Siro Pacenti, Montalcino

"Giancarlo Pacenti is by far the leading exponent of the modern school of Brunello di Montalcino" - Antonio Galloni

Siro Pacenti er den førende eksponent for, hvad man kan kalde moderne Brunello; dvs tæt, koncentreret frugt og tydeligt fadpræg. Vinhuset blev etableret i 1970 af Siro Pacenti, der tilplantede marker i den nordlige del af Montalcino - Pelagrilli - men det var først med Giancarlos overtagelse i 1988 at man begyndte selv at flaske. Giancarlo kunne yderligere tilføje marker til ejendommen, som hans morfar havde plantet i det sydlige Brunello. Der er også senere tilplantet marker i det sydlige Montalcino, så huset nu råder over 24 ha vinmark nogenlunde ligeligt fordelt mellem nord og syd.

Giancarlo er uddannet i Bordeaux, har brugt nogle af de bedste konsulenter fra Bordeaux og arbejder sammen med universitetet i Bordeaux, så det er helt tydeligt her inspirationen kommer fra. Man arbejder med lave udbytter, strikt selektion af druerne og modning på barriques, hvoraf mindst 1/3 er nye.

Siro Pacenti er en af de få producenter, der blander vin fra nord og syd - dette gælder for Rosso'en og for Brunello Vecchie Vigne - hvilket er med til at give et ensartet udtryk år efter år. Brunello Pelagrilli og Brunello PS er dog fra marker i det nordlige Montalcino.

Udtrykket i vinene er koncentreret og dybt med en fantastisk præcis definition og renhed i aromaerne - tydeligt præg af nye barriques uden at det dog dræber frugten i vinene.

 

Lavet på 100 % Sangiovese Grosso fra marker med yngre vinstokke i både det nordlige og det sydlige Montalcino. Druerne er høstet i hånden og grundig sorteret inden afstilkning. Modnet 12 måneder på franske barriques - heraf ca 1/3 nye.

God tæthed i duften med noter af mørke kirsebær, brombær, solbær, nellike, røg, tobak og skovbund. Udviklet i smagen men stadig med masser af frugt og liv.

Flot til vildt eller kødretter med svampe.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
rosso-di-montalcino_siro-pacenti
240,-

Lavet på 100 % Sangiovese Grosso fra marker med yngre vinstokke i både det nordlige og det sydlige Montalcino. Druerne er høstet i hånden og grundig sorteret inden afstilkning. Modnet 12 måneder på franske barriques - heraf ca 1/3 nye.

Meget intens duft af røde kirsebær med masser af florale noter samt sødmefuld røg og vanilie fra fadet. Tæt og saftig i smagen med tørre tanniner og en meget lang eftersmag.

Flot til vildt eller kødretter med intens sauce.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
rosso-di-montalcino_siro-pacenti
240,-

Lavet på 100 % Sangiovese Grosso fra marker med yngre vinstokke i både det nordlige og det sydlige Montalcino. Druerne er høstet i hånden og grundig sorteret inden afstilkning. Modnet 12 måneder på franske barriques - heraf ca 1/3 nye.

Meget intens duft af røde kirsebær med masser af florale noter samt sødmefuld røg og vanilie fra fadet. Tæt og saftig i smagen med tørre tanniner og en meget lang eftersmag.

Flot til vildt eller kødretter med intens sauce.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
rosso-di-montalcino_siro-pacenti
240,-

Hovedvinen fra Siro Pacenti; 100 % Sangiovese Grosso fra marker med gamle stokke. Frugten kommer båden fra det nordlige og det sydlige Montalcino. Gæret på tanke af rustfrit stål og modnet 24 måneder på franske barriques - hovedsageligt nye.

Tæt, intens og koncentreret med en enorm kompleksitet og alligevel helt klart defineret. Fyldig og imponerende balanceret med en uendelig eftersmag.

Til de bedste retter med kød og den helt særlige lejlighed.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
brunello-di-montalcino_siro-pacenti
700,-

Hovedvinen fra Siro Pacenti; 100 % Sangiovese Grosso fra marker med gamle stokke (fra 2012 hedder vinen Brunello di Montalcino Vecchie Vigne - tidligere hed den bare Brunello di Montalcino). Frugten kommer både fra det nordlige og det sydlige Montalcino. Gæret på tanke af rustfrit stål og modnet 24 måneder på franske barriques - hovedsageligt nye.

Tæt, intens og koncentreret med en enorm kompleksitet og alligevel helt klart defineret. Fyldig og imponerende balanceret med en uendelig eftersmag.

Til de bedste retter med kød og den helt særlige lejlighed.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
brunello-di-montalcino_siro-pacenti
700,-