Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Saint Nicolas de Bourgueil Malgagnes 2019, Yannick Amirault

200,00 kr
275,00 kr
Stykpris ved 3 stk.
Du sparer 225, - (27.27%) vejl. pris 275
Anmeldelser

Lavet på 100 % Cabernet Franc, økologisk dyrket på 2 ha mark med optimal beliggenhed i Saint Nicolas de Bourgueil. Høstet med et udbytte på ca. 30 hl/ha, gæret naturligt med 5 ugers maceration og modnet et års tid på 2/3 fade og 1/3 sandstens-amfora.

Solbær, ribs, hindbær, lakrids, urter og mineralitet i stor koncentration. Tætpakket, men frisk vin med god syre og faste tanniner. Bør minimum gemmes 6 år fra høståret.

Perfekt til fuglevildt. I øvrigt en fremragende madvin, der fungerer til det meste.

Specifikationer
Producent Yannick Amirault, Bourgeuil
Vintype Rødvin
Druesort Cabernet Franc
Appellation/underområde Saint Nicolas de Bourgueil
Lagring Store fade
Servering fra 16°
Servering til 18°
Gemmepotentiale fra 2022
Gemmepotentiale til 2033
Alkohol 14%
Velegnet til Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam, Løbende vildt, Oksekød
Str Alm - 0,75l (75 cl)

Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet.

I 90'erne overtages markerne fra to ældre vinbønder og endelig er også farens marker blevet indlemmet og omlagt til økologi. I alt er der i dag små 20 ha, hvoraf 2/3 ligger i Bourgeuil og 1/3 ...

Producenten

Yannick Amirault, Bourgeuil

Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet. Læs mere