Sauvignon Blanc Reserva 2020, Caliterra

Land:
Chile
Servering:
8-10 °C
Område:
Casablanca
Gemmepotentiale:
2021-2024
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Stål
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr
80,-
På lager
 • Beskrivelse

  Sauvignon Blanc Reserva 2020, Caliterra

  Reserva-serien er Caliterras basisserie af enkeltdruevine, der søger at udtrykke de særlige kendetegn ved det terroir druerne dyrkes. For de hvide vine er det især den unikke indflydelse, som kystnære Casablanca Valley, har på vinene.

  100% Sauvignon Blanc vinificeret og lagret på ståltanke.

  Intens og aromatisk næse med stor friskhed og fin kompleksitet. Noter af tropiske frugter som mango og passionsfrugt suppleret af citrusfrugter. Antydning af grøn peber og tomatstilk og en flot mineralitet.

  Kraftig smag med flot balanceret syre og en relativ lang eftersmag.

  Druerne dyrkes i det berømte Casablanca Valley, der ligger helt ude ved kysten, og som er kendt for sine kølige og friske hvidvine, hvilket man også tydeligt fornemmer i vinen.

  Winemakers notes “This wine confirms the new airs for Caliterra Reserva range. A nice coastal tipicity and a cooler coastal climate influence are evident inthis very fresh Sauvignon Blanc from Casablanca Valley.”

 • Producenten
  Caliterra, Colchagua Valley, Chile

  Caliterra er et samarbejde mellem Viña Errázuriz og Robert Mondavi Winery startet tilbage i 1996. Calliterra var de første i Colchagua og deres succes fik alle andre til at rykke ind. Vinene er flottere end nogensinde. Behersket alkohol og renhed, med en overraskende mineralitet.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  5 stjerner Politiken (årgang 2017)

  Intens, aromatisk vin med vegetale toner og hyldeblomstpræg. Frisk og syredrevet i smagen med pæn tæthed og et strejf af tropisk frugt. Enkel vin med præcision.

  91 p. Descorchados (Chiles førende vinguide) (2016)

  5 stjerner Gastro (2016)

  Klassisk chilensk sauvignon blanc lige efter bogen med de noter, man kan forvente. Det vil sige en intens aroma af litchi, nektarin og asparges i næsen. I munden får man den karakteristiske høje syre fra Casablanca-dalen, der drager nytte af de milde vinde på Stillehavet, som netop gør, at druerne bevarer deres friskhed. Vinen har et rankt og rent udtryk uden nogen mislyde, og det er ikke altid givet på forhånd inden for dette prisleje. Det er et godt glas, som alle vil kunne forholde sig til og glæde sig over. God som aperitif og retter med hvid fisk og hvide asparges, når den tid kommer. - Rasmus Palsgård