

Rioja Salbide, Izadi
Lavet på 100 % Tempranillo fra marker i hjertet af Rioja Alavesa – den mindste underregion i Rioja og sammen med Rioja Alta, den der giver den bedste kvalitet druer.
Vinificeret på ståltank, hvorefter vinen er lagret 12 mdr på brugte fade af amerikansk eg.
Vinen har en intens og sund aroma af røde bær – jordbær, hindbær og tranebær med et ganske let strejf af vanilie. Frisk i munden med god fylde, elegante og markante tanniner og en lang eftersmag.
Den meget intense smag gør vinen velegnet til kødretter med meget smag. Det lette fadpræg og den fine frugtkoncentration understøtter både smagskoncentrationen i braisserede retter og det let røgede element i grillet/stegt kød.
Serveres ved 14-16 grader og kan med fordel dekanteres.
Producent | Bodegas Orben, Rioja |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Tempranillo |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Fjerkræ, Gris, Lam |
Alle de 74 parceller ligger i nærheden af Laguardia i Rioja Alavesa, den del af Rioja, der ligger op mod Baskerlandet. Rioja Alavesa er sammen med Rioja Alta overlegne for produktion af kvalitetsvin i forhold til det noget sydligere og lavere beliggende Rioja Baja.
Jordbunden i Rioja Alavesa er kalket ler og klimaet er perfekt til dyrkning af kvalitetsvin - skærmet for regnen af Sierra Cantabria mod nord.
Selve Bodegaen er bygget ned ad en bakke og med en del af faciliteterne underjordisk, så alle processer, hvor vinen skal flyttes sker ved hjælp af tyngdekraften, s...
Bodegas Orben, Rioja
Alle de 74 parceller ligger i nærheden af Laguardia i Rioja Alavesa, den del af Rioja, der ligger op mod Baskerlandet. Rioja Alavesa er sammen med Rioja Alta overlegne for produktion af kvalitetsvin i forhold til det noget sydligere og lavere beliggende Rioja Baja.
Jordbunden i Rioja Alavesa er kalket ler og klimaet er perfekt til dyrkning af kvalitetsvin - skærmet for regnen ...
