalline acidity that cuts through the perfectly concentrated fruit like a knife. This is a fabulous wine with a mouthwateringly piquant, grippy and salty finish. The wine didn't ferment further even after being racked in spring after the harvest and was bottled as it liked to be in September last year. - Stephan Reinhardt

    96 p. renelangdahl.com

    Trarbacher Hühnerberg Spätlese Feinherb 3te Terrasse 2018 (96) er fra mørbraden i Hühnerberg og er den første vin med grønligt skær, den er dæmpet aromatisk med champagnedybde af abrikos, lime og pomelo, røget kirsebær og mirabelle, blidt sødmefuld og med luftning kommer tydelig bukkehornsfrø og karry, umulig at spytte, rig, læderfenolisk, stenet og komplekst bitter, total old school og tæt på kunst.

    93 p. Jamessuckling.com (årgang 2018)

    Very intense notes of dried peaches, jack-fruit stones, mango curry and dried mangoes. Medium-sweet with a pretty wallop of acidity to balance out the succulent body. Oily and medium-long on the finish.