Syrah Gran Reserva 2013, Koyle

Land:
Chile
Servering:
14-16 °C
Område:
Colchagua
Gemmepotentiale:
2016-2022
Alkohol:
14 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Lam og Oksekød
110,-
Udsolgt
 • Beskrivelse

  Syrah Gran Reserva 2013, Koyle

  Lavet på 97 % Syrah blandet med 3 % Viognier. Vinen er gæret uden tilsætning af gær og efterfølgende lagret 12 mdr på barriques af fransk eg - hovedsageligt brugte.

  Duft af brombær, viol, peber og læder. Smagen er fyldig med elegante taniner, frisk syre og en elegant afslutning.

  Chilensk Syrah er kraftigere end nordrhône Syrah og elegantere end australsk Shiraz. Velegnet til kødretter baseret på okse eller vildt, men kan også fint serveres til and eller gås.

 • Producenten
  Undurraga familien har lavet vin gennem 6 generationer i Chile siden 1885.

  Efter familien Undurragas salg af Vina Undurraga i 2006 ville de lave vine med hjertet under navnet Koyle, der er navnet på en velduftende blomst der vokser i bjergene.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  17 p. Forlaget Smag

  Koyle er ikke et personnavn, men navnet på en plante, der vokser mellem de chilenske egetræer og som winemaker Cristóbal Undurraga har et godt øje til. Det er en saftig og solid Syrah, endda med små mineralske glimt, ellers er det engelsk lakrids og tørrede krydderurter, der dominerer. Ren, pæn og robust madvin.

  5 stjerner i FinansBureauet (2012)

  En lækker blød og indsmigrende chilensk Syrah domineret sag med peberkrydret næse, cremet og opulent mund med noter af lakrids, mokka og vanilje og en lang delikat herbal eftersmag

  5 stjerner Vinstyrke2 (2012)

  Meget indsmigrende chilener med de for landet så velkendte urter i næse og smag. Men også dejlig solbærsødme, cigarkasse og en anelse eukalyptus. Det er en rank og elegant vin med gode tanniner i afslutningen. Super ideel til lam eller flæskesteg, men sidstnævnte uden brunede kartofler og rødkål. Her kommer den til kort. Kun en hundredekroneseddel for en så vellavet (og økologisk) vin berettiger samtlige fem stjerner.