syrocco_alain_graillot_thalvin_ouleb_thaleb

Syrocco 2018, Thalvin & Alain Graillot

Land:
Marokko
Servering:
14-16 °C
Område:
Zenata
Gemmepotentiale:
2020-2030
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Cement
Velegnet til: 
Gris, Lam og Oksekød
150,-
På lager
 • Beskrivelse

  Syrocco 2018, Thalvin & Alain Graillot

  Ren Syrah fra 10-40-årige vinstokke i den nordlige Marokko i regionen Zenata. Vinmarkerne er plantet i ca 500 m højde over havet og der er en kraftigt kølende indflydelse af briser fra Middelhavet. Der dyrkes økologisk men der er ingen certificering. Modnet på cementtank og derefter på en blanding af nye og brugte bourgognefade.

  Crozes-Hermitage legenden Alain Graillot opdagede markerne i Zenata på en cykeltur i Atlasbjergene i 2003. Han indledte et samarbejde med Marokkos ældste vineri og laver nu denne vin fra 20 ha vinmarker i en dejlig klassisk Syrah-stil med lige lidt mere sol i frugten, der antyder at ophavet er uden for europa. Det er måske de færreste, der forbinder Marokko og vin, men faktisk var landet før 1956 en af verdens største vinproducenter.

  Moden og fyldig duft af brombær, bacon, lakrids og peber. Fyldig smag med god friskhed, medium tanniner og en dejlig kølighed i den fyldige frugt.

  God vin til de fleste kødretter - oplagt til nordafrikansk lammetagine.

 • Producenten
  Det bedste fra Crozes

  Crozes-Hermitage er den mindst berømte appellation i det nordlige Rhône, og rødvinene kan være virkelig gode køb. Alain Graillot er den mest anerkendte og bedste producent af Crozes. Klokkeklart, køligt og præcist udtryk af Syrah. Alain Graillot laver "Textbook" Syrah. Vine som meget præcis udtrykker druens karakter med elementer af lakrids, tobak, oliven, medicin og dyb mørk frugt. Vine der fungere som skoleeksempel på Syrah fra det nordlige Rhône.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  90 p. og 5 stjerner Jyllands-Posten (årgang 2018)

  Marokko kan jo i den grad kaldes udebane, men vinen er på ren syrah – og det er hjemmebane for Alain Graillot. Som i hans australske vin (omtalt for nogle uger siden) slår hans egen signatur igennem, men denne er væsentlig sværere at stedfæste uden for Frankrig. Rank, krydret, pebret, saftig, mandig; udpræget madvin, en lammetagine ville jo være kulturhistorisk korrekt. Og for resten smage godt til. - Niels Lillelund