Roc d´Anglade 2013, Remy Pedreno

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Languedoc
Gemmepotentiale:
2016-2031
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Cement
Velegnet til: 
Lam og Oksekød
300,-
Udsolgt
 • Beskrivelse

  Roc d´Anglade 2013, Remy Pedreno

  Lavet på Carignan, Mourvèdre, Grenache, Syrah og Cinsault fra nordvestvendte marker. Gæret uden tilsætning af gær og lagret på store fade.

  Som ung er denne vin tæt på underspillet og minder i struktur om en Bourgogne, selv om aromaerne er anderledes.
  Frisk og kølig kirsch og brombær-karaktér blandet med sort peber og garrigue. Frisk og frugtig med ret høj syre, fine tanniner med elegant fasthed. Smagen har de samme elementer som duften, men suppleret af mineralitet og umamiagtig kødfuldhed - lang eftersmag.

  Velegnet til de fleste kødretter, men passer pga. sin struktur bedre til det balancerede og elegante end til retter med meget koncentrerede saucer. Fint til retter med trøfler eller morkler.

 • Producenten
  Remy Pédréno har siden 2002 lavet vin fra 10 ha mellem Nimes og Montpellier i departementet Gard. Stilen er elegance og drikkeglæde fremfor koncentration. Serveres på 19 tre-stjernede, 46 to-stjernede

  Langlade, der ligger lidt sydvest for Nimes var tidligere kendt som et af Frankrigs fineste terroirs med vine, der blevet regnet på højde med de bedste fra Bourgogne. Da phylloxera hærgede i slutningen af det 19. århundrede blev området lagt øde - 200 vinproducenter måtte opgive. Områdets storhed gik i glemmebogen og i dag er der blot 8 producenter i området.
  Læs mere

 • Kort