Silvaner GG Escherndorf am Lumpen 1655 2018, Rainer Sauer

Land:
Tyskland
Servering:
10-12 °C
Område:
Franken
Gemmepotentiale:
2020-2032
Alkohol:
13,5 %
Lagring: 
Stål
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr og Fjerkræ
Spar 75,-
300,-
På lager
  • Beskrivelse

    Silvaner GG Escherndorf am Lumpen 1655 2018, Rainer Sauer

    100 % Silvaner fra Frankens bedste vinmark; Grosse Lage (Grand Cru) Escherndorf am Lumpen 1655 - den bedste del af Escherndorfer Lump-marken. Vinificeret på stål og store, gamle træfade.

    Stor friskhed og udpræget mineralitet allerede i næsen - fokuseret og intenst. Mineralitet og syre dominerer også smagen og der udfolder sig på en gang en enorm renhed og masser af muskler.

    En gastronomisk vin, der klarer stort set alt mad. Giv den dog gerne noget udfordring i form af kraftig kost som fx gris, hummer eller havtaske

  • Producenten
    Franken er Tysklands mest oversete område. Vinene har en egenartig karakter, og Franken er Silvaner druens kvalitetsmæssige højborg.

    Rainer Sauer er en af områdets førende producenter, og sønnen Daniel er gradvist ved at lægge om til Biodynamisk drift - målet er "moderne vine med traditionelle metoder". Familien råder over 14 ha vinmark, der hovedsageligt er beplantet med Silvaner. Medlem af VdP siden 2010.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    18+ p. og Bedste GG i Franken, Weinwisser (årgang 2018)

    Nicht ganz einfaches Bouquet, das zunächst etwas laktisch wirkt, fängt sich erst mit Luft. Dann kommen die Sieger der vergangenen Jahres feine Kernobstaromen mit kräutriger und erdiger Würze. Im Mund ganz anders: präzise gewebene Frucht, steinig-mineralisch unterlegt, geradlinig, pikant und fest gewoben. Grossartige Länge mit feinwürziger Pikanz. Knüpft an die grandiose Vorjahresleistung an

    18 p. JancisRobinson.com (årgang 2018)

    On the nose Rainer Sauer’s Silvaner Grosses Gewächs from the Am Lumpen 1655 site appears still a little unsettled, but the generosity of the 2018 vintage has left its mark with a seductive, if slightly untypical fragrance of ripe pear and vanilla. A full body and rich mouthfeel also reflect the character of the vintage, but from there on it’s a mineral journey with quinine, salty and earthy accents, expertly supported by fine nuances of dried herbs and some ripe citrus and stone fruit.

    94 p. Vinum - Besten Silvaner des Jahrgangs 2016

    94 p. Falstaff

    Sehr verschlossen, eine Spur Kalk. Dezent mit Holz gefasste Fülle am Gaumen, die Wärme der Lage ist in Mineralität übersetzt, und in ein seidiges Oszillieren. Nahtlos integrierte Säure, viel Saftigkeit im Hintergrund, große Zukunft.
    Falstaff - logo

    17 p. Jancis Robinson.com

    Like that of his namesake Horst Sauer, Rainer’s Lumpen is also going for the full-bodied, generous type of Silvaner with rich texture and low-key acidity. Fleshy apricot brings an almost sweet element to the palate, although the finish returns to the herbal roots of the variety. - Michael Schmidt

    92 p. Falstaff (2015)

    Fokussiert in der Nase, nimmt Anlauf für eine lange Duftfolge ohne plakative Primärfrucht. Gewinnt Sympathien durch geradlinige Substanz. Den mineralischen Grundton der Nase wahrt er am Gaumen, selbstbewusst mit frischem Spiel aus Säure und Herbe.
    Falstaff - logo

    Testvinder og 5 stjerner Jyllands-Posten (2015)

    Fantastisk fortolkning af et af Frankens bedste terroirs. Super cremet, kompleks kalket næse med gule frugter, asparges og en snert af solbær. Røget, urtekrydret, saftig. Enorm harmonisk og stor mineralsk gennemslagskraft og bitterhed i enden.

    94 p. (2012)

    The Rainer Sauer winery in Escherndorf itself is 70 per cent Silvaner, while the ‘Am Lumpen 1655’ designation covers the subsection of the Lump which the VDP regional association considers qualifies as Grosses Gewächs (Grand Cru). This fine white is showing little signs of age yet, with silver-green colours and sappy scents of springtime woodland, with perhaps a little cobnut richness and quiet pear fruit. The palate is vivid, stately, mouthfilling, gracious — and not un-perfumed either, though finding words to pin to the haunting scents is difficult; the finish is succulent and faintly saline.