Coq au Riesling
Ingredienser
- 1 økokylling fra Gothenborg
- Lidt panchetta fra Antica Norcineria
- 250 g. champignoner. Danske er bedst – de polske er bleget med kemi for at holde den hvide farve!
- 8-10 Skalotteløg
- 1/2 fl. hvidvin. Riesling er selvfølgelig bedst, men ingen nødvendighed
- 1/4 l. fløde
- Timian, frisk
- Hakkede urter evt. purløg eller persille
- Pasta, broccoli eller en lille hvid fast kartoffel
Fremgangsmåde
- Kyllingen parteres i 6-8 stykker og gnides med salt og peber. Brunes i lidt smør og olie sammen med skiver af champignon, hele løg og strimler af panchetta
- Hvidvinen hældes ved, så det dækker evt. mere hvidvin. Timian kommes i.
- Snurrer 45-50 min. Kylling, panchetta, champignons og løg tages op, fløde tilsættes, + lidt citronsaft, saucen koges lidt ind, kylling og de andre ingredienser lægges tilbage i saucen.
- Serveres med lille, hvid fast karoffel og/eller lidt broccoli. Pyntes med persille.