


Saint Nicolas de Bourgueil Malgagnes 2019, Yannick Amirault
Lavet på 100 % Cabernet Franc, økologisk dyrket på 2 ha mark med optimal beliggenhed i Saint Nicolas de Bourgueil. Høstet med et udbytte på ca. 30 hl/ha, gæret naturligt med 5 ugers maceration og modnet et års tid på 2/3 fade og 1/3 sandstens-amfora.
Solbær, ribs, hindbær, lakrids, urter og mineralitet i stor koncentration. Tætpakket, men frisk vin med god syre og faste tanniner. Bør minimum gemmes 6 år fra høståret.
Perfekt til fuglevildt. I øvrigt en fremragende madvin, der fungerer til det meste.
Producent | Yannick Amirault, Bourgeuil |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Cabernet Franc |
Appellation/underområde | Saint Nicolas de Bourgueil |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 16° |
Servering til | 18° |
Gemmepotentiale fra | 2022 |
Gemmepotentiale til | 2033 |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam, Løbende vildt, Oksekød |
Str | Alm - 0,75l (75 cl) |
Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet.
I 90'erne overtages markerne fra to ældre vinbønder og endelig er også farens marker blevet indlemmet og omlagt til økologi. I alt er der i dag små 20 ha, hvoraf 2/3 ligger i Bourgeuil og 1/3 ...
Yannick Amirault, Bourgeuil
Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet. Læs mere

From vines averaging 50 years of age on the calcareous clay soils of the slopes, the 2019 Saint Nicolas de Bourgueil Les Malgagnes exhibits a dark and intense cherry color along with a fascinating, elegant, refined and fresh but deep and excitingly complex bouquet of perfectly ripe dark berries intertwined with delicate notes of mocha, toast and smoke as well as graphite and raw meat. Full-bodied, intense and complex on the palate, this is a tight but fresh and sustainable Cabernet Franc with strength and these stimulating tart bitters on the finish that are reminiscent of kumquats or pink grapefruit. Super ripe fruit and even some plummy and potted raisin notes on the aftertaste. Based on destemmed berries that were macerated for five weeks, the wine was aged in oak barrels (two-thirds) and stoneware (one-third) for 11-13 months. - Stephan Reinhardt