Sekt Brut Reserve, Schloss Gobelsburg

Land:
Østrig
Servering:
8-10 °C
Område:
Kamptal
Gemmepotentiale:
2016-2022
Alkohol:
12 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr
190,-
Udsolgt
  • Beskrivelse

    Sekt Brut Reserve, Schloss Gobelsburg

    Lavet på Grüner Veltliner, Pinot Noir og Riesling. Druerne er håndplukkede fra topmarkerne Heiligenstein, Gaisberg, Grub og Lamm, og kun druerne fra den bedste del af klasen er blevet anvendt. Grundvinen har lagret 6 måneder på store (25 hl) østrigske fade før 2. gæringen. Vinen har derefter lagret 36 måneder på gærrester før den er blevet degorgeret. 

    Lys farve, flot og cremet mousse. Duft af citrus, hvide blomster og vanilie og frisk i smagen; frugtig med noter af toast.

    I flere østrigske aviser og vinmagasiner udnævnt til den bedste mousserende vin fra Østrig - bedste mousserende fra Østrig i 2014, 2015 og 2016 i WIRT + WINZER.

    Vinen er flot som aperitif, men med sin flotte struktur; balancen mellem syre, frugt og krop, er den også meget velegnet til en lang række madretter. Syren i vinen har decideret elementer af citron i aromaerne og gør vinen meget velegnet til de fleste retter med fisk og skaldyr.
     

  • Producenten
    Schloss Gobelsburg - toppen af Østrig

    Kamptal er efter Wachau Østrigs bedste vinregion med en århundredelang tradition for vindyrkning. Hovedsorterne er Grüner Veltliner og Riesling, men der dyrkes også en lang række andre sorter - bl.a. de røde Zweigelt, St. Laurent, Blaufränkisch, Pinot Noir og Merlot.
    Læs mere

  • Kort
  • Anmeldelser

    5 stjerner JP

    Mineralsk og velkrydret citrusnæse. God frisk syre og ultraren rank frugt af samme kvalitet som en pæn Champagne. Velstruktureret og med nydelig længde i eftersmagen og diskret sødme.