Silvaner 1. Lage Escherndorfer Lump 2018, Rainer Sauer

Land:
Tyskland
Servering:
10-12 °C
Område:
Franken
Gemmepotentiale:
2020-2030
Alkohol:
13,5 %
Lagring: 
Stål
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr og Fjerkræ
215,-
På lager
  • Beskrivelse

    Silvaner 1. Lage Escherndorfer Lump 2018, Rainer Sauer

    Ren Silvaner fra en af Frankens fornemste marker; 1. Lage Escherndorfer Lump. Vinificeret på stål uden tilsætning af gær.

    Tør og mineralsk. Rent og klart udtryk af æble, pære og med en snert af ananas. I smagen er vinen intens og ren med frisk syre og endeløs mineralitet i eftersmagen.

    Meget madegnet og alsidigt anvendelig. God til retter, hvor sarte smagsnuancer skal fremhæves, men kan faktisk også klare ret kraftig mad med cremede saucer. God til både fisk og skaldyr, til fjerkræ og til charcuterie. Perfekt til hvide asparges.

  • Producenten
    Franken er Tysklands mest oversete område. Vinene har en egenartig karakter, og Franken er Silvaner druens kvalitetsmæssige højborg.

    Rainer Sauer er en af områdets førende producenter, og sønnen Daniel er gradvist ved at lægge om til Biodynamisk drift - målet er "moderne vine med traditionelle metoder". Familien råder over 14 ha vinmark, der hovedsageligt er beplantet med Silvaner. Medlem af VdP siden 2010.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    92 p. Falstaff (årgang 2018)

    Vielschichtiges Duftbild, in dem sich mediterrane Kräuter zeigen, reife Birne, nasser Stein. Im Mund saftig und fruchtig ansetzend, dahinter erschließt sich eine mineralische Akzentuierung, die den festen und kräftig gebauten Körper durchdringt.
    Falstaff - logo

    5 stjerner Jyllands-Posten (årgang 2018)

    Flot, spændstig syre, dejlig frugt. Det varme år er nok med til at gøre vinen mere imødekommende i sin unge alder – det gør i dette tilfælde ikke noget, let, liflig, balanceret med en venlig note af citrus og kalk. - Niels Lillelund

    Testvinder og 6 stjerner Aarhus Update (årgang 2016)

    En syredrevet vin med flot mineralitet. Mineraliteten kan beskrives som kalket, stålet og flintet. Den tilfører vinen kant og nerve, imens den spinkle frugt gør vinen mere imødekommende. Friske æbler, citronsaft og pærer afslutter en flot vin, hvis kompleksitet nemt kan overses. - Jens Peter Nebsbjerg