la_colere_david_reynaud

Syrah La Colère VdF 2020, David Reynaud

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Rhone
Gemmepotentiale:
2021-2026
Alkohol:
14,5 %
Lagring: 
Cement
Velegnet til: 
Gris, Lam og Oksekød
Spar 210,-
160,-
125,-
160,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 210,-
På lager
 • Beskrivelse

  Syrah La Colère VdF 2020, David Reynaud

  Da David Reynaud i 2019 mistede 50 % af sin frugt til hagl, måtte han se sig om efter andre kilder i sit netværk. Han fandt en rigtig dygtig biodynamisk drueproducent i Grignan-les-Adhemar - tidligere Coteaux du Tricastin - den nordligste af syd-Rhônes satellit-appellationer. Faktisk synes David, at frugten var så god, at han blev inspireret til en ny serie af elegante, letdrikkelige vine; Les 7 Péchés Capitaux - de syv dødssynder. Da vinene er høstet i Grignan-les-Adhemar men vinificeret i Crozes-Hermitage kan vinene kun været klassificeret som Vin de France.

  La Colère - vrede - er lavet på 100 % Syrah, vinificeret og modnet på cement.

  Tæt og frisk brombærfrugt med noter af kirsebær, sød lakrids og viol. Saftig og letdrikkelig - lidt mørkere i stilen end Syrah'en fra nordrhône. 

  Drik den let afkølet til kød fra grillen.

 • Producenten
  Domaine les Bruyeres - David Reynaud, Crozes-Hermitage

  David Reynaud på Domaine les Bruyères er en biodynamisk topproducent i Crozes-Hermitage. Familien solgte tidligere frugten til cooperativet i Tain, men siden 2001 har David selv markedsført vinene.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  Testvinder - 5 stjerner Liebhaverboligen (årgang 2019)

  David Reynaud er en fremragende syrah-producent i Nordrhône, men når han undertiden har svært ved at skaffe sig nok druer, vælger han at gå nye veje. Han har derfor indkøbt frugt fra en kvalitetsbevidst biodynamiker i den nordligste del af Sydrhône. Det er der blandt andet kommet denne rene syrah-vin ud af. Druerne er fra syd, men vinificeret i nord, i Crozes-Hermitage, og vinen må derfor kun kalde sig Vin de France. Det kan vi andre så springe op og falde ned på, for denne pivunge syrah rummer så mange kvaliteter, at det halve kunne være nok: Kølig, ren, mørk bærfrugt, krydderier, urter og en forfriskende syre, der får en til at labbe vinen i sig i store slurke.
  vinstyrke2