Rioja El Regalo Izadi

Rioja El Regalo 2016, Bodegas Izadi

Land:
Spanien
Servering:
15-16 °C
Område:
Rioja
Gemmepotentiale:
2019-2034
Alkohol:
14,5 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Lam, Løbende vildt og Oksekød
300,-
På lager
 • Beskrivelse

  Rioja El Regalo 2016, Bodegas Izadi

  Lavet på 90 % Tempranillo og med en blanding af Garnacha, Graciano og Mazuelo for de resterende 10 % fra mere end 50 år gamle stokke i Rioja Alavesa, der vokser som buske. Rioja Alavesa er et ret højtbeliggende område, der producerer noget af det bedste druemateriale i Rioja med den helt rigtige balance mellem frugtintensitet og kølig elegance. 50 % af vinen er lagret på nye franske egetræsfade mens resten er lagret på stål.

  Noter af modne brombær, jordbær og elegant fad. Fyldig smag med intens frugtighed, bløde, modne tanniner og en meget lang og elegant eftersmag.

  Egnet til retter, der matcher de modne noter; dvs retter med vildt eller med krogmodnet oksekød – og gerne med karakterfulde svampe som karl johan, kantareller, morkler eller trøfler i sauce eller garniture.

 • Producenten
  Rioja er Spaniens førende vinregion. I mange år var det den eneste region, der havde betegnelsen DOCa - den højeste kvalitetsstatus i den spanske vinlovgivning. Der laves rosé og hvidvin i regionen,

  Bodegas Izadi er en del af Grupo Artevino, der ejer en række prominente bodegaer i Rioja, Ribera del Duero, Toro og Rueda. Det er et top-professionelt firma, der bl.a. leverede vinene til den nylige spanske kroning med "El Regalo" som glansnummeret.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  93 p. Jamessuckling.com (årgang 2016)

  Good presence of ripe black cherries and plums on the nose here with a sweet, spicy edge. The palate has a very convincing core of flavor with tannins that carry the long, vanilla-laced finish. Impressive wine.

  94 p. Decanter (årgang 2014)

  The fruit in this Rioja is still youthful and vibrant, layered with notes of mint and orange. The tannins are finely grained and there is this spectacular mocha richness on the finish, showing great potential to age.

  18,5 p. Forlaget Smag (årgang 2014)

  Tæt, saftig og ren i alle sine udtryk. Den er upåvirket af egetræ og domineres af frisk, ungdommelig Tempranillo. I stil er den virkelig moderne, med koncentreret bærsmag, uden sødme, men heller ikke knastør, den er levende, saftig, veloplagt, velbalanceret. Det er muskuløs Tempranillo, men der er smilehuller i muskelmassen. Fremragende, kompetent og udfordrende madvin, der får en delikat svesket smag og er lysår fra gammeldags, tyndbenet Rioja, der var kvalt i overlagring og egetræ.