Saint-Aubin 1. cru la Chateniére, Pierre-Yves Colin-Morey
Pierre-Yves Colin-Morey har lavet vin siden 2001. Først på sin fars Domaine Marc Colin og siden 2006 på de marker, han selv har arvet suppleret med det bedste indkøbte frugt, der kan købes for penge. På meget kort tid har han markeret sig som en af de bedste producenter af hvid Bourgogne på linie med navne som Jean-Francois Coche-Dury, Dominique Lafon og Jean-Marc Roulot. Selv om vinene fra Pierre-Yves Colin-Morey er kostbare, så er de dog stadig fantastiske fund til pengene, når man tager kvaliteten i betragtning. Problemet er, at de kan være svære over hovedet at få lov til at købe, fordi efterspørgslen langt overstiger mængden.
Stilen kan være en anelse reduktiv, men med lidt luft er vinene eminent friske, syrerige og rene. De har en enorm intensitet og et flot gemmepotentiale.
Fra 45-55 år gamle stokke.
Producent | Pierre Yves Colin-Morey, Chassagne-Montrachet |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Chardonnay |
Appellation/underområde | Saint Aubin |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Gris, Ost |
Pierre-Yves Colin-Morey har lavet vin siden 2001. Først på sin fars Domaine Marc Colin og siden 2006 på de marker, han selv har arvet suppleret med det bedste indkøbte frugt, der kan købes for penge. På meget kort tid har han markeret sig som en af de bedste producenter af hvid Bourgogne på linie med navne som Jean-Francois Coche-Dury, Dominique Lafon og Jean-Marc Roulot. Selv om vinene fra Pierre-Yves Colin-Morey er kostbare, så er de dog stadig fantastiske fund til pengene, når man tager kvaliteten i betragtning. Problemet er, at de kan være svære over hovedet at få lov til at købe, fo...
Pierre Yves Colin-Morey, Chassagne-Montrachet
Pierre-Yves Colin-Morey har lavet vin siden 2001. Først på sin fars Domaine Marc Colin og siden 2006 på de marker, han selv har arvet suppleret med det bedste indkøbte frugt, der kan købes for penge. På meget kort tid har han markeret sig som en af de bedste producenter af hvid Bourgogne på linie med navne som Jean-Francois Coche-Dury, Dominique Lafon og Jean-Marc Roulot. Selv om vinene fra ...
(a blend of two 45-year-old parcels): Pale, green-tinged yellow. Pure, fresh aromas of lemon, lime, fresh herbs and dusty stone. Boasts lovely texture and balance, with its citrus and crushed stone flavors enlivened by brisk acidity. These parcels are planted on soil rich in calcaire but in a warmer spot than the Champlots, noted Colin. Finishes firm and vibrant, with an attractive light touch. The alcohol here is a moderate 12.8%.
The 2015 Saint-Aubin 1er Cru La Chatenière offers complex, nuanced aromas of red apples, powdered chalk and cold steel; this a little Puligny-like in style with very fine focus. The palate is very well balanced with vibrant acidity, impressive salinity and clearly good presence in the mouth. It gently builds and delivers just a soupçon of viscosity on the finish. Perhaps afford this a year in the cellar, as it has the substance to age.