Smag på Piemonte d. 26. marts 2020 - Odense

Piemonte er en af verdens bedst kendte vinregioner og betyder ”ved fødderne af bjerget”. Navne som Barolo og Barbaresco, lavet på kongedruen Nebbiolo, klinger godt og velkendt. Der produceres også en bred vifte af andre druer fra de røde Dolcetto, Barbera, Freisia og Brachetto (sød vin) til de hvide, Moscato (sød vin), Arneis og Gavi, m.fl. De røde er karakteriseret ved fasthed, stram elegance og elegant tørret frugt. De hvide er friske og livlige og som regel uden fad.

Det smukke, bakkede landskab med alpernes sneklædte tinder i horisonten er betagende og dragende. Når det kombineres med en bred vifte af spændende vine og gastronomi på et godt og afslappet plan m. trøflerne i spidsen, kort til bjerge med sne og ret kort til Liguriens kyster, er det vanskeligt at forestille sig noget bedre.

Piemonte har udviklet sin vintradition på baggrund af den nære tilknytning til Frankrig, hvor kongeriget i Savoyen i en lang periode  havde en dominerende indflydelse.

Vi smager os igennem de vigtigste druer og appellationer

Da det er små produktioner må man tage forbehold for ændringer i smageprogrammet.

Aftenens smageprogram
  1. 2018 Roero Arneis Bricco Ciliegie, Giovanni Almondo - 160 kr.
  2. 2018 Dolcetto d'Alba, Luciano Sandrone - 135 kr.
  3. 2017 Barbera Superiore, Scarzello - 180 kr.
  4. 2016 Roero, Giovanni Almondo – 175 kr.
  5. 2014 Barbaresco Asili, Cascina Luisin - 350 kr.
  6. 2010 Barolo Rive di Specola, Luigi Oddero - 550 kr. 
Tid og sted

Torsdag d. 26. marts 2020 kl. 18-20

Bichel Vine
Nørregade 29
5000 Odense C

Din webshopkvittering gælder som billet!

300,-
På lager