



Saint Nicolas de Bourgueil Malgagnes Amphore 2019, Yannick Amirault
Lavet på 100 % Cabernet Franc, økologisk dyrket på 2 ha mark med optimal beliggenhed i Saint Nicolas de Bourgueil. Høstet med et udbytte på ca. 30 hl/ha, gæret naturligt med 5 ugers maceration og modnet udelukkende på amfora af sandsten. Der laves kun mellem 750 og 1500 flasker om året af denne vin.
Næsen er domineret af ribs og hindbær med noter af sort peber og grøn peberfrugt. Læskende og luftig men alligevel med stor intensitet.
Perfekt til fuglevildt. I øvrigt en fremragende madvin, der fungerer til det meste.
Producent | Yannick Amirault, Bourgeuil |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Cabernet Franc |
Appellation/underområde | Saint Nicolas de Bourgueil |
Lagring | Amfora/tinaja |
Servering fra | 16° |
Servering til | 18° |
Gemmepotentiale fra | 2022 |
Gemmepotentiale til | 2033 |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam, Løbende vildt, Oksekød |
Str | Alm - 0,75l (75 cl) |
Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet.
I 90'erne overtages markerne fra to ældre vinbønder og endelig er også farens marker blevet indlemmet og omlagt til økologi. I alt er der i dag små 20 ha, hvoraf 2/3 ligger i Bourgeuil og 1/3 ...
Yannick Amirault, Bourgeuil
Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet. Læs mere
