Trarbacher Hühnerberg Riesling Kabinett* Feinherb 2018, Martin Müllen

Land:
Tyskland
Servering:
8-10 °C
Område:
Mosel
Gemmepotentiale:
2020-2032
Alkohol:
10,5 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Gris og Ost
180,-
Udsolgt
 • Beskrivelse

  Trarbacher Hühnerberg Riesling Kabinett* Feinherb 2018, Martin Müllen

  Trarbacher Hühnerberg er Müllens bedste mark. Marken er højt beliggende lidt tilbagetrukket fra Mosel-floden. På trods af, at marken på den preussiske regerings markinddeling blev klassificeret som "Klasse 1-Weinberg" - svarende til Grand Cru - så havde store dele af marken fået lov at forfalde, fordi den er ekstremt stejl og svær at arbejde i.

  Martin Müllen havde først set sig lun på en særligt velbeliggende parcel med ekstremt gamle vinstokke, hvoraf en del var plantet på egen rod. Da han efter lang tids søgen fandt frem til ejeren, ville denne desværre ikke sælge. I stedet Lykkedes det at købe en anden god parcel, der desværre havde været forladt i en årrække og derfor var overbevokset med brobærkrat, slyngplanter og birketræer.  På samme tid var ejeren af den parcel, man først ville have, blevet syg, så derfor ville han nu gerne sælge hvilket skete i 2000.

  I 2001 begyndte arbejdet med at reetablere den forladte del af Hühnerberg, og det viste sig, at her var også ældgamle vinstokke, som det faktisk lykkedes at redde, og som i dag leverer frugt til nogle af husets topvine.

  Trarbacher Hûhnerberg ligger mellem 120 og 180 moh har form som et ekstremt stejlt amfiteater med perfekt soleksponering. Marken er godt beskyttet mod blæst og jordbunden er forvitret blåskifer med lommer af humus. Der er flere småkilder i marken, der hjælper med vandforsyning. Alt i alt spiller en masse faktorer perfekt sammen og skaber højspændte vine med enormt lagringspotentiale.

  Høstet i hånden. Frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring. 

  Halvtør. Duft af hvid fersken og røde æbler samt en smule ananas. Frugtig med frisk syre og flot længde.

  Perfekt som aperitif, til oste eller spicy mad med fisk eller kylling.

 • Producenten
  Tradition og tålmodighed

  Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  91 p. Mosel Fine Wines (årgang 2018)

  The 2018er Trarbacher Hühnerberg Riesling Kabinett Feinherb was fermented down to fully off-dry levels of residual sugar (29 g/l). It offers a nice nose made of poached pear, fine herbs, and spices. The wine is soft and delicately ample on the palate, and leaves a slightly sweet feel in the long and complex finish. The after-taste is all about citrusy fruits, plum, fig, and some herbal elements. This slightly rounder expression of off-dry Riesling will need a few years to absorb its sweetness.
  moselfinewineslogo

  93 p. renelangdahl.com (2018)

  Trarbacher Hühnerberg Kabinett Feinherb 2018 (93) har berusende kombi af sødme og friskhed med pæresaft, skovmærkepuré, citronmelisse, røg og sten – mere luft giver vidunderlig løftet grape og blomstret parfume, igen rig og fenolisk, off-dry og med sættets mest markante syre.